Djoeke wordt beroemd (interview)

Djoeke is pas één jaar en ze wordt een beroemde internetpoes.  Ze heeft een eigen dierenkrant.  Tijd voor een interview!!

 

Djoeke, ik begin bij het begin. Waar woon je, met wie en hoe ben je daar gekomen?

Ik ben Djoeke Huize Gaai, mijn geschatte geboortedatum is 25-04-2016.
Ik woon in Utrecht in de wijk Overvecht in een appartement twee hoog. Daar woon ik met twee grijze roodstaart papegaaien Jan en Ricco en een agapornis genaamd Scrat en natuurlijk ons personeel Lyda, de bijnaam voor ons Lied.
Ik was rond de tien weken toen ik bij Lied kwam wonen. Eerst woonde ik bij een meneer maar die meneer had al heel veel begeleiding om voor zijn eigen te zorgen en hij mocht ook eigenlijk geen huisdieren hebben. Toen ben ik naar het huis gegaan van baas Bas dat is de kleinzoon van Lied. Maar daar waren al drie katten en een hond dus dat ging niet. Toen mocht ik naar Lied en hier wil ik nooit meer weg en dat hoeft ook niet. Ik ben vriendjes met Jan en Ricco alleen nog niet zo met die kleine groene Scrat. Hij is een beetje jaloers maar ik eet hem niet op hoor, hij is mijn vogel-broertje.

Wat een ervaringen!! En nou ben je op Facebook begonnen met de dierenkrant ’t Lopend Vuurtje. Waarom eigenlijk?

Op een avond zaten we met wat vriendjes bij elkaar toen kwam ik met het idee: zal ik eens een stukje schrijven een soort van reporter worden? Ik wist niet dat Nynke op een wolkje leefde en zo af en toe naar beneden kwam om verslagen te schrijven van evenementen. Maar wie kwam daar aan, Nynke en zij gaf haar poot erop: ik mocht verslaggeefster worden. Dan is daar ook mijn ome Pico, ik doe niks zonder de goedkeuring van Ome Pico. Even voor wie het niet weten, ome Pico is de grote broer van Ollie de grijze kater. Maar gelukkig ome Pico was het er ook mee eens.

Ja, dan ga je brainstormen en denken. Toen kwamen we op het idee van een krantje van en over de dieren op facebook. Maar er moet een naam komen. Ik heb toen aan al mijn vriendjes en vriendinnetjes gevraagd om een naam te verzinnen. Nou, daar kwamen heel wat namen binnen voor de krant en allemaal waren ze even leuk. Wat moet je dan weer? Heb toen bedacht, schrijf alle namen op een briefje en doe ze in een trommel en laat Jan grijzedakduif een briefje trekken, maar die vond het niks. Die kleine groene spruit zat weer met zijn snavel vooraan en die wou wel, die trok het briefje eruit waarop stond ’T Lopend Vuurtje. Jip en Bella hadden die naam ingestuurd dus zij zijn de bedenkers van de naam van de krant.

De krant is te vinden op Facebook. Daar heb je ook je allereerste verjaardag gevierd. Hoe was dat?

Toen Lied en ik wakker werden feliciteerde Lied mij en vertelde: Djoeke je bent nu 1 jaar en geen kitten meer. Als we zo naar de kamer gaan krijg je cadeautjes. Onthoud goed toen Baas Bas kwam logeren, heb je je grote cadeau van mij al gehad: je ballenbaan. Ja, dat wist ik nog wel want ik speel daar elke dag mee.
We gingen naar binnen en ik kreeg een mooie slinger om en er was een taartje met een kaarsje (dat brandde niet, hoor) maar ik mocht wat slagroom snoepen en ik had nog cadeautjes van die grijze dakduiven een drugsbanaan en van die groene spruit drugsmuizen en van Boef en Dot en hun personeel had ik een mooie tunnel met een huisje eraan. En er was al post gekomen van Ross.

Later op de dag toen Lied de brievenbus ging legen waren er allemaal kaarten voor mij en twee dikke enveloppen. Eentje van mijn allerliefste Garry de kat, dat is mijn vriendje en eentje van Sammie en mamma Karin en nog eentje van Saskia Toby en Lientje. En allemaal hele lieve berichtjes op Facebook, ook op jouw pagina, Bert zo leuk ! En ook bij Kitty Fietsenhok poes, dat is een super goede vriendin van mij. Wat ik het leukste vond was toch wel al die post, zoveel geweldig.

Je hebt al veel meegemaakt en gedaan op jouw leeftijd. Wat wil je bereiken voordat je twee jaar wordt?
Voordat ik twee jaar word, wil ik natuurlijk nog steeds bij Lied wonen met de dakduiven en de groene spruit, nog steeds supergelukkig zijn met Garry en ik wil dat dan al mijn vriendjes gelukkig zijn en niet ziek. En dat het ’T Lopend Vuurtje minimaal 300 likers heeft op Facebook en dat we 50 abonnees hebben. Via de mail buiten het vaste team om hebben we er nu 14 en misschien wat sponsoren? Of is dat te veel gevraagd? Met wat meer geld kunnen we leukere prijzen doen met de puzzel/prijsvraag. Desnoods bedrijven die reclame maken in het krantje tegen betaling. Want als we groter worden kunnen we ook een echte website de domeinnaam lopendvuurtje.nl die staat al vast die kan niemand meer inpikken.

 

Nou Djoeke, ik hoor het al aan plannen geen gebrek!! Je hebt nog steeds de energie van een kitten. Heel veel succes met de krant!

Heb je Facebook, dan vind je de krant hier: klik

Heb je geen Facebook, dan kun je je opgeven en dan krijg je de krant via de mail. Het is gratis. Mail Djoeke: lopendvuurtje@outlook.com

En ik schrijf er ook in!!

One thought on “Djoeke wordt beroemd (interview)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *