Desiree trimt poezen en katers (interview)

Dit is Desiree met een anonieme poes. Ze is trimster, dus ze helpt poezen en katers met hun vacht.  Nou daar wilde ik meer van weten!! Hier is het interview.

Uw bedrijf heet PerfecteKat.  Ik ben nog nooit getrimd. Ben ik nou niet perfect?
Iedere kat is een perfecte kat, dus ook jij Bertje!
Niet alle katten hebben een handje nodig van een trimster gelukkig. De meeste katten kunnen hun eigen vacht prima zelf verzorgen. Sommige katten kunnen echter wel mijn hulp gebruiken, dit zijn voornamelijk langharige katten. Die katten hebben een flinke vacht en het lukt ze dan niet om deze zelf bij te houden. Of een kat heeft medische problemen, de vacht is dan in mindere conditie. Er kan dan vilt of klitvorming ontstaan.

Dat klinkt heel serieus!! Wat doet u het vaakst als behandeling?

Elke kat is anders en heeft een andere behandeling nodig. Dus voor mij is geen dag hetzelfde. Wanneer een kat vilt of klitten heeft, probeer ik het zo veel mogelijk eruit te kammen. Soms lukt dat niet meer en dan moet er helaas geschoren worden.

Ik werk volgens de huid- vacht en katvriendelijke trimmethode. Dat betekent dat ik zo stressvrij mogelijk probeer te werken met respect voor huid en vacht. Ik maak geen gebruik van scherpe ontwollers, waskooien en dwangmiddelen. Wist je dat de onderwol van de kat wel degelijk een functie heeft? Het beschermd een kat tegen warm en koud weer. Daarnaast zorgt het dat de onderliggende tere huid niet kan beschadigen.

Soms komt het wel eens voor dat een kat niet getrimd wilt worden en dus niet meewerkt. Meestal heeft een kat dan medische problemen en pijn. Katten laten pijn niet snel zien. Als de kat te agressief wordt, dan staak ik de behandeling en adviseer ik om langs de dierenarts te gaan. Laatst had ik bijvoorbeeld een erg boze kat op de trimtafel, voor de veiligheid van de kat en voor mijzelf, heb ik de behandeling stopgezet. Na een bezoekje aan de dierenarts bleek deze kat door een val uit het raam, een verschoven wervel te hebben. De kat had dus pijn tijdens het trimmen en reageerde daarom zo heftig. In dat geval is het beter om de kat bij de dierenarts te laten trimmen, desnoods onder een roesje. Maar gelukkig komt dat bijna nooit.

Ik wil alleen getrimd worden als het fijn is. 3 Heeft u ook een kam of zoiets die alle katten heel erg fijn vinden? 

Jip en Bo

Jazeker. Kortharige katten zoals jij, hoef je eigenlijk niet echt te kammen. Wel kun je aan jouw baasje vragen om tijdens de rui periode, jou te aaien met een (licht vochtig) microvezel doekje. Hiermee worden losse haren verwijderd en blijven de gezonde vastzittende vacht bespaard.
Kammen die ik adviseer zijn de slickerborstel en metalen kam. Ook hiermee kun je heel goed een kat door de rui helpen zonder de vacht te beschadigen.
Absolute no-go is de Furminator, die werkt als een soort scheermes en trekt/scheert de vacht letterlijk kapot.

Nou wordt het toch weer eng!!  Nou een paar fijne vragen. U woont met Jip en Bo. Ruiken zij wat u doet?

Jip en Bo krijgen niet heel veel mee van vreemde kattenluchtjes. Alle kleding die ik draag tijdens het trimmen gaan altijd direct de was in. Net als de trimkoffer en trimapparatuur, deze worden grondig ontsmet na elke trimbehandeling. Soms zie ik ze alsnog wel eens snuffelen, maar het lijkt ze niet heel erg te boeien.

Nou heb ik een persoonlijke vraag. Wat vinden Jip en Bo het liefste om samen met u te doen?

Jip is het gelukkigst als ik lekker met hem op de bank lig te knuffelen. Bo maak ik intens gelukkig als ik een zilverfolie balletje door het huis gooi, hij apporteert ook. Daarnaast zijn Jip en Bo regelmatig het testpanel voor kattenproducten, hierover schrijf ik reviews.

Als u denkt dat is misschien wat voor mij, dan kunt u kijken op de website van Desiree dat is Perfectekat.nl  Ik vond dit een heel technisch gesprek en ik heb er veel van geleerd. Dankuwel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *