De grootste kater ter wereld

Je kunt een huiskater zijn, elf kilo wegen en geen gram overgewicht hebben. Goededag Ludo, de grootste kater ter wereld. Zelfs voor een Maine Coon is hij met zijn bijna 120 cm en elf kiloaan de grote kant. En Ludo is nog steeds in de groei.

Inmiddels staat Ludo in het Guinnes World Record Book, en dat zegt twee dingen. Ten eerste, de mensen bij wie hij woont hadden zin in de ongelofelijke administratie waar je doorheen moet om in dat boek te komen. Ten tweede, er is best kans dat er katten leven die nog groter zijn.

De grootste huiskatten zijn: Main Coone, Noorse boskatten, Savannah katten en Chaussie katten. Groot, breed, harig.

Dan is er ook een tussencategorie: de lijger. Vader is leeuw, moeder is tijger. Dan kom je bij iemand als de filmster Hercules:

Hercules kan in huis wonen maar het is zeer de vraag of hij een knuffelkater is. Nee, dan Main Coones. Nog een foto van Ludo?

 

 

 

 

Inderdaad, groot. Een baby is een mini-kitten vergeleken bij hem.  Maar groot is niet gevaarlijk. Ludo is lief en knuffelig, zeggen zijn mensen. Dat is mooi. Vooral als hij op schoot wil of voor de gezelligheid ’s nachts even op je gezicht gaat zitten.

Reacties zijn welkom