Bram over toen ik nukkig was

nukkig

Hoi allemaal, wat een biezondere dag hebben we gehad met Hallowien. Bijna iedereen deed mee op zijn of haar manier! Dat vind ik kei -koel.

Sommige vertelde dat ze echte liefde konden voelen. Dat is heel speesjaal en ik ben blij dat jullie dat hebben mogen voelen. Hallowien maakte me best moe en ik moest daarna echt bijkomen en veel dutten.

In je vel

Afgelopen week, ik weet niet meer welke dag, was ik niet zo lief. En daar mag ik ook over praten. Mijn vrouw noemt het nukkig zijn, ik weet het niet. Folgens mij was ik gewoon normaal maar het kan ook zijn dat ik sjaggerijnig ben. Als je dus sjaggerijnig bent of nukkig, dan zit je niet lekker in je vel. En dat kan van alles betekenen. Je kan moe zijn, honger hebben of misschien kan je moeilijk naar de bak, er zijn heel veel verschillende redenen waarom je niet lekker in je vel kan zitten. Ik was sjaggerijnig omdat ik naar binnen moest en ik wou niet. Dat ging zo.

Buiten zitten

Het was buiten kei-lekker weer. Het was best warm en het waaide een beetje. Ik snofte de heerlijke zachte lucht in en genoot van mijn avondje buiten. De lucht vertelde me niet zo gek veel behalve dat er iemand aan het koken was. Het rook naar vlees en dat is lekker. Thuis kookt mijn vrouw dit soort vlees ook wel eens. Ze noemt het verse worst. Het is dus een bekende geur van thuis die ik buiten rook. En terwijl ik lekker op mijn denksteen zat te zitten, riep mijn vrouw me naar binnen. Moet ik echt? mauwde ik naar haar. Ze stond te wachten, ik zag het. Maar ik wilde echt niet naar binnen. Dus ik kwam niet.
Ik sprong van de steen af en rende naar de boompjes. Daar ga ik altijd mijn behoefte doen als ik buiten ben. Buiten zitten vind ik fijner omdat ik me dan meer oer voel. Mijn vrouw snapte dat ik even moest zitten en ze wachtte op me. Nadat ik klaar was en mijn kuiltje weer vol gegraven had, rende ik naar de poort waar ik altijd zit te gluren.

Naar de poort

Mijn vrouw riep mijn naam een paar keer. Ik hoorde het best maar ik luisterde niet. Pas toen ik haar voetstappen dichterbij hoorde komen. draaide ik me om. Ze was nu dichtbij me en ik wilde nog heel even buiten blijven. Dus ik zette af met mijn achterpoten om vaart te maken en spurtte naar de achterdeur van ons huis. Mijn vrouw liep me achterna. Toen ze bijna bij mij was, rende ik weer verder weg. Dit keer hoorde ik een wat hardere: ‘Brammie’. Ik rende verder naar de poort want ik wilde nog zo graag fijn buiten zijn en even onder de poort door gluren. Dit deed ik drie keer en bij de laatste keer dacht ik dat dus ik nog even buiten mocht blijven want ik hoorde haar niet meer. Ineens stond ze achter me en pakte ze me op.
Potverdikkie Brammie zei ze. Ik schrok hier best wel van en doordat ik zo schrok, beet ik haar in haar hand. Ik was al een beetje sjaggerijnig omdat ik buiten wilde blijven terwijl dat niet mocht en nu pakte ze me ook nog op waar ik van schrok. Het was geen harde beet. Het was meer een beet zonder echte gaatjes in haar hand. Een knauw noem ik dat. Het is meer een waarschuwing, denk ik. Nu wist ik zeker dat ik naar binnen moest want bijten mag niet. En daarnaast moest ik ook nog grommen tegen haar. Dus ik was niet helemaal lief.

nukkigNaar binnen

Gelukkig begreep mijn vrouw dat ik het niet verkeerd bedoelde en dat het ook van de schrik was. Ze droeg me naar binnen en zei dat ik maar even moet afkoelen. Ik ben op een stoel gesprongen en ben daar even gaan dutten. Ik wilde geen kopjes geven of een buikkroel krijgen van haar. En zij had ook even andere dingen te doen. Later op de avond was ik niet meer zo sjaggerijnig en eigenlijk wilde ik gewoon weer knuffels van haar. Dus ben ik naar boven gegaan en bij haar gaan liggen. Ze zag aan me dat ik een kroel wilde en die kreeg ik ook. Daarna was ik helemaal niet meer sjaggerijnig en kreeg ik een avond snek. Het nukkige gevoel was over.

18 thoughts on “Bram over toen ik nukkig was

 1. Hajooooo oompje bwam.
  Oooooh mag uwes een drukje buite doen? Toen mamsie en ikke in hut vonnelpark was mog ik dat niet van haar. Se sei dat de pliessie me in de gefangenis sau gooie.
  Beet u uwes frauw? 😳😳 oooooh dat doet ikke ook sjoms hoor. Fooral inne oggent hihihi.
  Maar ikke gwom er nooit bij. Dat isse taut hoor.
  Kwijg uwes feel snekkies?
  Pootjes oompje🐾🐾

  1. Hoi knul, ja de pliessie doet dat wel bij straat plasse en zo. Maar ik doe dat in mijn eigen tuin dus dan kan de pliessie niks zegge. Eigenlijk schaam ik me nu een beetje…. dat ik heb gebijt , stoer kopje van mij jonge

 2. Hallo Bram,

  Nou we zijn allemaal wel eens uit onze hum hoor en ook de mensen zeker weten. Komt vast omdat we zoveel moeten en dan is er in ons koppie iets dat laat weten van nou even niet en ophoepelen allemaal. Ik ga doen wat ik wil en daarmee doegie hoor. Nou dat was bij jou ook. Ikke mag ook niet naar buiten als vrouwtje weg moet en dat vind ik ook niet altijd leuk. Bram uit je hummetje gaat vanzelf weer voorbij hoor en het is echt niet slecht bedoeld als je even laat weten dat je ook een eigen willetje hebt. We hebben allemaal onze eigen ikke en dat maakt iedereen zo prachtig en lief. Maar ik vind het toppie dat als je weet van ik ben eigenlijk wel niet zo lief geweesst dat je het dan goed maakt. Nou mijn vrouwtje doet dat ook als ze loopt te mopperen op mij, ze is dan heel moe en ikke Jip de race Jip loop dan voor haar voeten, vrouwtje schrikt zich een bult en wordt dan brommerig. Maar ze gaat het altijd heel snel goed maken als de schrikjes weer over is.
  Bram maak er een hele fijne dag van met iedereen thuis en vrouwtje geeft jullie veel knufjes, poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hoi Jip!
   Eigenlijk wist ik het niet eens zo zeker en toen voelde ik me echt heel stout. Nou, ik kan je zeggen, dat voelt niet fijn. Ik wilde het daarna ook meteen goed maken hoor Jip. Gelukkig snapte mijn vrouw precies wat ik bedoel. Fijn dat het zo kan he. Gelukkig gaat het bij jouw ook goed. En natuurlijk hebben we een eigen wil. Maar ik wil niet meer bijten, dat is niks. Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt thuis Jip, tot snel. Stoere poot van je vriend Bram

 3. Hallo grote vriend Bram, ik heb weer een woord geleerd namelijk nukkig. Ik weet niet of ik dat ook ben, maar ik ben soms wel stout, volgens mijn vrouw tenminste. Als een van mijn broers of zusjes naar de dierendokter is geweest en ze komen dan weer thuis, dan ruiken ze raar, ik ga dan naar ze blazen en grommen, en mijn vrouw zegt dan: Bikkel dat is niet lief, en soms ben ik dan zo van slag van die vreemde geur dat ik zelfs naar mijn vrouw blaas, Niet lang hoor en ik schrik er zelf ook van. Gelukkig maak ik het dan snel weer goed met mijn vrouw en gaan we heel veel knuffelen. Soms plaag ik mijn zusjes en dan gaan zij naar mij grommen en dan krijg ik ook een standje van mijn vrouw, want ik mag mijn zusjes niet plagen, maar dat is zo leuk Bram. Ik heb mijn vrouw nog nooit gebeten maar soms wel iets te enthousiast met mijn nageltjes haar hand gepakt, maar mijn vrouw snapt dan dat dat per ongeluk is.
  Ik mocht vandaag gelukkig weer even op de computer om je te schrijven Bram, want ik heb je wel gemist hoor. Ik ga nu lekker in het zonnetje liggen want dat schijnt nu lekker naar binnen.
  Hai vaif van je vriend Bikkel.

  1. Hoi Bikkel!
   Wat koel dat je een nieuw woord erbij hebt! Folgens Jip is iedereen nukkig. En dat jij blaast snap ik helemaal. Als Mila of Toby van de dokter komt, stinken zij ook! Bah. Dat is een kei-vieze geur. Dan moet ik niessen. Van mijn vrouw mag ik niet elke dag op feesboek. Zij vind dat ik teveel schermtijd heb en dat ik ook ander dingen moet doen. Ik vind van niet maar we wonen samen dus dan moeten we allebei samen beslissen. Tof dat je er bent Bikkel, ik heb jouw ook gemist! Hooge haai vaif van je vriend Bram

 4. Hoi Bram! Wat een leuk verhaal weer. Nou ikke snap je wel hoor. Ben je net lekker aan het tsjillen dan wil je toch niet naar binnen. En dan zomaar opgetild worden. Tsjeempie zeg! De zon schijnt ik ga erin liggen. Zal ik ook een beetje naar jullie sturen? Pootje van mij!

  1. Hoi Minnie,
   Wat koel en lief dat jij dat wilt doen! Vandaag was ik alleen omdat mijn vrouw moest werken dus ik wil heel graag jouw zon. Ik ga niet meer bijten hoor Minnie, want ik schrok ook een beetje. Ik hoop dat je een kei-tof wiekent hebt! Stoere poot van mij

 5. Hallo lieve Bram, oh was jij een beetje nukkig, dat zijn we allemaal wel eens, ook de mensen. Je weet dan soms niet waarom maar het is gewoon zo. En het gaat vanzelf weer over. Gelukkig dat jouw liefe frau je zo goed begrijpt en niet boos wordt als je een knauwtje geeft. Daarna maak je het weer goed met een heleboel knuffels. Fijn weekend met jouw mensen lieve Bram. Floortje stuurt jou een zacht kopje en ik een zachte knuffel.

  1. Hoi Ina en Floor,
   Ik was wel kei-geschrokken hoor. En ik wil nu niet meer bijten. Want knuffels krijgen is veel fijner dan moppers. Nu is alles weer goed hier. En dat vind ik het beste.Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt, stoere kopjes van mij, Bram

 6. Hoi lieve Bram, iedereen is wel eens nukkig of sjagerijnig hoor, ook mensen. Gelukkig dat je vrouw begreep dat je het niet boos bedoelde toen je beet en gromde. En ook gelukkig dat je zelf weer naar je vrouw toe ging voor een kroel. Dan is alles weer goed, en dat is het het fijnste.
  Ik wist niet dat jij ook soms buiten naar je weecee gaat, zoals Bol dat noemde. Dat is weer heel anders dan binnen op een bak. Keurig dat je alles weer ingraaft, dat deed Bol niet…
  Dat je niet altijd luistert, dat is ook normaal, daar ben je kat voor. Als je altijd luisterde was je een hondje geweest! En zelfs honden doen wel eens of ze niks hebben gehoord…
  Dank je wel voor je mooie verhaal Bram, en heel veel liefs voor jou en je familie, van Cisca.

  1. Hoi lieve mevrouw Cisca,
   Foorlopig wil ik niet meer bijten want knuffels zijn zoveel beter. En ik miste haar samenzijn. Dat ik dan kusjes op mijn kop krijg. Maar ik wou ook echt niet naar binnen. Nu doen we meer praten en dat is beter. De buiten weecee is echt kei-fijn. Dat maakt me oer en stoer en helemaal katermans! Ik hoop dat jullie allemaal een tof wiekent hebben, heel veel lieve kopjes voor jullie van mij

 7. Lieve Bram,

  wat hebbie jou mooie en eerlukke verhaal gemaak. Letters van nukkig zijn hoore ook bij jou leefe want jij kannie alteit blij zijn in jou hart. Daarom ben ik trots op jou eigen Bram, dattie zofeel errlukke letters heb gemaak ofer jou gefoel. En het geef nie want mij erfaring is wel, assie nukkig ben of jij ben sjaggerijnig dan kan jij het daarna weer goedmaake met jou vrouw. En jij kan kopjes geefe en jij krijg toch jou snek. Van mij eigen ben ik soms nukkig zeg mij vrouw, selluf moet ik daar nog ofer nadenke. Als mij vrouw treusel met mij eete dan wor ik nie blij van mij gefoel. Of assie footoos van mij eigen maak en selluf wil ik liefer slaape of ik wil dutjes doen.
  Dank jou wel foor jou mooie verhaal. Maar ik ben ook niewsgierig want hebbie jou eigen denksteen? Oooh ik ga mij vrouw ook fraage Bram. Assie jou eigen denksteen heb kan jij nog meer denke.

  Lieve knuffels en pootjes van mij eigen foor jou Bram, mij lieve Milaatje, jou woef en jou vrouw. Van mij eigen,

  Loesje

  1. Hoi Loesje,
   Ik ben kei-blij dat alles weer goed is. Altijd nukkig zijn wil ik ook niet. Ik miste mijn vrouw heel erg.En ik deed me schamen voor het bijten. Fijn dat mijn vrouw alles snapt. Nouja, bijna alles. Ze vind het nog steeds raar dat ik buiten in de kou mijn behoefte wil doen. Ze zegt dat mijn billen er dan af vriezen maar ik heb ze nog steeds dus dat snap ik niet. Doe jij foorzichtig en aan iedereen kopjes geven?? Heel veel liefe kopjes en neusjes en pootjes van ons voor jouw
   PS, vrouw van Loesje, Loesje hou nie van wagte met eete dus of u sneller wil doen!!!

 8. Hoi Bram! Ik ben ook wel eens sacherijnig hoor, dat is heel normaal. Maar als ze ‘potverdikkie’ gaan zeggen, dan is het wel serieus hoor. Gelukkig was het daarna weer goed. Pootje van mij.

  1. Hoi Tjaiia,
   Ik ben echt kei-blij dat alles goed is want ik wil niet nukkig meer zijn. Dan mis ik alle kroelen en sneks en zo.. Mijn vrouw was half seeriejeus maar voor mij was het genoeg hoor. Nu is alles goed en nou ga ik dutten. Ik hoop dat jullie een kei-tof wiekent hebben, kopje van mij

 9. Lieve Brammiesaurus ik ben ook wel eens nukkig hoor. Ik heb ontdekt dat op schoot liggen fijn kan zijn, en dat doe ik steeds vaker. Maar dan ineens wil mijn vjouwtje opstaan omdat ze bv naar de wc moet. En dan zegt ze Jafita ik moet opstaan. Nou nee dus ik lig lekker en ik wil niet opstaan. En dan blijft ze praten Jafita en dan heeft ze soms het lef om op te staan. Nou dat vind ik zo erg en dan denkt ze dat als ze terug is dat ik kom. Nou nee ik ga dan in de stoel liggen en ik kijk boos. Ik ben natuurlijk niet echt boos maar ik weet dat ze dat erg vind en dan weet ik ze gaat naar de keuken voor een snek. Dus Brammiesaurus wij mogen allemaal best wel eens nukkig zijn hoor. XXXX Jafita

  1. Mij liefe Jafita,
   Dat is kei brutaal! Dat ze zo ineens opstaat terwijl je kei-fijn ligt. Ik snap dat je boos kijkt. En je ben kei-slim want zo krijg je toch je snek. Misschien moet ik dat eens proberen. Ik wil niet altijd nukkig blijven hoor want dat fin ik niet fijn. Doe je foorzichtig?? Heel veel liefe koesjes XXXXXXXX Bram

Reacties zijn welkom