Bram over sneks met een smaak

smaak

Hoi lieve allemaal, bij de blog die ik zaterdag had gemaakt kwamen echt heel veel iedeejen van iedereen. Als ik een nieuw top zou maken dan zou snekken en slapen saame op nummer één staan. Ik doe mee!

We gaan gewoon door. Mijn vrouw is naar de liedel geweest en heeft daar nieuwe smaken sneks meegenomen voor mij en Mila. Ik ben hoofdtestsnekker dus ik ga vertellen hoe dit ging.

1 Rammelen

BramAllereerst, het rammelen van het zakje doet wat met me want ik keek meteen naar mijn vrouw. Ik was klaar met de dut. Ik lag namelijk in mijn oranje mandje die op de krabpaal ligt. Het kraken van zakje plestiek heeft een speziefiek geluid. Dus een geluid dat je meteen uit alle andere geluiden herkent, zo heet het, speziefiek. Het formaat van het zakje is presies een sneksformaatzakje. Het is niet te groot en niet te klein. Er zitten denk ik 5 handjes vol sneks in. Mijn vrouw heeft kleine handjes dus haar kleine handjes vol. De voorkant is blauw en er staat een footoo op van een poes of katermans. Er is ook roze op de voorkant van het zakje. Daar staat op dat het ‘Coshida ‘ heet en dat de smaak zallum is. Nu zegt mijn vrouw dat de naam erg aasiejaaties klinkt. Geen idee, ik ben een brabantse kater en ik mag de tuin niet uit dus ik weet het niet. Oke, we gaan verder.

2. Ruiken

Ruiken, man man man, wat ruiken die snoepjes lekker! Mijn bek loop vol met water en ik wil meteen mijn tanden erin zetten. Dat je weet dat je iets echt mega lekkers in je bek hebt. De sneks ruiken echt naar fis. Naar zallum. De fisjes van mijn akwaariejum ruiken anders want dat is geen zallum. Dit ruikt naar meer.

3. Klein

3. Hoe zien ze er uit?, Ze zijn klein. Mijn vrouw heeft me even geholpen met een lieniejaal en sentiemeeters. Ze zijn ongeveer één sentiemeeter lang en een halve sentiemeeter breed. Het zijn dus kleine snekjes of snoepjes. Ze zijn oranje met bruin gekleurd. Oja, ze zijn ook niet zo heel dik. Ze lijken op een kussen van je mensen waar ze op slapen maar dan klein. Ik denk dat ze de helft van een halve sentiemeeter zijn.

4 Smaak

Bram4. Smaak, hoe smaken ze? Ooo ik krijg er eerst eentje maar die verdwijnt zonder dat ik kauw of proef. Mijn vrouw moet me even terug in het gaareel zetten ( nee Loesje, geen garnaale, gaareel ). Gaareel wil zeggen, terug op mijn plek waar ik hiervoor zat. Het lukt me heel even en dan komt ze met meer sneks. ‘Voor de footoo’ zegt ze. Hoezo footoo? Ik mag ze toch eten? En weer pak ik ze met mijn bek en slik ik ze gewoon door. Bij de derde snek houd mijn vrouw de snek even vast zodat ik moet bijten. Nu proef ik dat het zallumsmaak is. Het is fis en het is roomig zoals een likwitsnek. Dat is een vloeibaarstaafje met snekspul. Echt super lekker. Nu ga ik pas echt proeven wat het is. Het is zachte zallum room smaak zoal ik al zei maar dan met een knapperig buitenkantje wat je ook op je brokken hebt. Deze buitenkant heeft dezelfde smaak als de binnenkant, zallum. Ik kan je vertellen dat ik ze echt heel erg lekker vind. Ik krijg er een paar meer op haar hand aangeboden en ik kon er precies drie in mijn bek krijgen. Drie! Toen deed ik keiveel kauwen met mijn kiese en proefde ik de heerlijke room zallum in mijn bek. Mijn bek ging smekken en er waren druppeltjes water uit mijn bek gekomen. Het heet kwijl. Dat is omdat ik het zo lekker vind. Daarna kreeg ik niks meer anders doe ik spugen en dat wil ik niet. Hier komen de punten van de sneks:

De punten

Ik geef het zakje zelf : een 5, voor het maken van het perfecte plestiek geluid maar het zakje is te klein nu. Het mag meer zijn van mij.
Het ruiken krijgt een 10, ik wilde meteen bijten.
Toen ik ze zag vond ik ze klein en nu nog steeds dus daarom een 6.
De smaak krijgt een 9 omdat ik er niet meer kreeg. Als ik er meer kreeg dan was het een 10
Het totaale punt= 7,5!

25 thoughts on “Bram over sneks met een smaak

 1. Bram wat heb je dat goed verteld!!!
  Wij vinden de snoepjes van de liedel ook lekker!!!!
  En echt waar wij vinden die met zallum ook het lekkerst en daarna die met kip.
  Maar je hebt gelijk…..ze zijn klein!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, ik lust ze allebei! Maar kipssmaak is mijn faavooriet. Misschien moeten we de liedel een brief schrijven dat de sneks groter moeten. Kopje van mij

 2. Hoi Bram de Brabander. Hihi. Ik ben een West Friese poes. Owww heeft de Liedel ook snoepies? Frau haalt ze altijd bij de Jumboo. Maar ze zegt dat er bij de plek waar ze centjes voor mijn brokjes verdient om de hoek een Liedel zit en dat ze binnenkort gaat kijken. Miauw! Bram, goed dat je noepies test man dat is vet belangrijk. Kerstafondpootjes voor jou, Mila en Toby!

  1. Hoi Minnie, wow, je bent kei ver weg van mij. Ik wist nieteens dat er West Fries is. Van jumboo snoepjes doe ik spugen dus die mag ik niet meer. Maar van de liedel is ook goed. Tof dat je de blog goed vind, kei bedankt!! Fijne kersaafon pootjes en kopjes terug voor jullie

   1. Nou de snoepjes zijn gewoon van de meneren Whiskas en Felix hoor. Of doe je daar ook spuuge van?

 3. Hallo Bram, de snoepjes tester,

  Zo zeg wat kan jij dat goed, je moet aan vrouwtje vragen of je niet een baantje bij de snekjes fabriek kunt krijgen. Nou dan kan jij nog veel meer lekkers gaan testen en dan weten alle poezels wat ze hun baasjes moeten laten kopen in de winkel. Mijn snekjes koopt vrouwtje in een heel groot tuincentrum, daar is ook een reuze grote dieren afdeling, alles op mijn mijn brokjes na koopt ze daar. Kijk mijn brokjes zijn van de dieet sporten en die zijn van Meneer Hill’s en vrouwtje moet die dus ergens anders kopen.
  Maar mijn snoepjes/ snekjes zijn ook reuze lekker hoor.
  Bram, Mila en Toby jullie hele fijn Kersemusfeest met jullie mensen en er zal vast wel wat lekkers komen in jullie bordje. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je vriend Jip

  1. Hoi Jip! Ik vind dat je gelijk hebt van de snoepjestester. Mijn vrouw zeg alleen nee. Ze zegt ‘ brammie, dan wordt je heel dik en dat is niet gezond’ en eerlijk Jip, ik denk dat ze nu wel gelijk heeft. Maar dan wil ik part tajm snektester zijn. Dat is zo af en toe. En dan geef ik jullie als allereerste de reeview van de sneks. Dat vind ik een goed iedee. Fijne dagen voor jullie en heel veel kopjes van ons

 4. Hajoooooo oompje bwam.
  Ooooooh ikke sat al te kwijle toen ik uwes bwog las. Eg!!! Ikke fin noepies egwaar het awwerwekkerste fan de werelt!! Ikke test nu self me oompie bert noepies. Oooooh sjo wekker. Ikke sjik ook meestal me noepies door sonner se te kwake. Maar deese sjijn egwaar meegagwoot en dan kwaak ik se wel. Oooooooh sjo wekker. Hihihi
  Pootjes oompje 🐾🐾

  1. Lieve kwul, de sneks zijn zooooo wekker, iedejeen gaat kwijen van de sneks. Ik vind snektester het aller wekkerste van alles! liefe kwopjes oom bwam

 5. Hoi Bram.
  Wat heb je een goede test gedaan!
  En zo goed beschreven dat ik ze bijna proefde zonder dat ze in de buurt waren.
  Noepies zijn heerlijk.Ik vind op dit moment kaas noepies het lekkerste.Ze heten kaas rol noepies alleen rol ik ze alleen maar mijn bekje in en niet over de grond.
  Mijn scullary girl haalt ze bij de Jumper of ze besteld ze meteen als ze voor mij eten besteld.Dat vind ik wel fijner want die zakjes zijn groter!!!
  Maar ik zal vragen of ze ook die zallum noepies gaat kopen als ze eens bij de liedel is.Daar komt ze niet zo vaak omdat het nogal uit de route ligt.. Het klinkt super lekker en likwit snek met zallum vind ik ook lekker
  Geniet ervan Bram,samen met Mila.
  Zachte kerst kopjes voor jullie met gouden strikjes erom heen.Dat is feestelijk.
  Muzette

  1. Hoi Muzette! folgens mij heb ik ook ergens kaas sneks. Alleen heeft mijn vrouw die weggelegd zodat ik niet doe schrokken met sneks anders wil ik alles in een keer opeten en dat mag niet. Meestal doe ik dan ook spugen. Wij hebben geen jumper meer daarom gaan we naar de liedel. Eksjon heeft ook lekkere sneks van Frida en Catisfaction. Maar jullie weten ook wel wat lekkere sneks zijn. likwit sneks.. jammie. Lieve zachte kopjes met een kersster erboven op terug.

 6. Hoi grote vriend Bram, wat goed dat jij nu snekkies test, zo kan mijn vrouw prezies lezen welke ze voor mij moet gaan kopen. Ze heeft beloofd dat als ze een keertje bij de liedel is, deze voor mij en mijn broers en zusjes te gaan kopen. Goed hè. Ik hoop alleen dat ze deze snekkies ook in kipsmaak hebben, want die vindt Bas zo lekker.
  Bram, ik ben zo dol op allerlei soorten snekkies, ik krijg er helaas niet al te veel, want mijn vrouw zegt dat ik een dik buikie krijg, nou ja zeg, dat zijn alleen maar spieren hoor. Ik ben een zeer gespierde katerjongen, hihihihi.
  Lief vriendje Bram , ik hoop dat jij en je familie een fijne kerst hebben.
  Hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoooi grote vriend Bikkel, jaaaaa er is kipsmaak!! Die heb ik ook dus Bas kan die ook eete. Wij zijn allemaal knappe gespierde katermansen, vooral mij buik en billen. Van mij vrouw krijg ik dat ook nie Bikkel maar dat is omdat ik dan doe spugen en dat is niet leuk. Ik hoop dat jullie een kei fijne dagen hebben en heel veel liefe en geluk!!
   hooge hai vaif van je grote vriend Bram

 7. Hallo Bram, onze vrouw komt maar heel zelden bij de liedel. Maar als ze gaat vragen we wel of wij deze noepies ook uit mogen proberen. Nu hebben we noepies van Whiskas. Kaas tomtom noepies, die vinden wij heel lekker. En Dorus ook. Maar voor de komende kerstmus hebben we genoeg noepies, eten en soepjes in huis (volgens vrouw). Wel willen we met z’n vieren j julie hele fijne kerstdagen toewensen.

  1. Hoi allemaal, ik ben kei niewsdinges wat jullie van de liedel snoepjes vinden. Laten jullie het me weten? Whiskas sneks lust ik ook! die kraken ook goed. Ik hoop dat jullie samen een kei fijne dagen hebben en lekker doen snekken. lieve zachte kopjes van mij, Bram

 8. Hoi Bram,

  Wat goed zeg, dat jij zo’n lekkerbek bent en dat jij nieuwe snacks uitprobeert. Het is misschien een beetje raar om te vertellen, maar wij zijn niet zo van de snacks. Onze vrouw heeft veel snacks bij ons geprobeerd, maar wij lusten dat niet. Ivar is de enige die wel alles lust. Als onze vrouw wat aan hem geeft, dan komen wij hard aanrennen, ruiken eraan en laten het liggen. Het enige wat Cindel en Fenneke ( en natuurlijk Ivar ) wel als snack lekker vinden is kattenmelk in van die kleine cupjes die onze vrouw via internet bestelt.
  Een poos geleden las onze vrouw op dit blog over een bepaalde liquid snack die goed tegen haarballen werkt. Zij heeft die toen ook besteld voor Jillie, omdat zij altijd heel veel last van haarballen heeft. Nou, je raadt het vast al : Jillie lustte die helemaal niet. Dus gaf onze vrouw die snack maar weer aan Ivar, want hij lust ook andere liquid snacks. Maar ja, dat was eigenlijk niet de bedoeling. Maar gelukkig zijn wij allemaal wel heel tevreden over ons lekkere natvoer en onze brokjes, dus wij missen de snacks niet echt.

  Heel veel kopjes van ons allemaal en speciaal van onze lekkerbek Ivar, omdat hij jou heel goed begrijpt.

  1. Hoi allemaal, eigenlijk ken ik niemand die geen sneks lust. Net als Ivar hou ik van sneks. Likwit sneks lust ik ook. Maar voor haarballen krijg ik gewoon gras van de tuin of uit de winkel. Het is kei slim van Cindel,Fenneke en Jillie om nie zo veel te snekken. En Ivar, misschien moeten we sneks delen, dan worden we allebei niet zo heel dik. En dan doen we ook niet spugen. Ik hoop dat jullie fijne dagen hebben met heel veel knuffels. zachte kopjes van mij, bram

   1. Hoi Bram,

    Bedankt voor je antwoord. Wij weten dat gras heel goed helpt tegen haarballen, maar dat krijgen wij niet meer. Vroeger kocht onze vrouw altijd extra zacht gras bij de dierenwinkel. Maar op een keer verslikte Disney ( een pers die al over de regenboogbrug is ) zich een keer in een grasspriet die toen in zijn neusholte bleef zitten en er niet meer uitkwam. De dierenarts kreeg die er bij een operatie ook niet uit en toen moest onze vrouw helemaal naar Etten-Leur (wij wonen in Voorburg) rijden naar een KNO-dierenarts. Die heeft uiteindelijk na veel moeite die vervelende spriet eruit gekregen. En omdat Jillie, Cindel, Fenneke en Lisette perzen zijn geeft onze vrouw geen kattengras meer ( dat raadde de dierenarts aan.) Jammer dat dat niet meer kan, maar ja , niets aan te doen.

    Weer veel kopjes van het vijftal.

 9. Lieve Bram,

  ooooh wat hebbie jou goede riefjoew gemaak van jou sneks. Mij buik heb nu zofeel begeerte. Mij vrouw zeg dattie mij eigen nu ook in mij garnaaal moet zette. Oooh zij zeg nie garnaaaal maar in mij garneeel. Issie van mevrouw Liedel? Ik ga mij vrouw ook fraage Bram. Van mij eigen heb ik nog nooit zallumsnek van mevrouw Liedel gesnekt. Maar ik zeg jou eerluk, mij neus ruik jou snek door mij Bert ze website heen. Soms hoefie nie eens te oferdrijfe Bram. Van mij eigen oferdrijf ik nooit. Eete en sneks is mij passie. Oook Bram jij heb het zo smaakeluk fertel. Iedereen heb nu zin in jou snek. En mij eigen ferreweg ze meest.

  Lieve Bram van mij hart wil ik nog zegge, dank jou wel dattie vandaag jou letters wil maake. Jij ben mij lieve vriend en jij krijg mij eksra pootje van mij dank jou wel.
  Geefie jou vrouw, mij Milaameisje en jou woef ook mij pootjes en mij knuffels en van mij hart

  Loesje

  1. Liefe Loesje, graag gedaan. Als ik kan helpen doe ik het. Ik weet nog niet hoe ik sneks door de peecee kan sturen anders dan de duif want anders mocht je all mij zallum sneks van liedel hebben. Ze kraake goed Loesje. ze zijn kei lekker! Soms moet ik ook in het garneeel. Dat is zoals met snekken, dan wil ik teveel Loesje en daarna ga ik kei hard spugen. Wij zijn allemaal kei benieuwd naar het wiekent. Mij vrouw doet morgen eerst nog werken en dan is er vakanzie. Ik hoop dat jullie fijne dage hebbe Loesje, Floris en Zus en Karien. Dat er veel liefe is en knuffels en geluk in je hart. Heel veel liefe en alle goeds van ons allemaal XXXXXXXX Pee Ess, Milaameisje zeg: voor jou doe mij hart alles wat jij wilt , koes koes koes trappel trappel prrrrrrrrrr

 10. Lieve vriend Bram, zoooo hee, die snoepies klinken echt heel lekker, en wij hebben een Liedel vlakbij, dus ik ga het vertellen aan mijn mensen, ik vind het geweldig zoals je erover schrijft, ik kon ze in mijn kop en in mijn mond en in mijn buik al proefen, en ze waren helemaal top, je hebt echt een taalent om snekkies te beschrijven Bram, ik hoop dat je dat vaker gaat doen!, mijn vrouw zei dat ik volgende week die snoepies mag proefen en dat wil ik natuurlijk graag doen!, ik hoop dat de snekmakers een keer adfies aan jau vragen hoe snekkies prusies moeten zijn, soms zijn snekkies meer voor de mensen dan voor de katermansen en damespoesen, en jij weet prusies waar je op moet letten, en dan kan je ook vaak proefen of alles in orde is, en dan kunnen we allemaal echte Brammiesneks kopen!, ik koop meteen een doos, dat weet ik nau al! ik wens je veel knuffels en samen en liefde met kersmus Bram, ook voor Mila en Toby en de visjes en je vrouw, van Kever!!!

  1. Hoi lieve Kever, al die punten zijn raar, ze mogen maar hoeven niet, ik vind het oke zo, ik hoop dat je de sneks lekker vind Kever, en dat je mensen steeds nieuwe smaken gaan proberen voor je, vandaag kreeg ik wishkas kaassnek, wat ik daar van vind weet ik nog niet, ik hoop dat je fijne dagen hebt kerel en heel veel knuffels, zacht kopje van je vriend bram alles zonder punt!

 11. Lieve Bram, wat heb jij plasties geschreven over jouw zalmsneks, het water liep bij mij als mens zijnde gewoon in de mond. Ik ga binnenkort toch even naar Liedel, kan ik voor Floortje wat meenemen. Zij mag niet veel sneks wegens haar gezond, haar niertjes, maar af en toe mag het wel eens. Fijne avond lieve Bram en fijne Kerst met jouw mensen. Kerstkopje van Floortje en van mij een kerstknuffel.

  1. Hoi Ina en Floor, onze woef Toby heeft ook aan de nieren. Misschien heeft meneer Hills sneks voor Floortje. Dat zou heel koel zijn. Hele fijne dagen met heel veel knuffels en sneks. Zacht kopje van mij

Reacties zijn welkom