Bram ofer muisen en wat hij in de doos vond

Lieve allemaal, vorige keer was ik oer met mijn blauwe muis. Dees keer komt er een kleine updeet van mevrouw Ceciel want haar Panda en Belle waren kei lang naar het plafond aan het staren.

Dat is de binnenkant van je dak als je omhoog kijkt. Meestal hangt er een lamp aan. Zo ook bij mevrouw Ceciel. Want daar zat namelijk een levens echte muis! Ik zag het op de foto en ik zag ook hoe Panda en Belle omhoog keken. Zouden ze dees muis houden en een naam geven? Of is dees al terug naar de muis z’n familie? Van me eigen mag dees terug naar de muis z’n familie. Goed dat jullie de muis gespot hebben, stoer kopje van mij.
De beebies van mevrouw Sylvia groeien kei goed! Ze hebben allemaal kleine dikke volle buikjes en ze zijn kei knap! En Dorus was eindelijk jarig want dat duurde te lang volgens hem. Liefe kopjes voor jullie.

doosDoos

Dees week heb ik iets nieuws gevonden. Het is geen muis maar een doos. Een grote doos en die is pas op de ‘geemkamer’ van mijn manspersoon gekomen. Natuurlijk moet ik er dan als eerste bij zijn om te zien wat dat is. Een doos ken ik wel, daar heb ik vaker in gelegen of gezeten. Ik vind ze leuk want je kan ook je nagels scherpen aan de doos. En ze zijn lekker warm als je wilt gaan dutten. Het beste is als je man of vrouw er een dekentje inlegt want dat dut gewoon het fijnst. Maar in dees doos lag geen dekentje. Er waren allemaal andere spullen.

Snek

Mijn vrouw was er afgelopen week ook toen de doos was gekomen en ze zei tegen mij dat ik een nieuwsgierige donder ben. Nou heb ik geen idee wat dat is maar ik weet zeker dat het niet zo is. Ik wil gewoon graag alles weten. Daar ben ik katermans voor geworden en mienister van gefoelige saake. Dan hoor je gewoon alles te weten. Mijn vrouw was op het geemkamertje toen ik perse in de doos wilde zitten. Ik liep naar de doos toe om er aan te ruiken. Soms ruikt de doos naar doos, maar het kan ook zijn dat het ergens anders naar ruikt en dan wil ik dat weten.
Misschien zit er wel een snek in de doos en dan wil ik die vinden. Maar dees keer rook ik alleen doos. Daarna ga ik op mijn achter poote staan om te zien wat er in de doos zit. En toen zag ik wat spulletjes in de doos liggen.

doosStaart

Dan moet ik van mezelf gewoon in de doos zijn en kijken wat er allemaal is. Dat is gewoon zo, dat doe ik altijd. Het heeft niks met nieuwsgierige donder te maken. Mijn kop ziet een flap van de doos hangen, daar kan ik mooi overheen.
Dan ga ik eerst eefe zitten en goed zitten, dat als wanneer ik ga springen, ik ook gewoon goed spring in de de doos kom. Dan wiebel ik met mijn billen en achterpoote en zet dan af. Mijn kop is in de doos, mijn staart zit vast tussen de flappen. Mijn vrouw ziet dat en maakt eerst foto’s voordat ze me helpt. ‘Moet je weer in de doos Brammie?’, vraagt ze aan mij. Ze tilt mijn staart op en zorgt dat het lost komt. Nu kan ik echt rond snuffelen in de doos.

Nadenken

Als eerst zie ik een tas van plestiek. Het maakt een kraak geluidje onder mijn poote als ik er op ga staan. Plestiek is warm maar best gefaarlijk als je niet weet wat plestiek is. Vraag dan je man of vrouw om er eefe bij te blijven tot dat je klaar bent. Ik ben een erfaren onderzoeker en ik weet wat plestiek is en dat je moet oppassen. Dan kijk ik verder en zie ik een handdoek liggen. Dees voelt heel zacht aan mijn poote. Een handdoek is bijna hetzelfde als een deken. Alleen is een deken meestal van flies en dat is dees handdoek niet. Die is van katoen, dat is een plant heb ik van mijn vrouw geleerd.
Ik kijk en zie nog een paar handdoeken liggen. Hier besluit ik om met mijn billen op de tas te gaan zitten en eefe na te denken. Zal ik hier gaan dutten of niet? Het warm en zacht, en ik ben een klein beetje moe. Ik heb al wat kriebels gehad en kopjes gegeven. Naar de bak ben ik ook al geweest dus dat hoeft niet meer.

doosOoma

En dan hoor ik mijn naam van beneden komen. Ooma roept mij, er is een snek van vlees en saus. Dat ga ik eerst doen, snekken want daar hou ik van. Daarna ga ik terug naar boven naar de mooie doos om te dutten met een volle buik!
Fijn wiekent allemaal tot de volgende blog.

3 thoughts on “Bram ofer muisen en wat hij in de doos vond

  1. Hoi Bram,

    Vind het super goed van je dat je de doos heb geinspecdinges gedaan, want dat hoort gewoon zo.
    Als je mienister van gefoelige zaken bent dan mag je dat gewoon doen, ik ben zelf geen mienister maar doe ook altijd alles onderzoeken wat er hie rin huis komt.
    Vond dat wij het recht hebben om te weten wat er in ons huis komt, tenslotte wonen wij er ook toch.

    Zelf vind ik nooit muizen in mijn huis, wel eens vliegjes die ga ik dan vangen en dan is het hap slik weg in mijn buikje.
    Baasje zegt wel eens dat dat het enige stukje vlees is wat ik eet, en dat is ook zo.

    Wens jou ook een superfijn weekend met heel veel zon.

    Pootje van Tommy!

  2. Haai Brammieman,

    hier ben ik
    Oopa Floris
    Ken jij mij?
    Mijn vrouw vertelde net….
    Uhm…
    Loes wat heeft onze vrouw verteld?
    Wat? Over muizen aan de muur?
    Die is gek.
    Whaaaaa haaaaa onze vrouw ziet ze vliegen.
    Wat niet onze vrouw?
    Wie dan?
    Karel?
    Ook niet.
    Hee ik ben nie gek, wie dan?
    Belle en Panter?
    Die ken ik nie!
    Mijn kop snapt daar toch niks van.
    Koert Karel Kees….
    Ik ben een rare Sjienees!
    Whaaaaa haaaaa
    Loes ik ben een Sjienees.
    Oopa is een Sjienees!
    Wat muizen…?
    Zoek het uit!
    Oopa gaat dutte.

    De ballen

  3. Heeeeeeee lieve Brammievlinder, wat een gesellige letters heb je gemaakt!, ik ben blij dat de beebies van mevrouw Sylvia goed groeien en dat ze volle ronde buikjes hebben, dat is heel belangrijk!, en wat knap dat Belle en Panda een muis aan het plaafont zagen!, ik wist helemaal niet dat muisjes kunnen fliegen!, mijn vrouw zegt dat muisjes oferal kunnen lopen, ook langs de muur omhoog, nau ja!!!, daar snap ik niks van, ik kan dat zelf niet, jij wel Brammie?, en wat ben je toch dapper dat je zomaar in een doos durft te springen!, dat durf ik niet hoor, misschien wel als jij er bij bent, maar in mijn eentje niet, ik lees al dat je een erfaren onderzoeker bent, en dat is iets heeeeeeeel anders dan een nieuwsgierige donder, dat weet ik toefallig echt wel!, het is belangrijk dat jij alles in huis kan onderzoeken, om te kijken of het feilig is en dat je dan weet wat er in huis is, net zoals dat je de tuin kontroleert of er geen verdwaalde beestjes zijn, daarom is het een heel ferantwoordelijke taak, en jij kan dat!, want jij bent de allerliefste Brammievlinder die er bestaat!!!, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je vrouw, en voor jau doe ik er ook zachte neusjes bij, ze zijn van je Kevermans, en ga maar snel in die doos kijken want ik heb er allemaal kipsnekkies in gedaan!!

Reacties zijn welkom