Bram heeft kriebels door de zomer

kriebels

Hoi lieve allemaal, er kwamen vorige week kei veel liefe reejaksies op mijn eerste blog na de vakanzie.Dat vind ik heel fijn want ik maakte me wel een beetje zorgen. Gelukkig hoeft dat niet want iedereen was kei lief. In mijn vakanzie was er de zomer. Zelf vind ik de zomer fijn want dan is mijn avondklok anders. Het is dan langer licht en dan mag ik langer buiten blijven. In de zomer zijn er kei veel beestjes overal en dan wil ik gewoon altijd in mijn tuintje zijn.

Zomer

In een ochtend kwam mijn vrouw op bezoek. Ze was in haar eigen huis blijven slapen maar ze beloofde me dat ze, als ze wakker was, meteen weer terug zou komen naar mij. En dat deed ze. Dat vind ik fijn want ben ik nog steeds haar Brammie en dat verandert niet. In de zomer is er ook iets gebeurt in de vakanzie. Ik kreeg ineens een andere vacht. Normaal verhaar ik niet zo veel of soms helemaal niet. Ik denk dat mijn vacht niet weet wanneer het zomer of winter is. Ik heb het geleerd door mijn vrouw en de avondklok. Maar mijn vacht doet dat allemaal zelf.

Kriebels

Ik had ineens kei veel kriebels op mijn lijf en ik snapte er niks van. Hoe kan ik zo ineens zoveel jeuk hebben. Want ik had niet in het zand liggen rollen. Mijn vrouw zat aan de tafel en ik ging haar kopjes brengen want dat doen we nu. Dan sta ik op de tafel en dan bonk ik met mijn kop tegen haar wang aan. Dat deed ik dus. Bonk! Mijn vrouw ging met haar hand lekker kriebelen over mijn rug. Dat is erg fijn en zeker als je jeuk hebt. En toen kwam het. kriebelsEen lang geluid van haar mond, ‘ oooooooooo, Brammie’. Zij zag waarom ik zoveel jeuk had. Ze zei ‘ Kereltje, wat een klitjes allemaal. Arme jongen wat zal jij een jeuk hebben’. Nou dat had ik ook!! Mijn vrouw vertelde me dat ik aan het verharen was. Dat je vacht beslist dat er nu zomer of winter is en dan past je vacht zich daarop aan. Mijn vacht wist dat het zomer was dus die wilde alle haren kwijt.

Kam

Op zich vond ik het helemaal niet erg dat ze me deed kriebelen want dan was de jeuk weg, maar raad eens waar ik ook ging verharen. Juist ja, mijn billen. Mijn billen wisten ook dat het zomer was en die wilde ook de haren kwijt. Ik had zoveel haren dat ik er in zou stikken met al die haarballen.
Dus besloot mijn vrouw mij te helpen. Dat deed ze met een kammetje. Op mijn rug vond ik het heel erg fijn maar bij mijn billen is toch een ander verhaal. Mijn vrouw vroeg aan mij of kriebelsik stil wilde blijven staan zodat zij kon kammen. Als eerst deed ik dat maar toen kwam die kam ineens aan mijn billen en dat vond ik niet fijn. Mijn billen zijn prievee. Daar moet je niet aan plukken of kammen. Mijn vrouw haalde de kam er nog een keertje door en er kwamen allemaal plukken haar af. Nou voelde mijn billen wel heel erg kaal. Dit hoefde voor mij niet maar mijn vrouw wilde doorgaan. Ze mocht nog één keertje kammen als ik daarna naar buiten mocht en een snek kreeg. Daar stemde zij ook in mee. Want als je saame bent, ook al woon je een beetje van elkaar af, moet je ook saame praten en het met elkaar eens zijn.
En zo deden we het. Mijn vrouw kamde nog één keertje over mijn billen en gaf me daarna een knuffel met liefe woordjes. Dat ik het goed gedaan had en dat ik dapper was. Ik kreeg ook mijn snek en ik mocht de tuin in. Mijn vacht is nu nog aan het verharen maar gelukkig niet meer zoveel en mijn billen zijn inmiddels normaal van vacht.
Dus geen gepluk meer daar heb je onkruid voor. Fijn wiekent allemaal.

19 thoughts on “Bram heeft kriebels door de zomer

 1. Hallo Bram,
  Wat fijn dat je er weer bent met een leuke schrijf. Ik doe ook verharen maar helemaal niet veel deze zomer. De eerste 5 jaar van mij Jippeleven deed ik helemaal niet verharen. Ik vind borstelen heel erg fijn en ik wil dat op het kleedje in de badkamer, daar staat ook een doos met al mijn verzorgspullen. Als vrouwtje ’s morgens haar mensendingen moet doen ga ik op het kleedje tegen haar voeten en benen zitten. Kijk dan weet ze dat ik er ben en ze mij ook mijn jas moet verzorgen en dat doet ze als zij klaar is. Ik krijg mijn eigen borstel voor mijn kop en vrouwtje doet de rest van mijn lijf met een hele fijne speciale borstel, Ik ga altijd op het kleedje liggen en neem mijn borstel tussen mijn voorpoten en doe dan stevig met mijn snuit over de borstel gaan. Maar vrouwtje doet als ik aan het verharen ben maar 2 keer in de week een grote borstelbeurt en de andere dagen meet zachtjes, Als ze iedere dag zo veel zou borstelen dan blijf in verharen en dat wil ik niet hoor. Ik moet ook nog een jas over hebben voor de winter en ik heb in de winter niet eens een dikke jas.
  Nou Bram het is toppie dat vrouwtje jouw jas ook zo mooi maakt en weg met die kriebelharen, Ja je broek en je buik zijn ook belangrijk en zelfs je staart.
  Zo Bram nu been jij weer heel mooi en zonder al het gekriebel, een fijne dag en tot volgende week zaterdag hoor, want dan is het Brammiedag. Knuf van vrouwtje en poot/kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi liefe Jip, wat jij doet met de borstel doe ik ook! Het is fijn om met je snoet langs de haartjes van de borstel te wrijven. Ik wist niet dat jij dat zelf kan. Ik kan dat niet zelf. Mijn vrouw helpt me. Mijn kriebels zijn gelukkig weg. Heel fijn wiekent Jip met stoere kopjes van mij, bram

 2. Hajooooooo oompje bwam.

  Oooooh hat uwes kwitjes aan uwes kont? Ikke ben ook aan hut furrhaare. Frauw seg dat se een haartje los sag op me fagt die fan meself was. Hihihihi. Oooooh ikke foel me so stoer nu. Want nu kan ikke hut ook segge datte ik furrhaar!!! Ikke ben nu een gwoote jonge!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Oh Kereltje, jij doet het kei goed! En knap van jouw facht dat jou facht weet wanneer je moet furhaare. Jij bent al een heele grote stoere jonge met een kei mooie facht! Stoer kopje van oom bwam

 3. Hoi Bram.
  Gelukkig dat je vrouw ontdekte waarom jij kriebels had en er wat aan kon doen.
  Ik moet zeggen dat je je wel heel knap kon laten kammen.Zelfs bij je billen……
  Ikzelf heb een enorme hekel aan kammen.Gelukkig heb ik niet zo’n dikke onder vacht,dat scheelt wel veel.
  Soms gaat mijn scullary girl mij even kammen,tegen mijn zin,en ik laat het even toe.Als het mij genoeg is laat ik mij wel horen.Ik kan grommen als de beste.
  En ik laat mij niet lijmen met een snekkie…..ik laat mij nooit niet, met wat dan ook, lijmen met een snek.
  Mijn zus wel,die deed alles voor een snek en mijn broer wilde elke avond wel kammen.Hij vond het super fijn.Nou zij dus liever dan ik.
  Mijn scullary girl zegt altijd dat ik erg eigenwijs ben en precies weet wat ik wil,en vooral wat ik niet wil.
  Nou gekam bij mijn billen wil ik niet.PUNT ! met een streep zou Kever wel zeggen.
  Ik ben blij dat je weer een mooie schrijf gedaan hebt Bram.
  Zachte kopjes van Muzette.

  P.S
  Vandaag vind ik het een beetje een moeilijke dag Bram.Het is een jaar geleden dat onze vriend Bolle de brug over ging.Dat is moeilijk voor zijn mensen en voor ons,zijn vrienden.Alle eerste keren zijn moeilijk,dat weet ik uit ervaring.
  Met de Hoedjessjoow gaan we naar hem en alle anderen zwaaien.Maar vandaag zwaai ik extra.
  Muzette

  1. Hoi liefe Muzette, je hebt helemaal gelijk. Fandaag is Bolle al een jaar een ster. Wij missen hem ook heel erg. Gelukkig kunnen we Bolle in de lucht zien en we gaan met de hoedjessjoow kei veel zwaaien naar al onze stervrienden.

   Ik snap dat jij je niet laat kammen Muzette. Kammen is prievee. Nou eerlijk is eerlijk Muzette, toen ze aan mijn billen kwam vond ik het maar niks. Het foelde heel kaal en heel prievee. Gelukkig zijn de haare weg en heb ik geen jeuk meer. Ik hoop dat dit niet elke keer gebeurt want dan vind ik het moeilijk. Ik wens jullie een fijn wiekent met zachte kopjes van mij, Bram

 4. hoi Bram,

  Als je aan het verharen bent, dan kriebelt best wel hé.
  Gelukkig dat je vrouw jou deed kammen, zelfs bij je knappe billen.

  Mijn baasje mag niet kammen bij mijn billen hoor, die zijn echt alleen van mij.
  Soms doe ik nog verharen en dan wordt ik heerlijk gekamd zo fijn vind ik dat.
  Daar geniet ik dan enorm van, en ga er zelfs van spinnen.

  Fijn dat je er weer bent bram, had je gemist hoor.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, wat koel dat je er weer bent. Ik snap dat je niet wilt dat je man of vrouw aan je billen zit. Die zijn prievee. Gelukkig is de jeuk weg en hoeft ze er niet meer aan te zitten plukken. Heel fijn wiekent voor jou en je deeltijd mensen met stoere neusjes van mij, bram

 5. Haai Brammie,

  hier ben ik Oopa Floris,
  ken jij mij?
  Ik ken jou niet maar mijn vrouw heeft jou verhaal gedingest.
  Zoiets? Ooh nee voorgelezen.
  Whaa haaa…
  Iets met jou billen.
  Keigaaf kerel, ik zeg gooi die billen in de lucht.
  Vroeger hè…
  Ik had keigave billen.
  Echt wel.
  Maar daar blijft mijn vrouw af!
  Hee Karel, de poesedames waren er gek op.
  Whaa haa….
  Waar ben ik?

  ooh thuis!

  Toedeledokie

  1. Haaaai Oopa Floris, mijn billen zijn prievee en van mij hoeft het niet zo naar de meisjes toe want die zijn lastig. Ik snap niks van meisjes. Alleen mijn furkeer Jafita snap ik. Maar dat komt omdat ze kei slim is. En ze is ook super knap en ze heeft net als mij maar één oog. Let je op dat je niet alweer tegen de tafelpoot aanloopt?? Fijn wiekent Oopa Floris en dank je wel dat je vakanziewerk deed, zacht kopje van mij, bram

 6. Heeeeeee lieve Brammie!!!, had jij ook klitjes bij je bips?, dat had ik ook, dat komt natuurlijk omdat we spesjale vrienden zijn!!, mijn vrouw of mijn man kamt me dan met een spesjale kam, maar ik wil het eigenlijk liever niet, wel op mijn lijf hoor, dat vind ik helemaal top!, maar als ze bij mijn billen gaan kammen moet ik ervan pieptetteren, want ik vind het grieselig, Bolle had ook altijd veel losse haren bij zijn billen, die kamde mijn vrouw dan weg, en Bolle deed ook piepen ervan, dus ik denk dat dat zo hoort, dat je als katerman niet aan je billen gekamd wilt worden!, gelukkig maar dat je billen nog niet helemaal kaal zijn Brammie, stel je voor!, wat gezellig dat jij en je vrouw elkaar nog heel vaak zien, en dat je dan kopjes geeft, en dat zij je aait en knuffelt, dat hoort ook zo!, want jullie horen toch bij elkaar?, lieve Brammie, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en spesjaal voor jau heb ik snekkies met zachte kipfulling neergelegd in je tuin, bij je denksteen, ze zijn van je Kevermans!!, en natuuuuuurlijk was iedereen blij dat je weer terugkwam bloggen, je bent toch onze Brammie?!?! en nau ben jij terug en Oopa blijft ook, dat is fantasties!, ik doe straks tetteren, tetter je mee?

  1. Lieve Super Kever + hier even een berichtje van Kyana . Vanavond gaan wij allemaal zwaaien naar Ome Sir Surf Bolle en Faalentino doet mee. En ik wilde seggen Ome Sir Surf Bolle zit voor altijd in mijn hart en hij jou gestuurd naar de mensen en naar ons allemaal. Ik was verdrietig maar ik weet dat Bolle boven met een lach naar beneden kijkt met alle sterren en denkt wat is SAMEN toch mooi. Past er ligt iets onder je sjaapje.

   1. Lieve Kyana, hier even Cisca, de vrouw van Kever en Bolle.
    Dankjewel voor je lieve letters! Je OmeSir Surf Bolle was zó trots op jou en je kindertjes, hij had het vaak over je, dat je zo’n lieve krullenbol was, dat weet ik nog heel goed, en nu is Kever weer zo trots dat hij de Pepeoom van Valentino mag zijn, jullie zijn met zijn allen de allerliefste krullenbollen die er zijn!!
    Heel veel liefs voor jou en je familie, o en Kever zit ineens onder zijn schaapje te rommelen en het lijkt net alsof hij ergens op zit te kauwen?, nou hoe dan ook heel veel liefs en knuffels van Cisca, en ook van Kever natuurlijk!

  2. Heeeeeee liefe Keeeeeeever!!! Folgens mij zijn wij kei speesjaale frienden want we hebben hetzelfde maar we denken ook hetzelfde. Billen zijn prievee PUNT! En Bolle snapte dat ook kei goed. En Kevermans, ik TETTER kei hard mee want vandaag is een speesjaale dag voor jouw en je mensen maar ook voor mij en mijn vrouw. Er was ook een andere Bolle en hij heeft nu een vaste woning. Hij is geslaagd voor de opleiding huiskater. Hoe koel is dat?! Mijn liefe Kever, wat ben ik blij dat jij mijn friend bent en ik tetter altijd met jouw mee en als je vrouw aan je billen komt, dan pieptetter ik ook!! Dank je wel voor je lekkere snek! Ik heb een speesjaale hamkaas snek onder de tuinstoel geled. Het is van mij voor jouw. Ik hoop dat je het lekker vind. Heel veel liefe neusjes en likjes en kopjes en tetters van mij voor jouw en je mensen, van bram en we zijn allemaal: SAAME!

 7. Hoi Brammie. Wat sta jij seksie op de footoo zo met je billen. Ik laat mij wel kammen en draai dan ook om en om zodat alles gekamt wordt. Behalve bij m’n poezelige achterwerkje. Mrauw dat is priefee. Fijn wiekent Brammie kopjes voor jou. Poot, Minnie.

 8. Lieve Brammiesaurs ooh wat lijkt me dat vervelend dat je kriebels voelt sttt hi behalve in je puikkie van mij. Ik heb geen last van mijn vacht die is heel sagt. Mijn fjouw segt als fluweel. Je billen sjijn bedeksse hoor anders haf ik even billen bjoekje komsse bjengen want blote billen sijn prifussie. Xxx Jafita

  1. Oh liefe Jafita, jij ben mij beschermpoes van ze hart. Voor jouw mag mij fagt altijd kriebels krijgen en mij buik ook! Binnenkort komt mijn vrouw bij jouw en misschien ruik je me dan en misschien mag ik jou ook ruike. En ik denk dat jij het allerlekkerste ruitk van allemaal want jij bent mij furkeer. En jij mag bij billen zien want jij ben van mij en voor andere zijn mij billen prievee. Zachte kopjes voor de mooiste dame van me hart, van je brammiesaurus! XXXXX

 9. Hoi Lieve Bram, dat kennen wij hier ook erg hoor…allemaal van die kriebelhaartjes. Ikke zelf heb geen klitjes maar Molly wel en die moet soms door de mevrouw met de veel kammetjes worden geborsteld. Die doet er dan ook haartje af met een scheerapparaatje zodat ze geen klitjes meer heeft. Mijn vachtje heeft de afgelopen tijd veel haartjes verloren, denk dat ie niet zo goed wist of het nu zomer of winter was. Maar dat zie je niet echt want ik heb nog super veel over gelukkig. Dikke knuffel van Lucky en succes met het wennen aan een vrouw op afstand,. Ze komt vast heel vaak knuffelen!

 10. Ha lieve Bram, wij zijn een dagje later met het lezen van je zaterdag blog, maar willen nog even reageren. Zomaar ineens verhalen en dan ook nog klitten in je vacht. Dat is vervelend he? Muppet heeft ook een paar klitten, maar ik mag er niet aankomen van haar. Tja, dan hebben we een probleem, toch? We hebben samen gepraat, maar niks hoor. Ze wil het niet. Borstelen mag heeeel voorzichtig. Gelukkig ben jij van je klitjes af. Prrrr prrr roept Muppet en een aai-knuffel van mij, maria

Reacties zijn welkom