Bram en de struik in zijn tuin

struik

Hoi lieve allemaal, het is zomer. De zon schijnt de hele dag en het is echt al kei warm buiten. Doen jullie allemaal voorzichtig met dees warmte. Dat je genoeg poeselimonade drinkt, veel dutjes doet binnen waar het koel is en niet te veel aktief bezig bent? Bertje’s poeselimonade is poesesoep of saus met ekstra water. Dit kan je dan gewoon lekker drinken. Het is ook voor de moeilijke drinkers onder ons. Soms wil ik ook niet drinken met dees heet weer en dan is Bertje’s limonade een goede oplossing want dan lust ik het wel.

Naar buiten

‘s Morgens is het nog lekker fris buiten en dan mag ik meestal in de tuin. Dan kan ik me helemaal uitleven voordat het te heet wordt. Uitleven wil zeggen dat ik dan gek doe. Ik ga rennen en springen met meestal wat mauwtjes. Ook doe ik Mila vervelen. Het is plagen maar niet gemeen. Zij plaagt mij ook dus ik mag ook een beetje plagen. Afgelopen week, ik weet niet meer welke dag het was maar toen mocht ik ook naar buiten en toen wilde ik me ook uitleven. Alsof ik een kriebel in mijn billen had. Dat heb je soms wanneer je van de bak af komt. Dat je iets voelt aan je billen, of je denkt dat je iets aan je billen voelt waardoor je ineens van de bak af wilt springen en dan even moet rennen. Sommige noemen het ook wel eens de gloeiende vijf. Waarbij je vijf minuute lang even springt en gek doet als je van de bak komt.

struikStruik

Dit had ik ook toen ik op die ochtend buiten was. Alleen had ik geen kriebel in mijn billen, ik wilde gewoon gek doen van binnen in mijn lijf. Het oer-gevoel was er weer. En nu wilde ik ook lekker oer doen. Ik was buiten en ik voelde van binnen dat ik iets nieuws en iets stoers wilde doen. Iets wat ik nog niet eerder gedaan heb. Ergens in klimmen. Nu heb ik binnen een krabpaal waar ik in kan klimmen dus klimmen kan ik maar ik heb het nog nooit buiten gedaan. En buiten heb ik geen krabpaal maar wat boome en struiken. Vlak bij mijn bak heb ik een struik staan. Normaal komen daar keiveel bloeme in maar mijn vrouw heeft de struik geknipt. Nu heeft de struik alleen maar blaadjes. De struik is niet zo groot dus ik kan er makkelijk in. Dus dat is op de plenning. Ik ben oer en ik ga die struik in. Vanaf de achterdeur ren ik naar de struik toe om in een keer erin te springen. Maar voor de struik ga ik vol in de rem. Met mijn kop raak ik de struik aan. Ik ga eerst een kijken hoe ik er in moet. Het is namelijk een struik met keiveel blaadjes.

Proberen

Mijn kop steek ik langs de blaadjes af de struik in om te zien waar de takjes zijn. Dan volgt mijn lijf. Mijn voorpoten zet ik als eerst op een takje maar dan. Hoe krijg ik mijn kont omhoog. Terwijl ik zo sta te denken krijg ik een idee. Ik kan springen. Dus ik hup mijn kont in de wiebel houding. Ik schud mijn billen van links naar rechts en terug. En dan richt ik op waar ik moet komen. Een, twee, hoppa! Ik spring en ik hang half in de struik want mijn achterpoote zijn vergeten om de tak te pakken terwijl mijn voorpoote al verder zijn. Ik probeer met mijn achterpoote bij te krabbelen maar het lukt niet. Mijn billen zijn te zwaar. Dus ik laat me zakken. Dan ga ik het nog maar een keer proberen want nu lukt het wel. Dat moet gewoon. Dus ik maak me klaar. Zet mijn billen in de houding en wiebel een paar keer tot ik durf te springen, en dan, hoppa! Weer een sprong en nu hang ik weer half in de struik. Folgens mij spring ik niet hard genoeg. Maar mijn voorpoote hebben een tak vast en nu krabbel ik met mijn achterpoote al wat ik kan de tak op.

struikIn de struik

Na een paar minuute klimmen is het me gelukt. Ik sta in de struik en ik ben zo blij en trots dat het me gelukt is dat ik ineens gewoon een keiharde mauw los laat. Dees komt van diep van binnen, dat iedereen weet: Brammie is oer en het is hem gelukt! Trots ben ik zeker en ik blijf even trots in mijn struikje zitten totdat ik er genoeg van heb. Daarna ben ik naar binnen gegaan om te dutten want klimmen is best zwaar werk. Zeker in een struikje.

18 thoughts on “Bram en de struik in zijn tuin

 1. Lieve Bram
  Wat heerlijk hé als je smorgens zo lekker gek kunt doen in de tuin!!!!!
  Wij vinden het erg knap van jou hoe je in de die struik komt!!!! Wij hebben alleen maar struiken in de tuin waar we onder kunnen gaan liggen!!!!
  Maar er is wel een plant waar we heel graag op gaan liggen. Onze vrouw noemt dat een vetplant en ze is er niet blij mee als we daar op liggen.
  Hij is zo lekker zacht!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, die zijn kei zacht. Mijn vrouw heeft ze binnen staan en ik wil daar ook altijd op slapen en dat mag ik ook niet altijd. Struikjes zijn ook koele verstopplekken, dan vind niemand je. Heel fijn wiekent en goed drinken met dees warmte, kopje van mij, Bram

 2. Hajooooo oompje bwam.

  Oooooh ikke hep ook dolle mienuute asse ik naar buite mag hihihihi.
  Dan bwijf ikke renne. Hier heppik opmijeens ook stjuike. Maar die stinke als ik er wangs woop. Se heete too-maat-e-pwante. Frauw seg datte se wekker ruike. Nau… eg nie. Se stinke.
  Pootjes🐾🐾

  1. Hey knul, jij heb nog zofeel eenersjie van je eigen dan moet je wel rennen. Je kan aan je mensen mauwen of ze misschien gras daar neer zetten, dan stink het niet zo naar tomaat. stoer kopje van mij oom bram

 3. Haai Brammiekerel,

  hier Oopa Floris, keistoer wat je daar doet. Mijn vrouw heeft het me net allemaal voor zitten lezen. Waar het over ging….. mijn vrouw zegt over struiken maar die ken ik niet.
  Gaave foto’s kerel, in het groen. Keigaaf.
  Ik heb het wel warm kerel, mijn vrouw zegt dat ik s’nachts zit te krijse. Dan voel ik me oer kerel, Oopa is niet van gisteren!
  Oké waar hebben we het over?
  Ik snap er de balle niet meer van kerel. Maar ik ga nu eten. Ooh mijn vrouw zegt dat ik net gegeten heb. Keilekker toch!

  Haai jongeman en toedeledookie

  Oopa Floris

  1. Hoi Oopa Floris, folgens mij deed jij froeger ook kei veel in struiken klimmen en dan naar de meisjes gluren. In onze straat woont maar een poesemeisje en die is altijd weg. Dus ik gluur naar de parkeerplaats. Loesje… hij is klaar met blogge, kom je hem haale?? dadelijk loopt ie weer tege de muur.

   Zacht kopje van mij bram

 4. Hallo Bram, Vrouwtje deed allemaal giegelen om jou kunsten hoe je in de struik moest komen. Ikke heb ook van die struiken in mijn tuin, maar ja ik kan daar niet bij komen omdat ik in mijn ren woon. Lijkt me wel heel gaaf. Een heel klein beetje weet ik nog dat toen ik bij de andere mensen woonde ook in de struiken zat en ook in de bomen, maar die bomen kwam omdat daar een hond woonde en die deed mij heel erg pesten en ikke was bang van die hond. Ikke was kleine Jip en die hond was heel veel keren groter dan Toby. Maar nu weet jij hoe je in de struik kan gaan zitten of liggen en doe jij verstoppertje spelen. Vrouwtje ziet jou dan niet en maar zoeken en roepen en jij doet dan vast niet van miauw ik ben een struikrover Bram. Doe jij ons nog vaker van die leuke avonturen vertellen, want dat vinden vrouwtje en ikjes leuk.
  Nog veel plezier en gelukkig wordt het niet meer zo warm. Knuffel voor jullie allemaal en groetjes voor vrouwtje van mijn vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi liefe Jip, nou zeg, dat is niet aardig van de buurhond om jou zo te plaage. Toby doet dat gelukkig niet zodat ik zelf heb geleerd hoe ik de struik in kan. Ik vind het wel kei stoer Jip dat je wel kei goed kan klimmen want dat moet dan wel met zo’n plaaghond. Doe je genoeg poeselimonade drinken? Bertjes recept is simpel. Saus met water. En het is goed voor je Jip. tot snel weer, zachte kopjes van je grote vriend Bram

 5. Hoi lieve lieve grote biesondere Brammievriend, wat ben je toch een tijger!!, dat je zomaar in een struik klimt en springt, ik vind het helemaal top, ik denk niet dat ik het kan, maar wij hebben ook die struiken en misschien kan ik het een keer proberen?, denk je dat ik het kan?mijn vrouw zegt van Doe maar niet want je bent er te groot en te zwaar voor, maar wat denk jij Brammie?, jij bent een ekspèr, dus jij weet het het beste, ik heb je horen miouwen!, ik hoorde zo een OERmiouw, ik wist meteen dat jij het was!, ik was echt heel erg trots op je!, mijn vrouw vertelde me dat Pop, Beer en Molletje elkaar ook wel een een beetje zaten te pieren, zo noemden mijn mensen dat, dan gingen ze elkaar eventjes voor de grap aantikken en dan heel snel wegrennen, dat hoor erbij als je bij elkaar in huis woont, ik heb ook weleens peper in mijn bips, dan ga ik rennen en springen en tetteren, en dan is het weer ofer, lieve Brammie ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik lekkere krookante snekkies met een zachte kipfulling bij je krabpaal gelegd!!M

  1. *smek smek* Lekkere sneks Kever! Dank je wel. Hoooooi liefe liefe Kevermans, wat super koel dat je er bent. En ik denk wel dat jij in de struik kan. Ik vind jouw helemaal niet zwaar. Je kan het best proberen want ik moet het ook opnieuw doen. Mijn billen en poote deden de eerste keer niet mee. Ik was het vergeete Kever. Toen deed ik het opnieuw en toen lukte het wel. Dus jouw lukt het ook! De kipsneks waren super lekker. De binnenkant was kipfulling. Dat is mijn faavooriet. Goed dat jij dat weet Kever. Ik heb fis sneks verstopt in je eerste struik, probeer het maar eens, ik vind jouw ook een stoere tijger! heel veel zachte en aanmoedigende kopjes van je brammievlinder

 6. hallo lieve Bram, je bent bijna een lieve, stoere struikrover met je mooie struiken-sprong. Muppet heeft het in de kamer geprobeerd na te doen, zonder een echte struik natuurlijk want die past niet in de kamer. En wij hebben geen tuin. Maar we hebben wel genoten van jouw verhaal. Prr prrr van Muppet en een lieve aai-knuffel van mij, maria.

  1. Hoi liefe Maria en Muppet, wat kei koel dat Muppet het geprobeerd heeft. Klimmen is echt leuk en goed voor de kondiezie. Dat zegt mijn vrouw dan. Voor mij maakt niet uit. Ik vind klimmen gewoon leuk. fijn dat je op de blog kwam. Heel veel zachte kopjes van mij, Bram

 7. Hoi Bram.
  Mijn scullary girl heeft je verhaal voorgelezen.Ik vind het kei stoer van je,dat je zo in een struik kon klimmen.Echt enorm oer moet je zijn geweest.
  Ik ren nu ik senior ben,niet zo vaak meer rond.Soms even de dolle 5 minuten met mijn balletjes.En ik heb geen struik om het te proberen.Wel is er een hele hoge klimpaal in huis.Die is nog hoger dan mijn scullary girl groot is.
  Mijn zus en broer lagen rustig boven er in te slapen,maar al vind ik klimmen kei leuk,zo hoog ga ik niet wegens mijn slechte ogen.
  Bram dank je wel voor het vertellen van je mooie struik klimpartij.
  🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾van Muzette

  1. Hoi liefe Muzette, als je seeniejoor bent dan heb je een andere gym programma. Dan hoef je ook niet meer zo hoog en zo wild. Dat gaat bijna niet meer. Echt heel hoog durf ik ook niet meer. Folgens mij ben ik ook seeniejoor, ik wordt binnenkort 13 jaar. Maar echte seeniejoor erfaring heb ik niet. Doe je voorzichtig met dees weer? Het is kei heet. Zorgen jij en scullary girl dat je genoeg poeselimonade drinken? Heel fijn wiekent met zachte kopjes van mij, Bram

 8. Lieve Bram.wat was jij stoer en oer bezig met jouw struik in de tuin, en zo knap dat je dat durft er helemaal inspringen . Floortje vond het prachtig. Geniet er maar van lieve Bram, en wij genieten van jouw verhalen. Knuffels van ons, ina en floortje.

  1. Hoi liefe Ina en Floor, dank je wel voor de kompliement, nou ben verleege. Ik ben ook kei trots dat het me gelukt is. Dank je wel dat je op de blog bent. Liefe kopjes van mij, Bram

 9. Mijn lieve oer Brammiesaurus met se mooie billen. Ooh wat segge ik nou! Maar het is wel waar Brammiesaurus. Wat ben je toch een knappe katermans . Heb jij voor mij ook een plekje daar ? Maar ik weet niet of ik het ook kan. Brammie goed met Mila en Toby in de struiken kijken er ligt wat lekkers van Jiekkie

  1. Oooo mij liefe Jafitabeer, jij ben mij liefste furkeer van ze alle tijde. Jij mag altijd in mij struik komen en dan doe ik je een neusje geefe omdat ik je furkeer ben. Ik help je wel met je billen omhoog duwen dan kan je wel de struik in.Ooo mij mooie Jafitabeer, zachte liefe knuffel furkeer,… lamooeer van je brammiesaurus pee ess, saame snekke in de struik is roomanties….

Reacties zijn welkom