Bibi en Filos over van binnen en van buiten

 binnen en van buitenFilos: wist jij het, dat we zo heetten?
Bibi: nee, eerst niet, nu wel. Vertel jij het maar

Bibi

binnen en van buitenWij lijken heel veel op elkaar. Logisch zou je kunnen zeggen want jullie zijn broer en zus. Maar dat is niet altijd zo. Dat je op je familie lijkt. Jullie hebben vast wel gezien dat wij bijna hetzelfde zijn. Van buiten dan. Want van binnen zijn we ook allebei onszelf. Ik vertel jullie een klein geheimpje. De eerste dagen van ons leven hier kon het Maria-mens ons niet zo goed uit elkaar houden. Wie is wie en wie is nou eigenlijk wie, sprak ze dan. Ze zag ons ook bijna niet omdat we bovenop een hele hoge kast zaten. Zij moest op een trapje gaan staan om iets te kunnen zien. En dan nog zag ze ons niet helemaal.

Pas nu we het huis gaan ontdekken, ziet ze ons hele lijf, met kop, poten en een staart. Ja, en dan is het niet moeilijk meer. Wij vonden trouwens helemaal nooit moeilijk. Ik ben gewoon Filos en zij is gewoon Bibi.

Filos

binnen en van buitenIk, ben de grootste van ons twee. Dat is wel vaker zo als katermans. Wij hebben heel veel witte haren. We hebben allebei een rode staart en een rode vlek op ons lijf, aan de linkerkant. Bibi heeft ook nog een rode vlek vlak boven haar staart. En rood op haar linker pootje. Bij mij zit een vlek op en achter mijn ene oor. En allebei een paar boven onze ogen. Bibi heeft ook nog sproeten. Mijn snuitje is wit.
Het heeft een naam zo’n kleurverdeling in je haren. Wij worden harlekijntjes genoemd. Dat is dus als je wit bent met gekleurde vlekken. Die kunnen zoals bij ons rood zijn. Maar een andere kleur mag ook. Een aantal gekleurde vlekken want anders heet het weer anders. Voor het officiële moeten die vlekken ook nog op een bepaalde manier verdeeld zijn. Maar wij zijn niet van de officiële hoor, doe maar gewoon. Gewoon twee harlekijntjes.
Klinkt vrolijk he? Dat je er blij van kan worden. En zo voelen we ons ook. Relaxte, zonnige, blije katten-poezels.
Harlekijntjes van buiten en van binnen.

14 thoughts on “Bibi en Filos over van binnen en van buiten

 1. Haai Fibi en Bilos,

  Hier is jullie Oopaaaaaaaa
  Keivet!
  Oopa krijst van blij zijn.
  Hee Loes…
  Loehoes….
  Sjips die slaapt.
  Hee doe not bie in de wurrie
  Oopa is nie gek.
  Wat zeg je vrouw?
  Wit met vlekjes?
  Die ken ik nie!!
  Oopa is een bonte kermis!
  Whaaaaa haaaaa
  Oopa is wakkerrrrrr
  Oopa wil dansen.
  Als een uhm…
  Even denken…
  Komt ie!!!
  Als een harlie…davidszoon?
  Nee??
  Hoe dan wel?
  Harle wie?
  HARLEKIJN!
  En daar gaan we….
  Staart omhoog.
  Staart omlaag
  Staart in de….krul!
  Allemaal graag.
  Opstellen in rijen van….
  Whaaaaaaa haaaaaaa

  Efgaaariesooo

  1. Hee, yassou onze lieve Opaa Floris, wij doen ook onze staarten omhoog en in de krul en dan gaan we van links naar rechts, en recht zo die gaat.

   Bent u van Brabants bont met vlekjes? Dat vinden wij helemaal prachtig. En nu een ommezwaai van hopfaldera en wij gaan dutten.

   Kaliemeera, neusje van Bibi en pootje van Filos

 2. Hoi Bibi en Filos,

  Snap wel dat jullie vrouwtje in het begin niet wist wie wie was, jullie lijken ook erg op elkaar. En jullie zijn onwijs knap en mooi!
  heb nog nooit van harlekijntjes gehoord, wat een mooie naam voor jullie.
  Nu gaan jullie vrolijk door het leven bij jullie mensen mens, heerlijk toch!

  Pootje van Tommy!

  1. Yassou lieve Tommy, wij krijgen nu toch wel rode snuitjes van zulke lieve woorden. Harlekijntjes zo heet het echt waar. Zolang wij zelf maar weten wie is wie, komt alles goed.
   Neusje van Bibi en pootje van Filos

 3. Hoi Bibi en Filos,
  Gelukkig dat Maria mens jullie nu uit elkaar kan houden!!!!
  En wij hadden nog nooit gehoord van Harlekijntjes…….wat leuk!!!!
  Maar het maakt ook niet uit hoor want jullie zijn echt twee knapperds!!!!
  En fijn dat jullie nu al goed gewend zijn en in het huis op ontdekkingstocht gaan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Yassou lieve allemaal bij mevrouw Ceciel, wij hoorden het pas hoe we heten zoals we heten toen Maria-mens ons filmpje had gezien. Zij had er nog nooit van gehoord. Maar Harlekijntjes zijn wij echt. En ons nieuwe leven is een ontdekkings-avontuur.

   Neusje van Bibi en pootje van Filos

 4. Hallo Bibi en Filos.
  Wat zijn jullie allebei knappe kattenkinderen.Ik kan mij voorstellen dat in het begin jullie Maria mens wel 3 x goed moest kijken wie nou wie was.Masr zo naast elkaar is het helemaal duidelijk.
  Harlekijn tjes katten daar had ik nog niets over gehoord,maar nu wel.Dank jullie wel voor het vertellen daarover.
  Zachte aai van Mia

  1. Kaliemeera lieve mevrouw Mia, dank u wel voor die lieve woorden, wij krijgen daar even een paar extra vlekjes van op onze snuit. Wij wisten het ook niet hoor. Zo heeft elk vachtje een eigen benaming en dat vinden wij wel leuk.

   Wij geven u een zacht neusje van Bibi en pootje van Filos

 5. Heee lieve Bibi en Filos, wat heeft Filos duidelijk uitgelegd wat jullie ferschillen zijn aan de buitenkant!, weet je wat ik ook zag?, dat Filos een soort wenkbrouwen heeft van roode haaren!, wat een biesondere naam hebben jullie, van dat harle…dinges, het is een moeilijk woord, mijn vrouw zegt dat het een soort klaun is, die grappen maakt, dat is wel heel mooi als je zo bent toch?, en gelukkig dat jullie Maria-mens jullie nu herkent, ik weet het nau ook, en jullie zelf wisten het natuurlijk al lang, dat is logies, o ja en ik vind het heeeeeeel knap dat jullie al zo rielekst zijn en dat jullie je thuis foelen in jullie huis en bij jullie mensen!, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!, ook voor jullie mensen, en ik heb spesjaal voor jullie allemaal snekkies gestrooid!!, ehm… hoe was het ook al weer… o ja!, antio!!!

  1. Yassou lieve Kever, dank je wel voor je lieve compliment over de uitleg van hoe we eruit zien en wie dan eigenlijk wie is. Voor onszelf behoeven we dat niet uit te leggen. Jij hoeft het ook niet uit te leggen wie je bent he Kever, want je bent gewoon Kever en dat is duidelijk. Filos heeft inderdaad een soort van wenkbrouwen van rode haren. Biesonder he?

   We leggen een snekkie voor je onder de struiken en die mag je delen met je tuin vriend Mikkie als je dat wilt. Antio

   Met neusje van Bibi en pootje van Filos en Maria-mens roept ook liefs voor je mensen!

 6. Lieve Bibi En Filos,

  Wat leuk, we komen steeds meer over jullie te weten. En wat is die eerste foto van jullie grappig : het verschil is zo heel duidelijk te zien.
  Onze broer Harley (die inmiddels over de regenboogbrug is) was ook een harlekijn. Hij was wit met achter beide oren een grijze vlek, nog een grijze vlek op zijn rug en verder een grijze staart. Vandaar ook dat hij Harley genoemd werd.
  Dat jullie vrouw jullie moeilijk uit elkaar kunt houden, begrijpen wij wel. Onze vrouw heeft dat nog steeds een beetje met Cindel en Fenneke (moeder en dochter). Die twee lijken zoveel op elkaar, dat onze vrouw bijna een keer Cindel naar de dierenarts meenam in plaats van Fenneke. Gelukkig bemerkte ze in de auto net op tijd dat ze de verkeerde gevangen had. En de dierenarts noemde onze vrouw een keer voor de grap een ontaarde moeder toen onze vrouw de verkeerde naam zei van een van die twee.
  Wij vinden het wel heel erg fijn om te lezen dat jullie zo vrolijk zijn in jullie nieuwe huis. Zo hoort het ook bij jonge poezels en daar worden jullie mensen ook vast heel blij van.
  Veel vrolijke kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Yassou Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en mevrouw Marjoke, oh hadden jullie in huis ook een Harlekijn? Dan wisten jullie het al wat wij eerst niet wisten. Maar dan niet een rode maar een grijze vlek. En wat een mooie toepasselijke naam Harley. Hij is vast een mooie ster aan de hemel nu.

   O jee, als je nou per ongeluk in de auto zit naar de witte jas maar je moest helemaal niet naar de witte jas? Dat lijkt ons helemaal niet leuk. Ons Maria-mens zegt soms nog wel een Bibi tegen Filos en Filos tegen Bibi, vooral als wat schemerig is en ze niet alles goed kan zien (of als ze even zonder bril kijkt, maakt ze er helemaal een potje van).

   Met neusje van Bibi en pootje van Filos

 7. Hallo lieve Griekse harlekijntjes, Pasa en ik vinden jullie heel mooi en lief. En jullie hebben het heel fijn in jullie nieuwe huisje bij mevrouw Maria. Kusjes van ina en Pasa.

 8. Kaliespeera mevrouw lieve mevrouw Ina en Pasa, dank jullie wel voor zo een lieve reactie op onze letters. Wij zijn heel blij dat we hier zijn en het is voor ons een nieuw ontdekkings-avontuur.

  Met neusje van Bibi en pootje van Filos

Reacties zijn welkom