Wie heeft er nou zalf aan de oore?

oore

Ik heb weer wat nieuws. De afgelopen week kreeg ik soms avondeten waarvan ik dacht: bleh. En laatst had ik dat ook met een snek. Toen belde mijn vrouw de dokter op.

Gefoel

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik net die ochtend achter de kastjes zat. Mijn gefoel wilde dat. Op mezelf zijn. Niks doen en niks hoefen gewoon helemaal niks.
Als je een knuffelkater bent dan is dat raar natuurlijk.
Dus toen mijn vrouw me riep, kwam ik toch tevoorschijn voor een knuffel.
Evenzogoed is er weer iets met de dokter nou.

Ik hoorde iets over gebrek aan eetlust.
Nou ik kan gewoon niet alles op, het lukt gewoon niet.
En er was iets over sneks met de meediesijn.
Ik dacht geef dan andere sneks, o ja die had ik al.
En toen kwam het. Er zijn pillen voor je beter voelen en ik dacht die neem ik niet en gelukkig zei mijn vrouw dat meteen: “Die neemt hij niet.”
Toen moest ik zalf. Die komt aan mijn oor of aan alletwee, daar zei ze iets over dat ik niet snapte en dat de dokter daar nog wat over gaat zeggen.

Friemelen

Hoezo zalf aan mijn oore?
Ik heb helemaal niet zoveel oor dus ik snap niet waar die zalf moet. Mijn ene oor is een half oor. Mijn andere oor is een gefoelig oor.
Dat weet ik omdat mijn vrouw er tijdens de knuffels soms aan friemelt, en het is best fijn, maar ook nie dat ik zeg blijf dat de hele tijd doen. Dus ik weet niet of ik zalf aan of in mijn oor wil of eigenlijk weet ik dat wel ik heb het liefer niet.
Mijn vrouw zegt het is voor als je echt moeilijk eet, maar folgens vindt ze dat al. Maar eerlijk waar ik heb liefer geen zalf aan mijn oore.

Opmerking mevrouw Bert

Het gaat om ‘Mirataz transdermale oorzalf'(Mirtazapine), dat bij mensen tegen depressieve klachten werkt. Bij katten stimuleert het de eetlust.  Het kost tegen de 35 euro voor een kleine tube.

24 thoughts on “Wie heeft er nou zalf aan de oore?

 1. Oh! Ik moest ook een tijdje dat in een pil. Of nou ja, een klein stukje van die pil. Dat was na mijn operazie aan mijn tanden. Toen ging ik niet eten want ik had auwie. Na een stukje pil ging ik hard mauwen en wel veel eten. Ook al was dat eten de bedoeling, kwam dat niet uit mij naar uit de pil. Ik hoefde het niet zo lang gelukkig.

  Ik denk dat zalf veel beterder is. Dan krijg je een klein beetje meer honger. Want je moet natuurlijk wel goed eten want dan kan je nog beter knuffelen en dat is belangrijk. En wat maakt het uit dat ze even aan je oor zit. Je oor wordt daarna weer normaal. Echt. Dat weet ik zeker. 😽

  1. hoi Tjessi, nou foel ik me wat beter over de zalf dat het dus kan dat je daardoor meer eet. Een pil gaat niet. En ik hoef ook geen zalf voor altijd zei de dokter alleen voor nou misschien dat ik gemakkelijker eet.

 2. oh Bert soms is eten moeilijk he? ik heb anti eetdagen en dan wil ik alleen maar beetje water drinken. Maar voor mijn schildklier medicijn is dat niet handig. Dan krijg ik de renneritus in mijn kop als ik die pil niet opeet. Ik hoop dat de zalf aan je oor je lekkere trek geeft. En ik ga van de zalf aan het zij-mens vertellen. Het spul kennen we wel als pilletje, maar ja als ik geen snek met pilletje wil, krijg ik geen trek in eten. Beetje rare cirkel waar ik in zit. Eetsmakelijk Bert, kom vast goed. Kopje van mij, Minoes

  1. hoi Minoes alleen water dat is ook moeilijk voor een dag maar ja als je gefoel nee zegt dan kan het ook niet. En je moet toch eete voor je lichaam en je gezond. De zalf komt van de dokter en het moest besteld worden en nou is het in huis, Muzette zei al dat het bij Fynn hielp dus dat is een poosietiefe erfaring.
   kopje terug Minoes
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  van mij eigen schrik ik wel van wat jij fertel van dattie soms nie zofeel wil eete. Van mij eigen weet ik van jou gefoelige maag en dattie foorsichtig ben met wat jij eet. En soms foel jij, vandaag zit ik liefer achter mij kast en wil ik niks. Maar als jou eigen verkering wil ik zeggen, Bert jij moet het wel proobeere van jou zalf. Dattie kijk hoe het foel assie jou zalf aan jou oor smeer. Misschien smaak jou eete jou dan zofeel goed dat jij geluk foel in jou hart en in jou buik. Van tefreede zijn en rust. Van mij eigen eet ik moeiluk als mij vrouw geemies door mij eete doe. Dan hoef ik nie want dan smaak mij eete naar geemies Bert. Mij vrouw zeg dattie het ze goede idee vin assie het kan met jou oor.
  Beloofie mij eigen Bert dattie het proobeer, jij weet van mij eigen steun ik jou en ik ben ook trots. Want jij ben eerluk dattie het ons fertel en dan kan iedereen jou onse steun geefe. En ik van mij eigen ekstra steun want assie verkering heb mag jij alles ekstra geefe,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, altijd als ik foel nou wil ik achter de kastjes zitten en ik doe het dan kijkt mijn vrouw van wat-nou en dan gaat ze bellen. Maar toch zegt mijn gefoel achter de kastjes gaan zitten omdat ik me dan bleh voel. Dus het is misschien wel goed dat ze belt. Ik heb vandaag weer extra knuffels gehad. Mijn vrouw zegt we gaan rustig aan doen met de zalf. Dankjewel voor de ekstra steun Loes!!
   je Bertje

 4. Hallo Bert,
  Jij bent niet de enigste die momenteel minder eet hoor, vrouwtje merkt dat ik ook minder eet de laatste week. Mijn vrouwtje maakt zich nog geen zorgjes, ze merkt dat ik dat in het voorjaar wel vaker heb. Misschien komt het door de verandering van het weer. Ik bedoel natuurlijk bij mij. Oeps maar zalf in de oor lijkt mij ook niet fijn, het is natuurlijk een prima plekje van ons lijf waar veel draadjes zijn voor het rode spul en de zalf heel snel in je lijf komen en op weg gaan naar de plaats waar het medicijn moet gaan werken. Ik heb nog nooit zalf in of aan de oor nodig gehad en weet niet hoe dat voelt. Maar ik hoop wel voor jou dat het helpt en dat vrouwtje dan heel veel eten moet kopen voor jou.
  Bert beloof je dat je wel je best doet en vrouwtje zal de zalf voorzichtig in de oor doen hoor. Sterkte knuffels van vrouwtje en alvast en fijn genieten weekend met vrouwtje . Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is ook wat, jij eet nou minder. Ik eet ook langzamer en met meer pauze anders lukt het niet. Dankjewel voor dat je het uitlegt nou snap ik het waarom het daar moet maar het blijft toch raar ik heb het nog nooit gehad. Toen ik de zalf zag heb ik meteen een brokje gegeten dus misschien hoeft het nou niet,
   poot van je vriend Bert

 5. Lieve Bert,
  Het is wat hè met pillen en zalf aan je oren!!!! En de pillen neem je niet dus dan blijft er zalf over.
  Wij hebben het hier eens besproken en zijn het erover eens dat we voor de zalf zouden kiezen. Het is beter even gefriemel aan je gevoelige oor dan dat je zo’n pil moet slikken.
  Tenminste dat dachten wij!!!! En als je daardoor meer gaat eten is het alleen maar goed en heel belangrijk ook dat je vrouw dan niet meer ongerust is!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😚

  1. Dat is mijn meening ook net als wat julloe zouden doen, liefer zalf dan pillen. Ik heb nou al gefriemel aan mijn oore dus als ik er niks van merk dan kan het wel. Pillen wil ik liefer niet ik heb al genoeg meediesijn echt waar.
   pootjes van mij terug
   Bertje

 6. O.jee Bert wat vervelend dat je niet zo goed kan eten en nu zalf in je oor krijgt.
  Fynn had 1 x per 3 dagen een 1/4 tabletje.Echt mini toen hij niet goed at.Toen wisten we nog niet waardoor het kwam dat hij niet goed kon eten.
  Nou als de zalf net zo goed werkt als dat 1/4 pilletje in de 3 dagen,dan mag je vrouw wel extra boodschappen gaan doen,voor eten Want wou, dat hielp goed zeg !!
  Ik hoop dat de zalf goed werkt en je het friemelen aan je oor niet erg vindt.
  Weet dat we hier op de blog je allemaal aan je denken en steunen.
  Heel veel sterkte pootjes van mij,Muzette🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾 en een knuffel van mijn Scullary girl,Mia

  1. hoi Muzette en Scullary girl Mia wat fijn dat jullie die erfaring vertellen dan weet ik dat het echt kan werken. Als het maar niet fies ruikt. Ik ben niet zo flink als jij Muzette dat weet ik wel nou ik het stuk heb gelezen,
   pootjes van
   Bertje

 7. Hoi lieve Bert, Molly die hier voor mij woonde moest twee keer per dag zalf in haar oren omdat ze problemen had met haar sgildklier, zo heet dat, zij wilde ook geen pillen, absoluut NIET!!, maar die zalf ging helemaal prima, ze heeft het anderhalf jaar elke dag gekregen van mijn mensen, en het was helemaal geen probleem, en Molly was stoer hoor!, die wilde echt niet zomaar alles!, maar die zalf vond ze niet erg, ik denk dat het bij jau ook goed gaat komen Bert, echt waar! ik ga voor je duimen!, heeeeeel veel lieve kopjes voor jau van Kever, er zit geen pil of oorzalf aan!!!

  1. hoi Kever nou als Molly het goed vond dan kan het vast want ik heb haar nooit zelf gekend maar van Bolle hoorde ik altijd dat ze heel krieties was op alles dus vast ook met haar oren en dat ze het zo lang liet doen dan durf ik het misschien ook wel. Mijn vrouw zegt we gaan eerst kijken hoe het afondeten gaat.
   Nou ik hoop dat het lekker is!!
   kopje terug
   Bertje

 8. Lieve Ome Bert hier Darwin en Jiekkie wij hebben ook wel eens zalf op onze oortjes. Wij waren in oortje gebeten en pilletjes nee dus hebben wij zalf. Bert het gaat echt goed en onze tip is heel rustig achter de oortjes friemelen en knuffels dan merk je het niet. Wij duimen mee met je Bert en jij kan het hoor.

  1. hoi Darwin en Jiekkie dankjulliewel voor de erfaring dat doet ome Bert goed. Ik heb wel meer haar in mijn oore dan jullie maar dat is nou juist goed vanwege het friemelen dat snap ik dankzij jullie ik ga het probeere denk ik.
   pootjes!!

 9. Lieve Bert,

  Laat die zalf maar gewoon in je oren doen. Als het helpt is dat nog altijd beter dan een pil slikken, vinden wij. Dus wel even volhouden hoor, dan gaat het vast weer beter met je.

  Veel zachte kopjes van ons vijven, een knuffel van onze vrouw en veel eetlust toegewenst.

  1. Pillen hoef ik niet nog meer erbij ik neem al van alles, het valt niet mee om een oudere katerman te zijn,
   dankjulliewel voor de steun!!

   Bertje

 10. Hoi Bert wat lees ik me nou heb jij minder zin in hapjes doen nou dat is niet goed hoor je moet wel goed blijven eten hoor lieve jongen.
  Misschien is die zalf wel heel goed want jou vrouwke geeft alleen wat goed is voor jou Bert.
  Ze houdt heel veel van jou ❣️

  Kopje van je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie eerlijk we vinden het alletwee best grieselig iets in mijn oren. En ik heb vanavond toch weer best goed gegeten, dus vandaag hoeft er nog niks in mijn oren maar ik weet dat ze ermee beesig is!!
   Dankjewel voor de steun,
   Bertje

 11. Hoi lieve Bertje,
  Zalf lijkt ons fijner dat vieze pilletjes. Dus doe toch maar de zalf hoor. We willen allemaal dat je goed gaat eten. We zien hierboven dat je vanavond wel gegeten hebt, dat is goed!

  Veel knuffeltjes van ons Binti & Zooka

  1. hoi Binti & Zooka dankjulliewel voor de steun ik denk dat ik in het wiekent eraan begin maar ik eet eigenlijk best goed maar mijn vrouw zegt van niet,
   pootjes
   Bertje

 12. Lieve Bert, wat een gedoe allemaal lieverd, pillen of zalf. Ik denk dat de zalf beter voor je is, pillen zijn altijd moeilijk voor poezen. En ik vind het zo keigoed van jouw frau dat ze goed op je let of je goed eet, ik doe het ook hoor Bert, als Floor niet goed eet schiet ik meteen in de stress, zou ze ziek zijn, of pijn hebben. En dan de volgende dag gaat het weer goed. Wij steunen jou in alles hoor, wij zijn zo benieuwd of de zalf op je oor gaat helpen. Het komt allemaal weer goed lief vriendje. Knuffels voor jou en voor mevrouw Bert.

  1. hoi Ina ik ben nou ekspres meer gaan eete dus misschien hoef ik geen zalf dat kan best, stress vind ik ook heel moeilijk voor mijn gefoel, dus ik hoop dat Floortje nou goed kan eten,
   pootjes,
   Bertje

Reacties zijn welkom