Waarom ik naar de dokter ging

dokter

Op mijn feesboek stond de film van hoe mijn buik na de dokter was. Met alleen nog streepjes haar, en nou heb ik al meer haartjes dus dat gaat goed. Maar ik wil nou eerlijk vertellen waarom ik naar de dokter ging.

Moeilijk

Mijn idee was het niet.
Het kwam wel door mij. Want toen ik een keer achter het gordijn ging liggen en helemaal niet kwam toen mijn vrouw riep, toen begon ze moeilijk te kijken.
Daarna ging ze met de dokter telefoneren.
Toen keer ze weer moeilijk naar mij.
Ik at ook helemaal niet gemakkelijk.
Zo kwam het denk ik dat ik op een gewone dag opeens in de reiskorf moest, in de taxi ging en bij de dokter terecht kwam.
Mijn vrouw bleef wachten, ik moest mee naar achter  en toen gebeurde er van alles. Ik liet het gewoon gebeuren want ik snapte wel dat er niks anders opzat en in de taxi had ik al keihard gemiauwd dus ik was ook moe.

Wat er gebeurde

 • De dokter en een andere vrouw deden een eggoo van mijn buik en toen eerst scheren.
  Er zat niks in mijn buik alleen wat er hoorde te zitten.
  Puntje voor Bertje: ze konden heel fijn achter mijn oor friemelen.
 • Ze haalden bloed uit mijn liggaam en daar deden ze dingen mee, toen was het in orde alleen ik ben nog steeds of weer pre-diejebeet.
 • Eeds heb ik niet, zei de dokter. Had ze in mijn bloed gezien geloof ik.
 • Ik had een raar bultje zei de dokter dat heeft ze laten onderzoeken en toen was het vet, maar ik ben niet te dik. Mijn vrouw dacht al nou Bert wordt ook een ster maar ik leef nog steeds dus.
 • De dokter wilde ook mijn uuriene hebben daar is ze nog iets mee aan het doen, ik weet geeneens wat.
 • Ja en toen maakte de dokter fotoos van mijn tanden en ze zei dat wordt een operaazie. En dat ik daardoor zo lang deed over mijn avondeten. Wanneer het moet, weet ik nog niet.

Toen we weer thuis waren, kreeg ik meteen tonijnsoep. Lekker!! Ik had het heel snel op en toen kreeg ik knuffels, en nou ben ik nog aan het bijkomen dus dat ik meer moet slapen en meer knuffels wil en dat krijg ik ook.

Steun

En ik wil nou iedereen bedanken voor de steun van hier en van Feesboek. Het helpt heel erg als je vrienden hebt die aan je denken en die hopen dat het goed gaat en dat ze er echt gefoel voor hebben, dankjullieallemaal van mij en ook namens mijn vrouw zegt ze.

26 thoughts on “Waarom ik naar de dokter ging

 1. Liefe Bert, wat een furhaal zeg. Gelukkig dat je haartjes weer aan het aangroeien zijn. En anders mag je nog steeds een tijdelijke vacht van mijn haartjes hoor. Heb er toch heel veel. Wel balen dat je ooperaazie aan je tandjes moet. Sterkte en een knuffel van mij en Frau!

  1. hoi Minnie dankjewel maar ik heb liefer mijn eigen vacht die ken ik en nou komt er al wat bij. Ik hoor van frienden dat ze zich na de ooperaazie veel beter foelden dus dat hoop ik ook.
   pootje van mij
   Bertje

 2. Hajooooooo oompie bert.

  Oooooh wat errug wat uwes mee moes maake. En uwes frauw fjoeg niet eens of uwes hut wel goet fon. En nau moet uwes opereer worre!! Sniksnik.
  Ikke snap hut niet… asse we moete sjaape bij de dokker raake we teets ies kweit. Ikke raakte me knikkers kweit. En hoe ik se ook soek, ik fin se niet. Frauw seg datte me knikkers ergens ligge. Maar se seg niet waar!!
  Ooooh oompie… dat fetbultje op uwes taart… sjijn dat ook boepies? Ikke hep se op me puik hihihihi.
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus, ja dat is een misteerie maar niet altijd, want toen met het scheeren heeft mijn vrouw mijn vacht mee naar huis genomen in haar tas alleen ik weet niet wat ermee gebeurt. Het bultje was gewoon een bultje, meer weet ik er niet van,
   pootjes
   Oompie Bert

 3. Hallo Lieve grote vriend Bert,
  Potjeverdikke dat was wel heel veel schrikken toen wij zondag jou berichtje op feeseboek zagen staan. Vrouwtje kreeg het er helemaal koud van en er wilde allemaal drupjes uit haar ogen komen, ikjes en vrouwtje zijn meteen gaan duimpje draaien en in onze koppie pootje om jou en je vrouwtje slaan om te steunen.
  Wat een opluchting miauw dat je buik oke is, ja en een operazie aan jouw gebit is helemaal niet fijn. Nu heb jij nog veel au in je bekkie en als de operazie klaar is en alles weer gezond is heb jij geen au meer en kan jij weer alles goed eten.
  Dank je wel hoor voor je schrijf en dat je uitlegt wat de witte jassen hebben gedaan met jou. Gelukkig is het heen winter en heb je het niet zo koud met al de haren die nu niet op je buik zijn, maar ze zijn zo weer terug hoor en heb jij weer een super mooie bontjas aan.
  Nu nog maar veel uitrusten en vrouwtje zal jou wel heel veel knuffels extra geven. Al was je avontuur helemaal niet fijn, toch wel heel super dat vrouwtje jou zo in de smiesjes houd, dan ben je tenminste op tijd bij de wittejas en wordt je niet bergen ziek
  .Maak nu maar weer een fijne knuffeldag en veel uitrusten, laat overbuurpoes maar de straatcontrole meer doen. Fijne dag en veel knufjes van vrouwtje op je lieve bolletje van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip en mevrouw Jip, ja het was ook eng zeker omdat veel vrienden een ster zijn geworden maar ik dus niet en ik foel al meer haar op mijn buik. De ooperazie moet hoor ik thuis als ik maar geen fieze meedicijnen hoef. Het is altijd moeilijk met gefoelens om naar de dokter te gaan en ik doe ook best lang over bijkomen en dat mag van thuis gelukkig. Dankjulliewel voor de steun,
   Bertje

 4. Lieve Bert, wat een vreselijk afontuur, heb je beleefd bij de dokter, gelukkig dat er met je buikje niks mis is. Wij zijn zo geschrokken toen we het bericht van jouw frau lazen, we hebben pootjes en duimen gedraaid en de hele dag aan je gedacht. En we zijn nu enorm opgelucht. Doe het nog maar even rustigaan hoor lieverd, je moet helemaal bijkomen van dit afontuur. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje ja ik wist ook niet hoe het moest op feesboek en toen deed mijn vrouw het ze zegt Bert we gaan het eerlijk zeggen hoe het is, en ik fond het goed. En later is het wel erg dat iedereen zo schrok maar ik fond het ook lief want mijn gefoel zegt je vrienden geven om je en dat is fijn!!
   knuffels van
   Bertje

 5. gossie lieve Bert, wat een verhaal. Jij en wij allemaal zijn er van geschrokken. En leuk issut niet ineens in een reismand naar de dierendokter die van alles met je doet. Je bent wel heel dapper geweest dat je het over je heen kon laten komen. En gelukkig zijn er geen hele nare dingen gevonden. Tja, de operatie aan je tanden. Dat dan weer wel. Maar hopelijk helpt dat goed om weer lekker brokjes te kunnen eten. Over brokjes gesproken: je vertelt dat je pre-diabeet bent. Muppet hier is diabeet, maar wil geen fratsen aan haar lijf dus krijgt ze geen insuline. Ze heeft speciale koolhydraatarme brokjes. Als je wilt kan ik je mailen welke het zijn. Muppet vindt ze heel lekker en ze voelt zich er prettiger door. Een aai voor jou en sterkte voor je vrouw, Maria

  1. hoi Maria ik wil best graag eten wat voor brokjes dat zijn maar ik weet niet of ik ze lust. Ik eet veel ID van Hills zo heet dat het is wegens mijn maag. Ik heb weleens brokjes zonder graan gehad die waren fies. Dus ik wil het wel weten maar nisschien niet eete,
   pootjes van
   Bertje

  2. Lieve mevrouw Maria en Muppet, is Minoes een ster geworden?, ooo dat vind ii verdrietig, dan stuur ik jullie heeeeeeeele ekstrazachte kopjes voor een klein beetje troost, ze zijn van Kever, en vanavond ga ik zwaaien naar Minoes!

 6. Lieve Bert,

  het is zo een moeilukke week. Van jou eigen kreegie jou eggoo en jou onnersoek en jij krijg jou operaazie. Iedereen heb zofeel aan jou eigen gedacht en pootjes gedraai en meegeleef. Nu moet jij bijkoome, mij hart is zofeel gelukkig. Jou buik is mooi en schoon binne in
  En jou bultje is van vet, dan hebbie ekstra enersjie.
  Maar er was ook ferdriet van mij dinnetje Minoes en zij is nu ze ster. Vlo en Bolle heb ze deur oope gedaan van ze Reegeboogbrug. Minoes was zo een biesonnere poesedame. Mij hart heb ferdriet Bert…
  Maar nu moet wij ook sterk zijn en Muppet en mevrouw Maria pootjes van steun geefe.
  Lieve Bert jij krijg mij hart en ik doe zacht spinne,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje ja er is veel emoozie deze week van allerlei gefoelens en het is moelijk dat Minoes nou een ster is geworden, alleen voor haarzelf is het fijn nou is ze weer helemaal vrij en gezond. Maar ja wij hebben het gefoel van missen en Muppet en mevrouw Maria helemaal!! We moeten nou allemaal bijkomen dat denk ik,
   je Bertje

 7. Lieve Bert,
  Wat zullen jij en je vrouw veel zenuwen hebben gehad ppppffffff!!!!!
  Maar wij zijn heel erg blij dat alles oké is!!
  En wat heb jij je moedig gedragen bij de dokter…….gewoon alles maar laten gebeuren!!! Maar eigenlijk heb je gelijk er is geen ontkomen aan en door moedig te zijn is het ook sneller voorbij!!!!!
  Nu weer wachten op je operatie voor je tanden Maar eerst goed bijkomen van alle emoties!!!!!

  Wij zijn trots op je Bert,
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal ik ben nog steeds aan het bijkomen want ik schrik heel snel en ik ben gefoeliger voor alles dat komt door de dokter denk ik. En ik was niet heel dapper soms foelde ik me gewoon slap en dat ik dacht ik kan niks doen het moet. Maar toen ik thuis was toen foelde ik me wel beter!!
   knuffels terug
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  Wat heb jij weer een avonturen beleefd. En wij weten dat jij daar helemaal niet van houdt. Maar ja, naar de dierenarts gaan is soms echt noodzakelijk. En daar proberen ze altijd van alles om je weer helemaal beter te maken. Ja, daar weten wij alles van. Gelukkig voor jou en voor je vrouw dat er niet iets ernstigs aan de hand was. En een operatie aan je tanden is natuurlijk niet echt leuk, maar daarna zal jij je vast een heel stuk beter voelen en weer kunnen genieten van je eten. Fenneke is al heel vaak bij de tandarts-dierenarts geweest en ze heeft nu geen enkele tand of kies meer in haar bekje. Maar met eten heeft ze geen problemen meer. Zelfs brokjes eet ze gewoon. En Ivar moet over een poosje ook zijn tanden weer laten schoonmaken.

  Lieve Bert, wij hopen dat je weer heel snel helemaal zult opknappen en ook dat je haren op je buik weer snel zullen aangroeien. Heel veel sterkte toegewenst en extra zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

 9. Lieve Bert, nau weet ik zeker dat ik nooit meer naar de dokter wil, als ik lees wat ze allemaal doen!, maar mijn vrouw zegt dat het soms moet als je ziekies bent of je niet lekker foelt, gelukkig dat je buik goed is en dat het bultje gewoon je bultje is en niks engs, zo een ooperaatsie aan je tanden is niet fijn, maar dat heb je al gehad en toen ging het ook goed, dus dat kan je! en natuurlijk hebben we allemaal aan je gedacht en pootjes voor je gedraaid, want we willen dat je wel honderd jaar aud wordt en helemaal gezond blijft!, en dat je lekker met je brokjes kan kraken, dat is belangrijk, daar is die ooperaatsie voor, maar eerst is het belangrijk dat je weer bijkomt van de seenuuwe! heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je vrouw van Kever!!!, en ik heb een takje ketnip achter mijn oor, dan kan je lekker wiewen!!

  1. wat moet dat moet Kever ook al vind je zelf wat anders, als ze thuis over de dokter beginnen, nou dan kun je opeens gaan eten of netjes liggen of wat dan ook maar dan moet je en dat heb ik dus gehad. Vandaag heeft de dokter weer gebeld over mijn uuriene en die was in orde zei ze, dat vond ik zelf ook al. Ik moet nog steeds bijkomen dus met wieuw ben ik nou foorzichtig,
   Bertje

 10. Lieve Bert.
  Ohh wat een avontuur heb je beleefd,maar zulke avonturen moet je niet te vaak doen.Wij waren wel heel erg blij dat de binnenkant van je buik in orde was.
  Nu wel een operatie aan je kiezen,dat is minder leuk,maar daarna kan je vast weer lekker eten!
  Dat is ook fijn voor je vrouw, dan hoeft ze geen piekertjes meer te hebben.
  Maar dit soort uitstapjes kosten altijd heel veel energie,dus nu met het weekend voor de deur,kan je lekker uitrusten.
  En als je voor je tanden operatie moet,gaan we allemaal weer keihard pootjes draaien.Je weet hier op de blog,zijn we er voor elkaar.In leuke en minder leuke momenten.
  Dan zijn we allemaal SAMEN,om je te steunen.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. hoi liefe Muzette dat is fijn zoveel steun dan kom ik er best doorheen al is het moeilijk en ik hoop dat ik erna geen viese pillen hoef. Ik hoop dat ik me daarna veel beter foel ook van binnen want ik schrik nou steeds zo snel en dan heb ik weer knuffels nodig dus eerlijk waar het is best goed dat er wat gebeurt als het maar helpt
   zacht kopje terug
   Bertje

 11. Hoi lieve Bert gelukkig is dat alles nu bijna achter de rug, ,vrouwke en ik Ollie wensen jou en je vrouwke alvast heel veel sterkte voor je tanden operatie.
  Voor nu lekker genieten van knuffels en lekkere hapjes.

  Liefs Ollie en het vrouwke❤️

  1. hoi Ollie en het vrouwke, het leefe was best moeilijk en ik ben nog steeds gefoelig dus dat ik heel snel schrik en ook heel erg maar ik krijg veel knuffels en liefe woordjes en ik vind het superfijn dat mijn vrienden me zo steunen dankjulliewel!!

   Bertje

 12. Lieve Ome Bert wat was het een moeilijke week voor U. Gelukkig is alles goed en kunt u rustig bijkomen. Het is ook heel veel op 1 dag en u moet echt rustig aan doen en bijkomen. Dikke knuffel van ons allemaal. Ps Ome Bert wel veel kjuffels vragen hoor en lekkere soep.

  1. ik neem ook de tijd echt waar, en zeker weten nou het wiekent is. Soep helpt heel erg goed bij het bijkomen dat zien jullie goed!!
   pootjes voor iedereen
   Ome Bert

 13. Hoi lieve Bertje, poeh dat was welheel spannend voor jou en je vrouw. Wij hebben ook ooit een keer een kaal buikje gehad voor een operatie, zodat we geen kindjes meer kunnen krijgen. Gelukkig groeit het weer aan. De operatie voor je tanden is niet leuk, maar als het helpt dat je weer goed gaat eten, dan is het goed. Laat je maar lekker verwennen met heel veel knuffels. Wij sturen je heel veel knuffeltjes via de compjuter!!

  Liefs Binti & Zooka

  1. hoi Binti en Zooka, dus jullie hebben er ook erfaring mee en dat je dan je vacht weer terug krijgt. Ik wil graag dat ik gemakkelijker eet als ik maar geen pillen hoef maar dat gaat mijn vrouw ook tegen de dokter zeggen,
   knuffels terug
   Bertje

Reacties zijn welkom