Bram heeft erfaring met plestiek

plestiekHoi lieve allemaal, afgelopen week is het echt lente geweest. Het weer was warm en ik was vaak in mijn tuintje. Soms lag ik op een tuinstoel met kussen te dutten of ik kroop in mijn bloembak. Er gaan geen bloemetjes groeien zei mijn vrouw tegen mij. Dat is omdat er geen zaadjes in het zand zitten. Dat vind ik niet zo erg want ik heb overal bloeme staan. Dees bloempot is voor mijn dutjes. Soms was het wat kouder buiten en dan deed ik binnen dutten of spelen. Als mijn vrouw terug komt van de boodschappen inspekteer ik graag wat ze heeft. Dat betekend dat ik wil zien wat ze heeft gekocht en of het voor mij is.

Plestiek tasje

PlestiekDees keer waren het appels. Die zaten in een tasje. Een plestiek tasje. Natuurlijk moet ik weten wat het allemaal is en hoe het werkt. Mijn kop is nieuwsgierig, dat is gewoon zo. Allereerst kijk ik er naar. Want ik wil weten hoe het eruit ziet. Plestiek is wit maar toch ook weer niet. Als het recht gevouwen is, kan je er doorheen kijken. Maar niet als het een frommel is. Dat is wanneer het niet netjes recht is. Dan kleurt het wit. Hoe dat gaat snap ik niet helemaal. Daarna, wanneer ik dus weet hoe het eruit ziet, moet ik even ruiken hoe het ruikt. Ruikt het ergens naar of ruikt het naar niks. Er was een geur maar het was niet de geur van mij brokken of sneks. Dees geur leek op de geur uit mijn tuin. Het rook een beetje naar mijn bak buiten, de grond. Ik rook ook een beetje gras maar er was ook een bloeme geur. Mijn vrouw vertelde me dat er een appel in de plestiek tas zit en dat ik daaraan rook. Ik wist niet dat appels naar mijn tuin ruiken.

Geluid

Ik snofte nog een keertje aan de plestiek zak en ik rook de appel nog steeds. Toen tikte ik met mijn voorpoot tegen de zak aan. Het maakte een geluid. Een ritstel geluid. Dit heb ik vaker gehoord. Ik ken het geluid. Mijn voorpoot ging ineens vanzelf naar het plestiek toe en tikte het nog een keertje aan. En toen kwam de andere voorpoot ook meedoen. En toen nog een keer. Plestiek klinkt heel leuk. De ritsel klinkt leuk. Het klinkt niet alleen leuk, het plestiekvoelt ook nog eens. Het zacht onder de poote. Het lijkt een beetje op flies maar dan een ritstel flies. Het kan ook onder je poot doorglijden. Dat leerde ik toen ik het plestiek wilde fange met mij voorpoot.
Het kwam ineens in me op dat ik met mij poot kei hard wilde tikke. Alsof je een prooi vangt met een klap van je poot. Bam! En dan heb je je beestje gewoon gefange alleen bij dit plestiek ging mijn voorpoot een stukje naar voore zonder dat ik iets ekstras deed. Ik kon het niet echt tussen mijn poote krijge in de lucht want het was te glad en te zacht daarvoor. Maar het ritselen van het plestiek vind ik erg leuk en er op lopen ook. Spelen met plestiek vind ik erg leuk. Daarna wilde ik nog even bij de appel zijn. Ik kroop op het plestiek en ging bij de appel liggen. Ik wilde er nog even aan snoffen en toen leerde ik weer iets nieuws. Ik leerde dat plestiek ook keiwarm is als je er even op ligt. Dat vond heel erg fijn. Soms geniet ik van een warm dut plekje. Soms ook niet.

plestiekOpletten

Maar voordat ik de blog ga afsluiten wil ik nog iets vertellen. Mijn vrouw was de hele tijd bij mij toen ik met plestiek aan het spelen was want plestiek is geen speelgoed eigenlijk. Het is voor ons kei -efaarlijk. Mijn vrouw heeft het ook weggedaan toen ik klaar was. Door plestiek kan je stikken of je kan klem komen te zitten en dan kan je zo ineens een ster worden. En dat hoort zo niet. Dus, plestiek was voor heel even fijn omdat mijn vrouw er ook was en zij deed opletten maar het is echt gefaarlijk als je alleen bent. Doen jullie ook foorzichtig met plestiek.

Zachte kopjes van mij, Bram

11 thoughts on “Bram heeft erfaring met plestiek

 1. Hallo vriendje Bram,
  Ja zeker is platiek gevaarlijk, maar ook tasjes met een handvat eraan, als je daar je koppie doorsteekt wordt je reuze bang en kan het handvat ook strak om je nek komen en dat krijg je geen lucht meer.
  Maar wat had jij een leuk avontuurtje met de plastiek tas en de appel erin. Ik krijg nooit pastiek om mee te spelen van vrouwtje. Ik ga nu maar weer eens buiten in mijn ren controle doen, gisteren had ik heel veel regen en nu heb ik weer het fijne zonnetje. Jij een hele fijne dag hoor en geniet maar veel samen met Mila en Toby en natuurlijk met je lieve mensen. Knuffeltjes voor allemaal van vrouwtje en poot, kopje van jullie grote vriendje Jip

  1. Hoi Jip, je hebt gelijk. Plestiek is gefaarlijk. Maar jij bent ook kei slim en je weet heel goed wat wel of niet kan. Ik wist niet eens dat je je kop door de tas kan steken. Ik ga het niet doen hoor want zo dapper ben ik niet. Het is inderdaad gelukkig mooi weer. Ik hoop dat je ervan geniet. Heel fijn wiekent met zachte kopjes van mij, bram

 2. Hajoooooo oompje bwam

  Oooooh ikke mag nooit met plessetiek peele. Frauw gooi dat alleteit weg.
  Ikke ga oome jip nadoen hihihihi
  Ikke ga wekker buite peele op me ballekon. Dag oompje bwam. Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Knul, groot gelijk dat je buiten gaat spelen, het is kei mooi weer! Heel veel plezier jonge. stoer kopje van mij, oom bram

 3. Lieve Brammiesaurus hier haalt ze het plastiek gelijk weg want wij willen het opeten en dat mag natuurlijk niet. Dikke megakjuffel voor jou. Jafita

  1. Liefe Jafita, ik heb nog nooit plestiek gegeten maar folgens mij hoort dat ook niet. Doe je foorzichtig met plestiek. heel veel kopjes en neusjes van je brammiesaurus

 4. Lieve Bram, wat leuk was dat hè, even spelen met plestiek. Gelukkig dat jouw vrouw erbij bleef want plestiek is inderdaad heel gevaarlijk voor poezen. Maar jij hebt er toch lekker op gelegen en ermee gespeeld, en dat leverde weer een leuk onderwerp voor jouw blog op. Fijn weekend lieve Bram, knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, voor even was het leuk. Vooral het kraken onder mijn poote. En toen het ineens wegschoof ook. Ik had weer iets nieuws geleerd daardoor. Maar het blijft gefaarlijk hoor, dus pas op met plestiek. Ik wens jullie een heel fijn wiekent met kei veel kopjes van mij, bram

 5. Hoi lieve grote vriend Bram, wat een mooi verhaal heb je gemaakt, en ook nog met aksiefootoos!, ik ga ook vragen of ik een keer met plestiek mag spelen, het lijkt mij leuk want ik vind het mooi als iets zachtjes ritselt, en ik vind het ook spannend om op een paar fellen van de krant te springen, en een veer te vangen, mijn vrouw zegt dat wij een kleine appelboom in de tuin hebben, dus ik denk dat het wel kan dat appels naar de tuin ruiken, de plantenpot waarin jij slaapt, daar groeit WEL een plant in, er groeit een Brammieplant in, dat is een hele biesondere mooie lieve plant, die zau ik ook wel in mijn tuin willen hebben!, lieve Bram ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor Trudy natuurlijk, en spesjaal voor jau heb ik onder je plantenpot snekkies neergelegd, met kipsmaak, ze zijn van Kever!!!

  1. Lieve grote vriend Kever, wat een kei lekkere sneks. Ik wou die als eerste hebben omdat ik gewoon wou snekken. Plestiek is kei leuk Kever maar ook gefaarlijk. Fraag aan je vrouw of ze erbij blijft. Ik wist niet eens dat jij met een krant doet spelen. Ik heb dat nog nooit gedaan denk ik. Dat ga ik proberen! Het lijkt me ook leuk als dat zachtjes ritselt. Ik wil ook weten hoe een krant onder de poote foelt. Is het zacht als plestiek of niet. En ruikt het ook? Misschien komt het in de volgende blog. Ik heb snekjes verstopt, ze zijn op de stoel van Molly, het is vissmaak en ze zijn van Bram. Pee ess, een brammieboom lijkt me heel koel, als er eentje uitkomt, mag jij die als eerstes hebben. Heel veel lieve zachte stoere kopjes en neusjes voor jouw en je mensen van mij, bram

 6. Haai Bram,

  hier Oopa Floris jongen. Wat heb je verteld? Mijn vrouw heeft ons voorgelezen. Keigaaf maar uhh…
  Haai Bram kerel, wat gezellig dat je er weer bent. Ik ben er ook Oopa Floris. Ken je me nog?
  Mijn vrouw zegt dat ik iets moet vertellen over plestiek. Haai plestiek! O ja ik weet nog van vroeger jongen, ja ik ben nie gek… Vroeger mijn broer Bart, jonge jonge die was keigek op plestiek. En hij moest er altijd in bijten, overal stonden ze tanden in. Maar dat is lang geleden …
  Haai Bram, ik ben er nog en ik ben moe dus ik ga dutten. Mijn vrouw zegt dat ik iets heb gewonnen maar ik weet er niks van.

  Ik ben je naam even kwijt jongen maar Keigaaf hier.
  Toedeledoki

  Haai Oopa Floris

Reacties zijn welkom