Kever heeft een mening over bang zijn

bang

In mijn huis ben ik haast nooit meer bang, ik weet dat het mijn huis is, van mij en mijn mensen, elke dag ren ik keihard door het huis, ik krab overal waar ik wil, Zeg dat wel! roept mijn vrouw maar ze moet er gelukkig om lachen, ik heb overal gekeken en ben overal onder en achter gekropen, ik tetter de hele dag door om eten, ik klim bij mijn mensen in bed, ik durf alles wat ik wil, alleen als mijn mensen snel naar me toe lopen of als ze hun jas aanhebben schrik ik eventjes, maar ik kruip nooit meer onder het bed omdat ik bang ben, daar heb ik een PUNT achter gezet.

bangMeneer Jaap

Vorige week kwam de buurman op bezoek, de buurman heet meneer Jaap maar ik mag Jaap zeggen, hij is heel aardig en rustig, hij vindt het grappig dat ik zoveel tetter, dat kan hij ook horen als hij aan de telefoon is, hij vraagt altijd Wat vindt Kever ervan? en dan vertel ik dat natuurlijk, toen Jaap binnen kwam lag ik op mijn schaapje op het buro, Jaap ging op de bank zitten, dat was zodat ik niet zau schrikken, er was niks aan de hand maar zomaar ineens was ik helemaal bang, ik ging rennnen naar de slaapkamer, en naar de gang, toen wilde ik naar buiten, o nee toch niet, ik rende door het hele huis en ik sprong in paniek zomaar over de tafel heen, mijn mensen zeiden Keefie, Keefie rustig maar!, mijn haren waren omhoog gezet en mijn staart was dik, ik bleef rennen en ik was tootaal in paniek, tot in de PUNTjes van mijn haren.

Kopjes

Mijn man heeft me in de slaapkamer zachtjes geaaid, en toen ben ik onder het bed gekropen en daar gebleven, toch ben ik wel drie keer komen kijken in de woonkamer, en dan ging ik weer zo hard rennen en sprong ik over de tafel, ik was zo bang dat ik gevangen ging worden ook al deed niemand dat, ik was helemaal mezelf kwijt, na een tijd ben ik bij mijn vrouw komen liggen, Jaap hield zijn arm naar achteren en ik kwam aanlopen en ging hem kopjes geven, hij heeft me zachtjes geaaid, ik durfde ook wat te eten, al die tijd zei ik niks, mijn toeter was kapoo, pas na een hele tijd ging ik weer tetteren, gelukkig, je bent er weer Keef, zei iedereen en dat was ook zo, terwijl mijn mensen en Jaap zaten te praten heb ik een paar keer ook mijn PUNT gemaakt.

bangThuis

Gek is dat, ik denk bijna nooit meer aan vroeger, maar soms gaat het vanzelf lijkt wel, mijn mensen denken dat het met mijn leven op straat te maken heeft, van toen ik gevangen ben met een vangkooi en ook nog naar de dokter moest, en daarna kwam ik in een kooi in het asiel, dat was allemaal nieuw en grieselig, ik snapte er niks van, dat wil ik nooit meer, ik wil nooit meer gevangen worden!, mijn mensen zeggen dat dat ook nooit meer gaat gebeuren, dat ik thuis ben, en dat weet ik ook wel maar soms vergeet ik dat eventjes, we hebben die avond samen heel goed geknuffeld, ik heb met de balletjes gerend, ik heb bij mijn mensen in bed geslapen, ik heb ekstraveel getetterd en toen kon ik weer een PUNT achter mijn angst zetten.

28 thoughts on “Kever heeft een mening over bang zijn

 1. Hajooooooo poomsie.

  Ooooooh wasse uwes bang? Oooooooh geef nies hoor. Ikke ben ook bang hoor. Foor freemde mense, foor de deurbel, fjiegtuige. Eigeluk awwes 😭😭
  Frauw seg datte ik een bwoekpoeper ben. En sjoms heppik om nies een dikke taart!!
  1x durfte ik twee daage niet oppe ballekon fanweege een laagfjiegende fjietuig😭
  Sjo eng was hut.
  Pssssst poomsie… ikke hep nu ook dikke taart ommedat de lugt opmijeens hewemaal gwijs is. Maar ikke hep er wel snel een stikkie onner stopt. Ssssssst
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi lieve bijnajarige grote jongenssiejemees, o gelukiig dat jij ook bang bent, dan ben ik niet de enige!, ook al is het niet fijn om bang te zijn, als je niet alleen bent is het minder erg, misschien is het omdat we zwarte siemezen zijn, het kan natuurlijk best dat je die altijd een beetje een bangerds zijn, of ze nau bijna twee jaren zijn of al acht jaren, het allerengste vind ik nog wel de hond die hiernaast woont, zooo heee als die buiten is ren ik altijd meteen naar binnen, dankjewel voor je stikkie Door, ik heb het opgesmikkeld, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen van je poomsie Kever!!!, en ik hoop dat je morgen een superfeest gaat krijgen!, spesjaal voor jau heb ik door je hele huis kaastoktoksnoepies gestrooid!!!

 2. Och, lieve Keefie toch. Dan opeens is de schrik er zomaar opeens weer. Maar hij is ook weer weggegaan! Je was de schrik te slim af met dat harde rennen. Je was zo snel dat de bang je niet kon bijhouden en is afgedropen. Zo knap hoe jij daar een punt achter hebt weten te zetten op jouw eigen unieke Kevermanier. Wij zijn supertrots op jou. Heel veel zachte kriebels achter je mooie oren

  1. Dag lieve mevrouw Mo en Foppe en Cato en de nijnen en de egeltje, zooo heee wat machtig mooi dat jullie trots op me zijn!, ik had echt keihard gerend en heel goed gesprongen dus het kan best dat de bang niet meer wist waar ik was, ik hoop dattie me nooit meer kan vinden, ik durf al heel veel, ook in de tuin, gisteren heb ik met de balletjes gerend in de tuin, mijn vrouw zei dat ik zooo dapper was!, maar wat ik het allerbeste durf is knuffelen en eten, daar ben ik nooit bang voor, ik vind het gezellig dat jullie me letters hebben gestuurd, en dan ook nog zachte kriebels, ze waren presies goed, dankjulliewel!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie allemaal van Kever!!, ik heb voor iedereen iets lekkers achter mijn oren verstopt: kattensnekkies, twee wortels, een worm en een bon-bon!!

 3. Lieve Kever, och gossie dat het zomaar kan gebeuren dat je ineens zo bang bent van iets of iemand. En dat kan je dan niet tegenhouden he? Rennen, rennen, rennen en verstoppen. Maar je bent ook heel dapper geweest om weer onder het bed uit te komen en voorzichtig te gaan kijken. En nog es en nog es. En zo heb je met je kracht het bange kunnen overwinnen. Heel knap van jou. Dank je wel voor je lieve ekstrazachte kopjes en het zwaaien naar Minoes die nu een ster is. Dat is lief en geeft troost. Een aai-knuffel voor jou, van mij, Maria

  1. Lieve mevrouw Maria, ik vind het zo erg voor u en Muppet dat Minoes een ster is geworden, dat is zo ontzettend verdrietig!, nau kan ze goed uitrusten en is ze weer helemaal gezond , Vlo en Bolle hebben Minoes vast al alles laten zien, de sterren zijn met zijn heel velen, en ze twinkelen naar ons, en we kunnen naar ze zwaaien, maar toch is het moeilijk want de sterren en wij zijn zooo ver uit elkaar!, ik had echt keihard gerend toen ik zo bang was en ik wist niet eens presies waarom, maar gelukkig is het alweer voorbij hoor!, ik stuur nog een keer heeeeeeeeel veel lieve ekstrazachte kopjes voor u en Muppet, en ik heb ook ekstrazachte zakdoekjes achter mijn wangen verstopt, voor de tranen, ze zijn van Kever!!!

 4. Dag lieve Kever, wat akelig zo ineens een angstaanval, wat zal iedereen geschrokken zijn. Gelukkig dat je zo hard gerend hebt, daar kon de angst niet tegenop. En daardoor kon je er een punt achter zetten. Zo fijn dat jouw man en frau je zo goed begrijpen en opvangen met heel veel heerlijke knuffels. En lieve woordjes natuurlijk. Floortje en ik vinden jou een dappere katerman. Nog een fijne dag lieve Kever, Floortje stuurt je wat zachte brokjes met zalmsmaak.en ik een zachte knuffel.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, het was best raar want ik wist zelf niet waarom ik nau zo bang was, gelukkig ging het later over en toen durfde ik ook te tetteren, ik ben wel een beetje trots dat jullie mij een dappere katerman vinden!, want zelf weet ik niet altijd of ik dat ben, maar dat geeft niks zeggen mijn mensen, ik durf al heel veel en ik hoef niet alles te durven vinden ze, zooo en de zachte brokjes met zalmsmaak en de knuffel waren heerlijk!, ik vind knuffelen en eten altijd fijn, en samen tegelijk is het nog fijner, lieve mevrouw Ina en lieve Floortje en jullie meneerman, ik stuur jullie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en voor Floortje heb ik diejeetsnekkies achter mijn oren, en voor de mensen een bon-bon!!

    1. Fijn!, dat moest ook, want het was omdat ik jullie lief vind!

 5. Lieve Kever
  Wat erg dat je ineens zo bang werd!!! Dat is heel akelig voor je!!!!
  Het bezoek van Jaap heeft je toch weer ergens aan doen denken uit jou verleden.
  Gelukkig weet je nu dat niemand jou ooit nog zal vangen!!!!
  Wij vinden het heel fijn voor je dat je je zo goed voelt nu!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ja het was echt helemaal niet fijn, mijn mensen schrokken ervan want ik had nog nooit zo gedaan, ik heb Jaap al vaker gezien en dat ging altijd prima, hij kende Bolle ook en die mocht hij aaien, en mij ook weleens, maar zomaar ineens dacht ik dat ik gevangen ging worden en dat ik moest ontsnappen, daarom ging ik zo rennen, gelukkig is het weer voorbij, ik ren nau alleen nog maar als mijn mensen balletjes gooien, en dan ren ik omdat ik het helemaal top vind!, ik heb ook al een keer in de tuin met de balletjes gespeeld, samen met mijn vrouw, het was echt zoooo spannend!, lieve Panda, Izzy, Belle, Dopey, Tica en Moby, heeeeel veel dikke knuffels terug voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw natuurlijk, en ik kan goed knuffelen hoor!, en spesjaal voor jullie heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

 6. Lieve Kever,

  mij hart schrik erfan dattie zofeel bang ben gewees. En dattie ging renne en ofer jou mense ze taafel springe. Maar als jou toeter kapoo is dan bennie echt heel feel bang Kever. En jij kan er niks aan doen, bang zijn is zofeel moeiluk. Het is jou emoozie Kever en dattie jou eigen nie zofeel veilig foel op die mooment. Maar jij weet jij ben wel veilig, en jij durref jou eigen te zijn ook al bennie die kweit. Dan kan jou mense jou ze help geefe en dattie weet, het geef nie als ik mij eigen toeter ferlies. Mij mense geef mij knuffels en steun en misschien krijg jij ook kouwstiks foor jou schrik.
  Mij erfaring is, jij doe het saame. Jou mense geef jou help assie het eeve nie weet. Van jou eigen geefie tetters als jou mense ze kouwstiks kweit zijn. Dan bennie saame Kever en jij ga saame foor geluk. Jij heb jou moeilukke ferleede maar jij ben gelukkig in jou heede. Dat is belangrijk Kever, dan kan jij al jou emoozie foele en kan jij meneer Jaap binne laate.
  Foor iedereen heb ik mij kouwestikschootel gemaak, foor jou eigen Kever, jou mense en het is ook foor Ooma en meneer Jaap. Want saame kan jij alles opeete,

  Loesje

  1. Lieve Loes, mijn mensen zeggen altijd dat als mijn toeter het niet doet er iets aan de hand is of dat ik slaap. en dat is ook zo!, ik heb mijn toeter altijd bij me alleen soms issie even kapoo en dan durf ik niet te toeteren, zooo heee dan moet ik later ekstraveel tetteren omdat ik een tijdje stil ben geweest want ik moet toch alles vertellen wat ik denk en zie en hoor en ruik en foel, want daarom ben ik Kever!, je zegt het zo mooi Loes, dat mijn mensen en ik saame voor geluk gaan, en bij geluk hoort mijn toeter, dat ik kan vertellen hoe blij ik ben, en dat ik nog wel een kouwstik lust, mijn vrouw zegt dat ik dat niet hoef te vertellen omdat ze dat wel weet, maar ik vertel het toch want misschien vergeet ze het wel een keertje en dan heb ik honger, Nee want je hebt brokjes, zegt mijn vrouw, ja maar toefallig vind ik die niet zo lekker!, kijk en daarom is mijn toeter zo belangrijk, zooo heee Loes die kouwestikschootel die is helemaal top!!, we zijn met zijn allen aan het smullen, mijn man kent het nog van vroeger, en ik vind kouwstik of kouwestik is allebei prima!, dankjewel!, lieve Loes is stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever, en spesjaal voor jau heb ik een grote kom kaabeljouw gefrietuurd, dan is het kibbel-ing, het is krookant en er zit voor het roomig ook maajonesse bij, eet smakelijk!!!

 7. Lieve Kever,

  Wat moet jij vroeger veel hebben meegemaakt dat je opeens zo bang werd en in paniek raakte. En dan zelfs over de tafel springen. Je bent wel een echte circusartiest, want dat kunnen wij echt niet. Gelukkig maar dat jouw mensen je na een tijdje konden kalmeren. Zij en buurman Jaap zullen ook wel geschrokken zijn. Maar het geeft niet hoor, Kever, wij zijn ook wel eens bang. Vorige week was in ons huis een monteur voor de cv-ketel en alleen Ivar bleef beneden. Hij gaf de monteur zelfs kopjes. Fenneke en Lisette gingen maar snel naar de slaapkamer om daar op het bed van onze vrouw te gaan liggen. Jillie durfde dat niet en ging maar onder het bed liggen en Cindel kroop onder het wastafelmeubel. Onze vrouw begreep niet hoe ze daar onder kon komen en zei, dat ze niet verbaasd zou zijn wanneer Cindel zelfs door een sleutelgaatje zou kruipen. Zo zie je maar Kever : iedereen is wel eens bang. Maar wij vinden jou wel heel erg stoer dat je na een poosje je angst overwon.

  Lieve Kever, heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve mevrouw Marjoke, zooo heee wat eng dat jullie een monteur hadden, ik snap heel goed dag jullie je dan verstoppen, dat zau ik ook doen, en wat is Ivar dapper dat hij de monteur zomaar kopjes durfde geven!, misschien kan Cindel zichzelf wel floeibaar maken, dan pas je overal doorheen, dat lijkt mij best handig voor als er een monteur komt, ik ga ermee oefenen denk ik!, mijn mensen en meneer Jaap waren zeker geschrokken, vooral toen ik zomaar over de tafel sprong!, het is niet een hele hoge tafel hoor, maar toch kan ik er eigenlijk meestal niet zomaar overheen springen, maar mijn mensen waren het meest bezorgd dat ik helemaal niet meer tetterde, want dan is het menens zeggen ze, ik ben wel blij dat iedereen wel eens bang is, dan ben ik niet de enige, en dat helpt!, lieve mevrouw Marjoke en Cindel, Fenneke, Jilli, Lisette en dappere Ivar, ik stuur heeeeeeel veel lieve kopjes en een knuffel terug, en spesjaal voor de poezels heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt, het is vanwege de monteur en het is van Kever!!!

 8. Hoi Kever.
  Het is niet fijn om angstig te zijn.
  Maar je hebt het het goed opgelost.Eerst even de spanning uit je lijf rennen en daarna toen jijzelf het goed vond ,kopjes geven en later met je mensen knuffelen.
  Knap van je hoor.
  Ik vind alleen de stofzuiger na al die jaren nog steeds niks en het geluid van grote vuilniszakken.
  Voor de rest valt het wel mee,maar ik woon natuurlijk al zo’n beetje mijn hele leven bij mijn scullary girl.
  Lever ik hoop dat het snel wat mooier warmer weer gaat worden.Maar nu vind ik het nog te koud.
  Daarom heb ik lekkere noepies bij je bloempot verstopt,dat is binnen.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi lieve vriendin Muzette, nee het is helemaal niet fijn om bang te zijn, ik wil het liever niet, ik weet zelf ook niet presies waarom ik zo bang was, ik dacht ineens dat ik gevangen ging worden en dat wil ik nooit meer!, zooo heee en die stofzuiger… daar wil ik niks mee te maken hebben, ik ga altijd onder de tafel liggen, of ik wacht buiten eventjes, maar dat ding maakt zoveel lawaai, logies dat jij daar ook bang voor bent!, weet je hoe het komt dat je bang bent voor grote vuilniszakken?, is het als je ze hoort, en moeten ze fol zijn of vind je ze leeg ook eng?, het is buiten zeker nog kaud!, ik was net eventjes buiten maar ik ben snel weer naar binnen gegaan en lig nau op mijn schaapje aan jau te schrijven, ik wil graag zon en warm, maar dat duurt nog even zegt mijn vrouw, als ik zon zie stuur ik ook een beetje naar jau toe!, o en weet je, ik heb voor het eerst buiten gekrabt!, niet aan de muur zoals jij doet, maar aan een grote tak, het was heel biesonder en ik denk dat ik het vaker ga doen! lieve Muzette ik stuur jau en je scullary girl heeeeeel veel lieve kopjes en ik doe eerst zachtjes tetteren, dan weet je dat ik het ben, dankjewel voor de noepies, ik heb ze al gevonden!, ik heb spesjaal voor jau snekkies zonder roosmarijn en koolhiedinges achter mijn wangen, ze zijn van Kever!!

 9. Oooh Super Kever + wat erg dat je zo bang was.
  Nou maak hier even een hele dikke punt van: Jij blijft bij je mensen dat is je thuis en dat niemand jou ooit meer af!!!! Ps als iemand jou ooit kwaad zou willen doen tetter en iedereen van de blog komt eraan om je te helpen.
  Van Kever blijft je af .
  Jij hoeft nooit bang te zijn maar het geeft aan dat je een gefoelige kater bensse.
  Dat is niet erg hoor want dat is een mooise eigensjapse.
  Wel vervelend dat je tetter het van sjik niet meer deed maar gelukkig je tetter is terug anders hij wij een toeter naar je toegestuurd hoor. Maar die klinkt niet zo mooi als jou eigensse tetter.
  Wij sturen jou extra niet meer bang sjik knuffels toe en pssst een hele gjote zak partie sneks maar sttt we hebben er een paar door het huis verstopt en onder je schaapje.
  Ooh en Kever wil jij tegen je mensen zeggen dat ze een berichtje krijgen.
  Ps je hoeft je geen zorgen te maken om je tangobroek er zit elastiek en je krijgt een mooie sjerp om je broek.
  Dus wij zeggen let’s Tango.

  1. Hoi lieve allemaal, zooo heee dat is helemaal top dat iedereen van de blog komt als ik nog een keer bang ben, nau foel ik me helemaal blij, dankjulliewel!, misschien dat ik dat een keer doe als ik naar de dokter moet, dan is dat wel nodig denk ik, en dank jullie wel dat jullie een toeter op wilden sturen maar gelukkig doet mijn eigen toeter het weer, stel je voor dat ik geen toeter zau hebben, dan zau ik Kever niet meer zijn!, dus ik ben blij dat jullie een reserfetoeter hebben, de nietmeerbangknuffels waren presies goed, en de partiesneks natuurlijk ook, dat snappen jullie vast wel!, ik heb er nog een paar bewaard voor vannacht dan hoef ik mijn mensen niet wakker te maken, Als dat zau kunnen! roept mijn vrouw, nau ja!!, alleen maar omdat ik een paar keer per nacht tetter!, het is goed dat er elastiek in mijn tangobroek zit, want ik kan nau hele goed moefs maken, en mijn uhm…buik… is een beetje groot, daar kan dan de sjerp omheen, dan ziet niemand dat!, lieve allemaal en vooral Kyna!, Jiekie, Amber en Dulce, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor jullie vrouw, en spesjaal voor jullie heb ik snekkies en verse grassprietjes uit de tuin achter mijn oren, het is van Super Kever + !!!!

 10. Hallo lieve racevriend Kever.
  Bang zijn is helemaal niet om je voor te schamen hoor, het is eigenlijk niet bang zijn maar heel waakzaam en voorzicht zijn. Eerst een ergen goed gaan zitten er afwachten en kijken of alles veilig is. Ja ook met je verleden heeft het te maken, want daar kunnen dingen zijn gebeurt die voor altijd in je koppie zitten, wel ver weg en soms kan je door bij jou nu dat buurman Jaap op bezoek kwam en dat er toen wat in je koppie naar boven kwam van vroeger en niks met buurman te maken had.
  Toch wel heel stoer van jou dat je steeds onder bed vandaan kwam om te kijken en dat je na een tijd je zelfs liet aaien door buurman. Nou die is vast heel lief want anders had je dat nooit laten doen. Als buurman weer eens op bezoek komt zal je misschien weer even je verstoppen, maar kom je sneller uit je verstophoek en kan hij je weer knuffelen.

  Ik ben hier niet zo bang meer van de tuinmannen. Eerst vond ik ze ook heel eng en dat liep maar door mijn tuin. Nou mijn verstopplek is onder het dekbed. Maar omdat de tuinmannen al vaker zijn geweest en ik hun stem ken, kruip ik niet meer weg, IK ga voor het raam zitten en kan dan goed zien wat ze doen. Ze zijn ook heel rustig als ze binnen een kopje koffie komen drinken en laten mij mijn gang gaan. Soms ga ik op een afstand kijken naar ze. Vrouwtje is reuze trots op mij en weet zeker dat ik over een poos helemaal niet meer bang van ze ben en ik gewoon in de kamer blijf als ze koffie komen drinken.

  Voor hele harde geluiden blijf ik erg bang en dat is gekomen in ons andere huis waar mensen steeds verbouwingen deden. Ik woonde in een groot gebouw met allemaal huizen op elkaar en naast elkaar. Nou het huis en naar buiten kijken was super, maar als de ene klaar was met verbouwen begon verdikkeme weer een ander. Vrouwtje en ikke konden er echt niet meer tegen en daarom heeft vrouwtje huis verkocht en woon ik nu in mijn voor altijd huis en wij willen nooit meer weg hier, zo fijn om te wonen en ik kreeg een reuze groot kadoo, mijn grote ren met allemaal leuke speel en klim spullen erin, zelfs de tuinmeubels staan er in en met mooi weer doen vrouwtje en ikke er samen in zitten. Ik pik natuurlijk wel de beste luie stoel als de kussens erin komen.

  Kever jij hebt zoveel gewonnen aan vertrouwen bij je lieve mensen en dat in een hele korte tijd, ik vind dat heel goed van jouw. Race nog maar heel veel. Ik race even was minder, ik moet wat stil zijn, want er zijn in mijn tuin zo veel nesten met babyvogels, de papa en mama moeten allemaal hapjes voor de baby’s zoeken in de tuin. We hebben een groot grasveld en dan doen de vogels daarop trappelen, net of ze dansen maar dan doen ze omdat de lange glibberige sliertje (wormen) komen kijken van wie trappelt er op mijn huisje. Je snappert het vast wel, vogel doet heel snel pikkerdepik en hopla weer een lekker hapje voor de baby’s Die zullen vast heel hard groeien en dan kan ik ze allemaal zien als ze uit hun nest mogen komen. Nou daar ga ik mij alvast blij voor maken hoor.

  Zo nu ga ik voor jouw mensen lieve groetjes sturen van mijn vrouwtje, Ja mag ik niet van haar vergeten en voor jou een hele grote knuffel. Ik heb voor jou een reuze grote poot en kopje.
  Je grote racevriend Jip

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, ja dat heeft Bolle me verteld, dat er zoveel lawaai was in je vorige huis, en dat je daar helemaal bang van was geworden, bang zijn is helemaal niet fijn, gelukkig heb jij nau je nieuwe huis en je tuin en je ren!, en ik ben ook bijna nooit meer bang, alleen van de hond naast mij ben ik heel bang, dan ren ik altijd meteen naar binnen, dat snap jij vast wel, en toen buurman Jaap er was was ik bang, en het had niks met meneer Jaap te maken, maar ik dacht dat ik gevangen ging worden, daarom ging ik zo rennen en springen, maar tegelijk wist ik ook wel dat het niet zo was, het was heel raar Jip!, mijn mensen en Jaap waren helemaal geschrokken, meneer Jaap had nog gezegd Dag Kever, dat vond ik leuk, daarom heb ik hem later ook kopjes gegeven, zooo heee Jip wat dapper dst je niet meer bang bent voor de tuinmannen!, dat vind ik knap, en ik vind het ook zo mooi dat je vertelt van de vogels en hun kindjes, mijn vrouw vond het ook intetessant om te lezen over de vogels op het gras want dat wist ze niet, dat doen ze hier ook en nau snappen we waarom!, lieve Jip ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, mijn mensen sturen jullie allebei veel lieve groetjes, en spesjaal voor jau heb ik snekkies achter mijn wangen en een worm voor de vogels, het is van Kever!!!

 11. Zo! Ik vind het wel echt superduperknap dat je toch naar de woonkamer weer durfde en ook aaien goed vond. Dan ben je wel echt stoer. Ik doe dat niet. Ik blijf net zolang onder de bank tot het bezoek weg is. Maakt niet uit hoelang. Daarna wil ik wel veel knuffels want ik moet die dan inhalen. Ik knuffel graag de hele dag. Lekker op schootje zitten enzo.
  Knuffels voor jou Kever en ik heb ook paar snoepjes voor je neergelegd. Pootjes van mij en ons 😽

  1. Hoi lieve Tjessi, dankjewel dat je het superduperknap vind dat ik toch naar de woonkamer durfde te komen!, meestal als er bezoek is kruip ik onder het bed, maar deze keer was ik helemaal in de war, ik dacht dat ik gevangen ging worden en dat ik moest ontsnappen, daarom hielden mijn mensen de deuren open, zodat ik zag dat ik overal heen kon maar dat snapte ik niet meer, lig jij dan onder de bank in de kamer waar het bezoek is?, ik snap wat je bedoelt met knuffels inhalen, dat had ik ook!, want knuffels kan je nooit genoeg krijgen vind ik, ik wil er altijd wel nog meer!, lieve Tjessi, ik stuur jau en Tjaiia en Tjilla en jullie mensenmeisje heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik kouwstiks met zalmsmaak van de Liedel achter mijn wangen verstopt, die zijn het allerlekkerste!!

   1. Ja, ik lig dan onder de bank en daar zitten dan de mensen op. No way dat ik eronder vandaan kom. Gelukkig werd je niet gevangen. In de war zijn kan best een keer maar gelukkig is alles weer normaal. Normaal is toch het beste.

    1. Ooo Tjessi, als je zo onder de bank durft te liggen ben je toch heel dapper vind ik, want je bent vlakbij die mensen, dat is echt meegaastoer!!!, en je hebt helemaal gelijk dat normaal het beste is, dat vind ik ook, dat wil ik het liefste elke dag!

Reacties zijn welkom