Speelgoedtest: Tjessi test gewone balletjes

balletjes

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjessi, gewone balletjes.

Eigen eten

Het mensenmeisje ging op de fiets naar de dierenwinkel omdat het eten voor Tjilla bijna op was. Wij thuis eten allemaal iets anders en dat komt omdat wij allemaal ergens anders gevoelig voor zijn. Tjilla heeft brokjes voor minder haarballen, Tjaiia heeft brokjes zodat haar buik minder dik wordt en ik heb ook brokjes speciaal voor gevoelige buikdarmen. Wij hebben allemaal een eigen voerbak die opengaat op onze chip dus het is niet moeilijk of ingewikkeld ons eten. Ze vult de bakken en dan kunnen wij eten wanneer we honger of trek hebben. Heel simpel dus.

Balletjes

Ze kwam dus thuis met eten voor Tjilla en drie balletjes. Ze had ook matatabi stokjes gekocht maar daar gaat deze test niet over. Ze stond in de dierenwinkel in de rij om te betalen en ze zag een bak met deze balletjes. Ze nam er dus drie mee omdat wij met drie zijn. De balletjes hebben dierenprint en er zit een zacht ritseltje in. Het zijn gewone balletjes.

balletjesWat ik ervan vind

 • Wat valt mij op bij deze balletjes
 •  zijn rond
 •  zijn dierenballetjes
 •  hebben vlekken of streepjes
 •  rollen goed
 •  zijn niet zwaar
 •  zijn licht
 •  hebben een zachte ritsel

Voor wie is dit?
Soms wil je gewoon even met simpel speelgoed spelen. Iets waartegen je een mep kan geven en achteraan kan rennen. Dat je wat energie kan kwijtraken. Dus als je veel energie hebt, zijn deze balletjes erg leuk. Als je gewoon af en toe een mep wil geven, bijvoorbeeld als je langsloopt, is het ook leuk. Want niets moet, heel veel mag. De balletjes zijn geduldig, zij kunnen lang wachten op een mep. Het is ook leuk om samen met je mens te spelen. Je mens kan dan het balletje gooien, dan ren je een beetje mee met het balletje en dan kan je mens het balletje pakken en weer opnieuw gooien.

Mijn oordeel

balletjesWe moesten eerst even overleggen voor wie welk balletje was, maar daar zijn we in goed overleg uitgekomen.

Wij krijgen dus niet altijd ingewikkeld speelgoed, ook weleens gewoon speelgoed. Daar zijn we ook altijd heel blij mee want wij allemaal houden van afwisseling. Ik vind gewoon speelgoed eigenlijk altijd het leukst. Met een gewone bal of muis ben ik heel blij. Ik hoef niet zo van die ingewikkelde speelgoedjes. Gewoon is ook goed.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (balletjes zijn altijd tof)
Op de foto’s waren de balletjes nog niet verdeeld.

^Tjessi
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje.

Heb je een leuk speelgoedje gezien en wil je dat wij die testen?
Stuur dan een e-mail naar tj-tjes@outlook.com. Misschien komt jouw speelgoedje dan in de test.

13 thoughts on “Speelgoedtest: Tjessi test gewone balletjes

 1. Hallo Tjessi,
  Dit zijn kei gave balletjes, ik heb de gele bal, Wat ik zo leuk vind aan dit balletje je kan het met je nagels oppakken of in je bek nemen en er ergens anders mee naar toe gaan. Ik doe dat ook wel eens net als met mijn muisjes.
  Ja balletjes vind ik leuk hoor.
  Veel plezier ermee en ik weet zeker dat jullie alle 3 de balletjes leuk vinden.
  Knuf van vrouwtje en kop, poot voor jullie alle 3.
  Vriendje Jip

  1. Hoi Jip! Ja, ik zag dat Tjaiia doen! Tjaiia liep heel lang rond met een balletje in haar bek. Zo zie je maar dat gewoon speelgoed ook heel leuk is. Pootjes van mij en ons 😽 en groetjes aan je vrouw.

 2. Hajooooo tjessi

  Ooooooh dat balletje heppik gissere ook kweeg!!!! Hihihihi
  Sjijn gaafe balle
  Pootjes 🐾🐾

  1. Leuk zijn ze hè! Heb je nog meer kadootjes gehad? Als je jarig bent, hoor je heel veel kadootjes en knuffels te krijgen 😽 Pootjes van mij en ons!

 3. Hoi Tjessi.
  Dat zijn mooie balletjes.Ik has er een paar,maar waar ze gebleven zijn??
  Ik zal mijn scullary girl er weer eens op uit sturen om ze te scoren.
  Dank je wel voor je mooie review.
  Simpel kan ook heel fijn zijn!
  Groetjes van,
  Muzette

  1. Ze liggen misschien onder de bank of bed. Of onder een kast. Want kabouters die balletjes en muizen pikken bestaan niet, zegt het mensenmeisje. En anders nieuwe vragen. Simpel vind ik zelf heel goed, ik hoef niet van die moeilijke dingen. Pootjes van mij en ons 😽

 4. Hoi lieve Tjessi, ik heb presies dezelfde balletjes, met een rammeltje erin, ik heb ze van Bram gekregen, en het zijn mijn faavooriete balletjes!, dus ik snap heel goed dat jullie ze ook tof vinden, je kan ze vastpakken met je nagels, en ze zijn niet te groot en niet te klein en ze zien er vrolijk uit, en die van mij hebben dus ook nog een klein rammeltje, dat is handig dan ren ik tenminste de goede kant op als mijn mensen ze gooien!, en ik vind dat je gelijk hebt dat gewoon speelgoed het leukste is, een balletje of een veer of een propje of een muisje vind ik het mooiste om mee te spelen, nau ben ik wel benieuwd hoe jullie de balletjes verdeeld hebben!, lieve Tjessi ik stuur jau en Tjaiia en Tjilla en jullie mensenmeisje heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik verse ketnippies uit de tuin achter mijn wangen verstopt, gek hè maar dan ben ik er niet bang voor!!

  1. Oh, iedereen kent deze balletjes! Ik ren er graag achteraan door het hele huis. Ik ben tevreden met een balletje of een muis. Jij en ik hebben gewoon niet zoveel spektakel nodig. Het liefst zit ik op schoot of lig ik tegen het mensenmeisje aan. Ik heb die streepjesbal, hij ligt nu onder de bank, zag ik. Ga ik straks wel kijken. Ze moet nog steeds naar het tuincentrum voor die plant, binnenkort, zei ze. Dus dat is nog even wachten. Bedacht voor de lekkere ketnippies 😽 Pootjes van mij en ons.

 5. Hoi Tjessi
  Wat zijn dat leuke balletjes!!!!
  Soms is een eenvoudig balletje nog leuker dan een ingewikkeld speeltje!!!
  Wat super dat jullie allemaal een eigen balletje kiezen!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja, simpel is gewoon goed. Beetje rennen, beetje meppen. Niet te ingewikkeld. Ik heb die bruine met die streepjes omdat die bij bij mijn vacht past. Pootjes van mij en ons! 😽

 6. Lieve Tjessi,

  hier jullie Tante Loesje en zij wil eers zegge, wat hebbie mooie footoos en wat bennie knap lieve Tjessi. Soms droom Tante Loesje van ze eigen maar zofeel mooi als jullie meisje ga zij nooit nie worre. Tante Loesje is trots op jullie meisjes.
  Mij Doorie heb gissere van ze Mamsie zo een mooie balletje gehad foor ze ferjaardag. Mamsie ken ze jeug van teegeswoordig en zij weet, mij Doorie mep ook graag. Hij moet ze enersjie kweit en assie seeniejorpoes ben dan weet jij hoe jij jou beebie gelukkig maak.
  Tante Loesje vin jullie test zofeel ferstannig. Fooral assie zeg, jij hoef nie alteit innewikkeld speelgoed. Jij ben als jonge poesedames ook tefreede met jou gewoone balletjes. Tante Loesje zeg, jullie ben goed oppefoed en dan hebbie wel zo een goede riefjoew geschreeve.
  Zachte kopjes van jullie Tante Loesje van mij hart,

  Tante Loesje

 7. Hoi Tjessi een gewone bal is ook gewoon leuk. Belangrijk is dat je er lekker mee kunt spelen en wij vinden het stoere peelballen. Groetjes van ons allemaal

Reacties zijn welkom