Minnie over vrede en over vrij zijn

vrijMorgen is het bevrijdingsdag. Dat is dat de mensen vieren dat er vrede is. En toen dacht ik aan alle katjes in de asielen. Die zijn niet echt vrij want die zitten toch een soort van opgesloten. Mijn grootste kattewens is dat elk dier zijn eigen furrever home heeft.

En toen ging ik denken wat vrij zijn voor mijzelf betekent. Dat is dat ik brokjes kan eten wanneer ik wil en als ik dan teveel eet en puugie moet doen dat Frau dat niet erg vindt. Of als ik voor de miljoenmiljardste keer aan die ene plant knaag waarvan ik weet dat ik dat niet moet doen. Die plant staat niet voor niets boven op een kast maar ik probeer daar dan toch steeds op te klimmen. En als Frau dat ontdekt dan zegt ze wel Mi-hi-nnieee maar echt boos wordt ze nooit.

vrijMeer durven

Vrij zijn is ook lekker lang op schoot kunnen liggen of samen superlang uitslapen zonder dat we allebei iets hoeven. Gewoon saampies tjsillen, dat is echt zo fijn. Sowieso vind ik het altijd superfijn om lekker te knuffelen.
Vrij voelen is er ook nog. En dat leer ik steeds meer. Ik laat me inmiddels overal aaien. Ook soms kort op mijn buikje. Dat heb ik heel lang niet gedurfd hoor. Maar stiekem vind ik dat toch wel een beetje boel lekker. Dan ga ik met mijn voorpootjes in de lucht van die trappel beweginkjes maken zo fijn voel ik me dan. Voor nu durf ik het nog maar een paar minuutjes. Ik ben aan het oefenen voor langer ervan te genieten maar dat komt vast vanzelf wel. Want toen ik net bij Frau woonde durfde ik bijna niets en kijk nou eens na zes jaar samen zijn hoeveel ik al durf!

Ik mag alles

Weet je als ik er zo langer over nadenk dan heb ik gewoon heel veel mazzel gehad met mijn furrever home. Ik mag eigenlijk alles en ze wordt bijna nooit boos. Soms word ik wel op de grond gezet als ze een ei wil koken en ik loop met mijn pootje in het water te spatten. Dan zeg ik wel miew maar eigenlijk weet ik ook wel dat ik dan een beetje stout ben. En als ik de zoomies krijg om drie uur in de nacht dan hoor ik ook wel eens Min moet dat nou echt? Ja, dat moet echt! Ik bedoel als mijn staart heel irritant beweegt dan moet ik die gewoon vangen no matter hoe laat het is.

vrijPreifussie

En oh ja Keef die wou filmpjes van mij zien als circusminnie. Maar dat doe ik steeds als Frau brokjes verdienen is hihi. Dus nou zei Frau dat ze misschien een webkem op moet hangen. Mauw nee zei ik tegen Frau want he ik heb ook zo mijn preifussie hoor! Stel je toch voor dat die webkem inzoemt als ik net m’n onderkantje was. Pfff Frau altijd met haar gekke mensen ideejen.
Heel veel kopjes en knuffels aan iedereen met hopelijk lekker veel snoepjes!
Poot, Minnie.

13 thoughts on “Minnie over vrede en over vrij zijn

 1. Minnie,
  Wat heb je prachtige letters gemaakt.
  Ik ben het helemaal met je eens.Ik heb er niks aan toe te voegen.Knap dat je nu ook je puikie laat kriebelen.Dat is heerlijk hè!!
  Zachte kopjes van je dinnetje Muzette

  1. Lieve Muzette, dank je voor je reactie! Puikie kriebelen is stiekem best fijn. Zachte kopjes terug! Poot, je dinnetje Minnie.

 2. Hajooooo tante minnie

  Oooooh wat heppuwes mooi sjreef. Ikke fjoeg aan me mense waarom er katjes in hokkies sjijn inne asiel. En toen sei frauw datte dat nog gewukskatjes sjijn. Want se kwijge iedewe dag wekker eete. En se heppe hut nooit kauwt meer. Maar ook dat iedewe kat een warme mant moet heppe. En toen sei se ook datte er hewaas feel katte sjijn die buite rontswerfe. Die niet wekkere bwokkies krijge. Toen ging ik oofer me frauw haar poot hange en ging saggies snikken. Sniksnik.
  Laate we poote dat AWWE katjes ooit een warreme mant hep.
  Pootjes tante minnie

  1. Lief Neefie Door, ikke hoop dat ook dat alle diertjes een fijne huis krijgen. Net zoals jij en ik. Pootjes, kopjes en een lekker snekkie voor jou! Poot, tante Minnie.

 3. Lieve Minnie, je hebt heel mooi geschreven over vrede en vrij zijn, en over jouw leefe in je furever huis. En wat een heerlijk leefe hep jij bij jouw liefe frau, dat zou iedere hond, poes en kater zo moeten hebben. Laten we hopen dat eens alle asiels leeg zijn en alle dieren een furever gouden mandje hebben. Daar gaan we voor liefe Minnie. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve Floortje en mevrouw Ina. Volgens mij heeft Floortje het bij u ook best fijn toch. En u schrijft ook altijd zo lief. Heel veel kopjes en een knuffel. Poot, Minnie.

 4. Lieve Minniedinnie,

  wat hebbie mooie letters gemaak ofer vrij zijn. Ofer jou eigen preifussie en dattie goed foor jou eigen opkom. Dan foel jij jou eigen veilig Minnie en aasie veilig ben hebbie vrijzijn in jou hart.
  Oooh durfie buikknuffels, ooh lieve Minniedinnie mij eigen buik foel ze makkareele springe. Ik zeg jou eerluk het is mij moeilukke dag weeges mij Bert. Dan moet mij buik makkareele en tonijn foor mij spannend zijn. Dan weet jij, jou hart is pas vrij als jou Bert terug is in ze eigen huis bij ze vrouw. En dat ze gezond beeter is….
  Vrij zijn is belangrijk Minniedinnie, het zit in jou kop en in jou hart. En in mij buik …

  Loesje dinnetje

  1. Lieve Loesjedinnie ow wat errug he van Bert. Ikke las het net. We leefe allemaal met hem mee! Vrij zijn is ook liefe dinnetjes hebben zoals jij liefe Loes! Ekstra kopjes voor jou om te troosten! Poot, Minnie.

  2. Lieve Loes, ja, dag is moeilijk als je je zorgen maakt om je Bertje, daarom stuur ik je heeeeel veel lieve kopjes!!, ze zijn van Kever!!!

 5. Hoi lieve Min, wat een prachtig verhaal heb je gemaakt!, het is belangrijk om te lezen, want als je geen vrede hebt en niet vrij bent is het heel moeilijk, dat weet ik toefallig heel goed want dat hebben mijn mensen me uitgelegd, en van het asiel weet ik zelf hoe dat is, dat is niet fijn maar het is nog beter dan op straat rondlopen en geen eten hebben en moeten vechten! ik hoop maar dat op een dag alle mensen en alle dieren vrij zijn en ook veilig, dat zau zo mooi zijn!!! ik snap goed dat je geen webkem wilt, want dan heb je helemaal geen prifee meer, zooo heee en wat machtig mooi dat je je nau oo je buikie durft te laten aaien, dan ben je helemaal fertrauwd met je Frau, dat is heerlijk, lieve Min dankjewel voor je mooie blog, ik stuur je heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je Frau en je mensenopa en oma, en spesjaal voor jau heb ik snekkies in je mandjes van de kat van Simon verstopt, ze zijn van Keef!!

 6. Lieve Minnie
  Wat heb je dat mooi geschreven!!!!
  Wij wensen samen met jou ook dat alle dieren een furever home krijgen!!!

  Dikke knuffel vannons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 7. Lieve Minnie,
  Dank je wel voor je lieve vrije, vrede schrijf. Ik ben het helemaal katers eens dat we gaan wensen dat alle dieren en mensen vrij en gelukkig mogen worden. Ik ben bij vrouwtje heel gelukkig en ook helemaal vrij. Mijn vrouwtje is maar heel soms even van de bozen, eigenlijk is ze dan niet boos maar heeft ze heel veel schrik gedaan om wat ik deed, Ik ben een kei om voor haar voeten te gaan racen en dat doe ik dan als ze het druk heeft, nou dan schrikt vrouwtje zich een bult en roept ze met een boze stem Jip. Nou ik ben er dan snel vandoor, maar wat mijn vrouwtje dan doet is mij achterna komen en niet om nog meer te brommen, maar ze zegt dan sorry Jip ik meende het niet en krijg ik een grote knuffel.
  Vrouwtje en ikjes moeten nu slaap gaan doen en van vrouwtje voor jou en jouw vrouwtje lieve groetjes en knuf voor jou. Poot en kopje van jou vriendje Jip

Reacties zijn welkom