Vandaag in de spotlight: Tommy

Tommy

Hoi Allemaal, mijn naam is Tommy, ik ben 11 jaar en ik woon ook al 11 jaar bij mijn manspersoon in huis en ben een echte binnen-katerman. Alleen als ik naar de dokter moet, dan kom ik wel eens buiten maar verder niet. Ik vind de buitenwereld ook veel te eng en te groot Ik bekijk het liever vanaf de vensterbank.

Mijn mama was een wilde poes. Toen mijn mama zwanger was van mij en mijn
broertjes kwam ze bij een mevrouw terecht die poezen en katers opvangt. De opvang is in Wapenveld. Hier ben ik op 19 maart 2010 geboren, met vier broertjes. Mijn vader
heb ik nooit gekend, dus echte stoere katerdingen probeerde ik wel te doen
met mijn broertjes ook al had ik geen papa als rolmodel.

Mijn man

TommyMijn manspersoon kwam kijken toen ik amper twee weken oud was. Ik was nog
blind en doof maar mijn manspersoon vond me meteen lief. Na vijf weken kwam mijn manspersoon weer naar mij kijken. En na zeven weken mocht ik al met mijn manspersoon mee naar zijn huis. Dit vond ik super leuk en spannend. Voor het eerst ging ik met de auto mee. De hele weg naar huis heb ik zitten miauwen van angst en van spanning want dit was nieuw voor me. Toen ik voor het eerst in het grote huis van mijn manspersoon kwam, moest ik erg wennen. Dat ging gelukkig snel.
Ben sinds lange tijd vegetariër en ik eet alleen brokjes met water, en een lekker snack felix Crispy’s met zalm en forel en rund en kipsmaak. Die zijn zo lekker, echt waar!
Nu ben ik alweer 11 jaar en ben ik een stuk aanhankelijker geworden naar mijn manspersoon, hij is alles voor mij.

Deeltijdvrouw

Wat mijn manspersoon ook doet, ik ben erbij om te kijken of het goed gaat. Sinds 9 jaar heeft mijn manspersoon een vriendin, die is best koel en ze mag mijn deeltijdvrouw zijn. Soms gaat mijn manspersoon een wiekent bij haar logeren en dan ben ik sjagarijnig omdat hij niet thuis is. Maar zodra hij er weer is, kruip ik lekker tegen mijn manspersoon aan. Dit voelt veilig voor mij. Mijn deeltijdvrouw komt ook wel eens een wiekent hier. Dat is super fijn want dan krijg ik altijd lekkere snacks omdat ik heel goed kan vragen met mijn ogen Tommywat zij bijna niet kan weerstaan.
Overdag doe ik niet zo heel veel eigenlijk: Ik slaap veel op bed, en soms jaag ik op vliegjes in huis als ze er zijn, ben nogal beschermend naar het personeel, Hihihi.
Wandel regelmatig door het huis om te kijken of er niks is veranderd, en er geen gekke dingen gebeuren. Dat er zijn geen vaste tijden zijn voor wandelen want je moet de vliegen en muizen niet op ideeën brengen. Dat ze zomaar naar binnen kunnen komen. Daar is dus over nagedacht door mij. Slim hé?

Hobby

Dit zijn mijn hobby’s: Op bed slapen, en dromen over mijn verkering Zwawi en Vlekje, de poezendames van tante Truke. Helaas is Vlekje over de Regenboogbrug gegaan, maar vergeten doe ik haar nooit ze zit voor alltijd in mijn hart. Met mijn manspersoon speel ik wel eens kiekeboe. Dan staat hij achter een muur, en hij kijkt dan om het hoekje en zegt dan kiekeboe! Ik lig dan plat op de grond en ineens ren ik naar mijn manspersoon, dit vind ik een super-koel spel. Maar het liefste lig ik toch op bed te slapen, te spinnen en om me heen te kijken wat er gebeurt in huis. Dit ben ik, Tommy, de katerman in het kort, nu weten jullie wie ik ben. Ik ben soms ook op Facebook.
Pootje van Tommy!

Oproep

Wil jij in de volgende spotlight? Stuur dan een mailtje naar: indespot@outlook.com
Wat vertel je: wie ben je, waar kom je vandaan en wat maak je mee in je leven. Iedereen mag meedoen!
Er horen ook drie mooie foto’s bij je verhaal dus niet vergeten mee te mailen.
Tot de volgende spotlight!

20 thoughts on “Vandaag in de spotlight: Tommy

 1. Hajoooooo oom tommy

  Oooooh ikke wis nie datte uwes een swerrufkitten was😳😳
  Weet uwes nog wel waar uwes mammie is gebweef? Ikke finnut siewig foor uwes dat uwes furrkeer tante vlekkie er niet meer is. Sniksnik
  Gewukkig hep uwes nog furrkeer met haar sussie zwawi. Ooooh hihihihi.
  Pootjes🐾🐾

  1. Hoi Dorus,

   Het leven is soms heel moeilijk lieve Dorus, maar heb nu alweer 11 jaar een fijn huis waar ik super gelukkig ben.
   Waar mijn mama is dat weet ik niet, en daar denk ik eigenlijk ook niet zo vaak aan.

   Heb best verdriet gehad om Vlekje, en inderdaad is Zwawi er ook nog.
   Samen met Zwawi ga ik er nog een mooi leven van maken, met Vlekje in ons gedachten.

   Pootje van Tommy!

 2. Lieve Tommy
  Wat een mooi verhaal!!!!
  Nu weten wij ook weer iets meer van jou…..dat is altijd leuk!!!!
  En zo te lezen ben je toch echt wel een happy kater,!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi Mevrouw Ceciel,

   Dank je wel.
   Ben absoluut happy bij mijn baasje, en deeltijd baasje is een toffe chick want van haar krijg ik altijd een sneckkie als ik héél lief kijk.

   Pootje van Tommy!!

  2. Hoi Mevrouw Ceciel,

   Ben echt wel een happy katerman, lig graag bij de baas op bed te slapen.
   En als hij maar thuis is vind ik het allemaal goed, oqwhja…………de snecks zijn natuurlijk ook lekker als ik die krijg.

   Maar deeltijdvrouwtje geeft ze vaker dan mijn baasje, zij kan mijn good looking kateruitstraling niet weerstaan zegt ze altijd. hihihi!

   Pootje van Tommy!!

  3. Hoi Mevrouw Ceciel,

   Jaaa ben een super tevreden katerman, heb niks te klagen.
   Nouja……….1 ding dan, krijg te weinig noeppies vind ik.

   Maar als deeltijd baasje er is dan ga ik altijd héél lief kijken en dan bezwijkt ze voor mijn charmes.
   Doet ze altijd wat snoeppies in het bakje! hihihihihi.

   Pootje van Tommy!

 3. Hallo Tommy,
  Wat leuk om van jou ook op de blog te lezen.
  Ik deed toch ook denken dat jij ook met baasje mee naar deeltijdvrouw ging, maar nu zie ik dat jij dan alleen thuis bent. Nou dan ben jij ook een Tommy huisbewaker, is heel belangrijk hoor en verdien jij vast wel veel knuffels mee.
  Nu weet ik weer een beetje meer van jou en jij krijgt van mijn vrouwtje veel knuffels en van mij veel pootjes en kopjes. Je vriendje Jip

  1. Hoi Mevrouw Els en Jip,

   Ik ben nog nooit buiten geweest, en durf ook niet naar buiten.
   Dus ik ga echt niet met baasje mee naar deeltijdbaasje, vind ik veels te eng.

   Ben inderdaad een goeie huiskaterbewaker, want er zal toch iemand op het huis moeten passen als baasje het wiekent weg is.

   Zodra mijn baas thuis is dan krijg ik mega knuffels en sneckkie’s, omdat ik zo lief ben geweest.

  2. Hoi Mevrouw Els en Jip,

   Zou wel willen maar ik durf niet, vind de buitenwereld super eng en daarom pas ik op het huis als baasje naar haar is.
   Er zal iemand moeten zijn die op het huis past toch, en dat doe ik dan.

   Vind het wel een koele naam die u zegt. Tommy de huisbewaker, klinkt wel stoer.

   Pootje van Tommy!

 4. Hallo Tommy, wat superleuk om jouw levensverhaal te lezen. Je bent een hele gelukkige katerman. En wat een mooie foto’s heb je geplaatst. We zullen vast nog wel eens wat van je horen. Poes Floortje stuurt jou een zacht kopje en van mij krijg je een knuffel.

  1. Hoi Floortje,

   Dank je wel voor je complidinges, wordt er verleege van.
   Ben super gelukkig bij baasje, maar ook met deeltijdbaasje hoor.

   Zij is een koele chick die altijd snoeppies geeft.
   Lief vind ik dat wel.

   Van mij een zacht kopje voor Floortje, van Tommy!

 5. Hoi Tommy,

  Wat leuk om vandaag eens met jou kennis te maken. En wat prettig dat jij al je hele leven een fijn thuis hebt. Jij slaapt dus ook heel veel op het bed van je baas. Fenneke en Lisette doen dat ook, maar Cindel en Ivar liggen het liefst in de vensterbank. Dan kunnen ze gelijk even naar buiten kijken of er iets spannends gebeurt. In de winter ligt Ivar ook graag in het hangmandje aan de verwarming. Als onze vrouw hem dan knuffelt, dan voelt hij heel lekker warm aan. Jillie ligt het allerliefst op de bank of in een mandje.
  Wat goed dat jij de vliegjes in huis vangt. Wij proberen dat ook soms, maar meestal kijken wij ze alleen na en moet onze vrouw zelf in actie komen om ze te vangen. Wat leuk dat jij verkering hebt. Wij hebben hier geen verkering, maar volgens ons vindt Ivar een bepaalde poes die wel eens voor het raam zit wel erg lief. Maar dat kun je natuurlijk geen verkering noemen.
  Lieve Tommy, jij boft maar met een eigen baasje en dan ook nog een deeltijdbaasje. Bijzonder hoor !

  Heel veel kopjes van ons vijven en een aai van onze vrouw.

  1. Hoi Jillie, Fenneke, Lisette, Ivar en Cindel,

   Owh ik lig ook wel eens in de vensterbank hoor, maar dan alleen als er zon is om lekker op te warmen.
   Maar s’nachts lig ik het liefst bij mijn baasje, vooral in de winter want dan zijn de dekens zo lekker warm en baasje ook.

   Als ik de kans krijg dan vang ik de vlieg, maar die zijn zo snel dat het mij soms echt niet lukt.
   En dan doet baasje het voor mij.

   Vele kopjes voor jullie terug van Tommy!.

 6. Hoi lieve Tommy, wat leuk om zo een uitgebreid verhaal over jau te lezen, ik ken je natuurlijk al een beetje van de blog hier, we zijn vrienden, maar nau weet ik veel meer!, ik vind het mooi dat je meneer al wist dattie je lief vond toen je nog een hele kleine kattenbeebie was!, gelukkig dat jullie bij een opvang terecht zijn gekomen als kittens, want anders had je misschien nog wel samen met je mamma op straat gewoond en was je bang voor mensen geweest, ik vind het biesonder dat je verkering had met twee dames!, wat verdrietig dat Vlek een ster is geworden, maar je zegt het presies goed: ze zit voor altijd in je hart, en daar blijft ze, zooo heee en weet je wat mijn vrouw zegt?, dat je een mooie jongen bent!, nau ja!!, maar het is wel zo hoor, dat zie ik ook!, lieve Tommy ik stuur je heeeeeeeel veel lieve kopjes, ook voor je meneer en mevrouw, en spesjaal voor jau heb ik snekkies in je huis verstopt, ze zijn van Kever!!

  1. Hoi Kever,

   Ja ik ken jou ook van de blog, je verteld altijd hele leuke verhalen wat je allemaal meemaakt. Echt tof.!

   Ben zo blij dat ik bij mijn baas woon, hoef nu niet meer bang te zijn en mag ( bijna) alles, hoe koel is dat.

   Ben heel verdrietig geweest toen Vlekje over de regenboogbrug ging, maar weet dat ze het nu ook goed heeft en ze zit altijd in mijn hart.
   En samen met Zwawi gaan we haar nooit vergeten.

   Wordt verlegen van je compliedinges ook van je vrouw. Dank je wel.!

   Ik ga op onderzoek naar de lekker sneckkies kever, als ik ze gevond heb dan kom ik het vertellen.

   Zacht kopje en een pootje van Tommy!

 7. Lieve Tommy,

  mij hart is blij assie zofeel mooie en gelukkige letters lees. Jij ben een bofkater Tommy dattie jou manmeneer heb en jou deelteid vrouw. Jij weet ik heb ook mij kontak met jou deelteid vrouw en zij is zo een lieve mevrouw. Asssie als twee manne in jou huis woon mag jij blij zijn dattie zo een lieve deelteid mevrouw heb gefonde.
  En jij ben ook mij eerste vriendje van mij trielazie, dattie jou relazie heb met twee poesedames. Iedereen heb ze eigen zofeel hoedjes geschrokke toen jou verkering Vlekkie ofer ze Reegeboogbrug ging. Mij hart heb er nog ferdriet van. Maar jij heb jou Zwawi nog en saame kan jij nu gelukkig zijn assie ben in jullie relazie van jullie verkering.
  Dank jou wel dattie ons jou mooie leefesferhaal heb fertel, nu weet iedereen wie jij ben en dattie deelteid kater ben. Van mij eigen ben ik seeniejorpoes
  Lieve Tommy, mij hart is blij dat wij vriendjes zijn, hoop dattie nog lang gelukkig mag leefe bij jou manmeneer.
  En jij ben feetamaries oppefoet, gelukkig kan jij dan wel mij tonijn eete…

  Zachte kopjes van mij eigen, Loesje

  1. Hoi lieve Loesje,

   Wat een super lief berichtje stuur je mij, hier wordt mijn hart héééél blij van.
   Net als jij mis ik Vlekje ook heel erg, en mijn verdrietig zijn is nog steeds niet over.
   Samen met Zwawi probeer ik weer de draadjes van het leven te zoeken, maar dat is soms nog best heel moeilijk.

   Deeltijd vrouwtje vertelt mij vaak over jou en Bert, maar ook over alle andere vriendjes die we hebben, en dan ben ik zo blij dat we elkaar hebben leeren kennen.
   Je bent een super lieve seeniejor poes, en ik ben een een seeneijor deeltijd katerman.

   Vind Tonijn wel lekker denk ik, dus dat kan ik als veegietarier een keer probeere.

   Zacht kopje van Tommy!!

 8. Dat is leuk, Tommy, om je hier beter te leren kennen. We zien je naam vaak voorbij komen. Nu snappen we precies wat er wordt bedoeld met deeltijdkater. Wind Annelieke maar om je prachtige, witte, wollige pootjes. Want snackjes krijg je nooit genoeg.
  High paws van ons, Foppe en Catootje

 9. Hoi Tommy, wat leuk om over jou te lezen en je beter te leren kennen. Wij kennen onze papa ook niet. Mama Pip was heel lief voor ons. Wij komen ook niet veel buiten. Alleen op ons balkon als vrouwtje ook thuis is. We vinden jou een hele mooie kater. We vallen alletwee wel op rood. Zooka omdat ze zelf een rode poes is, Binti omdat ze roodbruine vlekjes in haar vacht heeft als Schildpadpoes.

  Liefs en knuffeltjes Binti & Zooka

 10. Hoi Tommy.
  Dank je wel voor je mooie letters.
  Nu begrijp ik wat een deeltijd baasje is.Want ik heb maar 1 scullary girl waar ik bijna mijn hele leven al woon Ik heb alleen een plaatsvervangende blikopener voor een heel enkele keer als mijn scullary girl eens ergens anders slaapt.
  Die komt dan mij mijn eten en pillen geven en blijft even bij mij zitten.Maar duurt nooit heel lang.
  Ik ben ook een binnen poes met veilig gemaakt balkon en dan moet het ook mooi weer zijn.Anders hoeft het niet van mij.
  Lieve Tommy dank je wel voor het uitleggen.
  Zacht kopjes van Muzette

Reacties zijn welkom