Loesje vertelt over assie ongerus ben…

ongerus

lieve allemaal, hier ben ik weer van mij eigen Loesje. Ik zeg u eerluk, selluf moet ik nog bijkoome van mij week. Het was moeiluk. Jij denk dattie rust heb en dattie rustig kan uitbuike van jou swein en jou foorel in sjelei van garnaaalemoes. Maar dan krijg jij inees jou schrik van jou leefe. Het was op mij zondagmiddag en ik lag met mij eigen bij mij vrouw op ze schoot. Mij vrouw gaf mij knuffels en zij zeg Loes, wij ga zo naar onse groote bed. Mij vrouw heb ze hele nacht mij tonijn ferdien, dan moet jij wel slaape. Maar toen stuur mij Bert mij eigen inees ze meel. Dan ga jou hart zo snel kloppe, jij foel tintelinge van jou foorel in jou buik. Mij Bert en mij eigen heb nu bijna vijf jaar verkering.

Emoozie

Mij vrouw las mij Bert ze meel foor want ik moes ook uitbuike. Maar jij kan nog zofeel uitbuike assie wil, als jou vrouw ze emoozie krijg foel jij meteen dattie aa-lert moet zijn. Mij ongerusvrouw gaf mij eigen nog meer knuffels en ze zeg Loes, Bert krijg ze eggoo. Jij denk die vis die ken ik nie! Maar mij vrouw zeg Loes, assie een eggoo krijg dan krijg jij jou buikonnerzoek bij jou dokter. Toen ging mij hart nog zofeel meer tekeer want mij Bert heb toch al ze gefoelige maag in ze buik. Dan wil jij nie dat jou dokter met ze eggoo aan jou buik ga zitte. Ik foelde emoozie van mij hart tot mij poote en ook in mij kop. Toen heb ik mij kop in mij vrouw ze hand geduw en zij sprak troosende woorde. Dat het ferstannig is en dat mij Bert sterk is. Maar mij swein was gelijk ferteer en mij hart foel ze eigen ongerus.

Woorde  van letters

Maar wat kan jij doen? Assie verkering heb kan jij wel wegzakke tot onder jou bank, maar assie daar niemeer onder pas dan hebbie daar niks aan. Jij moet sterk zijn, mij Bert heb het noodig. Toen heb ik met mij garnaaalemoes in mij kop van mij schrik mij Bert mij meel gestuurd. En ik zeg u eerluk, ik von het moeiluk. Maar assie zofeel gek ben op jou verkering dan maak jij lieve woorde van letters in jou hart. Dat mij Bert ze eigen gesteun foel en dattie foel, Loes is er foor mij eigen. Dattie ze eggoo kan laate doen en dattie weet, Loes laat mij eigen nooit in de steek. Dat is belangrijk al bennie van jou eigen nog zo ongerus. Jij zet jou eigen erofer heen, jij ben geen kitten meer!

Katerman

Mij vrouw heb mij eigen feel garnaaale en saardiene gegeefe, slaape was moeiluk. In mij kop zat mij Bert ze eggoo en jij denk assie maar nie bang is van ze eigen. En jij denk ook aan ze vrouw, zij heb het ook moeiluk. Mij Bert houw thuis wel ze straat in ze gaate, misschien ongeruslig ze vrouw nou wel op ze fensterbank? Jij weet er niks van, jou denke laat jou nie met ze rust. Maandag was moeiluk. Jij foel, niemand mag aan jou verkering koome maar jij heb er niks ofer te zegge. Ook al hebbie vijf jaar verkering, jou gezond blijf alteit belangrijk. Iedereen heb mij Bert gesteun en jij ree-aa-lie-seer jou eigen hoe belangrijk jou Bert is foor ze vriende. Jij sta er nie elke dag van jou leefe bij stil maar met mij Bert mag niks gebeure. Mij Bert is er iedere dag, offie zon heb of reege. Mij Bert laat ze eigen zien en hij steun ze vriende.

Mij vrouw zeg, Loes jou Bert is speesiejaal en hij is iedere dag ze aan-spreek-punt foor al ze vriende. Dattie alles kan zegge teege mij Bert, zoies. Dan ben jij belangrijk en van mij eigen wis ik dat al vanaf mij eerse oogopslag. Mij hart heb mij Bert gesien vanaf ze eerste oog. Mij hart wist Bert is mij katerman. Van mij eigen heb ik soms tweifel ofer mij saardiene of makkareele, offie nog vers is. Ofer mij Bert heb ik nog nooit mij tweifel gehad. Mij kop weet zeeker, het ga ook nooit nie gebeure. Assie zofeel gek ben op iemand is het foor jou leefe.

Mij Bertkusse

Foor jou leefe is groots van ze eigen. Mij erfaring heb mij eigen geleerd, jij ben nooit nie zeeker van jou leefe. Daarom heb ik mij heele dag op mij Bertkusse geleege. Het is mij veilige plek. Mij Bert dichbij mij hart. Gelukkig heb mij Bert ze eggoo goed gedaan en ze dokter heb mij Bert heelemaal bekeeke. Jij denk dattie de enige ben die jou Bert mag bekijke weeges dattie verkering heb. Maar assie dokter ben kan jij jou eigen alles permieteere. Hij heb sellufs in mij Bert ze bek gekeeke naar ze tande. Jij weet als jou dokter naar jou tande kijk dan hebbie meteen jou operazie aan jou staart hange. Mij eigen dokter heb mij bek zofeel ge-oopereer, van mij eigen heb ik geen tand meer ofer. Maar nu heb ik wel zofeel erfaring, dan kan jij bijna selluf jou operazie uitfoere.

ongerusMij Bert moet nu bijkoome en ze rust trug vinde in ze hart. Dat is belangrijk en dattie ze brokke weer foel kraake in ze bek. Mij Bert houw van ze geluid van ze brokke die kraake. Assie verkering heb dan weet jij zofeel van elkaar. Jij ben ferbonde. Assie ferbonde ben dan ben jij saame in jou hart. Het is mij grootse gefoel van geluk maar als mij Bert het moeiluk heb dan hang mij staart naar beneeje. Dan eet ik mij vis zonder ze smaak en mij kop maak ze eigen zorge. Van mij hart ben ik dan ongerus want jij wil het nie. Maar gelukkig ben ik ook poosietief van mij eigen. Dan kan jij alles denke en jij kan alles eete. Jij weet in jou hart, het kom goed.
En ik wil ook iedereen bedanke die mij Bert en ook mij eigen zofeel steun heb gegeefe. Soms kan jij op jou mooment van jou diepe emoozie nie ree-aa-geere, maar jij foel zofeel pootjes in jou rug. Dan weet jij Saame kan jij alles aan,

Loesje

22 thoughts on “Loesje vertelt over assie ongerus ben…

 1. Lieve dinnetje Loesje,
  Pppffoe wat kreeg ik veel schrikjes toen vrouwtje het bericht van Mevrouw Bert lees deed. Vrouwtje en ik kregen meteen zoveel bibbers en een akelig gevoel in ons lijf.
  Was was het een zenuwlappige dag en ik kon nergens anders meer aan denk doen en moest steeds klok kijken van nou is Bert op weg naar de witte jas tot hij hopelijk weer thuis zou zijn en dat het goed was gegaan.
  Wat was vrouwtje en ik blij toen we berichtje kregen dat Onderzoek van Bert zijn bui goed was gegaan en hij niet bij de witte jas hoefde te blijven. Nu wachten we en doen al heel veel pootjes en vrouwtje duimpjes draaien voor Bert voor de operazie van zijn kies.
  Loesje nu moet jij ook weer goed uitrusten samen met jouw lieve Bert hoor en nu maar hopen dat dat iedereen van onze vriendjes en dinnetjes gezond blijft hoor.
  Lieve Loesje van vrouwtje voor jouw, Floris en Zusje een grote knuf en lieve groetjes voor Mevrouw Loesje. Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   wassie ook zofeel geschrokke Jip van mij Bert ze eggoo, jij weet nie wat jou eigen oferkom. Jou denkpaal doe trille op jou floer en jou vis bibber bijna uit jou koele kast van jou schrik. Van mij eigen weet ik, mij Bert vin witte jasse moeiluk, mij Bert vin al ze jassen moeiluk. Hij geef er niks om en hij is liefer gewoon in ze huis. Maar als jou dokter jou roep dan hebbie niks te zegge van jou eigen Jip. Gelukkig is mij Bert ze buik goed, dat is belangrijk. Dan kan jij beeter jou eete ferwerke. Hoe beeter jou buik, hoe beeter jou sijfer. Mij sijfer is fijf, dan hebbie genoeg om jou lijf.
   Nu moet mij Bert ze operaazie van ze tande, dan ga wij weer saame zofeel steun stuure. Dat mij Bert foel het kom goed. Want jij kan het assie verkering heb wel zegge, maar hij heb er ze tande nu ingezet. Dan hoor jij niemeer alles want jou kop zit fol emoozie.
   Dank jou wel Jip en mevrouw Jip dattie mij Bert zofeel van jullie steun geef. Daar wor jou hart rustig van.
   Lieve Jip wij sla pootje om elkaar met ze alle. Saame is belangrijk foor steun en foor mij Bert nu. Dank jou wel en van mij eigen krijgie mij zachte kopjes en het is ook foor mevrouw Jip. Van mij eigen en van mij famielie,

   Loesje

 2. Hajooooo mamsie

  Oooooh wat was sonnedag een naare dag😭😭 en maanedag hewemaal. Maar oompie isse gewukkig gesont in ze puik. Maar hewaas moet hij wel opeweert worre, maar mamsie… liefer wat kiesies kweit dan oompie bert selluf!!! En asse ik moet koom hellepe om wat foor te kauwe dan doet ik dat hoor!!
  Koeskoes mamsie 😽😽

  1. Oooh mij beebie,

   wat hebbie toch jou mooie hart, dattie jou bwokkies foor kom kauwe bij jou oompie Bert, jou mamsie ze verkering. Mamsie moet nog bijkoome mij beebie, van ze schrik en ze hart. Zofeel zeenuuw en mamsie zoek ze garnaaale.
   Wij ga nu pootjes draaie en wij ga jou oompie Bert zofeel steun geefe. En ze vrouw, mevrouw oompie Bert krijg ook steun mij jonge. Zij heb het nu noodig.
   Hebbie nog garnaaale mij beebie? Mamsie heb zofeel zeenuuw in ze buik dattie ze niemeer kan finde 🙀🙀

   Koes koes van jou MammaLoesje

     1. Mahammmmmmmm😾😾

      OOOOOOOH uwes kwijg fan poomsie een sgaal fol seebuufet. Dan gooi ik er daar evve snel een smekdonnaltssauws bij hihihihihi

 3. Lieve Loesje vriendin.
  O,ik moest zo vreselijk schrikken toen mijn scullary girl vertelde dat Bert een eggoo van zijn buik moest laten maken…..Ik wist nog goed dat mijn zus dat ook heeft gehad toen ze nog geeneens 1jaar was.En toen moest ze blijven slapen in het dierenziekenhuis.Dus mijn hart deed boem,boem heel snel achter elkaar.
  En o,wat waren we blij dat Bert zijn buik in orde was.
  Een operatie aan zijn tanden is niet leuk,maar daarna is hij weer beter en kan vast weer brokjes en andere hapjes,goed naar binnen werken.
  En als je verkering zoveel moeilijk heeft,dan voel jij lieve Loes dat ,van je oren tot het puntje van je staart in elk haartje.
  Wat mooi dat jij Bert kon steunen en op het mooie kussen hebt gelegen.Dat moet Bert wel gevoeld hebben.
  Rust nu maar even uit Loes,want als zijn operatie komt heeft hij ook je steun nodig.
  En natuurlijk gaan wij allemaal pootjes draaien dan,want hier op de blog,delen we lief en leed.
  En dat doen we SAMEN ,het mooiste woord van Bolle.
  En Samen hebben we heel veel poten om te draaien,dan komt het vast goed.
  Lieve vriendin ik stuur je een visschotel om bij te komen van de stress.
  Floris en Zusje lusten misschien ook wel een stukje.
  Zachte kopjes van je dinnetje Muzette.

  1. Lieve Muzette dinnetje,

   oooooh mjammm smikkelll smekkkk visschooootel foor mij zeenuuw. Alstoeblief dank jou wel. Het was zofeel moeiluk lieve Muzette. Want jij moet sterk zijn en flink en mij vrouw zeg Loes jij ben zeeker flink. Maar wat hebbie eraan aasie zofeel zeenuuw heb. Mij Bert geef niks om taksi en ook nie om eggoo, jij ken elkaar zofeel goed Muzette. Dan kneip jij jou teene in jou denkpaal vast. Dat jou buik plat in jou paal hang van ze spannend zijn. Daar oefen ik nog op. Op plat zeg mij vrouw…..
   Heb Sparkletje ook ze eggoo gehad. Ooooh en zij was nog kitten. Dan hebbie ook vis noodig Muzette en ook paaling. Dat jij foel het glij van mij af dat is belangrijk. Jij wil nie eggoo maar assie jou dokter heb dan kan jij glije wat jij wil. Dan bennie erbij. Jou dokter zeg nie, hier hebbie jou kuur van sneks. Hij zeg hier hebbie jou antibiootiekuur en jou tande zijn nie mooi in jou bek. Of hij zeg blijfie maar slaape in mij ziekehuis. Gelukkig is Sparkletje weer trug bij jou en jou mevrouw Skullarie gurl gekoome en heb jou dokter ze nie fastgehouwe in ze kooi bij ze antibiootie. Toen heb ze nog zofeel jaare van ze leeftijd geluk kunne foele van Saame. Jij heb weer zofeel gelijk, Saame is onse mooise woord…
   Lieve Muzette jij mag mee eete van mij buufet, er is nog mossel en swaardfis en het is ook foor jou vrouw mevrouw Skullarie gurl

   Loesje

 4. Lieve Loes, ja dat was schrikken, dat je Bert een eggoo moest, naar de dokter is nooit fijn, want je krijgt zomaar prikken en pillen en van alles, ook al vraag je daar helemaal niet om, maar zo een eggoo is nog veel spannender, ze kunnen gewoon alles zien wat in je buik zit, dat is toch eigenlijk prifee?, maar ik weet dat als je bij de dokter bent je prifee niet meer telt, de dokter kijkt maar overal in en onder, voor mij hoeft het niet!, en nau moet je Bert aan zijn tamden een ooperaatsie, daarom laat ik nooit in mijn mond kijken, want anders krijg je dat weer!, maar als je pijn hebt aan je kiezen kan je niet lekker meer kraken met je brokjes, dus misschien is het dan wel goed als de dokter je helpt, Loes ik snap heel goed dat je veel moest denken aan je Bert, je wilt dat hij gezond is en gewoon thuis de vensterbankkontroole doet, en zijn brokjes wegkraakt, en dat alles goed is, gelukkig is alles goed gegaan met de eggoo en is je Bert al lang weer thuis bij zijn vrouw, je zegt het presies goed: Bert is superbelangrijk!, voor zijn vrouw en jau het meeste natuurlijk maar ook voor mij en voor alle vrienden en vriendinnen van de blog en van feesboek, gelukkig kan hij nau weer op de kompjoeter, en met zijn tandenooperaatsie komt het vast goed, kijk maar naar jauzelf!, en met zijn allen gaan we dan je Bertje en jau steunen, en of Bert nau al zijn tanden heeft on niet, dat maakt helemaal niks uit, hij blijft Huiskater Bertje!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en spesjaal voor jau heb ik een grote schaal zeebuufet gemaakt, er is zoveel als je wilt dan kan je weer bijkomen van de zorgen, voor te dippen is er reemoelaadesous, het is van Kever!!!

  1. Poomsie… uwes ben de smekdonnaltssauws furgeete bij te gooi.
   *roer roer roer*

   Sjooooo uwes smekdonnaltssauws sit er door hihihihi

   1. Ooooh nu kan mamsie smekke van ze zeenuuwbuufet in smekdonnaltsaus. Foor rust in ze buik,

    Koes koes van jou mamsie

  2. Lieve Kever,

   dank jou wel van jou ree-akzie en dattie in jou poote foel, assie vijf jaar van jou leeftijd verkering heb dan leef jij zofeel mee met jou katerman. Dan bennie een en al van jou zeenuuwbuik. En jij weet, van mij eigen heb ik zo een groote buik. Dan kan jij feel van jou zeenuuw hebbe. Het was mij moeilukke week Kever want jij moet er ook zijn foor jou katerman en hij heb het moeiluk. Mij Bert geef niks om ze dokter en foor mij Bert hoef het nie dat ze dokter in ze buik kijk. Jij heb zofeel gelijk van jou eigen Kever. Jou buik is priefee, daar heb niemand ies te zoeke. Alleen jou makkareele en jou garnaaale of assie kouwstiks lekker vin. En jou bek is ook priefee, niemand heb ies met jou tande te maake. Maar jij zeg het goed Kever, jij kan beeter nie gaan van jou eigen. Jij weet assie ga dan krijgie operaazie of jij krijg jou antibiootiekuur. Van mij eigen heb ik zofeel erfaring, dan kan jij wel jou katerman jou steun geefe. Mij Bert is zofeel belangrijk, nie alleen foor ze vrouw en foor mij eigen, ze verkering. Maar hij heb ze fensterbank, ze straat en al ze vriendjes. Iedereen wil mij Bert zien, iedere dag van ze leef. En ze dokter zeg gewoon, selluf wil ik ook jou buik zien van ze binnekant. Maar mij hart heb wel trillinge van mij geluk want mij Bert ze buik is mooi van ze buite én van ze binnekant. Hij heb ze eggoo heelemaal nie noodig en van mij eigen wis ik het al mij heele vijf jaar.
   Dank jou wel lieve Kever foor zofeel lekkere zeenuuwbuufet. Dattie jou eigen kan ofergeefe aan jou mossel en garnaale in jou reemoelaadesaus met mij Doorie ze smekdonnaltsaus want assie er toch sta…
   Kever beloofie mij eigen, jij ga nooit naar jou witte jas. Straks krijgie jou prooteesie of jou dokter ferzin ies anders.
   Van mij eigen krijgie vandaag stukke rookwors, fraag mij eigen nie waarom maar foor jou mense heb ik soep gemaak en het is van één pond erte!
   Foor Ooma heb ik ook rogsebrood en iedereen kan alles eete,

   van mij eigen, Loesje

 5. Lieve Loesje,
  Wij waren ook erg geschrokken over Bert!! Maandag hebben wij met z’n allen poten zitten draaien en dat waren er 24 tegelijk!!!!
  Jij hebt het ook erg moeilijk gehad omdat jou Bert de grootste liefde van jou leven is!!! Het is nooit leuk om zoiets te horen en het liefst zou je bij hem zijn en met hem mee gaan voor steun!!!
  Maar Loes jou Bert heeft zeker gevoeld dat jij in gedachten bij hem was!!!!
  Voor nu moeten jullie eerst maar eens goed bijkomen van alle schrik!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie zofeel pootjes heb gedraai foor steun foor mij Bert. Hij heb het zofeel moeiluk gehad want jij wor nie blij als jou dokter met ze witte jas kom. En assie ook nog in jou buik ga kijken wil jij liefer neege makkareele ferslinde. Maar jij heb er niks ofer te zegge en mij hart is nu wel zofeel blij. Met mij Bert ze buik is alles goed. Van mij eigen wis ik het al want wij heb wel vijf jaar verkering.
   Mij zachte kopjes en pootjes foor jullie allemaal van mij hart,

   Loesje

 6. Lieve Mamsie Tante Loesje het was schrikken van Ome Bert en we hebben met zijn allen pootduimen gedaan en troostknuffels gestuurd. Gelukkig was Ome Bert zijn eggo goed en nu moet hij straks een operaazie aan zijn tandjes. Dat is niet leuk maar saame kunnen wij er zijn voor Ome Bert en ook voor uwes. Mamsie Tante Loesje wij hopen dat we straks eens poesitief nieuws hebse. Geen zieke dieren geen Regenboog sterren meer. En veel zon.

  1. Lieve krullies van mij hart,

   dank jullie wel dattie zofeel krullies draai foor jullie oompie Bert en foor Mamsie Tante Loesje van steun en poesietief zijn. Mamsie Tante Loesje is blij dattie jullie krulletang zofeel goed gebruik, dan blijfie wel jullie knappe eigen. Daar heb Mamsie aan gedacht.
   Nu ga wij krullies draaie foor ompie Bert ze operazie van ze tande. Dattie ofer ze tijdje weer kraak met ze brokke.
   Assie alle krullies fersaamel kom alles goed, dank jullie wel mij krullies van mij hart,

   Mamsie Tante Loesje

 7. Lieve Loesje,

  Wij kunnen ons goed voorstellen dat je heel erg schrok toen je het nieuws over Bert hoorde.
  Gelukkig maar dat de echo in orde was. Een operatie aan zijn tanden is niet leuk, maar dan heeft hij er ook geen last meer van en kan hij weer normaal eten. Fenneke heeft zelfs helemaal geen kiezen en tanden meer, maar ze eet gewoon brokjes. Geen enkel probleem. We hopen dat Bert heel snel zal herstellen, want we houden allemaal van Bert. En dan hoef jij je ook geen zorgen over hem meer te maken.

  Heel veel kopjes van ons vijven en een aai van onze vrouw.

  1. Lieve allemaal vriendjes van mij hart,

   dank jullie wel dattie zofeel meeleef met mij Bert ze eggoo en met mij eigen foor mij zeenuuwbuik. Het was mij moeilukke week want jij ben er toch mee beezig assie op jou denkpaal lig. Nu moet wij sterk zijn foor mij Bert ze operaazie en van mij eigen heb ik wel zofeel erfaring. Fenneke hebbie ook geen tande mee in jou bek? Van mij eigen heb ik ook mij leege bek, mij dokter von mij tande nie mooi van ze eigen. Hij zeg Loes jij moet nu zonder jou tande ferder eete. Maak mij eigen niks uit, mij makkareele smaak mij eigen net zo goed. Hoop dat mij Bert straks weer lekker kraak in ze bek.
   Jullie krijg mij zachte kopstootjes en dank jullie wel van zofeel steun ook foor mij eigen,

   Loesje

 8. Lieve Loesje, wat een akelig week heb jij gehad wegens dat jou lieve Bert naar de witte jas moest voor een eggoo en onderzoek, ook wij allemaal van het blog waren van het bericht geschrokken en zenuwachtig. Onze gedachten waren bij Bertje en zijn vrouw en bij jou lieve Loes, Bertje’s liefste. We hebben met z’n allen pootjes, staarten en duimen gedraaid, en het heeft geholpen. Bert zijn buikje is in orde , alleen moet hij wel een ooperasie aan zijn tandjes, maar dat is niet zo ernstig. Weet je lieve Loes, Floortje heeft nog maar 2 tandjes en kraakt en knapt er lustig op los op haar brokjes. Floortje heeft weer een heerlijke visschotel voor jou samengesteld met walvis, pijlstaartrog, schol, makkareel, paaling en zallum. Als troost. En natuurlijk denken wij ook aan jou en je zeenuuwe, net als al jouw vriendjes en dinnetjes. Alle pootjes en armen om jullie heen, want SAMEN is het mooiste wat er is, SAMEN zijn we sterk.
  Knuffels en kusje van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   ooooh wat heb Floortje feel ferstand van ze visschootel. Ooooh en mij niewe vis, peilstaartrog ooooh mij lieve Floortje. Dan wor jij wel heel gelukkig wakker foor jou buik. Mij vrouw zeg Loes jij was wel peilsnel van jou schrokke en jij heb niks nie ofer gelaate. En u weet van mij eigen heb ik ook mij tandjes niemeer. Niks niemeer in mij bek lieve mevrouw Ina en Floortje. Mij erfaring is, assie pijn heb wor jij nie blij. Maar ik doe nu mij steun spaare foor mij Bert ze operaazie. Hij heb het noodig want mij Bert vin het moeiluk. Mij Bert is mij hart lieve mevrouw Ina, mij hart van mij buik.
   Dank u wel foor zofeel steun en dattie mij eigen zofeel begrijp. U krijg mij Loesjesoesjes met slagroom en Floortje met mij tonijn en het is ook foor manmeneer,

   Loesje

Reacties zijn welkom