Waarom aanpasse soms toch moeilijk is

Van mezelf ben ik een gemakkelijke kater, ik doe wat ik kan en als ik het niet kan dan doe ik het niet. En nou het tropies is, nou kan er best veel niet. En ik foel toch dat het best moeilijk is.

Boofe

Vannacht kon ik weer niet boven slaape, echt waar niet. Toen mijn vrouw beneden kwam kreeg ik knuffels en toen ze weer boven was, foelde ik me alleen en eenzaam.
Het huis leek ook opeens zo groot. Ik zat op het tapijt in het donker en dacht de nacht duurt zo lang en als ik saame ben dan foel ik me gezellig en nou niet.
Dus ik wist het.
Naar boofe.
Ik liep de trap op, de overloop ofer, door de deur en ik sprong meteen op bed. Alleen ik kwam terecht naast het hoofd van mijn vrouw. Poosietief puntje voor Bert: ik kreeg meteen knuffels wegens dat ze meteen wakker was.
Zij weer slaape.
Ik op mijn eigen kussen liggen.
Fijn hoor, saame.
Ik ook weer slaape.

Maar dat duurde niet lang.

Beneden

Ik werd wakker met een gefoel van ikhebhetzowarm. Dus toen moest ik weer naar beneden daar is het beter.
Beneden ging ik weer op mijn plank liggen, daar heb ik houvast aan.
Daar lag ik dan te liggen.

Ja, aanpasse dat kan ik best, mijn gefoel zegt wat ik moet doen wegens het tropies en dat doe ik dan, maar het is toch best moeilijk soms.
Ik wil saame op bed maar het is te warm
Ik wil lekker eete maar het smaakt nou anders
Ik wil geeneens met de krant scheuren daarvoor ben ik te moe maar ik weet wel het is leuk

Poosietief

Maar ik ben ook poosietief want:

 •  zomaar oferdag gaat mijn vrouw op het tapijt voor het waaiding slaape, doet ze anders nooit, dan ga ik erbij liggen natuurlijk ik find dat super
 •  ik krijg nou extra knuffels ook van die lange over mijn hele vacht dat is tegen de losse haren
 • in mijn straat is het rustig dus daar heb ik nou weinig werk aan

En eerlijk waar, ik pas me aan, en het is ook zo dat als het troopies voorbij is, ik een ekstra tefreden jongen ben wegens dat ik weer op bed kan slaape, saame is gezellig.

14 thoughts on “Waarom aanpasse soms toch moeilijk is

 1. Hoi Bert,

  Het warme weer heeft heel veel nadelen maar ook wel wat voordelen, dat lees ik bij jou.
  Zelf doe ik ook niet veel hoor, wandel wat heen en weer, lig voor de waai dinges, eet wat, en drink wat en dan lig ik weer bij mijn baasje of ergens anders.
  Vind dit warme weer niks aan, van mij mag het wel wat minder allemaal, dat je gewoon je eigen ding kan doen zoals altijd.

  Pootje van Tommy!

 2. Hoi Bert,

  Het kan zijn dat mijn berichtje er 2 x opstaat want zie mijn 1e berichtje nergens, alvast sorry!
  Het warme weer heeft héél véél nadelen vind ik, maar ook wel voordelen lees ik in jou mooi blogje.
  Zelf vind ik het warme weer echt niet fijn, vind er niks aan.
  Doe niet zo heel veel, wandel wat heen en weer, ik drink wat, eet wat, lig het liefst boven op baasje, ga naar de WC als ik moet, of ik lig voor de woei woei ding.
  Van mij mag de warmte wel vertrekken, ben er eigenlijk wel klaar mee.
  Maar je hebt het niet voor het zeggen helaas, maar wat minder warm zou fijn zijn.
  Dat je weer wat kan doen toch!

  Pootje van Tommy!

  1. soms blijft het berichtje hangen Tommy dat is iets tegnies maar nou zijn ze er alletwee weer. Ik snap het wel van wat je zegt ik moet ook mijn best doen om posietief te blijfe. Je eigen leefe terug dat is gewoon het fijnste net wat jij zegt,
   pootje van
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  Wat knap dat jij je altijd zo goed kunt aanpassen. Maar met die warmte is dat extra moeilijk, dat begrijpen wij heel goed. Wij vinden die warmte ook verschrikkelijk, wat ons betreft mag het morgen al koeler zijn. Maar we moeten nog even geduld hebben, zegt onze vrouw.
  Hier is het boven ook veel warmer dan beneden en daarom slapen we in de nacht ook niet bij onze vrouw op bed. Wel zet ze in de nacht het dakraam boven de overloop wijd open, maar het duurt lang tot het eindelijk wat koeler wordt. Maar ’s morgens vroeg is het daar dan wel een stuk koeler en dan liggen wij daar heerlijk bij elkaar op het koele laminaat. Zo zijn we dan toch dicht in de buurt van onze vrouw, al is het niet op haar bed.

  Lieve Bert, nog even volhouden hoor en doe vooral rustig aan. Heel veel zachte koele kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. hoi allemaal ja het raam oope dat is fijn! Maar mijn vrouw doet alles snachts dicht dat is voor het feilig zegt ze, alleen in de ochtend en afond mag het. Ik snap dat jullie saame willen zijn daarvoor woon je toch met elkaar in een huis maar met het troopies is alles anders opeens. Nog eefe en dan is het weer weg!!
   knuffels van
   Bertje

 4. Lieve Bert, raar is het hè, met dat troopies?, ik snap helemaal wat je bedoelt, ik wil ook graag op het grote bed slapen, bij mijn mensen, maar daar is het zo warm!, en ik wil eigenlijk ook graag in mijn tuin liggen als het donker is, want daar gebeurt van alles, en oferdag lig ik onder de struiken of onder de stretsjer en daar zijn mijn mensen niet, dus ik foel me soms ook eensaam, dan zet ik altijd mijn toeter aan, maakt niet uit hoe laat het is, en gelukkig krijg ik dan meteen knuffels, vaak gaan mijn mensen op de grond liggen bij mij, net als jauw vrouw dat doet, en dan weet ik weer dat ik niet alleen ben!, want je hebt helemaal gelijk dat SAMEN gesellig is!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi Kever goed dat jij je laat horen met je toeter dan weten je mensen meteen dat ze wat moeten doen folgens mij werkt een toeter het snelste van alles. Ik ga soms bij de tafel zitten kijken en dat kan best eefe duren. Maar ik heb geen toeter. Misschien kun je een keer uitleggen hoe je dat doet dan kan k erfan leere!!
   kopje van
   Bertje

 5. Mij lieve Bert,

  dank jou wel van wattie ons fertel en van mij hart foel ik jou letters. Leefe is nu troopies, dan moet jij aanpasse. Jij kannie doen offie geen troopies heb want mij vrouw zeg Loes, jij heb ook jou gezond. Maar jij zeg het goed Bert, jij heb ook jou gefoel. Jij wil saame maar leefe is nu zofeel troopies foor Saame. Jij wil op jou groote bed maar jij kom troopies oferal teege. Dan kan jij beeter jou eigen aanpasse. Jij folg jou eigen hitteplan en jij doe langsaam jou ding. Selluf lig ik tog in mij denkpaal en assie afond heb ga ik foor mij vrouw op ze taafel ligge. Mij vrouw geef mij knuffels en zij doe ook ze ding maar onse hart foel Saame. Dan weet jij assie aanpas kom Saame trug. Zo kan jij jou leefe alteit fijn maake Bert. Aanpasse breng onse hart weer bij elkaar maar anders,

  Jou Loesje

  1. ja Loesje zo is het, ik doe nou aan saame maar anders. Voordat we gingen eete kreeg ik weer knffels we lagen tussen de twee waaidingen in en ik foelde het saame en de wind en het tropies en alles was anders en toch foelde ik me toen goed. Dat was wat jij zegt het was aanpasse.
   je Bertje

 6. Lieve Bert, ik weet het, aanpassen is moeilijk, vooral voor jullie poezels. Het is troopies dus veel te warm voor ons. Maar we willen toch zo graag dicht bij elkaar liggen en dat kan niet. Maar ik vind wel dat jij je goed aanpast hoor Bertje. En het blijft niet troopies hoor, over een paar dagen is alles weer normaal denk ik en kunnen we weer Saamen slapen.knuffels van ons lieverd.

  1. Dat is waar het gaat ofer het is nou moelijk omdat ik graag saame wil zijn maar het kan niet zoals mijn gefoel wil. Ik hoop dat het leefe weer gewoon gaat worden, ook voor Pasa en voor u!
   pootje van
   Bertje

 7. Hoi Bert,
  Wij hebben nu ook veel last van de warmte!!! Bij vrouw op bed slapen doen wij nu ook niet. We hebben nu allemaal andere plekjes dan normaal en proberen zo koel mogelijk ergens te gaan liggen.
  Het is wel een beetje eenzaam zo maar nu echt te warm om gezellig met z’n allen bij elkaar te liggen.
  Wij doen nu verder ook niks hoor……we lopen even rond, gaan weer ergens liggen, ruiken aan het eten of snoepjes waar we ook geen zin in hebben en uiteindelijk gaan we weer liggen om te slapen.
  Wij maar ook onze vrouw verheugen ons erop als we weer lekker samen in en op bed kunnen liggen…….gezellig tegen elkaar aan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Gezellig bij elkaar dat mis ik nou ook net als jullie, ik find dat jullie troopies goed doen met het plan zo kom je erdoor en goed ook, maar ik snap ook het eenzame gefoel want waar je net goed koel ligt daar ligt je vrouw dan weer niet!!
   pootjes van
   Bertje

Reacties zijn welkom