Bram doet een zoomerspesjal (1-2)

zoomerspesjal Lieve allemaal, dit is de eerste deel van de zoomerspesjal. Ook hier kijk ik terug op hoe het gegaan is. Dees was een heel spannen tijd wegens dat mevrouw kooroona er was en die is nu bijna helemaal weg omdat er vakzienaazies zijn. Dat is kei goei nieuws natuurlijk. Nu kunnen we weer doorgaan met ons gewone roetiene en ritme. Dat vind ik nog steeds het allerfijnst.

Tips

Hier heb ik tips gegeven als je in een lokdauwn zit omdat er een vervelend fierus is. Dees tips kun je nog steeds doen ook al zit je niet in een lokdauwn. Het kan namelijk ook zo zijn dat je op vakanzie bent en je weet niet wat je moet doen. Nou, dees lijst is dus echt kei handig. Uitslapen vind ik altijd goed. Dat doe ik graag! Oferal dutten en liggen werkt altijd, ook op zoomervakanzie.

Daarna komt het maken van vogelvoer. Dat kan ook nog steeds. Het is altijd handig om wat bolletjes met saadjes te hebben voor wanneer het weer koud wordt. Dan heb je al wat lekkers voor de fogels buiten. Fergeet hier niet dat je man of vrouw erbij moet zijn, het is namelijk een beetje gefaarlijk wegens dat het vet warm wordt en zo. Maar het is nog steeds kei leuk om te doen, zeker in je zoomervakanzie.

En als laatste heb ik kleure staan. Dat heeft mij zusje uitgeleg hoe je dees moet doen. Ik denk dat je op je zoomervakanzie nie ga vervele met dees mooie hobbie. Je kan zoveel moois van je eigen maken met dees kleuren dat je heel lang bezig kunt zijn. Misschien maak je wel een kei mooi schillerij voor aan je muur. Of een speesjaal kadoo voor als iemand jaarig is. Het zijn fijne hobbies en leuke aktievietijte , dat is een moeilijk woord voor bezig zijn. Ik hoop dat je een fijne vakanzie heb en dat je allemaal leuke dingen doet. Vergeet niet te dutten tussendoor en goed poeselimonaade te drinken met dees warme weer. Fijne vakanzie iedereen!

Afgelopen jaar

Hoi lieve allemaal, afgelopen week kwam er in het nieuws dat mevrouw Corona nog niet vertrokken is. Ze vind het denk ik gezellig hier. Voor de mensen is dit niet fijn. Zeker niet nu er de kers aan kom. Iedereen wil samen zijn en nu kan dat niet. Samen met mij vrouw heb ik lijstje bedacht om te doen als je je verveelt in de lokdaun. Zo is het toch gezellig en je denkt niet aan mevrouw Corona. Van mij mag ze gaan hoor. Ik vind haar niet aardig. Hier komt mijn lijstje:

1. Uitslapen – folgens mij heeft iedereen slaap tekort!

Deze is niet zo moeilijk. Ik doe dit elke dag. Hoe je dit dan? Nou als je in de ochtend wakker wordt door de wekker, zet dan eerst de wekker uit. Dat is een rammel herrie ding die vaak op een kastje langs het bed staat. Daar zit een uit-knop op. Zorg dat het op uit staat! Nu komt het belangrijkste, leg je kop weer neer van hoe die eerst lag. Maakt niet uit hoe. Doe je ogen dicht. Nu ga je denken aan slaape. Snurken mag ook! Dat helpt vaak wel. En je mag kei-veel gaape. Dan ben je zo weer in droomeland. Sta niet op foordat het een uur later is. De wijsers op ze klok zijn dan rond gegaan en omhoog. Dus 8 uur is dan 9 uur. Voor 9 uur niet opstaan!

2. Vetbollen maken voor de fogels buiten

Wat heb je nodig?

zoomerspesjal* Vast frituurvet – dat is een blok, de winkel heb ze
* Fogelsaad – droge meelwormen- pindas- kleine stukjes appel als je man ofvrouw niet meer hoeft-
* Vormpjes – dit mag van alles zijn – van halve melkpakken tot bakvormpjes
* Touw – je moet het kunnen ophangen
* Een pan – fraag je man of vrouw

Zorg dat je man of vrouw er altijd bij is. Het is best gefaarlijk voor ons. Maar zo gaan we ze maken: Smelt het frituurvet voorzichtig in een pan. Wacht tot alles gesmolten is en haal de pan van het vuur. Doe nu voorzichtig de saadjes erbij in je vormpje. Mijn vrouw zegt ‘een handje saadjes op een handje vet’. Dat is hoe het goed is voor de fogels om te eete. Heb je alles gemengd? Leg dan een touwtje er doorheen. Nu moet je wachten. Als alles afkoeld en koud wordt, dan wordt het kei hard en dan kan je het buiten ophangen. En dan hebben de beestjes te eten!

3. Tekenen en kleure – dit deed Mila want zij kan dat goed, hier is haar uitleg

Uh… hoi allemaal. Spannend op zoon blog. Hier is mijn uitleg. Eerst heb je wat nodig. Het zijn een potlood, een papiertje, een gum en wat kleurtjes. Kies de kleurtjes die jij mooi vin. Dan pak je de potlood en het papiertje voor je. Zorg dat je poote schoon zijn. Vooral de meisjes onder ons. Anders wordt de tekening vies van je poote en dat hoort niet. Als je de potlood tussen je poote heb, dan maak je een tekening. Maakt niet uit wat. De gum is ervoor als het niet goed gaat. Dan kan je gummen en opnieuw beginnen. Ik heb nu mezelf getekend. Als je denkt dat je tekening mooi is en klaar is, dan mag je gaan kleure. Je kiest je mooiste kleur uit en dan kleur jij je tekening in. Van mezelf vind ik roze heel mooi. En groen ook en geel ook. Je kan ze niet allemaal gebruike. Nou ja, eigenlijk kan dat wel. Doe maar gewoon. Gebruik gewoon alle kleure die je wil. Dan heb je je mooiste kleurde tekening! Nu kan je deze bewaare of ophange. Dat mag jij kiese. Je mag het ook iemand geefe die je lief vin. Nu ga ik me weer wassen!

zoomerspesjalLijstje

Ik ben het weer, Bram. Er zijn keiveel dingen die je kunt doen. Ik hoop dat mijn lijstje je een beetje helpt als je niet weet wat je moet doen. Saame kome we er wel. Misschien hebben jullie nog kei goeie ideejen voor dit lijstje om die langer te maken, ik lees het graag!!

5 thoughts on “Bram doet een zoomerspesjal (1-2)

 1. Haai Brammiekerel,

  hier ben ik,
  Oopa Floris.
  Ken jij mij?
  Hoorde ik nou iets over frietuurdinges?
  Loes waar is de frietboer?
  Meneer de Ober mag ik zes friet!
  Doe maar drie uhm…
  Van die lange dingen.
  Wat?
  Frikandellen?
  Keivet graag.
  Whaaaa haaa
  En iets met saatee graag.
  Oopa lust alles.
  Wat zeg je Loes?
  Vetbollen?
  Met mayonaise graag.
  Nog meer Loes?
  Wat ketnipwein?
  Hik!
  Hoezo vakanzie?
  Waar woont die?
  Wat een tip geven?
  Wie is hier een tip?
  Precies Oopa heeft zijn eigen tip!
  Uhm….
  Doe maar een polonaise
  Met zes poezedames graag.
  Hee Karel hup
  Pootjes van de vloer.
  En boemsie boem…
  Kopsjeeke
  Whaaaaa haaaaa
  Hoezo gekke kop?
  Oopa gaat dutten.
  Echt wel!

  Kees de ballen!
  In het frietuurdinges graag!

  Oopa

 2. Hoi Bram,

  Je hebt kei goeie vakanzie tips, denk dat ik maar veel ga slapen want dat vind ik super fijn.
  Lig het liefst op bed over onder het bed waar het lekker koel is, maar voor de woei woei dinges vind ik ook super fijn.
  Zolang mijn baasje thuis is, vind ik het eigenlijk al heel prima.

  Doe je het rustig aan met dit warme weer?
  En vooral goed drinken en eten hoor.

  Pootje van Tommy!

 3. Heeeeee lieve Brqmmievlinder, hier ben ik, je Kevermans!!!, wat een keigoed tips heb je gemaakt voor de vakanzie, mijn vrouw zegt dat ze die vetbollen gaat maken voor de vogels, want ze koopt die altijd, maar zelf maken is veel leuker natuurlijk!, en dan kan ik naar de vogels kijken als ze ervan eeten, dat lijkt me gaaf!, en wat heeft Mila goed uitgelegd van kleuren, dat ga ik ook een keertje proberen, alleen heb ik altijd een beetje fiese pooten van de tuin, is dat erg?, en natuurlijk de tip van het slaapen, die ga ik zeker doen!, slaapen is heerlijk en ik kan het altijd, wat sta je weer mooi op de footoos Vlinder!, mijn vrouw snapt niet dat jij zo mooi wit blijft aan je pooten, ik word helemaal grijs, heb jij dat ook weleens?, en mag ik naast je kruipen op de stoel?, dan gqqn we SAMEN slapen, en Jafita kan er ook nog bij!, ik heb nog een tip voor de vakanzie: letters maken, dat je een brief stuurt naar iemand die je lief vindt, of naar iemand die alleen is of iemand die ziekies is of iemand die ferdriet heeft, een brief krijgen is altijd heel biesonder!, lieve Brammievlinder, ik stuur jau en je vrouw en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je 🪲mans, en ik stuur jau ekstrazachte neusjes en tettertjes, hoor je me?, en ik heb een pan toomaatensous met spikkelw neergezet, maar dan kaud, omdat het zo warm is buiten!!

 4. Hoi Bram,

  Wat een gezellige zomereditie met veel goede tips heb jij vandaag gemaakt. Gelukkig vervelen wij ons niet zo gauw. Wil je weten wat wij zoal doen ? Hier komt alles :
  Heel veel slapen, op een stoel, op de bank, in een mandje of op de koele grond of een koelmat.
  In de vensterbank liggen om naar buiten te kijken.
  Bij onze vrouw op schoot zitten en dan het allerliefst allemaal tegelijk, maar dat past helaas niet.
  Als onze vrouw de krant leest er bovenop gaan zitten of liggen. Dat vindt ze niet leuk, maar je krijgt dan wel een knuffel.
  Als onze vrouw haakt of breit met de draden gaan spelen. Dat vindt ze ook niet leuk, maar wij hebben plezier. Tenslotte stopt ze dan en gaat ze met ons spelen.
  Als het niet zo warm is vinden wij de trap op- en afrennen reuze leuk.
  Maar de tip van tekenen en vetbollen maken vinden wij ook een goed idee. We hebben dat nog nooit gedaan, maar we vragen wel hulp aan onze vrouw.

  Lieve Bram, bedankt voor je gezellige verhaal. Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

 5. Hay Bram,

  Purrrfecte tips voor het warme weer. Dat kleuren deed Oom Sjakie oom heel graag. Samen met zijn vriendjes op twee benen. Met dikke stukken krijt tekenden zijn de stoep vol met mooie plaatjes. oom Sjakie ging er daarna in liggen voor special effects. Daarna was zijn jas roze en groen en geel en blauw en ook nog oranje, maar een andere oranje dan zijn eigen jas. Heel kunstzinnig allemaal.

  Koppie van Foppe

Reacties zijn welkom