Kever heeft een mening over troopies (video)

troopiesZooo heee wat was het troopies ineens!, elke dag was er zon, en zon, en nog meer zon, heerlijk vind ik dat!, ik kan goed tegen de warmte, ik kruip onder de struiken of onder mijn stretsjer en daar blijf ik, mijn vrouw maakt elke afond het gras een beetje nat met een grote slang waar water uitkomt, presies op de plek waar ik altijd lig, en dat doet ze ook op de plek onder de struiken waar ik altijd lig, daardoor blijf ik lekker fris, af en toe drink ik een beetje waater of eet ik een paar brokjes, zo kom ik de dag wel door, en ik ga pas weer beweegen als de zon er in mijn tuin er een PUNT achter heeft gezet.

Soeselen

Als ik lig te soeselen denk ik over van alles, ik denk aan Muzette, dat zo van de zon en van de warmte hield, ik denk aan Loes, dat ik hoop dat ze niet weer ziekies aan haar buik wordt van de zon, ik denk aan hoeveel kouwstiks ik straks ga eeten, ik komponeer in mijn hoofd vast nieuwe muziek voor op de spiraal, ik tetter efentjes om te testen of mijn toeter tegen de warmte kan, ja gelukkig wel, hij doet het altijd prima!, ik kijk naar kleine beestjes in het gras, maar soms val ik ook gewoon in slaap, op dat PUNT moet ik eerlijk zijn.

Het spel

In de ochtend, als het nog niet zo warm is, of later op de afond, als de zon weg is, word ik aktief, ik was een keer zomaar op mijn stoel geklommen, maar dan op de leuning, zo noem je dat toch?, mijn mensen froegen wat ik aan het doen was, en ik tetterde dat ik een vlinder zag!, die wilde ik natuurlijk van dichtbij bekijken, de vlinder had zo een mooie kleuren!, ferder heeft mijn vrouw een nieuw spel bedacht met grassprieten, het zijn spesjale sprieten, bofenaan zitten een soort bloempjes of korrels lijkt wel, en alleen met die sprieten wil ik het spel doen, mijn vrouw beweegt de spriet en ik ren en ik ren, heen en weer, van de ene PUNT van het grasfeldje naar de andere.

(tekst gaat verder onder video)

Oefenen

Als de zon weer warm wordt kruip ik in de struiken of onder de stretsjer, ik denk en ik slaap, en in de nacht speel ik mijn nieuwe muziek op de spieraal omdat ik niet echt moe ben, mijn vrouw zegt soms Zal ik een keer spieraal spelen als jij ligt te slapen, Keef?!, nau nee, ik heb mijn slaap hard nodig, en bofendien kan niet iedereen zomaar spieraal spelen, daar moet je voor oefenen en nog eens oefenen, Dat zit bij jou wel goed! roept mijn vrouw, en ja, ik oefen veel, ook als het troopies is, en daarom beheers ik spieraalspelen tot in de PUNTjes.

Natuurlijk blijf ik tetteren voor vreede!
En doen jullie allemaal foorsichtig met de warmte?, dat jullie goed eten en drinken?

28 thoughts on “Kever heeft een mening over troopies (video)

 1. Lieve Kever,

  Zo te lezen doe jij het ook lekker rustig aan met dit hete weer, zo hoort het ook.

  Coco en Kitty liggen ook de hele dag te dutten en pas in de avond kunnen ze lekker op balkon,bij mij staat de zon vanaf een uur of 12 tot 7 op mijn balkon.

  Ze blijven dus lekker binnen,de ventilator staat aan,hebben overal hun lig- en relaxplekjes waar ze uit kunnen kiezen, maar het liefst gaat Coco toch onder de bank liggen ,daar heb ik nu een koelmatje gelegd met een bevroren waterflesje (dat geeft wat extra koelte af, hoop ik)
  Ik laat haar maar ,zij kan zo slecht tegen de hitte.

  Alleen drinkt Coco te weinig ,dus heb ik overal bakjes met water ,dat ik iedere keer ververs en een teiltje met water en een balletje in.(gaat ze af en toe met haar pootje in hengelen)
  Ook heb ik een drinkfonteintje aangeschaft ,maar dat laat ze vooralsnog links liggen,Kitty maakt er wel gebruik van.

  Zelf kan ik ook niet wachten tot de hitte voorbij is.

  Dikke knuffel en een fijne dag

  1. Lieve mevrouw Jeanine, wat hebt u alles fijn gemaakt voor Kitty en Coco, met zo een waaiding en een kaude mat en een kaud flesje, daar zijn ze vast blij mee!, ik snap wel dat Coco onder de bank gaat liggen, dat is lekker donker en koel, ik lag gisteren de hele middag onder het grote bed, daar is het nog niet zo warm, en wat een goed plan van die bakken waater!, ik heb in mijn tuin heeeeeeeel veel bakken water staan en mijn vrouw zegt dat ik altijd goed drink, dat is belangrijk!, soms aaien mijn mensen me met natte handen, dan foel ik me heerlijk fris en ik droog vanzelf weer op, en ik ben ook nog allemaal losse haaren kwijt!, past uzelf ook goed op, met het troopies?, dat u genoeg drinkt en voor het waaiding gaat zitten?, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor u en Coco en Kitty, ze zijn van Kever!!!, en ik heb voor Kitty en Coco snekkies neergelegd, en voor u staat er een ijskoo!!

 2. Hajooooooooooooo poomsie.

  Oooooooh wat ben uwes akketief🙀🙀🙀
  Kijk uwes wel uit dat uwes niet te moej wor? Uwes moet naameluk ook nog fjietjes bakke hihihihihi. Oooooh sal ikke allefas me bestelling doorgeefe?
  Fjietjes met majjenesse
  Bittewe balle met mopstert
  Kwookette
  Fjiekjedel speesiejaal met uitjes
  Kaassoeflees met auwe kaas
  Ijstaart
  Ijssie met banaane
  Koowa met ijsbwokkies
  Nassiesgijffe
  Baamiesgijffe
  En een milkiesjeek met wietje

  Nauuuuu fal mee he?

  Mefrauw keefer… nu moet uwes ophauwe met me poomsie te pesse door te gaan plingeplange!!
  Oooooh poomsie… ikke fin ut sooo errug dat uwes frauw uwes wakker wil maake as uwes slaap!! Uwes hep uwes rus noodig. Poomsie… ikke kweeg fanmijoggent pas om ses uur me eete. En ikke mog pas om kwarret oofer die ses naar buite. Toen was hut awwang ligt!!!!!!!!!!! Errug he?
  Ikke hep onber uwes stjetsjer een pig mek, een kworterpauwnder, een whopper en liedelstikkies neergelegt. Sssssssst… anners gooi uwes frauw het weg.

  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grote sterrieporter zwarte panter siejemees, ik was eerst nog veeeeel harder aan het rennen dan op de fillum, ik rende over het hele grasfeldje, maar dat vond mijn vrouw niet goed omdat het zo warm is zegt ze, en ik wist dat jauw bestelling eraan kwam dus ik wilde eenersjie overhauden!, ik ga er meteen aan beginnen en zet het bij je balkondeur, je zal wel heeeeel veel honger hebben als je pas zo laat eten kreeg, wat sgandaalig!!l, ik heb ekstraveel frietjes gebakken, en ik doe alles in een zak waarop staat GROENE SALAADE, flouw hè van mijn vrouw, dat ze spieraal wil gaan spelen?, gelukkig kan ze het helemaal niet!, lieve Door dankjewel voor alle lekker happies, dat is presies wat ik noodig heb nau!, de whoppert heb ik al op, hij was heerlijk!, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen, ze zijn van je poomsie!!!

 3. Goedemorgen Keverbaas, wij doen het ook heel rustig aan hier. Sam eet vooral droogvoer. Ze drinkt ook goed. Je video heb ik gisteren al gezien op YouTube. Ik zocht naar Maria Callas, dat was een dame die net zo mooi zong als jij tettert en ik vond jou. Raar hè? Van internet zal ik wel nooit iets begrijpen.
  Wat goed dat je op de leuning van je stoel bent geklommen Kever. Hier in de tuin zie ik alleen witte vlindertjes. En wespen. Gisteren zwom er één in de drinkbak van Pom en Vos. Vos die nooit goed uitkijkt dronk gewoon van het water om de wesp heen. Water + wesp weggegooid en de bak opnieuw gevuld. Pom kijkt gelukkig beter uit.
  Bij het huisje in de tuin liggen kauwsticks voor Mikkie en jou. Fijne zondag, ook voor je mensen.
  Kim & Sam. 🐾🐾🐾

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam, ferstandig dat jullie het rustig aan doen, het is nau veeeeeels te warm om heel druk te zijn, voordat mijn man ging filmen had ik veel harder en ferder gerend, maar dat leek mijn vrouw niet zo goed als het zo warm is, daarom deed ze de spriet niet zo heel ver meer, wat biesonder dat u mij gisteren al kon zien!, hier zijn allemaal kleuren vlindertjes, ook die witte, en soms,gele of blouwe maar ook met heel veel kleuren, en wespen zijn er ook, Bolle had er een keer eentje opgegeten, gelukkig kon hij hem nog uitspuugen maar hij moest veel drinken omdat zijn mond pijn deed, dus goed dat u het waater had weggegooid!, dankuwel voor de kouwstiks!, ik stuur u en Sam heeeeeeeeel veel lieve kopjes, voor Sam heb ik zelf brokjes gebakken, ze zijn heel lekker!, en voor u heb ik mokkapuddinkjes met fanieljesous gemaakt, ze staan in de koelkast en zijn lekker kaud!, het is van Kever!!!

 4. Hoi Kever,

  Wat ben jij een goeie sprietenvanger, en dat ook nog eens als het supertjes warm is.
  Dat vind ik nog eens super knap van jou, heb je nu eens in het echie gezien en ik vind jou een mooie stoere kevermans hoor.
  Je hebt het super goed voor elkaar met al je mooie koele plekjes in de tuin en onder je bed, zelf kan ik geen spiraal spelen want mijn baasje heeft geen spiraal onder zijn bed.

  Maar kan wel heel goed vliegjes vangen, heb er gisteravond nog eentje te pakken gehad.
  Er zal iemand moeten zijn die baasje beschermd tegen enge vliegjes vind ik.

  Maak er een fijne rustige dagje van vandaag samen met je mensen lieve Kever.
  Speciaal voor jou heb ik heel veel lievelingssnecks in de tuin gelegd, en voor je mensen heb ik limonade en een ijsje naar keuze in de keuken staan.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve grote vriend Tommy, dankjewel voor je kompliementen!, ik had voordat de fillum begon nog veel harder gerend, maar dat vond mijn vrouw niet zo goed omdat het zo warm is, doe jij ook foorasichtig met het troopies?, jammer dat je geen spieraal hebt onder het bed, dan hadden we SAMEN spieraal kunnen spelen!, maar ik vind het echt helemaal top dat jij zomaar vliegjes kan vangen, dat is keimoeilijk!, gisteren zag ik er eentje maar hij was zooo snel dat ik hem niet kon vangen, dus ik vind het heeeeeeel knap van jau, je bent echt een tijger Tommy, dat je je baasje beschermd!, doen jij en je mensen ook rustig aan fandaag?, dankjewel voor de snekkies, en mijn vrouw zit al van haar ijs te snoepen, daar is ze dol op en het is heerlijk nau met dat troopies, ze roept dankjewel en ik ook!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie drietjes van je grote vriend Kever!!, ik heb spesjaal voor jau bij je mandje op het grote bed snekkies neergelegd, en voor je mensen heb ik een ijstaart in de friesert gezet!!!

   1. Hoi Kever,

    Wij doen echt wel rustig aan, dit weer is zo warm dat je maar beter gewoon niks kan doen.
    Owh dank je wel voor de sneckkies, en de ijstaart vinden mijn baasje en deeltijdbaasje superlekker, ze zeggen dank je wel.

    Mag ook een stukje proeven en het is jammie zeg!

    Pootje van Tommy!

    1. Het enige dag je fandaag kan doen is niks!, het is fandaag stiekum een beetje TE warm hoor!, gelukkig dat de snekkies en de ijstaart lekker waren, en goed dat je mocht proefen!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

 5. Lieve Kever

  wat hebbie fijne letters gemaak ofer troopies en wat hebbie jou mooie fillum gemaak. Selluf denk ik, jij ben fillumster. En jij laat zien, ook al bennie Kever, jij ben atleeties. Jij sta regtop en jij mep. Jij ren in jou troopies omstannigheid. Dan geefie wel jou atleeties foorbeeld en selluf vin ik zoies wel mij kompliement waard. Gelukkig doe jij ook nog tettere en jij speel jou spieraal met troopies musiek. Dan kan jij wel zegge, jij ben goed beesig en jij heb jou kouwestiks ferdien. Self vin ik dattie meer kouwestiks moet eete assie troopies heb, maar mij vrouw zeg Loes jij mag blijfe fannaseere.
  Het is goed dattie ook naadenk Kever assie onner jou stretsjer lig, of jij lig onner jou struik. Ofer leefe en ofer jou vriendjes. Dank jou wel dattie ook aan mij eigen gezond denk en aan onse dinnetje van alteit Muzette. Troopies heb niks te maake met gefoeles in jou hart. Gefoeles zijn en nu kom mij moeilukke woord van mij letters. Maar selluf heb ik ge-oefen. Gefoeles zijn weer-bestennig! Gefoeles zijn sterker dan troopies!
  Dank jou wel lieve Kever foor zo een wijse les!
  Vandaag heb ik mij troopies eijstaart gemaak en van mij eigen heb ik uure in mij frieser gestaan. Het is met anaanas en alle soomerfruchte die mij visboer ofer heb. Er zit liekeur in van gestampte kookosnoot en massepeinsnippers foor Ooma. Dan kan iedereen erfan eete, ook assie bijfoorbeeld gaas-te krijg!!
  Dank jou wel Kever en hoop dattie jou fijne zondag heb in troopiesland

  van mij eigen, Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel dat je mij een fillumster vindt!, ik word er gewoon ferleegen van!, ik heb mijn vrouw ook jauw letters laten leesen over de kouwestiks, ze moest lachen maar ik weet niet of ze me ook meer kouwestiks gaat geven, en natuurlijk denk ik aan jau en Muzette, ik denk altijd aan al mijn vrienden, of het nau troopies is of niet, dat komt door dat moeilijke woord dat jij schreef, dat klopt helemaal!, want je gefoelens komen uit je hart en daar zijn ze altijd, of het nau troopies is of er zijn witte flokken, dat maakt niks uit, doe je foorsichtig Loes?, dat je buik gesond blijft?, ik was opgelugt toen ik las dat je uuren in de frieser hebt gestaan, daar is het lekker koel!, en wat is de eijstaart heerlijk!, we zitten hier te smullen en onze gaasgast is er ook bij!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik de frietuur aangedaan, de bestelling van Door is al klaar, en de frietjes voor jau ook, en nau ga ik softijs maken, in fanieljesmaak, en ik doe er troopiese sieroop oferheen, en sjookoodip!!

 6. Hoi Kever,
  Wat een leuk spelletje met die grassprieten!! Je doet het super goed hoor!!!
  Wij liggen overdag als de zon erg warm is ook graag tussen en onder de struiken in de tuin. Gisteren had Dopey zich zo goed verstopt dat vrouw een tijd heeft moeten zoeken om hem te vinden. Maar hij lag lekker te slapen op de aarde onder de bellenboom……alle takken hingen over hem heen……dus lekker koel!!!!
  Iedereen zoekt nu een plekje waar ze het koelste liggen…..buiten of binnen dat maakt niet uit.
  En wat lezen wij????? Jou vrouw wil ook spiraal gaan spelen??? Dat gaat nooit lukken hoor Kever want daar moet je echt speciaal gevoel voor hebben.
  Dat hoort alleen maar bij jou Kever!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heee lieve allemaal, dankjulliewel voor de kompliementen, ik had eerst nog veel harder gerend maar dat had mijn vrouw liefer niet nau het troopies is, ik vind die sprieten met korreltjes eraan zo gaaf!, Bolle en Beer vonden dit spel ook al zo spannend, fandaag heb ik het nog niet gespeeld want het is nau weer NOG warmer lijkt wel!, ik snap dat Dopey zich zo goed verstopt onder de boom, ik lig ook graag gewoon op de aarde jn de schaduuw, dat is het koelste!, was u zenuuwachtig mevrouw Ceciel toen u Dopey niet kon vinden?, mijn man was dat pas omdat hij me niet kon vinden, maar ik lag gewoon helemaal verstopt en mijn vrouw vond me wel!, gelukkig dat jullie ook zeggen dat mijn vrouw nooit zo goed spieraal kan spelen als ik dat kan, nau ben ik opgelugt!!!, ik ga spesjaal voor jullie nieuwe muziek kompooneeren!!, lieve Dopey, Panda, Tica, Belle, Izzy, Moby, Pippie, Dotje en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie heeeeeeeeeeel veel dikke knuffels terug, met ijsblokjes erbij!!, ze zijn van Kever!!

 7. Ha lieve Kever op Kever-zondag, wat een fijne vakanzie letters heb je gemaakt vandaag. Met troopies vind ik dat je echt zo rielaksed moet doen dat het vakanzie lijkt.

  Je hebt zelfs nog aktief gespeeld in het gras zeg met die mooie sprieten. Voor de spriet uit de lucht meppen, draai jij je pootjes niet om.

  Ik kan je iets leuks vertellen Kever. Deze week zijn er twee nieuwe poese-kater-vriendjes hier komen wonen. Ze kwamen helemaal met het vliegmachien. Uit een warm land. Griekenland. Zij vinden troopies dus heel lekker. Maar ze moeten nog wel een beetje bijkomen en wennen aan hun nieuwe, eigen thuis. Ze zijn broer en zus en heten Bibi en Filos. Ze zitten voornamelijk op de hoge kast. Daar hebben ze goed uitzicht. Maar ze durven ook al een beetje op afontuur in het huis, heel voorzichtig.

  De sterren Snoet, Minoes en Muppet twinkelen blij en vrolijk dat hun huis nu een thuis mag zijn voor deze twee lieverds. En mijn hart twinkelt ook.

  Fijn dat je vrouw het grasveld en onder de struiken af en toe nat maakt zodat het lekker fris blijft aanvoelen. Dat is extra genieten.

  We sturen je dus Griekse lieve groetjes, ook voor je mensen en rustig aan allemaal maar met deze troopiese dagen.❤ Maria

  1. Lieve mevrouw Maria, wat zegt u nau!?, zijn er twee poezels bij u komen wonen?, o dat vind ik fantasties!, en zijn ze helemaal met de vliegmasjien naar u toe gekomen?, en miouwen ze nau griekse letters?, kunt u ze verstaan?, jawel toch want de taal van de liefde is oferal hetzelfde, en als je feilig bent foel je dat in je hart, daar heb je geen letters voor noodig, ik vind het knap dat Filos en Bibi al een beetje op afontuur durven te gaan, dan zijn ze echt dapper, Snoet en Minoes en Muppet zijn vast heeeeeel trots op u, dat u Bibi en Filos een huisje geeft!, en ik ben helemaal blij om te horen dat uw hart weer twinkelt, dat is het allermooiste gefoel dat er is, en een hart is groot genoeg voor heeeeeeeeeeel veel twinkels!!, lieve mevrouw Maria ik stuur jullie met zijn viertjes heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb oferal snekkies gestrooid en een ijstaart gemaakt omdat het feest is!!!, en natuurlijk zwaai ik fanafond naar Muppet!!

 8. Hoi lieve vriend Kever,

  Oef, wat kan jij goed grassprieten vangen zeg!! Ik vang veren, Het hele huis ligt er vol van, en er ligt een zak veren voor jou ook klaar hier.
  Wat leuk dat je zo goed spiraal kan spelen. Zelf ben ik aan het oefenen met horspelen. Ik het keukenraam staat een groot hor om de vliegen buiten te houden, met gaaaas van een soort dun ijzer. Als je daar je nagels in zet, hoor je “ploink….plink…plang!” Mijn vrouw is er niet zo blij mee, want ze weet niet of het hor wel “Fietje bestendig” is. Ik denk het wel, want Poncke, Derrick, Broddel en Vlo hebben er ook op gespeeld, en die waren veel groter en sterker dan ik. Misschien kunnen we wel eens samen spelen, dan spelen we een duwet of zoiets.

  Spuit jouw vrouw jouw gras nat? dat lijkt me heel lekker met dit weer. Ik heb gevraagd of mijn vrouw de vloerbedekking nat wilde maken, maar dat wilde ze niet, flauw hoor!!
  Lieve Kever, doe overdag maar rustig aan, in de nacht heb je genoeg tijd om dingen te doen en je mensen wakker te houden, dat doe ik ook altijd. Mijn vrouw wordt daar heel blij van 🙂 .

  Heel veel zachte kopjes voor jou en je mensen, en groetjes van mijn vrouw voor iedereen.
  Liefs van Fietje.

  1. Heee lieve vriendin Fietje, dankjewel voor je kompliementen, hoorde je mijn kaaken zo KLAK doen?!, gaaf hè?!, wat spannend dat jij veren vangt, en ook dat je hor gaat spelen, als het hor kapoo gaat moet je gewoon een nieuwe krijgen vind ik, een duwet lijkt me fantasties!, en het zau zeker fijn zijn als je vrouw de floerbedekking nat zou maken, dat foelt vast heerlijk koel aan, weet je trauwens wat er net gebeurde?, mijn man ging op mijn stretsjer liggen, nau ja!!, gewoon op MIJN stretsjer, dat hoort toch niet?!, ben jij ook druk in de nacht?, ik ook, dat hoort zo als kat, en omdat het nau troopies is doe ik oferdag heel rustig en heb ik in de nacht eneersjie, zullen we een keer met zijn tweetjes rennen?!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van je vriend Kever, ook voor je vrouw, en lieve groetjes van mijn mensen, o ja ik heb oferal snekkies gestrooid!!

 9. Hallo Superpepoomopa Kever +. Ik begin eerst met een updeetse van mijn mensen. Alles gaat nog steeds prima en nog maar 4 keer.
  So ensse nu is het mijn beurt.
  Superpepeoomopa + en iessereen wilsse u morgen keihard pootjes draaien. Opanoeppies moesse naar se siekenhuis voor sliksedoornse. Papa Jiekkie en Papa Doruss en ikjes gaan mee. Want alsse de dokters auwes gaat doen nou. Dan komsse we in aksie. En we blijfjes bij Omanoeppies om mee se helpen met de tjomaatjes.
  Het was deze week feelsse te heet. Ik mogsse gelukkig in se swembad bij Omanoeppies . Thuis haddse ik een mooie plek in se droger en mijn fjouw segge ik skoorsse niet. Maar het was eggies lekker. De wasmachine isse ook leuk die hebsse gaatjes maar dag magsse ik niet in. Stjaks blijfsse se ik met mijn nagel fast sitsse. Of ze wasse mij en ben ik mijn kleursse kwijt. Hebbse u trouwens tegen Mevr Kever uwes punt gemaakt. U maaksse de mooiste spijaalmusiek. En ieseereen die het hoort geniet ervan. Sttt om uwes te helpsse met nieuwe muziek er zijn sofeel snekkies hi hi. In uwes tunnel gekjoelsse sjagjoom staat melk op. Uwes sjaal met salade ssst onsser de sla moesse u kijken. Op de sla liggen snekkies met de naam sjankie dus u mensen denken dat se goed sijn foor uwes en Mikkie. Hier hebsse ik net sjoeppie op van Fjelix en ik hebsse kousse water uit de koelssekast. De ijsblokjes mijn mensen snappen het niet die sijn uit se water en dan zegt mijn fjouw er ligt een plasje water?
  Ik weetsse natuurlijk van niets.
  Ik tetter foor freede stuur mega fjinders naar de sterren. Koes van mij en Tante Jafita segge de pjuik gaatsse goed want iesereeen is haarsse aan se versaamelsse.

  1. Heeeeee daar is mijn allerliefste Pepekind, mijn Faalentino waar ik zo heeeeeeeel erg trots op ben!!, ik stuur je mensen alvast heeeeeel veel lieve kopjes en mijn mensen doen dat ook!, ze zeggen Nog eventjes volhauden!, fijn dat jij en Jiekie en Door meegaan met Opanoeppies, dan hoeft hij tenminste niet bang te zijn, want jullie beschermen hem!, knappe dokter die dan nog iets durft…!, het was wel ERRUG warm hè?, fandaag vind ik het een beetje tefeel worden, is dat leuk in de droger of de wasmasjien?, Pop en Beer deden dat ook weleens hier, maar ik mag het niet van mijn vrouw omdat ik veels te zwaar ben daarvoor zegt ze, nau ja!!, maar je hebt gelijk dat het niet fijn zau zijn als je je mooie kleuren kwijt zau raken in de was!, dankjewel dat je ook vind dat mijn vrouw niet spieraal moet gaan spelen, en nog meer dankjewel voor alle heerlijke snekkies, nau krijg ik echt veel inpsieraa.. inspooraa…inspaaraazie voor nieuwe muziek!, en mijn vrouw snapt er niks van, ze roept Waarom eet je nau ineens slaa?, lieve Faalentino fijn dat je meetettert, en vlinders stuurt naar de sterren, en dankjewel voor Jafita dat de pruik zo goed gaat, ik stuur jullie met zijn allen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Pepeoomopa Super Kever +!!, en ik heb voor jau en je famielie slagoomijs gemaakt, het zit in een emmer waarop staat VOGELVOER, er is genoeg voor iedereen!, en voor je mensen heb ik een grote ijstaart gemaakt, maar hij staat nog eventjes op de grond dan kan jij kijken of de slagroom goed is!!!, dikke koes terug!!!

 10. Hallo grote vriend Kever,
  Zohee, wat een spannend spel doe jij met jouw vrouw zeg., ikke vind het kei goed dat jij met de tropies nog zo goed bezig bent. Nou mi niet gezien hoor, ik doe als het licht is heel veel snurkjes in mijn ren, ja je leest het goed, naast mijn ren staan bomen en die bladeren houden de tropiezon veel tegen en kan in heerlijk in mijn stoel snurkjes doen. Vrouwtje doet wel heel vaak komen kijken of ik niet te warm heb, want tegen de hele erge warmpies kan ik niet. Ik ga regelmatig naar binnen om wat lekkers te halen voor de buikvulling. Als het al avond is kom ik pas weer goed in de poten en ga ik in mijn klimmeubel en over de planken om de tuin controle te doen. Kever heb jij nu het tropie is ook haast geen vogels meer in je tuin, nou ik mis mijn vogelvriendje wel hoor, ze zijn vast ergens naar toe waar het niet zo heet is. In de nacht doe ik voor het raam ook veel buiten kijken en bij vrouwtje op haar hoofdkussen slapen, Dat vind ze heel fijn, we zijn dan super dicht bij elkaar verteld ze mij.
  Nu moet ikjes nog gauw knabbelstikjes voor jou en Mikkie in jouw tuinhuis leggen en dan ga k weer snurkies doen. Kever knuf van mijn vrouwtje en lieve groetjes voor jouw mensen en grote poot en kopje van jouw grote vriend Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, wat fantasties dat jij zo lekker veel schaaduuw hebt in je ren!, dan kan je lekker koel slaapen, ik heb achter in de tuin bomen, dus daar ben ik altijd in de ochtend, en als de zon dan komt ga ik onder de struiken, maar ik moet eigenlijk wel heel eerlijk zeggen dat ik gisteren en fandaag best een beetje moe was van het troopies, en mijn vrouw ook zegt ze, maar morgen is het niet meer zo warm en misschien gaat het wel reegenen!, zooo heee dat heb ik al een hele tijd niet meer meegemaakt, ja en nau je het zegt: ik zie ook weinig vogels in mijn tuin, hoe kan dat nau?, misschien zitten ze ferstopt voor de hitte?, weet je wat ik altijd wel zie als het een beetje donker wordt?, fleermuisen, heb jij die ook?, lieve Jip dankjewel voor de knabbelstiks, ik ga ze fanafond met Mikkie opsmikkelen, mijn mensen hebben spesjaal voor Mikkie een grote bak waater op het dak van het schuurtje gezet, omdat het troopies is, en hij heeft een paar keer poesensoep gekregen, en ik ook natuurlijk!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je lieve vrouw, ze zijn van jullie grote vriend Kever!!, en ook een paar van Mikkie!, en mijn mensen sturen jullie lieve groetjes, en ik heb spesjaal voor jau een kuipje tonijn natvoer neergezet, eet smakelijk!!

 11. Oh jee, gisteren helemaal jouw post gemist, maar ja we lagen voor pampus door de hitte.
  Leuk filmpje!! Wist ik nou eel of niet de je een wit puntje aan je staart hebt? Geen idee eigenlijk, je bent een mooierd!!
  Fijne week en tot je volgende bericht 👋👋
  Knuffelzzzz

 12. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, ik was zelf ook een beetje voor pampus hoor, het was zoooo warm, en fandaag ook weer!, ik hoop dat jullie mijn letters nog lezen!, ik heb een heeeeeel klein wit puntje aan mijn staart, helemaal aan het einde!, lieve mevrouw Sandra en lieve Roos doen jullie foorsichtig met het troopies?, ik heb voor Roos een visschootel gemaakt, hij is lekker koel, en voor u heb ik fanielje ijs gemaakt met allemaal fruchtjes eroverheen, en slagroom en nootjes, het is van Kever natuurlijk!!

  1. Jaaaa gelezen!!!
   En al dat lekkers gevonden en van gesmuld 😘
   En nu genieten dat het een beetje koeler is 😊

   1. Gelukkig!, en ik ben blij dat het niet meer zo heeeeeel troopies is!!

Reacties zijn welkom