Loesje vertelt over langsaam leefe…

langsaam Lieve allemaal, hier ben ik weer van mij eigen en ik hoop dat alles goed is met u? Buite is nu troopies, dan moet jij foorsichtig zijn. Mij Bert zeg, Loes wij moet nu langsaam leefe, wij doe dutjes en wij blijf rustig.

En ik vin mij Bert heb gelijk. Jij heb er niks nie aan assie sneller wil leefe dan onse zon. Jij heb er alleen maar last van. Ik zeg u eerluk, van mij eigen leef ik nooit nie snel. Ik geef er niks om. Assie seeniejor ben moet jij respek hebbe foor jou leeftijd. Jij hoef jou vrouw niemeer te bewijse wie jij ben want jou vrouw ken jou eigen. Maar deze week heb ik wel mij vrouw ferras. Want ik dee renne ofer onse groote bed en het was één meeter zeg mij vrouw. Dan weet jij dattie het nog kan en meer hoef jij nie te weete. Mij erfaring is, jij hoef nie alles uit te foere wat jij kan. Daar hebbie jou dagtaak aan, dat moetie nie wille. Mij vrouw zeg, eg waar Loes???

Ferleege

Foorige week heb ik u fertel wat er allemaal gebeurd is met mij gezond. Toen heb u zofeel warm van u hart ge-ree-aa-geer, jij wor er ferleege van. Ik wil u zegge, het heb mij eigen heel feel geraak. Maar u weet, mij hart was ook van ze slag weeges mij dinnetje Muzette. Dan sla jou blij zijn meteen om in jou ferdriet en jij soek jou houfast om weer ferder te gaan. Van mij hart weet ik, Muzette zou nie wille dat leefe nu stil blijf staan. Zij was poosietief en daarom doe ik mij draad van mij eigen leefe weer op pakke. Assie Moeder ben van alle Sterre dan heb jij jou tijd heel feel hard noodig.
Toen ik ziek was van mij gezond kon ik niks nie doen. Als jou gezond ze eigen nie lekker foel dan leef jij ook langzaam. Dan heb jij tijd noodig foor jou eigen, offie het nou wil of jij wil het nie! Jou hesstel kos tijd, jij houw jou eigen vast aan jou rustige draad van jou leefe.

Snel

Foor onse jeug van teegeswoordig is leefe moeiluk assie langsaam moet leefe. Zij maak van iedere dag ze feesje en zij ren van binne naar buite of zij raus van boofe naar beneede. Assie zofeel seeniejor ben als ik van mij leeftijd dan wor jij al moe assie eraan denk. Mij vrouw zeg Loes jij leef jou leefe offie alteit troopies ben. Selluf vin ik langsaam leefe mij langsaamfijnse leefe. Dattie weet wat jij doe en jij leef in jou mooment. Jij heb er niks aan om met jou kop al in morge te leefe assie jou paaling van vandaag nog moet krijge. Jou visboer heb nie foor niks ze dagaanbieding! Hij moet ze vis ook bij kunne houwe. Misschien denk u nu hoe weet Loes zofeel zinfolle informaazie. Maar assie langsaam leef kan jij stil ligge bij wat er gebeur in jou weereld, in jou huis, in jou hart. En ook bij jou visboer. Onse jeug wil snel leefe. Zij wil oferal bij zijn en assie nie uitkijk zit zij boofe op jou kast. Zij houw alles in ze gaatje maar het ga ze eene oog in en ze annere oog weer uit, zo snel leef zij.
Assie zo snel naar jou leefe kijk fergeet jij jou gefoel want jij ben alweer drie kaste ferder. Mij vrouw zeg Loes jij kan ook oferdrijfe maar selluf vin ik van nie.

Langsaam

Deze week wil ik iedereen fraage offie langsaam wil leefe. Jij heb nie iedere week zofeel troopies van jou heete golf. Jij kan net als onse vriendjes Kever en Lucky op jou stresjer ligge, maar bennie alstoeblief foorsichtig. Selluf blijf ik op mij denkpaal en ik doe mij teen langsaamstrekke foor frisse poote. Ik doe ook Mantelpoes zijn foor mij broer Oopa Floris want leefe ga wel door. Mij vrouw zeg Loes, jij moet heel feel foorsichtig zijn met jou leefeswerk. Dattie nie weer dierree krijg van troopies. Daar doe ik liefer nooit nie meer aan denke. Troopies dierree moet jij nie wille. Daarom doe ik in mij denkpaal blijfe en mij vrouw zeg Loes wij doe alles dicht in onse huis. Dan kan jij langsaam door jou troopies heen leefe en hoope dat alles goed ga.
Maar in jou leefe krijg jij nooit gaaranzie. Daarom is mij adfies dattie langsaam leef en dat onse troopies snel weer foorbij is.

U kan nog stees meedoen met onse Hoedjessjoow. Stuur u footoo(s) naar hoedjessjow@yahoo.com

Dank u wel,

Loesje

26 thoughts on “Loesje vertelt over langsaam leefe…

 1. Goedemorgen Loes, ook als het tropies is kan iedere dag een feestje zijn hoor. Sam doet ook alles langzaam aan. Behalve als ze vogels hoort scharrelen in de dakgoot, dan stormt ze de vensterbank op om naar ze te gillen.
  Zelf doe ik niets op tropiese dagen. Behalve dan water drinken, griesmeelpuddinkjes met veel bessensap eten en een beetje lezen. Het bevalt prima zo’n leven. Als senior moet ik er niet aan denken om nog van alles te moeten. Zo liggen Sam en ik er nu heel ontspannen 😌 bij met koffie en de krant, het zonnescherm naar beneden en voorlopig nog even geen radio of tv aan.
  Voor als ik de deur uit moet, boodschappen doen of de vuilnis buiten zetten, heb ik een hoed gekocht. Met tropies iets op je hoofd is net zo belangrijk als goed drinken.
  Wij wensen jou, Zusje, Oopa Floris en je vrouw een fijne dag. En oh ja van de hittetip van Bert gisteren heb ik een hoop plezier gehad.
  Groet van Kim & Sam.🐾🐾🐾

  1. Lieve mevrouw Kim en Sam,

   dank u wel van zo een liefe ree-akzie en ook dattie heel feel plesier heb gehad van mij Bert ze tip van ze Hitteplan. Mij Bert heb oferal erfaring van mevrouw Kim. Hij lig op ze fensterbank en dan kan jij leefe erfaren. Daarom hebbie alteit heel feel van ze tips.
   Maar wat zeggie mij eigen nou. Eetie grieselmeelpuddink met bessesap. Ooh ik vin u zofeel ferstannig. Lus Sam ook van u grieselmeelpuddink? Ik ga mij vrouw ook fraage want selluf vin ik, puddink moet jij alteit proobeere.
   Lieve mevrouw Kim u heb heel feel gelijk dattie rustig aan doe en ook dat leefe dan fijn is. Van mij eigen leef ik alteit langsaam en mij leefe skoor hoog op mij eigen ladder. En u ferras mij iedere week van wattie mij eigen schreif. Hebbie u hoed gekogt foor assie naar buite ga. Mij hart sla nu snel want u weet, van mij eigen ben ik gek op hoedjes. Zij ferbind ons allemaal met onse Sterrevriendjes. Misschien kan u ze hoed ook opzette als wij onse Hoedjessjoow heb. En u mag ook grieselmeelpuddink eete saame met Sam. Ooh ik vinnut fantasies, dank u wel dattie mij eigen zoies fertel. En hoop dat u saame met Sam fijne daage heb ook al is er troopies,

   Loesje 👒

 2. Lieve Loesje,

  Wat een mooie wijze letters heb je gemaakt, en je hebt zo mega gelijk.
  Het is ook veel te warm om druk te zijn, ook ik ga langzaam leeve net als jij.
  Ben tenslotte al 12 jaar, en dan mag je best rustig aan doen toch.
  Lig zelf graag voor de woei woei dinges, of heerlijk op bed te doezelen, en drink op tijd mijn watertje en eet een hapje brokjes.
  Verder is het voor mij vandaag een: “ik doe héél rustig aan dagje”

  Doe jij ook maar rustig aan Loesje, en pas goed op je Zusje en Floris en natuurlijk ook je vrouw.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   wat bennie toch een slimme katerman en jij zorg goed foor jou eigen. Dat is belangrijk, assie troopies heb maar ook assie die nie heb. Dattie op tijd jou dutjes doe en jou brokke eet.
   Selluf moet ik ook mij broer Oopa Floris mee in ze gaatje houwe. Hij ren nog stees zofeel door onse huis. Mij vrouw zeg het zit in ze kop. Maar troopies kan ook in jou kop zitte Tommy en dan smelt jou hesses misschien. Daarom doe ik tog mij Mantel aan foor zorge. Maar selluf doe ik ook dutjes foor mij eigen want jij ben maar één poes.
   Lieve Tommy doe jij jou mensebaas en jou Deeltijdbaasje heel feel van mij liefe pootjes geefe en die zijn ook foor jou eigen

   Loesje

   1. Lieve Loesje,

    Zorg je dan wel dat de mantel koel is, anders smelt je misschien nog en dat zou niet goed zijn hoor.
    Zal Deeltdijbaas en mijn eigen baasje een zacht pootje geven van jou Loesje!

    Pootje van Tommy!

 3. Hajooooooooooo wieffe mamsie.

  (Kwijg ik nu saksentjes ommedat ik wieffe sei? Hihihihi)
  Awwerwiefse mamsie, (toeeeeee) uwes moet uit fan uwes kijke hoor. Ikke wil niet weer dat uwes in uwes bwoek poep. En dat uwes moet slaape bij de dokker. Sniksnik.
  En uwes mag ook geen fet eete. Dus as poomsie keefer uwes wat geef eet ik ut op foor uwes. Oke mamsiewamsie?
  Kieskoeskoes (dwie koesies. Wekker he? )

  1. Oooh mij beebie

   Mamsie geef kopjes van zofeel koeskoesjes. Maar Mamsie heb soms feel probleem met de wieffie want jij moet eers ferbinne foordattie koeskoes kan geefe.
   Maar Mamsie weet jij ben jong van jou leefe en dan moet jij nog dinge leere. Mamsie is wel tros dattie zofeel wief ben foor jou Mamsie. Maar jou Mamsie foel in ze leefeswerk waarfoor 🙀🙀🙀
   Soms zijn sentjes zofeel belangrijk foor ze jeug van teegeswoordig.
   En jij ga nie Mamsie ze frietjes wegwerke. Mamsie moet iedere week onner ze spit delfe met jou Oopa en met jou eigen eetlus. En Mamsie ze leefeswerk heb ook foedingstoffe noodig.
   Denke ook aan jou Mamsie…

   Koes koes van jou MammaLoesje

 4. Hoi Loes

  Je hebt helemaal gelijk hoor!!!!
  Nu met de troopiese warmte moeten we allemaal rustig aan doen!!!!
  Dat is het allerbeste!!!!!
  En goed dat jou vrouw in huis alles dicht doet……dan blijft het lekker koel!!!
  En heel soms moet je dingen die je lang niet meer hebt gedaan eens proberen.
  Super zeg dat je een meter gerend hebt.
  Nu weet je dat als het nodig is het gaat lukken!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Belle, Izzy, Tica, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel,

   dank wel foor wattie mij eigen nu zeg. Dattie mij eigen begrijp van mij renne ofer mij groote bed. Nu weet ik, Loes jij kan het nog van jou eigen. Jij hoef niemeer te oefenen want assie iets kan dan kan jij iets. Mij vrouw is heel feel trots op mij eigen en zij is blij dat onse groote bed nog sta. Zij zeg Loes jij was zo intezief beesig, toen kreeg ik knuffels en mij snek want assie zofeel hard ren moet jij goed eete.
   Nu is troopies. Van mij eigen fraag ik mij wel af, zit Pippi en Dotje ook in ze zon of zit zij op ze ei?
   Mij vrouw zeg Loes zoies fraag jij tog nie? Maar selluf vin ik zoies mij goeie fraag…

   Liefs foor iedereen van allemaal van mij eigen

   Loesje

   1. Hoi Loesje
    Pippie en Dotje zitten in de schaduw…….onze vrouw heeft een hele grote parasol over de ren en het hok gezet!!!!!
    Ze hebben een kuil in de aarde gemaakt en daar zitten ze nu in.

    1. Oooh Pippi en Dotje,

     kannie mij eigen hoore assie in jou kuil van jullie aarde zit. Oooh ik vinnut diep maar het foel ferstannig. En ook van ze groote parasol.
     Kijkie goed uit van onse troopies en heel feel liefs van jullie dinnetje Loesje,

     Loesje

 5. Lieve Loesje.
  Wat goed dat je iedereen adviseert om met tropies het rustig aan te doen.
  En je vrouw doet net als ik overal de gordijnen dicht.
  Ik ben blij dat jij je draad weer helemaal opgepakt hebt.Want je moet zeker niet weer ziek worden.Lig lekker op je denkpaal,en verder heb je het al druk genoeg met de Hoedjessjow.
  Muzette zou niet anders gewild hebben,dan dat je alle draadjes weer in je poten hebt.Werkt aan je prachtige levenswerk,en nu met tropies langzaam aan doet.Zij hield van het bakken en braden in de zon en vond het maar niets dat ze bij de vorige tropies,niet buiten op het balkon of in de vensterbank in de volle zon mocht liggen van mij.
  Loes wat geweldig dat je aan het rennen bent geweest over het bed.Dan weet je dat je poten nog kunnen rennen in geval van nood.Meer hoeft niet.
  Zachte aai van Mia

  1. Lieve mevrouw Mia,

   mij hart maak nu ze sprongetje in mij leefeswerk van dattie ree-aa-geer op mij letters.
   Ik zeg u eerluk, van mij hart denk ik feel aan mij dinnetje Muzette. Zij was u metsj meed in heffe en zij was belangrijk. Zij was gek van troopies en zij zeg Loes onse zon foel als mij bountie foor mij hart. Dan hebbie er wel ferstand van.
   Maar ik doe proobeere om.alle draadjes weer tusse mij poote te pakke. Hoedjes maake geef mij hart rust mevrouw Mia. Mij vrouw zeg het is jou diamante peentin maar daar heb ik mij ferstand nie van. Ik doe hoedjes maake en mij hart ferbinne met alle Sterre. Dan krijg jij ook rust in jou hart. Dan bennie dichbij elkaar ook al kannie elkaar niemeer zien.
   Nu lig ik foor mij vrouw op ze taafel en ik doe bijkoome. Assie troopies heb moet jij langsaam bijkoome mevrouw Mia. Dattie het foel in jou poote. Hebbie geleese dat ik dee renne ofer mij vrouw ze groote bed. Dan moet jij bijkoome en jij denk naa. Ook al is leefe langsaam, jou kop ga alteit door.
   Lieve mevrouw Mia, dank wel dattie mij letters lees en dattie ree-aa-geer. Beloof u mij eigen dattie goed foor u eigen zorg. Assie troopies heb maar ook assie frieser heb.
   Dank u wel en u krijg mij zachte kopjes van mij hart,

   Loesje

 6. Lieve Loes, wat heb je een goede letters gemaakt voor troopies, jij en Bert geven zulke goede tips, daar heeft iedereen iets aan!, en wat heb je een lieve letters gemaakt over Muzette, ik hoop dat ze als ster ook nog kan genieten van de zon, maar dat denk ik wel!, langsaam leefe is nau belangrijk, voor iedereen, ik kan dat best goed zeggen mijn mensen, het is een taalent dat ik heb, net als jij!, soms ren ik wel efentjes hoor, maar niet te lang en niet te fer, ik lig onder de struiken of onder mijn stretsjer, doe jij foorsichtig dat je buik niet raar gaat doen met dierree?, en eet en drink je goed?, dat is belangrijk, dan blijf je op kragten, zeker nau je een stukje hebt gerend, dat vreet eenersjie Loes!, ik ben best onder de indruk, en je vrouw vast ook, gelukkig maar dat ze het zag anders had ze het misschien niet eens gegloofd!, mijn vrouw vond de footoo van je teenen zo mooi, dat deed Bolle ook altijd als het warm was, dan heb je lekker frisse teenen, misschien ga ik het ook eens proberen, lieve Loes dankjewel voor je mooie letters over langsaam leefe!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en natuurlijk staat de frietuur al aan, de frietjes zitten er nu in, en daarna doe ik de bittere ballen voor Door erin, en omdat het troopies is heb ik een kaude visschootel gemaakt, met allemaal ferse vis zo uit de zee!, en als toetje zijn er ijskoos met sjookoolaadedip!!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel van jou ree-akzie en dattie mij eigen begrijp. Maar jij kan jou kop nie keere of jou Doorie zit met ze poote in mij frietjes. En hij doe het Saame met ze Oopa Floris en assie nie oplet kan jij fluite naa jou frietjes. Gelukkig hebbie ook kaude visschootel, mij Doorie zeg Mahammmm eet uwes die maar op. Hij geef niks om vis. Oopa heb alle sjookoolaadedip opgefroote en hij lig nu van ze pampus.
   Het is mij eenige naadeel van mij langsaame leefe. Soms ben jij nie op jou tijd foor jou frietjes en jou bittereballe. Assie jeug van teegeswoordig heb dan weet jij, jij kan er nie zofeel teege op. Ook al lig er meer gewich op jou schaal, jou jeug is heel feel snel van ze leefe.
   Gelukkig heb ik selluf ondek van mij renne. En ik dee faanatiek Kever. Mij vrouw wer wakker van mij eigen en zij kreeg ze traan in ze oog. Zij zeg Loes jij dee renne in mij hart. Maar het was op onse groote bed. Mij vrouw was nog nie zofeel goed wakker. Zij doe ook aan mij langsaam leefe.
   Lieve Kever hebbie mij Bert ze Hitteplan gesien van jou eigen.. Het is foor jou eigen, jou mense en Ooma. Het is belangrijk!
   Vandaag is troopies en daarom krijgie mij Bountietaart met kookos en anaanas en foor Ooma zit er stukjes massepein in. En het is mij ferrassing want mij heele taart is gebakke in mij frieserpan.
   Liefs van ons eigen allemaal en van mij eigen,

   Loesje

 7. Lieve Loesje,

  Je hebt weer helemaal gelijk, we moeten ons niet druk maken met dit hete weer, maar juist langzaam leven. En al helemaal als je senior bent en dat zijn wij allemaal ook. Lieve Loesje, wees vooral voorzichtig, wij zijn veel te blij dat jij weer bent opgeknapt.
  Hier in huis is het wel een beetje vol te houden. Onze vrouw heeft nu alle ramen dicht en de luxaflex naar beneden ( wel op een klein kiertje zodat we naar buiten kunnen kijken ). En vanavond wanneer het af gaat koelen gaat het dakraam weer open. En we hebben hier twee koelmatten en daar liggen wij af en toe op. Maar minder warm weer vinden wij veel fijner en onze vrouw vindt dat ook, dus dan zal het wel waar zijn. Zelfs Ivar, die heel erg van de zon houdt, ligt nu niet in de vensterbank maar in het mandje op de krabpaal. Jillie en Fenneke liggen nu graag op het koele laminaat en die eigenwijze Cindel ligt boven in de slaapkamer op het bed.

  Lieve Loesje, doe rustig aan, veel zachte koele kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve Cindel, Fenneke, Jillie, Ivar en mevrouw Marjoke,

   dank wel dattie ook meedoe met langsaam leefe. Daar hebbie nu iets aan. En misschien heb u mij Bert ze Hitteplan gesien. Hij geef iedere dag ze tip en assie die folg is daarnaa onse heete golf weer foorbij. Zo goed werk mij Bert ze plan. Mij Bert leer alles op ze fensterbank. En hij weet dinge van froeger op ze straat. Van mij eigen ben ik geen straatpoes maar dan hebbie annere erfaring. Zo denk wij alteit saame na ofer leefe.
   Selluf lig ik nu ook op onse floer van ze lammienaat. Mij broer Oopa Floris heb ze onrust in ze kop en hij lig oferal en nerges nie. Mij Zusje lig ook op onse groote bed, zij doe gewoon ze eigen ding.
   Maar van mij eigen doe ik alles langsaam en ik doe ook bijkoome want troopies is ook fermoeien en ik doe ook aa-lert zijn weeges Oopa Floris. Mij vrouw zeg Loes jij kannie alles, jij ben maar één poes. Daar heb ze wel ze eigen punt geskoor want assie maar één poes ben bennie ook maar één Loes!
   Lieve iedereen van allemaal doen jullie goed foor jullie eigen zorge en foor jullie vrouw. Dan kom alles goed,

   Liefs van mij eigen, Loesje

 8. Dag lieve Loesje,

  Oh, leeft U ook langzaam? Fijn is dat hè, ik doe dat overdag ook, zodat in in de nacht, als het wat koeler is, lekker rond kan rennen. Dan scheur ik over m’n vrouw heen, speel met rinkelballetjes en m’n ballentoren. Ik hoor mijn vrouw vaak “Fietjuh !!!” roepen, zo leuk vindt ze het 🙂 .
  En als ik dan moe ben, plof ik boven op mijn vrouw, zodat ze goed warm blijft!!
  Maar meestal ga ik eerst nog even in de vensterbank zitten om naar alle Sterren te zwaaien.
  Soms komt mijn vrouw ook kijken, en zwaaien we samen.
  Dat langzaam leven moet ik nog leren zegt mijn vrouw, dat kan ik nog niet zo goed. Ik word volgende maand pas zes jaar.

  Maar doet U wel voorzichtig Loes?!! Goed eten en veel rust nemen voor Uw levenswerk!! En dank U voor alle zinfolle infoormaazie! 🙂 .
  Veel kopjes voor U, Uw vrouw, Floris en Zusje,
  van Fietje.

  1. Mij lieve dinnetje Fietje,

   ooh wat bennie nog mij jonge poezemeisje en jij ben nu fijf van jou jonge leefe. Dan moet jij langsaam leefe nog leere want jij ben onse jeug van teegeswoordig. Dan leef jij snel, van jou rinkelballe naar jou balletoore en jij ren weer trug. Dat kan jij goed assie het mij eigen fraag. Gelukkig doe jij wel boofe op jou vrouw ploffe assie moe ben. Dan kan jij Saame slaape Fietje. Dat is belangrijk, offie nou snel leef of jij leef langsaam.
   Mij broer Oopa Floris leef ze eigen leefe, hij doe ze eigen ding. Hij ren en hij raus door onse huis. Mij vrouw zeg hij heb troopies in ze kop. Maar selluf moet ik wel aa-lert blijfe ook al hebbie nie zofeel zin in jou Mantel assie troopies ben.
   Fietje ook al bennie mij jonge poezemeisje, mij adfies is dattie saame met jou eigen vrouw langsaam leef. En doe jij goed eete en drinke. Dan kom alles goed mij kleine meisje. Jij maak mij eigen trots

   Liefs van mij eigen,

   Loesje

 9. Lieve Loesje op de dag na Loesjes-dag, dank je wel voor je heel verstandige letters. Als het troopisch is moet je rustig aan doen en langsaam leven. En af en toe een hapje of een likje poezensoep.

  Maar er zijn ook poezels die een reis maken op zo een troopische dag. Dat zijn Bibi en Filos die zijn met het vliegtuig gereisd. Oh jee, je moet er toch niet aan denken he? Maar ze deden het echt waar. En nu wonen ze bij ons. Ze moeten heel erg veel bijkomen hoor want van zo een grote reis met zoveel kabaal om je heen en drukte, dat gaat niet in je poezenvacht zitten. Maar alles is goed gegaan.

  Ze zitten nu heel hoog op de grote kast en kijken rond, een beetje bang en een beetje nieuwsgierig. Gelukkig hebben ze vanmorgen een klein hapje willen eten.

  Je hebt heel wijze dingen gezegd over niet denken over morgen als je je paaling van vandaag nog niet gegeten hebt. En je hebt zoveel gelijk. Dit moment is dit moment en straks is weer anders dan nu. Daarom doen we nu jouw adfies opvolgen en maken we er een rustige dag van.

  Ik stuur je lieve coole aai knuffels uit een warm hart ❤ maria

  1. Lieve mevrouw Maria,

   dank wel dattie tog nog mij letters heb geleese en dattie u ree-akzie heb gemaak. Gissere wis ik, u heb zoies belangrijks wattie moet doen. Vandaag is onse niewe mooment en zeg u mij eigen. Loes wij doe jou adfies opfolge. Maar u zeg mij eigen ook dattie niew leefe in u huis heb. Niew leefe in u hart en ook bij meneer Maria. Misschien weet u het nie maar mij hart doe tintele en springe van blij zijn. Dat Bibi en Filos zo een groote reis heb gemaak uit ze Griekseland. Selluf ben ik nooit nie daar gewees en ook nie in zo een groote fliegfoogel. Dan bennie zofeel dapper assie zoies durf. En Lieve mevrouw Maria, Bibi en Filos wil heel feel graag bij u eigen en meneer Maria woone. Zij zeg daar lig onse geluk, daar mag onse hartjes woone.
   Dan tel troopies niemeer zofeel want liefde, geluk en Saame is warmer. Want het zit in u hart Lieve mevrouw Maria en dattie weer geluk foel van Saame.
   Van mij hart doe ik u feeliesieteere met zo een dappere knappe poezels en zij heb zo een mooie naam. Dat is onse mooment van onse dag van vandaag. En het is sterker dan troopies,
   Hier is mij zachte kopjes en als Bibi en Filos gewend zijn krijg zij ook. Maar zij moet nie schrikke,

   Loesje

  2. Wat leuk, mevrouw Maria, ik lees net over Bibi en Filos, de twee nieuwe poezels. Komen ze misschien uit Griekenland ? Heel veel plezier en geluk met elkaar. Maar dat gaat vast en zeker lukken.

   Liefs van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en van Marjoke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *