Vandaag in de spotlight: sterretje Spinner

Spinner

Hoi allemaal, vandaag een verhaaltje over een sterretje, Spinner genaamd. Spinner was ongeveer 6,5 jaar toen ze bij haar mensen kwam wonen en ruim 15 jaar toen ze haar koffertje pakte in 2013. Ze woonde in het huisje waar nu Molly, Dropje en Lucky wonen. Spinner woonde er als enige kat en dat was maar goed ook want ze hield niet zo van soortgenootjes.
Hoe Spinner in dat huisje terecht kwam kun je hier lezen want ze vertelt het zelf aan jullie.

Knuffel

Mijn mensen besloten op een dag dat ze graag een huisdier wilden hebben en dat het een kat moest zijn. Ze gingen naar het asiel om een volwassen poezenbeest uit te zoeken. Ze spinnerkozen eerst een andere maar die bleek ziek te zijn en mocht niet lang bij ze blijven wonen. Dus weer terug naar het asiel, waar ze mij de eerste keer ook al gezien hadden want toen kwam ik aanlopen om een knuffel te halen. En de tweede keer kwam ze weer dus toen was de keuze snel gemaakt en mocht ik mee naar huis. Mijn mensen hadden nog niet eerder een kat gehad dus er waren nog geen spulletjes voor mij in huis… alles snel gehaald bij de dierenwinkel en toen mocht ik ook mee.

Wennen

Ik was een lieve kat, zeiden ze, maar in het begin moest ik wel erg wennen en woonde ik vaak achter de koelkast. Als er visite kwam, kwam ik er alleen maar achter uit voor een hapje vanillevla want dat vond ik het lekkerste van allemaal! Ik bleef gewoon binnen in huis want in de tuin vond ik het allemaal nogal spannend. Later was er alleen een balkon maar dan stond de deur vaak open en kon ik fijn achter een deur met gaas liggen. Zo kon ik wel fijn alle geuren van buiten opsnuiven. Toen we daarna in een huisje kwamen met weer een tuin wilde ik ineens wel graag buiten. Ik rende soms een klein stukje maar meestal ging ik vies water uit een bakje drinken (hoe viezer hoe beter) om daarna lekker ergens te gaan slapen. Enne, ik heb toen ook wel eens een muisje gevangen hoor en aan mijn mensen cadeau gedaan.

Pension

Toen ik wat ouder was, viel ik veel af en zei de dokter dat ik ziek was en niet meer beter kon worden. Maar ik kreeg iedere dag een pilletje (in de vla natuurlijk) en heb toen nog meer dan een jaar in mijn huis en tuin kunnen wonen. Het was toen super mooi weer dus ik spinnermocht iedere dag naar buiten, dat was nog eens fijn. Baasje en vrouwtje gingen toen een weekje weg en ik mocht naar het kattenpension. Daar kwam ik graag want ik kreeg er een verblijf alleen en mensen die mij bijna heel de dag kwamen aaien. De laatste nacht, net voordat ik naar huis mocht, ben ik rustig ingeslapen. Mijn mensen hebben er veel verdriet van gehad dat ik niet meer naar huis kwam maar het was goed zo. Nu ben ik met veel andere vriendjes samen en ik heb ook geen hekel aan andere katten meer hoor. Dat had ik namelijk het laatste jaar dat ik hier nog was, ook al niet meer.
Kijken jullie naar de foto’s? Die kunnen natuurlijk nu niet meer van mij gemaakt worden maar manspersoon heeft zijn best gedaan om iets moois te zoeken en er een nieuwe foto van te maken. Hopelijk vinden jullie ze mooi. Ik was een heel speciale kat, zeggen ze hier altijd.

Oproep

Wil jij in de volgende spotlight?
Stuur dan een mailtje naar: indespot@outlook.com
Wat vertel je: wie ben je, waar kom je vandaan
en wat maak je mee in je leven. Iedereen mag meedoen!
Er horen ook drie mooie foto’s bij je verhaal dus niet vergeten mee te mailen.
Tot de volgende spotlight!

10 thoughts on “Vandaag in de spotlight: sterretje Spinner

 1. Wat mooi om ook een sterrenpoes te leren kennen!!!!
  Spinner dank je wel!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

 2. wat een mooi, lief verhaal en fijne kennismaking met Sterre poes Spinner. Dank je wel lieve mensen van Spinner.

 3. Hallo Spinner, dat is wel een tijdje geleden dat jij daar gewoond hebt. Nog voor Molly, Dropje en Lucky, toen kwam Bolle en nu woont Kever er. Ik hoop wel dat Kever daar nog een hele lange, lange tijd blijft wonen. Wel leuk om iets te weten te komen van jou. We hebben allemaal (denk ik) wel katten gehad in het verleden, die overleden zijn. En die zitten heel diep in ons hart en komen daar nooit méér vandaan. Ik wens je nog heel veel plezier achter de regenboogbrug met al je vriendjes en degene die er nog bij komen, zonder pijn en vieze medicijnen.

  1. Lieve mevrouw Marjolein, er is een kleine vergipsing!, Molly van Dropje en Lucky is een andere Molly dan Molly van Bolle, Molly van Dropje en Lucky leeft nog, gelukkig maar, Molly die bij ons woonde woonde met Grote Beer en Popje, en daarna met Bolle, en nau woon ik er!, ik denk dat Mollys altijd stoere dames zijn, ik zau vast een beetje zenuwachtig zijn geweest, en u zegt het presies goed, de sterren zitten heeeeeeel diep in ons hart, en daar zijn ze veilig, heeeeeeeeel veel lieve kopjes mevrouw Marjolein, ze zijn van Kever!!!

   1. O ja, en en ik heb niet het stukje geschreven over Spinner hoor!!!

    1. Oké Kever,ik was er echt van overtuigd dat het Molly van sir Bolle was. Ook toevallig dan die namen. Sorry voor de verwisseling! En nog heel erg bedankt voor de kopjes, Kever. Ik stuur heel veel knuffels terug.😻

     1. Geeft niks hoor mevrouw Marjolein, u hoeft helemaal geen sorry te zeggen!!, en heeeeeel erg bedankt voor de knuffels, daar heb ik er nooit genoeg van!!!

 4. Lieve Spinner,

  dank jou wel dattie vanaf Reegeboogland jou verhaal wil fertelle Spinner. En als Moeder van alle Sterre ben ik ook trots want zo moet het zijn. Ook al bennie een ster, jij heb nog altijd jou verhaal.
  Het maak nie uit Spinner, jou mense fergeet jou eigen nooit. Jij mag alles fertelle wattie wil en jij heb jou mooie ferhaal. En wat heb jou menseman jou footoos mooi gemaak. Met mij hart foel ik, jij ben was zo een lieve Spinnerpoes. En jij ben nu een lieve ster ofer ze Reegeboogbrug.
  Van mij eigen zeg ik zachjes teege jou, soms woon ik ook bij mij koele kast. Foor mij fanieljefla. Oooh Spinner misschien kan wij saame smikkele, niemand hoef het te weete. Fanieljefla smaak alteit, ook assie uit jou Sterreheemel kom.
  Kommie ook naar onse Hoedjessjoow, dan kan jou mense naar jou zwaaie met ze hart.
  Lieve Spinner, dank jou wel. Wij fergeet jou eigen nooit,

  Zacht kopje van mij eigen,

  Loesje

 5. Dag lieve Spinner, wat mooi dat een ster vertelt over haar leven, dat is biesonder vind ik, mijn vrouw zegt dat je zo een lief gezichtje hebt, en dat vind ik ook!, kreeg je je pilletje altijd met fanielievla?, dat lust ik ook!, Grote Beer die hier vroeger woonde kreeg zijn meediesijnen altijd in een lepeltje smeerkaas, dat vond hij heerlijk, dat fiese water heb ik hier ook in de tuin, maar ik wil liever schoon water, Popje die hier woonde dronk altijd water dat helemaal groenig was, bah, maar dat vond hij het allerlekkerste!, lieve Spinner, dankjewel voor je mooie verhaal en de mooie footoos, doe je alle sterren heel veel lieve groetjes geven, en zachte kopjes van mij?, ik ben blij dat je samen met alle andere sterren bent, nau ben je niet meer ziek en hoef je geen pillen meer maar mag je wel elke dag fanielievlal!!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!! ze zijn ook voor je famielie nu, maar spesjaal voor jau heb ik een fanieliepudding gemaakt, die je helemaal op mag snoepen!!

 6. Hallo mooie Spinner.
  Wat bijzonder om een verhaal uit Regenboogland te horen.
  Heel fijn dat je uiteindelijk vanuit het asiel bij je mensen terecht bent gekomen en vanille vla lustte.
  Ik denk dat je in Regenboogland wel elke dag vanille vla mag nemen,net zoveel als je wil.
  Ik moet zeggen dat je wel een beetje op mijn sterren zus Sparkle lijkt!!En zeker weten,die lustte ook graag vanille vla.Nou ja zij vond alles lekker,maar ik weet niet of ze vies water lekker vond,want dat hebben we nooit gehad.
  Altijd een katten fonteintje en toen mijn zus en ik als kittens in een opvang zaten{dat is wel al 15 jaar geleden of zo} hadden we ook fris water.
  Kom je ook naar de hoedjessjoow?? dat is heel bijzonder om dan naar elkaar te zwaaien en ik weet zeker dat Loesje- de moeder van alle sterren- een super mooie hoed voor je uit zal zoeken!!!
  Dank je wel voor je mooie schrijf!
  Zachte kopjes,die via de wolkjes wel bij je aankomen,
  Van Muzette

Reacties zijn welkom