Dorus: Mij gwoote oom Fons en tante Farah innefjoew

innefjoew
Hajoooooo iedeween. Hette is weer mij dinsedag met weederom een spetterent innefjoew. Niet met mij sjagoffers fan kraakende botjes maar met oom Fons en tante Farah. De reede waarom ikke deese twee wau innefjoewe is ommedat me tante Farah erg siek is en ik haar wau spjeeke daaroofer.
Oooooh wat heppe we sjoms sitte lagge hihihihi. Missjien ken uwes dees twee… missjien niet. Ikke hoop in ieder gefal dat uwes gaat geniete fan dit sjuperinnefjoew!!

Hoe auwt sijn juwwie?
Nou wij zijn allebei best wel een beetje auwt.
Ik, Fons ben 15 mei 11 jaar geworden wat we gevierd hebben met likwit sneks en ketniptaart.
En mijn zusje Farah is op 28 mei 17 jaar geworden. Nou dat was pas een groot feest. Met heel veel katdo’tjes en nog meer likwit sneks. Maar 17 jaar is ook best een seriejeus grote leeftijd.

Waar sjijn juwwie geboor?
Ik Fons ben geboren in Helmond in Noord Brabant. Dat is presies seriejeus in katnavalland, daarom hou ik zo van feestjes 🥳
Farah is geboren in Belgenland, waar precies weten we niet.

Sjijn juwwie fammilie?
Nou eerst hadden wij geen familie, maar toen onze papa en mama ons uit Belgenland mee naar huis hebben genomen, hadden we ineens een papa (Ben) en een mama (Marjon) een broertje Snappy en een zusje Abby. Woezel ging natuurlijk met mij (Fons) mee naar Nederland. En Abby is kort nadat wij bij papa en mama gingen wonen een sterretje geworden 😿

Heppe juwwie kindjes?
Ik, Fons, heb wel flink mijn best gedaan in Helmond ja, daar lopen wel een paar stiekumme zoontjes van mij rond.
Of Farah voor nageslacht heeft gezorgd, daarover tasten we in het duister. (hihihi, staan er nog genoeg boompjes in Helmont dan?)

Waar plasse juwwie?
Nou ik, Fons, plas altijd keurig in onze spesiejaale plestik kattenweecee. Hele grote stoere katermansplassen maak ik.
innefjoewFarah plaste altijd ook altijd keurig in die plestik kattenweecee, maar sinds ze ziek is plast ze in de gang op de grond. Onze papa heeft daar nu een spesiejaal hoekje gemaakt wat hij iedere keer schoonmaakt als ze daar geplast heeft.

Hoefeel bakke heppe jullie in huis en wat foor kweure?
Wij hebben 5 hele hele hele grote stoere katermans weecee’s.
Twee zijn der donkerblauw, twee donkergroen en eentje is poepbruin 😹

Heppuwes frauw ooit ies in uwes bijsijn gedaan waar uwes uw wot foor sgaam?
Nou niet zo vaak, maar als ze lang zal leven in gloria gaat miauwen dan kruip ik het liefste heel ver weg 😹(oooooh wat errug)

Is uwes frauw wief?
Ja onze mama is echt mega superkoelll lief, want zij gaat ons altijd lekker kroelen en ze geeft ons altijd een snekje terwijl onze papa ons er dan al eentje gegeven heeft.
Wij gaan dan heel onschuldig en zielig kijken en dan worden we dus dubbel door haar furrwend. Nou dat vind ik wel lief.
En ze is ook altijd heel bezorgd. Als er iets met ons aan de poot is dan gaat ze altijd heel goed op ons letten en slaapt dan op de bank om ons goed in de gaten te houden.

Krijg uwes feel snekkies?
Jaaaa want zoals ik bij de vorige vraag al miauwde, zijn wij heel slim!
Wij gaan eerst snekjes bietsen bij onze papa en daarna gaan we heel zielig en onschuldig bij onze mama vragen om een snekje.
Suukses verzekerd ! Echt koelll is dat 😹

Wat isse hut eerse wat uwes doet as uwes wakker ben?
Nou ik, Fons ga altijd heel seksie uitrekken.
Dan loop ik met mijn killerboddie heel langzaam uit bed en doe dan terwijl ik loop in sloomoosjen mijn achterbeentjes heel seksie naar achteren uitrekken.
Mijn mama vind mij dan onweerstaanbaar seksie.
En Farah gaat altijd als eerste haar nageltjes kratsjen aan de krabplankjes op de grond. Je weet wel, die plankjes met zo’n ergoodienaamies golfje erin.

Oom Fons… uwes hep een furrsgrikkewuk leefe agger uwes. Wil uwes daaroofer wat furrtelle?
Ik heb heel lang op straat geleefd en ik had altijd honger in mijn buikje.
Ik moest dus op zoek naar eten, maar als je buiten woont dan word je vies en als ik dan ergens probeerde eten te vinden dan werd ik weggejaagd. Ik werd zelfs geschopt en geslagen en er werden stenen naar mij gegooid. Iemand heeft zelfs eens heet frietuurvet over mij heen gegooid.
Gelukkig was daar ineens die lieve mevrouw die mij eten ging geven en voor mij ging zorgen. Ik kon daar niet in huis wonen, maar ik had het wel goed en ik kreeg daar eten.
Totdat ik weer een keer zwaargewond was en zij mij op heeft laten halen en ik naar de opvang in Belgenland ging.(ooooh wat errug sniksnik. Gewukkig hepuwes het nu goet)

Tante Farah… uwes ben pas jaarug gewees. Uwes kweeg feel kaarte foor uwes furrjaardag hihihi. Kweeg uwes ook feel snekkies?
Jaaaa ik heb meer dan 100 kaarten van de fens gehad. Ik had nog nooit kaarten gehad en nu kreeg ik er ineens meer dan 100 🙀
En ook katdo’tjes en heel veel snekjes.
Het was echt een kattastiese dag, de mooiste furrjaardag van mijn leven 😻(ikke stuurte ook een kaart hihihi)

Tante Farah… uwes ben heel errug siek sniksnik. Wil uwes daar oofer furrtelle?
Een paar maanden geleden werd ik ineens magerder terwijl ik heel veel voertjes at.
En ik had ook heel veel dijaree. Toen mijn papa en mama mij door de dierendokter lieten onderzoeken bleek ik een stoute knobbel in mijn buik te hebben, die al best groot was. Zo groot en zo ver dat ik niet meer voor een operaatsie kan. En nou kan ik niet meer beter worden, maar ik word wel heel veel furrwend. (Sniksnik)

Moge juwwie ook naar buite?
Nee wij mogen niet naar buiten, want wij hebben FIV.
En dan mag je niet naar buiten omdat je dan andere katten daarmee kunt besmetten als je gaat vechten ofzo.
Maar wij wonen in een best wel groot huis en wij willen helemaal niet meer naar buiten, want verder mogen wij overal komen.(ikke mag aween op me balkon. Isse gaaf hoor!!)

Doet uwes beide aan sport?
Ja ik, Fons doe er alles aan om mijn killerboddie en mijn sikspek in sjeep te houden.
Dus ik treed heel veel mijn spiertjes door iedere dag mijn wurkout te doen. En hardlopen en door het hele huis heen vliegen en muizen en balletjes vermoorden.
Daarom zie ik er zo kattasties uit. (Hihihihi)

Farah heeft maar twee hobbies en dat is eten en slapen 😹
Maar zij is natuurlijk best wel oud al en ziek, dus dan mag dat.

Mij mamsie hep weederom de swaare taak op sig genoom om fjaage te fjaage die op iedeweens lip brant.
Hier is me mamsie met haar eige kollumpie in:

Mamsie wil het (w)(fr)eete;

Fons

Hebbie al jou kieze nog? Kannie alles eete of hebbie hulp noodig?
Nee ik heb niet al mijn kiezen meer, maar ik kan alles purrfect eten en ik heb geen hulp nodig. Ik help juist mijn broertjes om hun voertjes op te eten 😹

 Op jou footoo zag ik zofeel sneks foor jou eigen. Eetie die allemaal selluf op en welke vinnie jou lekkerste snek?
De allerlekkerste snekjes zijn toch wel de likwit sneks, daar lust ik er wel 10 van op een dag. Maar je hebt misschien wel gezien dat ik gesollisiedingest heb naar de funksie van eerste kattoormedewerker van de likwitsnekjesfabriek.
Door mijn ervaring met likwit snekjes maak ik een hele goed kans om die funksie te krijgen.

 Krijgie spesiejaale eete foor jou buik, dattie groot wor? Bijfoorbeeld paaling in sjelei van maajonaise
Nee ik eet bijna alles waardoor mijn buik zo groot wordt.
Ik vind de moesjes van goermet met errug lekker en die helpen mijn buik ook wel goed om groter te worden en ook de blikjes van Almo Nature zijn purrfect om mijn buik groot te laten worden.
Het allerliefste eet ik vis, alle smaken vis maar dan wel dus in moesjes of Almo Nature of Felix is ook goed 😻

Farah

Mag jij alles eete weeges dattie ziek ben van jou darme? Moetie geemies door jou eete?
Ik mag alles eten en ook heel veel, want anders val nog meer af en dan zou ik nog zieker worden. Dus ik krijg alles wat ik wil en ik wil kibbeling en makreel, veel kibbeling en makreel !!! En dat krijg ik nou ook regelmatig 😻

Wat vinnie jou allerlekkerste eete en kan jij daar nog van geniete?
Nou kibbeling en makreel dus en daar eet ik mama’s vingers bij op 😹
En snekjes, knabbelsnekjes en likwit snekjes. Eigenlijk alle snekjes.

 Lieve Farah van mij eigen krijgie alles wat jij nog lekker vin, lussie mij tonijn in sjelei van garnaalemoes?
Ja ik denk wel dat ik tonijn in sjelei van garnaalemoes lus hoor.
Ik lus echt heeeeeeeel veel, dus tonijn in snelei van garnaalemoes ook 😻

innefjoewTjekup

Nau nau nau… wat was dit weer een spetterent innefjoew he? Ikke hoop dat uwes awwemaal genoot hep hierfan!!
Ikself ben affeloop fjijdag naar de dokker geweest foor mij jaarlukse tjekup. Oooooh wat furrsgrikkewuk was dat. Me frauw liet gewijk ook me oogje naakijke, want soms traante ik. Mefrauwdokker Joyce sag meteen wat er aan me poot was. Ikke hep een sgoonheitsfauwtje in een hoekje fan me oog. Me ooghaartjes kwulle naar binne. Niet awwe haartjes hoor. Hooguit djie offe 4 maar. En daar heppik sjoms las fan. Het heet met een duur woort entropion. Meesal is daar een ooperaasie foor noodig. Maar ommedat hut bij mij maar een kwein hoekje is mag ik dwuppeltjes gebwuike. Hihihihi.
Nau… nu ben uwes weer bijgekwest oofer mij hihihi.
Res mij uwes de kwiptiese omsgrijfing foor ofer 2 weeke te geefe.
Se kraake de botjes!!

Dit was het foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes

Toedeledokie
Dorus

21 thoughts on “Dorus: Mij gwoote oom Fons en tante Farah innefjoew

 1. Lieve Doorie van mamsie ze hart,

  wat hebbie jou mooie innefjoew gemaak met jou oom Fons en jou tante Farah. Iedereen leer nu dattie alteit jou hoop moet houwe want jij kan alteit jou vrouw nog vinne. En soms vinnie jou mense, jij kan het nie foorspelle maar jij moet alteit jou hoop in jou hart houwe. Oom Fons heb feel meegemaak, net als mij Bert hebbie op ze straat geleef. Maar hij heb nu ze liefse mense van ze heele leefe gefonde en jou tante Farah ook. Dan kan jij tot jou rust koome en van jou kaadootjes geniete. Jij heb het mooi gefraag mij beebie. Wij ga nu pootjes draaie foor tante Farah en dattie nog zofeel kibbdinge mag eete foor ze geluk.

  Hebbie nog las van jou oog mij beebie? Jij heb nog zofeel geluk dattie nie aan jou operazie hoef van jou mefrouw dokter. Mamsie zal reekening houwe met ze hoedjes dattie nie zofeel punk ga doen.
  Mamsie is trots op jou mij beebie, met ze hart

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooooo mamsie fan me wamsie.

   Oooooh fin uwes dat eg dat ik goeist letters hep maak? Uwes wis niet datte se een poepkweur kattebak heppe he? Hihihihihi
   Ikke hep een bwauwe.
   Ikke ben wel bwij datte se een sjupers huis heppe❤

   Ooooh mamsie… gissere hat ik opmijeens weer een twaanoog. En frauw pakte me beet en dee er een dwuppel neptwanen in. Frauw gaf me daarna een noepie en sei datte ik bwaaf was ommedat ik me makkewuk liet helpe hihihi.
   Koeskoes mamsie

   1. Mamsie wor nog meer trots op jou eigen mij beebie. Mamsie heb nooit geweete dattie zo makkewuk ben. Nu heb mij hart meer rust want assie makkewuk ben dan bennie nie zofeel moeiluk,

    Koes koes jou MammaLoesje

    1. Ikke ben nooit moeluk mamsie. Ikke wor aween furfeelunt asse uwes me geen sakgelt geef hihihi.
     Maar we leere valentino sakke te gaan rolle. Dan heppe we genoeg sentjes

 2. Lieve Fons en Farah wij hebben jullie verhaal met een traantje gelezen. Wat zijn er tog lelijke mensen. Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. Lieve Fons met je killerbodie jij bent een kei mooie kater met een gouden hart. Want je had een rugzakje en kijk je nu eens. Jij hebt jou rugzakje keigoed verstopt en kijk eens hoe cool je nu bent. Lieve Farah dat was een verassing he op je furjaardag zoveel liefde voor jou laatste furrjaardag die vergeet je nooit meer. Wij hopen ook al ben je ziek dat je nog een lange tijd mag genieten. En Fons wij weten jij had ooit een knalpartie en Doruss en Jiekkie hebben een grote bus. Zodra het kan willen ze met alle vrienden een knal daagje uit geven en ze willen fraage of jij mee wilt helpen. Natuurlijk gaan jullie allemaal mee.

  1. Ooooooh me jiekie. Me loef fanne me weefe. Me pjins mette mooie kwullies enne kwultang.

   Oooooh gaane we feese? COOL!!! Maar jiekie… oom fons hep ut nu heel goet!! Ooooh jiekie… sulle wei ook foor een killerboddie gaan? Dan worre wij ook seksie hihihihi
   Loefloef

   1. Loef Lief ik weetse dat Fons het goed hebse. En dat is sjuper. Een killerbodie loef die hebben jij en ik niet nodig we hebse elkaar fureffer. Die mag Fons hebsse van ons. Hij versiensse het.

 3. Lieve Dorus,

  Wat een mooi intervjieuw heb jij gedaan, nu ken ik Farah en Fons wat beter.
  Ben zo blij dat ze het goed hebben bij hun mama en papa, nu krijgen ze zoveel liefde en aandacht die ze zo nodig hebben.

  Pootje van Tommy!

  1. Oooooh se heppe hut heeeel goet. En se heppe heeeeel feel snekkies hihihihi. Ooooh maar ook fiese likwitsnekkies. Die mooge se hauwe hihihihi

   1. Hoi Dorus,

    Gelukkig hebben ze het super goed, en daar ben ik heel blij om.
    Maar jij hebt het ook super goed bij je vrouwtje en je man mens, en je hoeft ook niet alles lekker te vinden aan sneckkies toch.

    High pootje van Tommy, en een knuffel van mij.

 4. Lieve Doorie.
  Wat heb je weer de goeiste interview gemaakt
  Mijn scullary girl heeft het voorgelezen en ik moest eggies waar,heel veel slik slik doen.Waarom doen mensen nou zo akelig tegen dieren??Je tante Muzette zal dat nooit begrijpen en mijn scullary girl ook niet.
  Gelukkig hebben Fons en Farah en hun huisgenoten ,nu mensen die heel veel van ze houden en dat verdienen ze ook.
  Farah heeft nu liever een hoekje zonder kattenbak.Misschien kan de man van Farah daar een puppy train matje leggen.Toen mijn sterren zus Sparkle,niet meer op de bak kon komen ,deed ze het altijd op zo’n matje.Dat was wel makkelijk opruimen.Ze kon er eggies waar niks aan doen hoor,want Sparkle’tje was een keurige poes.Bij de eksion hebben ze goede matjes.
  Maar misschien wil Farah er niet op plassen,dat kan ook nog.
  Fijn dat Farah zo’n uitgebreide furrjaardag had.Echt feestelijk en ik hoop dat ze samen met Fons nog heel veel lekkere vis en likwit snacks op gaat smikkelen.
  Lieve Doorie en vriendin Loesje.
  Dank jullie wel voor deze prachtige schrijf.
  En Doorie je bent een held dat je zomaar een druppel in je oog liet doen.Daar hoort een lekker noepie bij!
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooooo tante muzette.

   Ooooooh wat een goeist tip!!! Een pwasmatje!!
   Ikke kweeg gissere weer een eksja noepie, want ik hat opmijeens weer een twaanoogie. Ikke sei ff nee, ikke wil niet. Maar tog dee se hut. Errug he?
   Pootjes 🐾🐾

 5. Hoi lieve grote jongenssiejemees die al papa is van Valentino, wat een machtig mooi intervjoew heb je gemaakt met mevrouw Farah en meneer Fons, zooo heee wat heeft meneer Fons verschrikkelijke dingen meegemaakt, wie doet nau zoiets!, dat mag helemaal niet!, gelukkig dattie nau een eigen famielie heeft, dat heeft ie zeker verdiend!, en mevrouw Farah is zo een knappe dame, wij hebben ook een kaart gestuurd en we hopen dat ze nog geen ster wordt, pas als haar lijfje helemaal kapoo is en ze pijn heeft, maar nu nog niet want nu zijn er nog allemaal lekkere snekkies om te eten, mijn vrouw had Fons zijn footoo al een keer gezien in een groepsfootoo :-), en toen was ze meteen flieft geworden, Door, jij en je mamsie hebben weer een helemaal top intervjoew gedaan!, ik vind het altijd zooo intresant om te lezen, zo leer ik steeds meer katten kennen, en ook hondjes en kipjes en varketjes, en nau ben ik benieuwd naar volgende keer… want wie kraakt er nau botjes?, ik ga er over nadenken, gelukkig dat je tjekup weer achter de rug is, de dokter is altijd grieselig, en ik ben blij dat je geen ooperaazie hoeft!!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van je poomsie Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik kaastoktoksnekkies verstopt op je balkon, ga ze maar gouw opeten, anders mag het misschien niet van je mensen!!

  1. Hajooooooo poomsie.

   Oooooh *kraak kraak kraak* hihihi noepies op.

   Ooooh erg he poomsie hoe meen mense soms sjijn. Maar nau hep hij hut goet. En hij hep een killerboddie met sikspek!!! Dat wil ikke ook!!! Hihihihi.
   Uwes moet nog twee weeke wagge oofer wie er koome. Hihihihi. Uwes sal furrast sjijn hihihi. Poomsie… onner me taart lig stikkies!!
   Pootjes 🐾🐾

 6. Dorus wat een geweldig mooi interfieuw!!
  Gelukkig dat Fons, Woezel, Farah en Snappy zo’n lieve man en frauw hebben!!!
  En hoe mooi dat Farab zooooo genoten heeft van haar verjaardag……dat doet onze ❤ten goed!!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajooooo awwe ses en wekkere kippies. Ooooh nau leer iedeween se nog beeter kenne. Want uwes wis seker niet datte se dwie kweure kattebakke heppe he?
   Pootjes🐾🐾

 7. Lieve Dorus en mama Loes,

  Wat een mooi intervieuwe, het is met een lach en traan. Wat heeft Fons eens vreselijke jaren gehad toen hij nog geen liefdevol huisje had, Ikke snap niet dat er mensen zijn die zoiets doen, gelukkig was er een lieve mevrouw die dat zien had en toen voor Fons ging zorgen en daarna mocht hij naar zijn vooraltijd huis. Wat erg dat Farah zo ziek is, maar dat ze nog een groot verjaarsfeest heeft gehad. Hopelijk mag ze nog heel lang blijven.
  Dank je welles voor de mooie schrijf en knuffel van vrouwtje, poot en kopje van jouw Oome JIp

  1. Hajoooooo oome jip.
   Sommige mense sjijn egwaar heel meen. Maar gewukkig hep me oom hut nu egwaar heel goet. En tante farah sal tog eers haar snekkies awemaal moete opeete hoor. Want datte is foor haar hihihi.
   Wis uwes dat oom fons een sikspek hep? 😀😀
   Pootjes 🐾🐾

 8. Hoi Dorus en mama Loesje, wat hebben jullie weer een super mooi interview gedaan deze keer! Het is fijn om veel te lezen over andere poezels, dat vinden wij altijd leuk en jullie stellen goeie vragen hoor, Het is erg sneu dat Farah ziek is maar ze heeft wel een super verjaardag gehad nu! We hopen dat ze nog een poosje hier kan blijven bij haar mensen en poezenvriendjes! Jij veel succes met je oogje Dorus en hoop dat je vrouw je steeds een druppel mag geven als dat nodig is. gewoon doen hoor want dat is goed voor je oogje en dan krijg je ook nog een lekker snoepje! Knuffel van Molly, Dropje en Lucky!

Reacties zijn welkom