Speelgoedtest: Tjaiia test echte robotvisjes

robotvisjes

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjaiia, robotvisjes.

Een mep

robotvisjesEerst wil ik u laten weten dat ik een mep kreeg van Tjilla. Het mensenmeisje was foto’s van mij aan het maken voor de test en er is dus ook bewijs dat ik een mep kreeg. Het lijkt alsof Tjilla mij kopje onder duwt, maar dat is niet zo, het was een mep. Tjilla was denk ik jaloers. Zij mag ook met alles spelen maar zij wil altijd spelen waarmee ik speel. Ik heb niets teruggedaan, want zo ben ik niet. Tjilla heeft wel een standje gekregen van het mensenmeisje. Dat het niet lief was van haar. Toen kreeg ik een knuffel van het mensenmeisje en ging ik verder spelen. Tjilla kreeg ook een knuffel maar pas daarna.

Robot

Robotvisjes dus. Als het erg warm is, komt de teil met water naar buiten en daar mogen de visjes dan in zwemmen. Ze bewegen dan vanzelf en maken een licht zoemend geluid. Het zijn geen echte visjes maar ze zijn van robot. Dat betekent dat ze geen eten of verzorging nodig hebben, maar wel graag in het water zijn.

Wij hebben Chinese visjes uit China maar er zijn ook gewoon Nederlandse visjes te koop. Nederlandse visjes zijn wel heel duur dus als je mens ook liever Chinese visjes heeft, dan kan het mensenmeisje vertellen waar en hoe ze het gekocht heeft. Reageer dan onder de blog of stuur een i-meel.

Wat ik ervan vind

robotvisjes
Tjilla mocht ook kijken

Wat valt mij op

 • het zijn visjes
 • hebben mooie kleuren
 • zwemmen helemaal zelf
 • zoemen een beetje
 • zijn niet zo groot
 • kun je niet eten
 • kunnen lang zwemmen

Voor wie is dit?

Dit is voor iedereen die visjes leuk vindt en met water mag spelen. De visjes zijn niet om op te eten dus als je erge trek hebt, moet je thuis om een echt visje vragen. Als je liever vleesje hebt, kan dat natuurlijk ook. Je kunt een beetje in het water plonsen met je poot en dat is op warme dagen heel fijn, vind ik tenminste. Het is ook leuk om naar de visjes in het water te kijken, hoe ze zwemmen en welke kant ze op gaan. Want dat is steeds een verrassing.

robotvisjes
Ik vind er wat van

Mijn oordeel

Ik vind het heel erg toffe visjes en de kleurtjes vind ik ook mooi. Met mijn poot in het water vind ik leuk en lekker koel. Als ik dorst krijg tijdens het spelen, kan ik meteen water drinken want ze doet er elke keer schoon water in. Dan hoef ik niet naar de fontein of de waterbak te lopen, dat is win-win want ik kan tijdens het drinken naar de visjes kijken. Het zijn geen zalmvisjes of tonijnvisjes maar dit zijn wel leuke visjes.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (vis moet zwemmen)

^Tjaiia

https://www.facebook.com/DeTjtjes

9 thoughts on “Speelgoedtest: Tjaiia test echte robotvisjes

 1. Hoi Tjaiia.
  Robot visjes die een beetje geluid maken.Dat lijkt mij best spannend.
  Met warm weer heb ik ook een grote bak water buiten.Met speeltjes erin.
  Ik vind warm weer heerlijk.Lekker bakken en braden.Tenzij het te warm is.Zoals vorig jaar weet je nog?Toen moest ik verplicht binnen blijven ttssssss
  Ik was het er niet mee eens!!!
  Maar zo’n bak water met of zonder speeltjes,vind ik alleen geschikt als extra drinkbak.
  Met mijn poot in het water spatten doe ik niet.
  Ik wil geen druppel water op mijn beeldige velletje.
  Kunnen die robot vissen niet buiten het water zwemmen?Dan lijkt mij het wel iets.
  Dank je wel voor je mooie schrijf Tjaiia.
  En succes met jaloerse zus Tjilla.Gewoon proberen terug te meppen.Bovenop haar neus.
  Nou ja,dat heb ik geleerd van mijn regenboog broer Fynn,bij honden werkt het goed.
  Weet niet of het ook bij je zus helpt.
  Zachte kopjes en🐾🐾🐾🐾🐾van je dinnetje Muzette

  1. Hihi, als visjes buiten het water zijn, dan kunnen ze toch niet zwemmen 😹 Ja, het was vorig jaar echt warm en wij mochten ook niet buiten toen. Nu mogen wij ook niet buiten op de warme uren, dan gaan wij slapen. Ons huis heeft veel zon, vandaar. Mag jij dan ook niet vies worden van jezelf? Tjilla is hier de baas en ik ben niet zo van het meppen. Ik wil eigenlijk met haar spelen en soms gaan we samen achter elkaar aan rennen, dat is wel leuk. Pootje van mij en ons voor jou en wij allemaal vinden jouw beeld ook mooi 😽

 2. Hoi lieve Tjaiia, zooo heee dat lijkt mij machtig mooi, die visjes, ik ga meteen vragen of mijn mensen die willen kopen voor mij!, ik lees dat Door ze ook wil, het lijkt mij helemaal top om als het warm is in de tuin met die visjes te spelen!, o wat erg dat je zomaar een tik kreeg van Tjilla!, dat mag eigenlijk niet vind ik, Popje die hier vroeger woonde was ook wel eens een beetje jaloers, als Molly op schoot zat bijvoorbeeld, dat wilde hij zelf juist niet maar hij wilde ook niet dat iemand anders op schoot zat!, maar gelukkig waren ze gewoon vrienden hoor, ze maakten geen ruusie, want ruusie is eng vind ik!, ik vraag aan mijn vrouw of ze jullie mensenmeisje meelt, over die sjieneese visjes, en weet je dat ik vandaag zomaar een flieg had gevangen in de tuin?, ik moest er van tetteren, zo trots was ik!, lieve Tjaiia, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, ze zijn van Kever, en spesjaal voor jau heb ik ekstra visjes neergelegd in jullie buiten, die kan je zelf gebruiken om te spelen, of je kan ze aan Tjilla geven dat ze jau niet meer een tik geeft!!!

  1. Had jij een vlieg?! Wat goed van jou! Was het zo’n hele dikke vlieg? Ik zag gister een libelle maar die heeft Tjessi opgegeten!

   Ja, niet lief van Tjilla, maar we rennen ook wel een achter elkaar aan hoor, dan spelen we. Alleen soms is ze jaloers. Het zijn echt leuke visjes en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Bedankt voor de extra visjes. Ik ga die delen met Tjilla. Pootjes van mij en ons voor jou 😽

 3. Lieve Tjaiiameisje,

  Tante Loesje ga eers iets zegge teege Tjilla. Lieve meisje van mij hart, jij mag nooit nie meppe geefe aan jou zusjes. Assie visjes wil kan jij het gewoon fraage. Jou visjes fersta jou eigen toch nie. En jij weet Tante Loesje heb feel leeftijd, dan heb jij feel erfaring. Dan weet jij, meppe los niks nie op. Jou vis wor er nie smeuijig van. Daarom fraag jou Tante Loesje jou eigen offie niemeer ga meppe. Dank jou wel…jij ben toch lief.

  Lieve Tjaiiameisje, wat hebbie jou mooie riefjoew gemaak van jou visjes. Tante Loesje ze buik dee knor knor maar mij vrouw zeg, Loes jij kan de visjes van Tjaiia nie eete. Dat was foor mij eigen wel mij teleurstelle daar moet ik eerluk ofer zijn. Maar jij heb wel veel vriendjes blij gemaak. Zeggie nou dat jou visjes uit Sjienaa koome. Oooh Tjaiia dan hebbie ver moete swemme. Tante Zus zeg dattie jou visjes wel wil dus mij vrouw ga er wel ofer denke heb ze mij eigen gezeg. Oopa Floris slaap, hij kannie swemme..

  Lieve meisjes ga jullie lief zijn foor elkaar en foor jullie visjes. Tante Loesje ga ze visboer fraage offie ook akwaarium heb. Dank jou wel lieve Tjaiiameisje, kopjes van jullie Tante

  Tante Loesje

  1. Tjilla zegt dat ze erover na gaat denken en ik heb gezegd dat ze moet luisteren naar u. Hihihi, kan Oopa niet zwemmen? Zusje wel want zij kan alles, denk ik. Deze visjes komen niet uit de zee maar met het vliegtuig en daarna de bus. Ze zijn heel leuk maar het is wel jammer dat ze niet om te eten zijn. Wij hebben thuis wel tonijnvisjes maar die zitten in een blikje, die krijgen Tjilla en ik elke dag. Tjessi lust dat niet dus zij krijgt een extra knuffel. Ik doe de groeten aan de visboer en aan u en Zusje en Oopa. Pootjes van mij en ons 🙂

Reacties zijn welkom