Vandaag in de spotlight: Muzette

Muzette

Vandaag mag ik in de spotlight staan en ik vind dat een eer. Mijn leeftijd is nu 14 jaar, in Juni word ik 15 jaar. Ik heb een dubbele handicap.

Ik ben geboren ergens op een boerderij in Groningen samen met mijn zusje. We zijn allebei te vroeg van onze mama verdwaald geraakt. Daarna zijn we naar een opvang gebracht, maar omdat we allebei zo ziek werden, gingen we verhuizen naar een opvang die veel ervaring heeft met zieke kittens en katten. Daar zijn we beter gaan worden voor zover het lukte want we waren echt heel ziek.

MuzetteSlim

Doordat ik in het verleden epilepsie heb gekregen, botste ik overal tegen aan of viel ik overal vanaf. Mijn ogen zijn super slecht geworden en mijn rechter achterpoot is wat zwakker. Hierin heb ik een dubbele handicap. Ik doe alles op reuk, gehoor, gevoel en geheugen. Gelukkig ben ik slim! Vanuit de opvang ben ik samen met mijn zusje (ze kreeg van mijn vrouw de naam Sparkle) naar Amsterdam verhuisd. In het begin was het best moeilijk om weer ergens anders te wonen. Nu weet ik waar de waterfontein staat en waar de andere bakjes voor water en brokjes zijn. Het speelgoed kan ik vinden en ook weet ik waar de meubels staan.

Een stukje uit mijn verleden

Ik was ongeveer zeven maanden toen het allemaal gebeurde. Doordat ik van de vensterbank viel, brak ik mijn linkerpoot. Dit kwam door een epileptische aanval. Ik wil graag uitleggen wat epilepsie is en hoe je het kan zien.

Er gebeurt iets in mijn kop met mijn hersenen. Het is een storing. Dat in mijn kop niet alles gaat zoals het hoor te gaan. Wat ga ik doen: Ik ga grommen en er komt speeksel uit mijn bek. Dan gaan al mijn spieren samentrekken. Ik heb nergens controle over. Daarna ga ik rondrennen en plof ik ergens neer. Mijn vrouw pakte me me dan en zegt steeds mijn naam zodat ik weet waar ik ben als ik bijkom. Van een aanval zelf voel ik niks, ik wordt wakker met honger en dat ik moe ben. Soms kan ik ook was plas laten lopen. Dan schaam ik me heel erg want ik ben een hele keurige poesedame en ik kan er niks aan doen dat het gebeurd. Nu gebruik al jaren twee keer per dag een pilletje, en als mijn kop druk wordt ruik ik aan een flesje met homeopathisch spul. Dat stopt meestal een aanval. Vroeger had ik veel aanvallen maar nu niet meer. Mijn vrouw let erop dat er geen rozemarijn in het eten zit want daar wordt mijn kop druk van.

Mantelpoes

MuzetteIk ben eigenwijs, vasthoudend en netjes van mezelf. Ook al heb ik een handicap, ik doe alles. Mijn hobby’s zijn: pootballen, klimmen, springen, bakken (in de zon) en ik ben op facebook. Mijn vrouw is wel voorzichtig in dat ik me geen pijn kan doen en dat alles veilig is. Afgelopen jaar was moeilijk als mantelpoes. Eerst ging mijn broer Fynn (die kwam later via de straat bij ons wonen) naar regenboogland en vier en halve maand later mijn zus Sparkle. Fynn had een tumor in zijn poot en in zijn borst. Ik heb goed opgepast bij Fynn en Sparkle en ging steeds even kijken hoe het met hun was. Sparkle had jaren diabetes en kreeg insuline toen het dieet niet meer hielp. Ze had een tumor in haar kop die de diabetes in de war maakte en ook een tumor in haar lever die ervoor zorgde dat ze een buik vol vocht had, het ging ook in haar longen.
Mijn vrouw en ik zorgen voor elkaar, dat we samen ons verdriet van mijn broer en zus kunnen verwerken. We missen hen nog steeds elke dag.

Nu heb ik mijn verhaal verteld over dat een dubbele handicap geen probleem hoeft te zijn als je het maar samen doet.

Muzette

Wil jij in de volgende spotlight?

Stuur dan een mailtje naar: indespot@outlook.com
Wat vertel je: wie ben je, waar kom je vandaan
en wat maak je mee in je leven. Iedereen mag meedoen!
Er horen ook drie mooie foto’s bij je verhaal dus niet vergeten mee te mailen.
Tot de volgende spotlight!

22 thoughts on “Vandaag in de spotlight: Muzette

 1. Hajoooooo tante muzette.
  Ikke wis al dat uwes henniekep ben, want mette kers hat ik uwes wammelpeelgoet geef. Die kun uwes hoor en er dan gewoon mee peele. Henniekep sijn hoef nie sjielug te sijn. En dat laat uwes gewoon sien. Uwes ben dappur!!!
  Pootjes🐾🐾

  1. Lieve zwarte panter siemees.
   Ja jij wist precies waar je tante Muzette wél,mee kan spelen.En dat is super de puber knap van je.
   Ik kan echt goed pootje ballen,en heb met jou kado het nog beter geleerd.!!! Misschien eens een wedstrijdje doen?
   Zachte kopjes en🐾🐾🐾met toktok noepies.Ze liggen in je ploemetjes stoel.sssstttt

 2. Lieve Muzette,
  Wat heb je dat mooi geschreven voor ons!!!
  Hoe super dat jij zo goed met je handicap kunt omgaan…..het is tenslotte niet niks!!!
  Onze vrouw zegt dat lang geleden een kat van haar ook een epileptische aanval heeft gehad en dat zij toen echt in paniek was!!! Gelukkig was het maar eenmalig!!
  Dus het is best akelig…….gelukkig dat je er zelf niets van merkt en bijkomt in je vertrouwde omgeving bij je vrouw!!!
  Wat mooi dat jullie het verdriet om Sparkle en Fynn samen kunnen verwerken……dat woordje “samen” blijft toch altijd heel belangrijk!!!!

  Dank je wel voor het mooie verhaal,
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hallo tante Cecile.
   Tja zo’n aanval is niet leuk om te zien,zegt mijn scullary girl.Lang heb ik ze elke 10-14 dagen gehad.Maar waar het precies door gekomen is,is nooit duidelijk geworden.De dokters hebben wel gezocht,maar niks gevonden.
   Maar nu in 3 1/2 jaar alleen met oud/nieuw 1.Toen was er midden in de nacht een keiharde knal.En een paar uur later ging mijn bol op hol..
   Nou ja,dat is vergeleken met vroeger niks.
   Zachte kopjes en 🐾🐾🐾🐾🐾🐾voor jullie allemaal van Muzette

 3. Liefe Muzette, wat een heel mooi verhaal heb je geschreven. Nu weet ik kei veel van jou en je bent kei speesjaal. Ik wist niet eens wat epilepsie is en nu wel. Wat eng hoor. Gelukkig heb je een lieve vrouw en ben je veilig. Kopjes van mij Bram

  1. Hoi Bram.
   Epilepsie is ook niet leuk om te zien.(zegt mijn scullary girl)Maar honden en mensen kunnen het ook hebben hoor.
   Ikzelf heb er geen last van hoor,alleen ben ik die pillies slikken wel eens zat.Dat doe ik nu al meer dan 14 jaar!!!Maar mijn scullary girl is op dat standpunt niet om te praten.Ik mag heel veel,maar de boodschap blijf: pillies moeten.
   Al lijkt het mijn veel spannender om goede ogen (of 1goed oog) te hebben.
   Nou ja,ik ben er al bijna 15 mee geworden,dus….alles is voor mij gewoon.Ik wilde alleen maar vertellen,dat een kat met een handicap,die niet pijn doet of zo,een heel goed normaal katten leven kunnen hebben.
   Zachte kopjes en 🐾🐾🐾🐾van Muzette

 4. Lieve Muzette, wat mooi heb je geschreven over jouw leven met handicaps. Wat ben je een dapper meisje, zoals je er mee omgaat, je bent een bikkel. Wat verdrietig dat jullie Fynn en Sparkle zo snel achter elkaar moesten missen. Gelukkig kunnen jij en jouw vrouw elkaar troosten, want samen is zo belangrijk. Dankjewel lieverd dat je zo openhartig hebt geschreven, Floortje en ik hebben veel bewondering voor jou. Knuffels van Ina en floortje

 5. Dag mevrouw Ina en Floortje.
  Fynn en Sparkle blijft wel moeilijk,daar ben ik eerlijk in.
  Voor de rest,ach ik weet niet beter!!
  En mijn doel is om mensen te vertellen,dat een dier met handicaps ook een heel goed leven kunnen hebben.
  Kijk mijn zus had diabetes en moest na een paar jaar toch insuline hebben.Mijn scullary girl prikte dan een druppie bloed soms uit haar oor,om te weten hoeveel insuline of eten ze nodig had.Maar verder was het een goed leven voor mijn zus hoor.Het ligt ook een beetje aan de kat.Want mijn broer moest pillen voor zijn schildklier en vond dat niks.Zalf daarvoor in zijn oor al helemaal niks.Toch heeft hij pillies slikken goed geleer
  Met liefde,geduld en een noepie toe,en alleen mijn scullary girl kon het doen bij hem.Het kwam niet door diabetes of schildklier problemen dat beiden de brug over gingen…..
  Zachte kopjes en 🐾🐾🐾🐾van Muzette

 6. Lieve Muzette,

  dank jou wel dattie zofeel mooie letters heb gemaak foor iedereen van onse blog en mij Bert ze website. Van mij eigen ben ik geraak in mij hart en mij vrouw heb ze traan in ze oog van wattie ons fertel. Wattie allemaal heb meegemaak en hoe dapper dattie ben lieve Muzette. En jij heb eepielessie van jou hersen en jij zie nie zo goed van jou oog. En jou achterpoot heb er nie zofeel zin meer in. Lieve Muzette dan bennie zofeel sterk en jij ben zofeel dapper. Nu weet iedereen hoe het is assie leef met jou dubbel henniekep. Van mij eigen heb ik nu nóg meer respek en bewonnering foor jou eigen. En ook foor jou vrouw, mevrouw Skullarie gurl want zij zorg foor jou eigen en zij geef jou liefde en geluk. Saame hebbie al zofeel meegemaak van jou broer Fynn en jou lieve zus Sparkle. In mij hart foel ik zij zorg nu foor zofeel ligt ofer onse Reegeboogbrug. Zij wor saame nooit fergeete lieve Muzette.
  Willie mij eigen beloofe dat assie weer eepielessie aan jou hersen heb dattie mij eigen roep. Jij weet van mij eigen ben ik ook Mantelpoes. Wij heb saame zofeel erfaring van onse Mantel lieve Muzette, dan kan jij elkaar jou help geefe. En assie dinnetjes ben, dan bennie er foor elkaar.
  Lieve Muzette, dank jou wel dattie ons zo goed heb fertel van jou leefe, jij ferdien jou allermooise spotligt en vandaag sta jij erin.
  Jij krijg mij zachte kopjes met mij snorhaar fol slagroom en het is mij slagroom van mij liefde foor jou mij dinnetje,

  Loesje

  1. O.lieve Loes vriendin.
   Ik ga nu helemaal blozen.Ik ben gewoon ik en mijn scullary girl zegt altijd dat ik goed ben zoals ik ben.
   Ik zal proberen te roepen als mijn bol weer op hol gaat.Als het knal vuurwerk weg blijft zal het misschien niet nodig zijn.maar een dinnetje bij de hand is fijn.Heerlijk was de slagroom.
   Maar denk je wel goed ook aan jezelf?Jij heb ook gronies.
   Dank je wel voor je mooie letters
   Zacht kopje van mij, Muzette

 7. Lieve Muzette, wat heb jij een boel meegemaakt, samen met je scullary girl, mijn vrouw vindt je zo een prachtige dame om te zien, ze zegt dat je een beetje op Molly lijkt, om te zien maar ook als katpersoon, en wat goed dat je voor iedereen vertelt dat een hendikep helemaal niet erg is!, het is soms natuurlijk even wennen, en sommige dingen kan je niet, maar andere dingen juist weer wel, zo zijn we allemaal anders en iedereen is presies goed, ik snap heel goed dat je Fynn en Sparkle mist, dat blijft verdrietig en je moet weer een nieuw evenwicht vinden, zo heet dat, maar Sparkle en Fynn waken nu over jullie tweetjes, van over de Brug, en ze twinkelen spesjaal voor jullie, maar toch is het anders dan het was, en dat is moeilijk, maar jij en je scullary girl zijn SAMEN, en dat is het belangrijkste, jullie zijn een toptiem samen!, ik vind het helemaal top dat je in de spotlaait staat Muzette, dat heb je echt verdiend!, dankjewel voor je verhaal en de mooie footoos, heeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je scullary girl, met een beetje zon erbij, en ik heb voor jau diejeetsnekkies achter mijn wangen verstopt, zonder roosemaarein!, ze zijn van Kever!!!

  1. Dank je wel Kever,voor je mooie letters en de snekkies.
   Het belangrijkste is de liefde en hoe je dan verder bent ben je helemaal goed.
   En hier op de blog zijn we SAMEN.Het mooiste woord van Bolle,die samen met Fynn en Sparkle staat te stralen als de mooiste sterren.
   Zacht kopje van Muzette(kijk even onder je dekentje.Daar ligt een lekker stukje)

 8. Lieve Muzette,

  Wat heb jij een ontzettend lief verhaal geschreven. Wij vinden jou een heel knappe poes om te zien en je hebt prachtige ogen. Het is haast niet te geloven dat jij met je ogen zo weinig kunt zien. Wij vinden jou heel dapper omdat je probeert om een zo gewoon mogelijk leven te leiden met je handicaps. Wel heel erg jammer dat je je broer en zus moest missen. Maar zo te lezen heb je een heel lieve vrouw die ontzettend goed voor je zorgt. En jullie kunnen elkaar heel goed troosten.

  Lieve Muzette, heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een zachte knuffel van onze vrouw.

  1. O.dank jullie wel voor jullie lieve woorden.Zijn mijn ogen echt zo mooi?
   Want zelf zie ik dat niet natuurlijk.
   Zachte kopjes voor jullie allemaal en jullie vrouw,van Muzette

 9. Lieve knappe Muzette, dank voor je mooie verhaal. Goed dat iedereen nu weet dat je met een handicap toch een heel mooi leven kunt hebben. En dat het helemaal niet eng is als je een handicap hebt.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal.

  1. Lieve bende van 6.
   Ik vind het ook belangrijk dat iedereen weet dat als je een handicap hebt,(waar je zelf geen last of pijn van hebt)je toch een mooi leven kunt hebben.
   Daarom heb ik ook,toen mij gevraagd werd om iets te schrijven over mijzelf,oke ik doe het.Want we zijn goed zoals we zijn.Met of zonder handicap.
   Zachte kopjes voor jullie allemaal,van mij Muzette

 10. Hoi Muzette! Ik denk dat jullie thuis een goed tiem zijn. Het is echt tof dat je je zo goed kan redden met je hendikep. Dat betekent dat je ook heel slim bent. Wij allemaal vinden jou ook heel mooi. Fijn dat de medicijntjes zo goed helpen. Pootjes van mij en ons!

  1. Hoi Tjilla en natuurlijk ook je zusjes.
   Ja,dat is waar.Wij zijn thuis een goed tiem.
   Ik weet niet beter,dus heb ik er ook geen last van.En anders hielp mijn zus mij wel,maar ik heb geleerd om het zonder haar te moeten doen,en dat lukt nu ook.
   Voor jullie allemaal T-jes en jullie vrouw,zachte kopjes van mij, Muzette

 11. Lieve Muzette,
  Wat vind ik het knap en vooral goed wat je hebt geschreven. Ja ik weet dat Sparkle en Finn kort na elkaar naar regenboogland zijn gegaan en er heel veel verdriet was en nog is voor je vrouwtje en jou. Maar het is zo mooi dat jullie er voor elkaar zijn. Nu weet ik ook door jou schrijf wat het is om een epileptische aanval te krijgen en wat vrouwtje dan doet om jou zo goed mogelijk te helpen. Ik vind het super dat vrouwtje poesjes in huis heeft genomen en nu jou nog heeft om een prachtig leven te geven met heel veel liefde en ja ze krijgt dit dan van jullie ook terug. Het is de grootste beloning. Ja met een handicap kan je met aanpassingen van je vrouwtje of baasje heel goed leven en net als een dier heel gelukkig zijn. Blijf jij nog maar heel veel jaren samen met vrouwtje en goed voor elkaar zorgen
  Dank je voor je mooie schrijf en een grote knuf van vrouwtje en lieve groetjes voor Mevrouw Muzette. Poot en kopje van vriendje Jip

  1. Dag lieve Jip en mevrouw Jip.
   Dank je wel voor je mooie schrijf.Ik ben ook van plan om nog lang hier beneden te blijven Jip.
   Samen met mijn scullary girl kom ik er wel.
   Het was moeilijk toen mijn broer en zus een ster werden,maar nu ben ik er wel aan gewend.En in september gaan we allemaal zwaaien!!!Zachte kopjes van Muzette,ook voor je vrouw.
   Van Muzette

 12. Hoi Muzette. Mensenoma vind jou een mooi poesje. Bijna net zo mooi als ik hihi. Wat goed dat jij iedereen over je hendiekep vertelt. Zodat iedereen kan leese dat je daar gewoon een fijn gelukkig leefe mee kunt hebben. Pootje van mij aan jou dinnie. Het is van Minnie!

 13. Dank je wel dinnetje Minnie.
  Ik weet zelf niet wat het is om geen handicap te hebben,want het is al heel lang zo.Maar sommige mensen vinden dat katten dan niet goed kunnen leven.
  Nou Ikke wel,en daarom heb ik ook over geschreven.
  Want we zijn allemaal mooi en goed zoals we zijn !
  Ben ik echt zo mooi?daar ga ik van blozen!!
  Zachte kopjes van jullie allemaal.
  Van mij Muzette

Reacties zijn welkom