Dorus interfjoew: oom Doerak en me neefie Bliksem

Dorus
Dorus, Bliksem en Doerak

Hajoooooo iedeween. Hette is weer Dorusdinsedag hihihi. Ikke ben weer djuk beesig weest mette katte te innefjoewe. Deeze keer fon ik 2 nieuwe sjagoffers onnedanks datte se sig pjopeerte te furrstoppe.

Me oom Doerak en me neefie Bliksem. Ikke hep se de haartjes fan hun leif gefjaagt, maar maak uwes sig maar geen sorrege… ik doe aan afterkerr en hep se boddiewarremers geeft sowdat se het niet kauwt heppe buite.
Missjien kenne uwes me oom en neefie, missjien niet. Se reejaageer altijt bij mij oompie Bert iedewe dag. Uwes leer se nu in ieder gefal feeel beter kenne.
Veel pwesier mette leese.

DorusWaar zijn jullie geboor?

Nou wij zijn beiden echte vakantie katers want zowel ik (Doerak) als Bliksem zijn op een vakantie bungalow park geboren. Niet hetzelfde park hoor. Wij waren wilde kittens en zijn gevangen en liefdevol opgevangen door de stichting kittenopvang Doetinchem.Die hebben ons heel goed verzorgd en eerst bij een gastgezin geplaatst om een beetje opgevoed te worden en te laten wennen aan mensen en andere viervoeters, voordat wij naar onze nieuwe mensen gingen. (oooooh wat wief van die mense)

Hoelang woone jullie hier?

Als senior kater heb ik de oudste rechten en woon hier al weer vanaf april 2012. Toen liep tante Fleur hier nog rond. Neefje Bliksem is hier vanaf september 2019. Ik kwam uit de tuin naar binnen en ineens ruikte ik iets anders. En daar was Bliksem. (Oooooh dus neef Bwikkie isse somaar opeens gekoom?)

Sjijn jullie broers?

Nee wij zijn geen broers. Wij lijken ook helemaal niet op elkaar haha. Neef Bliksem is een zwart witje haha. Toen ik (Doerak) nog een kitten was had ik wel een broertje, net zo rood als mij. Maar die ging met andere mensen mee. Daar weet ik niet zoveel meer van. Maar volgens mijn mensen was ik veel drukker dan mijn broertje. (Ooooh eg? Ikke was ook dwukker dan me wolkenbroertje Poppy)

Heete jullie altijd oom Doerak en neefie Bwikkie?

Mijn allereerste naam weet ik niet meer. Maar toen mijn mensen kwamen kijken naar mij vonden ze mij zo een druktemaker en voor niemand bang dat ze mij gelijk Doerak hebben genoemd. Zelf vind ik koning Doerak nog beter (ooooooh sjekers weete. Staat ook sjo mooiiii) . Neef Bliksem heeft altijd die naam gehad. Toen hij in het gastgezin kwam vonden ze de witte tekening op zijn hoofd op een bliksem flits lijken (je weet wel van de onweer) en noemden ze hem gelijk Bliksem. Dat vonden onze mensen een mooie naam voor hem en hebben dat zo gelaten. Ook omdat die rare Bliksem supersnel is in huis en de tuin. Maar dat is de jeugd he. Ook ik kan heel snel zijn maar alleen als het moet. (Oooooh eg? Mij mamsie wor altijt moe asse se aan snel denk. Maar se furrgeet dat asse se eete ruik)

DorusWaar plassen jullie?

Onze voorkeur heeft het om buiten te plassen. Dat is het fijnst. En natuurlijk bij de buren. Maar we hebben ook alletwee een prive bak op zolder hoor. Maar daar gaan we nooit tegelijk op.

Wat isse hut eerse wat jullie doen als jullie wakker worden?

Ik doe altijd eerst rustig aan. Even rekken en strekken en dan rustig aan mijn ontbijt beginnen. Bliksem vliegt altijd naar beneden (wij slapen altijd op het mensenbed boven) en valt gelijk zijn etensbak aan. Die jongen is zo druk altijd. En als ik helemaal geen zin heb blijf nog lekker even bij mijn mensen slapen.

Oom Doerak… benne uwes lit fan ons kooningshuis?

Dat weet ik niet wie dat zijn. Zijn die ook net als mij oranje? Ik ben zelf een beetje de koning van de buurt. Telt dat ook? Wel weet ik dat een oranje tompouce lekker is want daar mag ik dan een beetje aan likken. Zonder te vragen natuurlijk hihi. (Ikke ga ook een tompoesje fjaage!!)

Wat finne juwwie fan Wimpieallessander?

Dat is toch die man van de oranje tompoucen? Die eet hij volgens mij heel veel. Maar ik ben een oranje katerman dus ik ben fan. Neefje Bliksem heeft er volgens mij helemaal geen verstand van. Die slaat de oranje tompouce altijd over. Is te druk met naar buiten gaan.

Is jullie tuin gwoot?

Jazeker. Dat is echt onze jungle waar we veel avonturen beleven en altijd de controle doen. En niet alleen in onze tuin maar ook die van de buren en die buren en die buren. Zelf vond ik het gelijk prachtig in de tuin toen ik bij mijn mensen kwam. Neefje Bliksem moest in het begin erg wennen buiten. Maar daar heb ik hem goed bij geholpen en leerde hij elke dag van mij. En nog steeds. Maar ik ben wel de klimkoning. Ga rustig het dak op. Dat doet neef Bliksem niet. (dat vinden mijn mensen stiekem wel fijn)

Kijke juwwie teefee?

Dat deed ik vroeger wel maar nu vind ik het niet meer interessant. Bliksem vind het wel harstikke leuk. Hij kijkt voetbal en dan slaat hij met de poot naar de bal. En dieren programma’s vind hij super leuk. Vooral als er tijgers en leeuwen op tv zijn. Hij denkt dat dat zijn grote ooms zijn, haha.(oooooh neef Bwikkie… uitkijke hoor!! Leewe sjijn gefaarluk!!)

Neefie Bwikkie, fon uwes oom Doerak meteen leuk?

Jazeker. Ik was gelijk reuze nieuwsgierig naar ome Doerak. Overal waar hij liep en lag was ik ook. En veel ruiken aan ome Doerak. Dat vond hij niet altijd leuk, maar ondertussen zijn we dikke vriendjes hoor. Leer veel van Doerak en kijk alles af.

Moge juwwie inne nag naar buite?

Nee dat mogen wij echt niet. Uiterlijk om 16.00 en zomers 17.00 moeten wij binnen zijn. Onze mensen zijn bang dat wij anders aan het feesten gaan snachts. Hihi dat lijkt ons trouwens wel leuk. (isse ook weukkkk hihihi. Oooh, oeps… nee, isse niet weuk!! Sssst… mamsie kijk mee)

Hebbe juwwie wel eens wat gefange?

Jazekers. Als senior kater heb ik al muizen, vogels, spinnen, wormen en vlinders gevangen. Dat vinden de mensen altijd heel vervelend maar daar kan ik niks aan doen, dat is gewoon oer. Bliksem heeft inmiddels al 1 keer een vogel gevangen en een vlinder. En hij was lang aan het spelen met een worm. (oooooh cool!!)

Doen jullie aan tuinierre?

Nee daar doen wij niet aan. Wij doen wel heel veel aan tuincontrole. Wij zijn de baas in de tuin en hebben natuurlijk onze eigen verstop plekken. Bliksem klimt graag in de boom die er staat. Die jongen vind dat spannend omdat er vogels in zitten.

Hebbe jullie furrkering?

Bliksem kijkt nog niet echt om naar de vrouwtjes hoor. Die is nog te druk met andere zaken. De kat van onze buren, Lily, had wel een oogje op mij. Alleen zij mag niet naar buiten dus sta ik daar regelmatig voor het raam te poseren. Dan kijkt ze met grote nieuwsgiereige ogen naar mij. De buurvrouw zegt ook altijd dat Doerak een knappe katerman is. (Ooooh uwes moet haar een keer een lekkere fette muis geefe, sal se weuk finne hihihi)

Kun jullie mij oofer de kat foor uwes furrtellen oom Doerak?

Ja dat kan ik zeker, dat was Tante Fleur. Toen ik bij mijn mensen kwam was Tante Fleur er al en ze was een senior dame. Tante Fleur was heel bijzonder en heeft mij heel veel geholpen toen ik nog een kitten was. Zij leerde mij alles over het buiten leven en hielp mij gelijk als er problemen waren. Tante Fleur lag veel op haar denk stoel en zag en hoorde vaak dingen die ik dan niet zag. Tante Fleur is heel oud geworden en opeens was ze over de regenboogbrug gegaan. Tante Fleur heeft een plek in de tuin en daar zit ik wel eens en dan is het net of ik haar voel. Of is dat raar?( nee hoor) Bliksem heeft Tante Fleur nooit gekend maar als ik daar zit komt hij altijd even kijken. Tante fleur heeft hier bij onze mensen samen met Ome Mickey gewoond. Die is heel oud geworden, bijna 23 jaar en toen ome Mickey over de regenboogbrug ging kwamen onze mensen in contact met de mensvrouw van Bert. En toen leerde Bert dus Doerak kennen. Sinsdien zijn Bert en ik vriendjes op Facebook.(ooooh wat mooi)

Me mamsie hep ook weer superfjaage bedagt foor me oom en neef. Iedewe week help se me met haar kollumpie in:

Mamsie wil hut (w)(fr)eete:

kompliementDoerak,  fang jij ook je eete buite, bijfoorbeeld kalkoen en fleermuis?

Nou een kalekoen of een fladdermuis heb ik hier nog nooit gezien. Maar ik vang natuurlijk wel eens wat eten buiten. Dat vinden mijn mensen dan niet leuk, ook omdat ik het dan naar binnen breng. Dat is dan voor later, maar dat mag dus niet.

Jij ben jou baas in huis, bennie ook jou baas ofer wat jij krijg foor jou eete?

Helaas niet helemaal. Ik heb speciaal eten van Hills voor mijn blaasgruis. Gelukkig is dat wel lekker. Bliksem steelt er ook wel eens wat van. Maar die heeft zijn eigen eten en lust alles. Als ik niet oplet vreet hij mijn etensbak ook leeg.(oooooh taute neef Bwikkie)

Lussie heete Bliksem? Mij vrouw zeg, het is mensefoer…

Heeft Bliksem ook al een eigen etensmerk? Dat wist ik niet en ik ken het ook niet haha. Wij zijn alletwee wel gek op biefstuk en rosbief. Dan zitten wij broederlijk naast elkaar op de tafel van de mensen het eten uit hun bek te kijken, hihi. En dan lukt nog goed ook.(eet uwes flees? Ieeeuw)

Bliksem, durfie te ete assie onweer heb?

Jazeker durf ik dat. Heet niet voor niks Bliksem. Eten is belangrijk. Niks of niemand kan mij daar van af houden hoor. En als ome Doerak niet oplet is zijn eten ook ineens foetsie hihi.

Krijggie alleen jou resjes van jou broer Doerak of krijgie ook jou eige eete?

Ik krijg natuurlijk mijn eigen eten. Ben nog een jonge katerman en die moeten flink en goed eten. Gelukkig lust ik alles. (Ikke niet hihihi)

Lussie visbuufet met paase?

Oh joepie ja dat klinkt goed. Wij krijgen hier soms verse tonijn en stukjes zalm. Dan vlieg ik door de etensbak heen en dan daarna ga ik lang wassen.

DorusKwipties

Dit was weer een spetterent innefjoew fin uwes ook niet? Ikke sal uwes een kwiptiese ommesjrijffing geefe foor mij follegenne slagoffers. So owanje kwijg je hut niet meer!!
Dit was hut foor deese keer,
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

27 thoughts on “Dorus interfjoew: oom Doerak en me neefie Bliksem

 1. Hoi Dorus,

  Wat een goed interview weer. Zo leren we Doerak en Bliksem ook goed kennen. We hebben het met heel veel plezier gelezen. Prachtige foto van jullie drietjes op de schutting. En we zijn nu natuurlijk heeeeeel nieuwsgierig naar het volgende oranje interview!!

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajooooo tantes. Oooooh uwes sal 2 week moete wagge daarfoor. Hette sal me owanjeste innefjoew worre as afsluiting fan mij kooningsinnefjoewe!!
   Het was sjoooo pannent op die sjutting hihihihi. Ikke komp ook ooferal he hihihihi

 2. Hoi Doorie.
  Wat een kei goed interview heb je weer gemaakt.Nu ken ik Doerak en Bliksem heel goed!
  En je mamsie had weer goede vragen over het eten.Eten is belangrijk voor iedereen!
  En noepies natuurlijk ook.
  Ik ben heel benieuwd wie je volgende oranje slachtoffer is.Kan je het niet heel stiekem in mijn oor fluisteren?????
  Ik kijk dus uit naar je volgende interview.
  Zachte kopjes en ik heb heel zachtjes wat kaasrol noepies in je ploemetjesstoel gelegd.ssstttt
  Van je tante Muzette

  1. Hajooooooo tante muzette. Oooooooh wat fraag uwes nu!!!
   Mijn innefjoew foor follegenne keer isse gehijm hoor!!!! Dat weete aween me mamsie en ik hihihi.
   Ikke mag aween segge datte me sjagoffers awwe 2 owanje sijn. Egwaar!!! En 1 isse kampiejoen in ies. Ooooooh ikke seg al tuhfeel!!! Hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 3. Oooh mij Doorie,

  hier jou Mamsie want zij kijk alteit mee ofer jou schouwerpoot. Wat zie mamsie nou, klimmie ook al op jou sjutting van jou oompie Doerak en jou neefie Bliksem. Oooh mamsie schrik erfan, jij durf stees meer. Bennie wel foorsichtig met jou sjutting en assie moet innefjoewe, straks hebbie sjuttingtaal. Mamsie wil het nie hebbe.
  Maar jij heb wel zo een mooi innefjoew gemaak, nu ken iedereen jou oom Doerak en jou neefie Bliksem. Zij zijn zofeel groote vriendjes van mamsie ze verkering, jou oom Bert. Mamsie is trots op jou eigen mij beebie. En mamsie is ook blij dat wij nou meer weete van ze hete Bliksem en dattie allebei biefstuk lus. Dat is belangrijk foor oom Doerak assie moet paa-raa-dee-re foor tante Lily.
  Lieve jonge, mamsie vin het spannend van ze niewe innefjoew. Ooooh mamsie zeg niks….
  Sssttt mij beebie foor gehijm,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajooooooo mamsie
   We heppe weer goet saamewerk he? Wis uwes dat oom doerak bijna furkeer hep? Hihihihi ooooh hij moet haar maar feel fette muisies bwenge!!
   Maar mamsie… asse ik repper wil worre moet ik wel fiese woortjes segge!!! Anners kwijg ik geen fens!! Oooooh yo yo yo… piese doe je so hihihihihi
   Koeskoes mamsie

   1. Oooooh mij beebie,

    willie nou inees reppe 🙀🙀🙀
    Mamsie zeg ooooh no no no
    Jou mamsie ze buikfersakking geefe doe jij so!

    Koes koes jou MammaLoesje

 4. Hoi Dorus,

  Wat een gaaf innervjiew heb je gedaan bij Doerak en Bliksem, ben blij dat ik ze nu beter heb mogen leren kennen.
  Vond je het niet eng op de schutting, ik durf dat nie hoor, ben daar veel te bangig voor.

  En Je mamsie Loesje stelt goed gave vragen over eten, is heel belangerijk vind ik.
  Sjullie sijn ene gjoed teem hoor.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajoooo oom tommy.
   Hette was heeeeel gaaf oppe sjutting bij oom doerak. En hij storte niet eens inelkaar toene we er op saate hihihihi.
   Pootjes

   1. Hoi Dorus,

    Vind het wel heel stoer dat je op de sjutting durfde te sitten.
    Volegens mij was het dan een sjupersjerke sjutting.

    Pootje van Tommy!

 5. Hoi Dorus, wat een goed intervjoew weer. Nu weten we meer over Doerak en Bliksem. Het is heel leuk om zo al onze vriendjes en dinnetjes te leren kennen.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajoooooo benne ses.
   Oooooh juwwie weete nog hoe een innefjoew was. En bij juwwie dee ik ook afferkerr. Weet juwwie nog? En ik kom nog een keer tewug bij juwwie hihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 6. Hoi lieve grote zwarte siemees die ook nog panter is, wat een leuk intervjoew heb je gedaan, samen met je mamsie!, ik ken Doerak en Bliksem van de feesboek van je oompie Bert, dat ze daar altijd antwoorden met ook een footoo erbij, en ze hadden toen Bolle een ster was een prachtige kaart gestuurd, die hebben mijn mensen nog steeds, dus ik vind het leuk dat ik nau over ze kan lezen, wat zitten jullie stoer op de schutting, was dat moeilijk?, zooo heee en wat kan Doerak een hoop eten vangen, dat wil ik ook wel, mijn vrouw roept nu dat dat niet hoeft, maar mij lijkt het handig, ik was wel heel blij dat Doerak en Bliksem gevangen waren toen ze nog een kleine kitten waren en dat ze nau een huis en mensen en een tuin hebben, maar ik was ook verdrietig dat ze als kitten zomaar alleen buiten waren, dat mag toch niet?, dankjewel Door en MammaLoes voor het machtigmooie intervjoew, zo leren we steeds meer vriendjes kennen!, wil je Doerak en Bliksem veel kopjes geven van mij?, en ik ben nau al aan het nadenken over wie er volgende keer komt, eerst dacht ik dat ik het wist, maar nau zijn het er twee en nau weet ik het toch niet meer!, lieve Door heeeeel veel kopjes en pootjes van je poomsie Kever, en je weet dat ik kaastoktoknoepies achter mijn wangen heb toch?!?

  1. Hajoooooo poomsie keefer.

   Siewug he datte se swerrufkittens waare sniksnik. Dan hoor je feilig met je mamsie in een huis te sitte mette je onnerdaane. En dan hoor je wekker eete te kwijge. Maar se heppe nu een huis met sjungel!! Hihihihi.

   Ooooh wie dag uwes dat hut follegenne keer was? Ikke denk nie dat uwes het raaj hihihihi. Oofer 2 weeke is me laase innefjoew hihihihi. En die is supermeegaowanje.
   Ooooh ikke hep de noepies gefint. Uwes moet onner me taart weer kijke. Ssssssst een stikkie.
   Pootjes poomsie 🐾🐾

   1. Door, ik dacht dat je iemand ging intervjoewen en het begint met een Jee!! maar die woont alleen, dus dat kan niet!! ik ga er over nadenken want ik ben echt zoooo benieuwd!!! en dankjewel voor de stikkies!!

 7. Hallo Dorus,

  Wat een leuke ondeugende namen : Doerak en Bliksem. Wij kenden deze katers al een klein beetje door het facebook van Bert. Helaas kunnen wij nu niet meer op zijn facebook komen, omdat wij zelf geen facebook hebben.
  Grappig hoor, Bliksem heeft inderdaad een witte streep op zijn kop die op een bliksem lijkt. Het zijn allebei wel ondernemende katers, zeg. Lekker door hun tuin banjeren en op schuttingen klimmen. Dat mogen wij niet van onze vrouw. Maar dat geeft niet, want het leven binnen is hier ook reuze gezellig. Bovendien zijn vier van ons vijven perzisch en perzische katten houden niet zo van klimmen. Wij klimmen alleen wanneer we de trap oprennen. Want dat kunnen wij wel heel snel.
  Dorus, bedankt voor het interview en we wachten het volgende oranje verhaal wel af. Vooral Ivar, want hij is zelf oranje ( met wat wit ).

  Pootjes van Cindel, Fenneke, Lisette, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Hajoooooo mefrauw marjoke.

   Oooooh hihihihi se hebbe gwappige naame he? Gewukkig niet sowals bij mij. Mij mensen dagge eers datte ik een meisje was. Ikke sei nog kijk naar me bips, daar sie je wat rammele ken. Maar nee. Ikke kweeg gewijk doortje as naam. Oooooh een week wiepe me bwoertje en ik foor de sgutting met onse meisjesnaame. En poppy bleef poppy heete, en ikke wert dorus.
   Oooooh ikke wis niet datte uwes fijf katte hep? Goet datte ik hut weet hihihihi. Dan komp ik uwes ook innefjoewe!!
   Pootjes 🐾🐾

 8. Dorus wat een super gaaf interfjiew!!!!
  Hoe leuk dat we Doerak en Bliksem nu ook hebben leren kennen…….en wat knapperds!!!!!
  De foto bovenaan het verhaal vinden wij ook erg leuk……gezellig met z’n 3en poseren op de schutting!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajooooo mefrauw ceciel. Ooooh gaaf he datte we met se alle, met se ahahalle op de sjutting saate. Gewukkig hield die sjutting ons hihihi. Ikke mag er aween fan mamsie niet op pjaate. Se is bang datte ik sjuttingtaal ga pjaate. Geen iedee wat dat is hihihihi.
   Oofer 2 week de waase kooningsinnefjoew.
   Pootjes🐾🐾

   1. Dorus het is maar goed dat je niet weet wat sjuttingtaal is!!!!!
    Dat pas niet bij zo’n nette kater als jij!!!
    Spannend……wij zijn reuze benieuwd naar jou volgende sjlagoffer (s)

    😽

 9. Lieve Dorus, Floortje en ik hebben weer samen jouw mooie interfjieoe gelezen met Bliksem en Doerak. Leuk om kennis te maken met deze vriendjes. Je bent een echte ster interviejoeer Dorus. Knuffels van ina en floortje.

  1. Hajooooo mefrauw ina en tante floortje.
   Ikke ben de besse innefjoewer hihihihi. En uwes komp daar ook agger hoor. Oooooh ikke wil iedeween tegewijk innefjoewe. Sjo weuk is hut.
   Pootjes 🐾🐾

 10. Hallo Dorus,
  Hier een klein schrijfje van Oome Jip.
  Sorry vrouwtje was het haast vergeten dat ik nog lees en schrijf mocht doen, vrouwtje had slaapjes gedaan vanmiddag.
  Wat een leuk intervieuw met Doerak en Bliksem, zo te lezen grote vriendjes en ze hebben het heel gezellig samen en jee een avonturentuin. Zou ik ook wel willen, maar helaas ik doe het met mijn ren. Ik kende Doerak en Bliksem geloof ikke niet, maar ja zeg ik ben een klein beetje oud en er zijn zoveel vriendjes dat ikke het niet kan onthouden hoor. Daarom is het zo leuk dat jij heel veel vriendjes van alles vraagt en ja de bantjas van hun lijf. Ikke bben blij dat jij ze dan een boddiejas geeft.
  Ik zal goed nadenken wie je volgende slachtoffer is, maar ik zal ook rustig afwachten en is het een verrassing
  Dorus ik moet foetsie en stoppen met schrijf van vrouwtje.
  Dank je voor je intervieuw en knuf van vrouwtje, poot en kopje van Oome Jip

  1. Hajooooo oome jip. Oooooh geef nies hoor. Uwes hep nu tog rejegeert? Hihihi.
   Ikke mag niet segge wie de laase is in mij kooningsdaginnefjoew. Het gaat egwaar heel pannent worre hihihi
   Pootjes 🐾🐾

Reacties zijn welkom