Speelgoedtest: Tjilla test een bijzondere muis

speelgoedtest

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een bijzondere speelgoedmuis: Jolly.

speelgoedtestMuizen heb je nooit genoeg, toch? Jolly is dus een heel bijzondere muis. Het is geen echte muis hoor, maar hij loopt wel helemaal zelf en hij trilt. Wel moet je mens iets doen en hij loopt niet ver dus is lekker makkelijk om te vangen. De muis is gekocht bij Tim’s huisdieren. Bij Tim’s hebben ze soms leuke speelgoedjes die ik nog niet ergens anders heb gezien.

https://tims.nl/_1-jolly-moggy-vibro-muis-vibrerend-assorti-/

Vorige week was de viltbal-die-geen-bal-is in de test en daarvan werden het rondje en het elastiek afgeknipt. Jolly heeft ook een rondje en een elastiekje en dat hoeft er niet af. Zijn jullie mensen ook zo raar? De ene keer wel, en de andere keer niet, ik snap dat niet. Maar het is dus zo dat ze aan het rondje met elastiekje moet trekken, dan moet Jolly de muis op de grond of tafel en dan gaat hij lopen en trillen. Het kan ook andersom, eerst op de grond of tafel en dan aan het elastiekje trekken.

Wat ik ervan vind

speelgoedtestWat valt mij op bij deze muis?

 •  is een dikke muis
 •  lijkt wel wat op een cavia
 •  is niet zo snel
 •  is bruin met wit
 •  zit een elastiekje in
 •  aan het einde van het elastiekje zit een rondje
 •  zit een heel klein motortje in
 •  loopt kleine stukjes
 •  trilt
 •  piept niet

Voor wie is dit?

Voor iedereen die een mens met geduld heeft. Want als je mens aan het elastiekje trekt, loopt en trilt Jolly ongeveer 3 seconden. Omdat het zo leuk is, moet het opnieuw en opnieuw en opnieuw… Jolly maakt geen geluidjes. Het leuke is dat Jolly ook leuk is om zomaar mee te spelen, dan is het een gewone muis. Met lopen en trillen is hij wel leukerder. Je mens hoeft niet steeds op te staan want Jolly loopt maar kleine afstanden. Voor super-senioren is dit misschien wel of misschien niet leuk. Het is toch een beetje raar een niet zo snelle muis die ook nog trilt.

Mijn oordeel

Zo, deze muis is wel tof! De muis ziet eruit als een knuffelmuis maar kan dus ook lopen en trillen. Het is ook wel een dikke muis dus hij heeft veel gegeten. Je hebt met Jolly ook interaksie met je mens. Want je mens moet steeds aan het elastiekje trekken en de muis dan op de grond of tafel zetten. Ik denk dat het goed is voor je band samen, want samen spelen is gezellig en fijn. Ik vind het wel jammer dat hij geen geluid maakt.

speelgoedtest Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (i love muizen)

Wij zijn allemaal op de foto met Jolly!

^Tjilla

https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

23 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test een bijzondere muis

 1. Hallo Tjilla,
  O dit is een vet gave muis, die van mij heeft een wit jasje aan.
  Ik heb deze muis jaren geleden gekregen van vrouwtje , maar een ding, ik mag er alleen mee spelen als vrouwtje mee speelt. Het is niet alleen goed voor mij om ermee te spelen, maar vrouwtje moet dus ook wat doen, net als bij jullie. Als mijn tril muis in de kast ligt dan heb ik nog heel veel muizen huis, lijkt wel op een muizenplaag . Ik heb ze nog nooit stuk gemaakt. Wel een paar keer een echte muis, komt omdat er in mijn tuin een familie muis woont en toen ik vorig jaar in mijn ren aan met spelen was, zijn er een paar keer familie muis op bezoek gekomen. Nou ik wilde wel met ze spelen hoor. IK vind ze wel slecht van kwaliteit, hun motortje zijn zo vlug kapot en ik mag ze ook niet mee naar binnen nemen van vrouwtje.
  Nu ga ik stoppen want ik ga vlug mijn huistaken doen en dan feesten. Ik ben vandaag het feestenbeest. Ikben vandaag 1 jaar geworden en dat gaan we vieren met veel knufjes en een lekker snackje. Kadotje hoefde niet, want ik heb alles wat ik maar wensen kan. Mijn grootste kado was dat vrouwtje voor mij deed zingen en daarna een enorme knuf op mijn koppie gaf, nou een groter kado bestaat niet.
  Jullie veel plezier met de muis en een grote poot en kopje van jullie vriendje Jip

  1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Jip. Je krijgt waarschijnlijk heel veel knuffels van vrouwtje voor je verjaardag. Een hele fijne dag toegewenst van ons en heel veel kopjes. Mara, Bram en Kitty en vrouwtje.

  2. Lieve Jip,

   feeliesieteert met jou jaardag en dattie jaarig ben vandaag. Hoop dattie jou heele fijne Jippedag heb saame met jou vrouw, mevrouw Jip.
   Jij krijg mij feeliesietaaziekopjes en het is ook van mij Bert want assie verkering heb feeliesieteer jij saame,

   Loesje en Bert

  3. Lieve Jip,

   Alweer een jaartje erbij. Van harte gefeliciteerd, lieverd. En natuurlijk nog heel veel gezonde jaren erbij gewenst.

   Extra veel verjaardagskopjes van Cindel, Fenneke, Lisette, Jillie en Ivar en een zachte verjaardagsknuffel van onze vrouw.

 2. Van harte gefeliciteerd Jip! Wat lief dat je vrouw voor jou geeft gezongen. Als ze dat doen, is het echt feest🥳 wij allemaal wensen jou en je vrouw een heel fijne dag 🎉

  De muis is echt tof maar hij trilt maar even als ze aan het elastiekje heeft getrokken, maar ze zegt dat wij dan het elastiekje niet te pakken krijgen en dat is ook waar. Echte muizen hebben wij nog niet in huis gezien, dat zouden we wel leuk vinden. Misschien komen ze wel een keer.

  Lief dat je tijd maakte voor een reakzie op deze bijzondere dag. Pootjes van mij en ons en hier ook een kleinigheidje van ons 🎁 zitten snacks in.

 3. Hajoooooo tjees

  Ooooooh wat een raare muishammser😳😳
  Oooooh ikke weet nie of ik daar bang foor ben. Juwwie weete hut missjien nie, maar ikke ben broekpoeper fan bewoep. Ikke ben foor een hoop bang sniksnik.
  Ikke hep een heeeeewe hoop gewoone muisies. En die sjijn weuk hihihi.
  Die heppik fan mamsie kweeg!! Toen ikke nog een ieniemieniebeebie was.
  Wel weer een gaafe riefjoew!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Nee joh, het is een muiscavia! Heb jij dan een broek aan als je een broekpoeper bent? Je krijgt toch wel elke keer een schone??? Pootjes van mij en ons!

 4. Hoi meiden, wat een koele Jolly. Jullie zijn heel dapper dat jullie alles proberen. Zelf heb ik ook ooit een Jolly gehad maar dat ding ging ineens zo ‘brrrrrr’ de kamer rond. Alsof het gewoon leefde. Dat vond ik heel eng. Mila niet, die wilde meteen spelen. Zij pakte hem in haar bek en tikte er een keer tegen aan. Echt heel stoer! Ik ben niet zo stoer. Mijn muizen moeten van whiskas zijn, dus van stof en zacht. Dat je erin bijt en weet, ja, dit is mijn prooi. Weer een hele goeie rievjoew van jullie meiden, tot op de blog! kopjes van Bram

  1. Haha, deze kan maar 3 seconden lopen dus dat is heel kort en niet ver. Wij allemaal vinden hem wel leuk maar ook wel raar en het mensenmeisje maar aan het touwtje trekken 😹 zij moe en wij niet. Het is tijd dat we weer zachte muisjes krijgen! Pootjes van mij en ons, ook voor Mila en jullie vrouw. Wij allemaal hopen dat het een beetje gaat allemaal.

 5. Hoi Tjilla en Tjaiia en Tjessi, wat ziet Jolly er lief uit vind ik, zo een dikke zachte ronde muis, ik ga vragen of ik er ook zo eentje mag hebben, ik vind muizen om mee te spelen leuk maar dan moeten ze wel zacht zijn!, en ik ren er alleen maar achteraan, ik bijt ze niet, ik heb zo een zwiepding gekregen, met een stokje en een tauwtje wat rondgaat, dat jullie ook hebben!, mijn vrouw zag het toevallig staan en heeft het voor mij meegenomen, eerst was ik er een beetje bang voor, maar ook nieuwsgierig, ik durf het tauwtje nog niet te vangen maar ik vind het mooi om naar te kijken, mijn vrouw doet steeds voor hoe je het kan vangen, ze doet zo BAM met haar hand op het stokje en dan is het stil, ze heeft er een kleine veer aangemaakt dan kan je het goed zien, op een dag durf ik het ook denk ik!, lieve dames T, dankjulliewel voor de riefjoew, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor jullie mensenmeisje, en ik heb drie snekkies achter mijn wangen verstopt, dan hoeven jullie niet te delen, je mag zelf kiesen wat je wilt, het is van Kever!!!

  1. Kever, van binnen is de muis een beetje hard want ze zegt dat er een motortje in zit. Dus misschien vind je het dan niet leuk? Wat tof dat jij ook een zwiepding hebt en wat een goed idee van een veer eraan! Ik heb het gezegd hier maar ik mag geen veer. Ik vind het wel goed dat het voor wordt gedaan want dan weet je wat je moet doen en kan je er aan wennen. Wij zwiepen elke avond een half uur en dat is genoeg. Maakt die van jou ook lawaai? Bedankt voor de kopjes en snekkies! Pootjes van mij en ons 😽

 6. Lieve Tjillameisje,

  hier tante Loesje en zij heb jou riefjoew geleeze van ze Jollie goed muis. Ik zeg jou eerlijk, mij hart ga snel slaan assie zo een maatje meer muis zie. Mij vrouw zeg Loes dat is jou muis, van ze vorm en dattie zofeel snel is. Zij zeg dattie bij meneer Tim ga kijke want misschien is ze maatje meer muis mij famielie.
  En soms doe ik meppe maar meestal doe ik kijke en droome. Maar deze Jollie is zo een goed muis, dan kan ik hobbele door mij huis. Want assie zofeel seeniejorpoes ben van jou eigen doe jij hobbele zeg mij vrouw.
  Dank jou wel lieve Tjillameisje en jou zusjes Tjaiia en Tjessi,

  Kopjes van jullie tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje, Ja, dat is het! Het is een hobbelcaviamuis. Hij is echt tof. Zo’n leuke dikke muiscavia om op te eten ehh mee te spelen. Wij allemaal hebben er lol mee en het mensenmeisje maar aan het touwtje trekken 😹 Knuffels en pootjes van mij en ons, ook voor Zusje en Oopa 😽

 7. Lieve Tjilla,

  Wat een leuke muis is dat. Je kunt hem goed zien, omdat hij zo lekker groot is. Wij kennen hem wel, want wij hebben er al eentje. Het is heel spannend hoe die beweegt en wij zijn er ook niet bang van. Onze vrouw zegt, dat wij al best heel veel speelgoed hebben. En ze zegt ook, dat dat duidelijk laat zien dat wij een stel heel erg verwende katten zijn. Maar wij vinden dat je als kat nooit te veel speelgoed kunt hebben , toch ? Heel veel speelplezier toegewenst, ook voor je beide zusjes !

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Lisette, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal, wij zijn ook verwend hoor maar dat vinden we normaal. Jullie zijn ook met veel dus dan moet je ook veel verschillende speelgoedjes in huis hebben. Speelgoed heb je inderdaad nooit genoeg. Leuk dat jullie ook zo’n muis hebben naar misschien is het wel een cavia vermomd als muis. Kopjes en pootjes van mij en ons! 😺

 8. Lieve Tjilla
  Dat is wel een heel coole muis!!!!!
  Wij vinden ook zijn kleur zo mooi……dat is eens wat anders dan dat saaie grijs!!
  Misschien dat onze vrouw hem gaat kopen voor ons maar ze heeft het ons nog niet beloofd!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hallo allemaal! Het is wel echt een toffe muis maar hij loopt maar heel even dus je mens moet vaak aan het touwtje trekken. Ja, het is geen grijze muis maar misschien is het een vermomde muit als cavia, dat is wat ik denk. Doorie denkt dat het een hamster is. Ik ben benieuwd of je deze muis krijgt maar jullie hebben vast al veel speelgoed. Knuffels en pootjes van mij en ons 🙂

 9. Hoi knappe Tjilla, wat een goede test. Alleen denken wij dat we toch liever met andere muisjes willen spelen. Die kun je lekker door de kamer gooien namelijk. Deze is daar net iets te groot voor, denken wij.
  Poot en knuffels van Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. Hallo allemaal! Oh, vind je mij knap? Wat lief, djw 🙂 Deze is misschien wel wat te dik om mee te gooien. Ik zal eens vragen om gewone muizen. Volgende week een bal. Die bal zag er space uit maar ik heb nog niet mogen kijken met mijn poten. Knuffels en pootjes van mij en ons voor jullie allemaal.

 10. Hoi Tjilla. I love ook muizen! Maar bewegend uit zichzelf hmm ik weet niet hoor. Jullie staan wel mooi op de foto’s zeg. Ik vond het weer een goede riefjiew? Pootjes van mij!

Reacties zijn welkom