Toen ik jarig was en wat Loesje schreef

jarigGisteren was een biesondere dag. Ik was jarig wegens dat ik 14 jaar werd en ik had ook vijf jaar verkering met Loesje en zij met mij dus dat was ook goed.

Verkering

jarigLoesje heeft er gisteren van alles over gezegd en ik weet het ook nog goed dat ik verkering vroeg. Ik had toen nog helemaal niet zo lang feesboek en ik zag steeds dat er een leuke poes reageerde. Toen begon ik haar te plagen, ja zo was ik toen. Ik vroeg van laat je buik eens zien en al dat soort dingen.
Ze deed het.
Ik kijken.
En ja dan ga je als katerman ook over jezelf nadenken van waar ben ik mee bezig. Plagen is eigenlijk helemaal niet goed. Dus toen vroeg ik verkering en ik heb nooit meer geplaagd en nou blijft voortaan alles zoals het nu is.

Jarig

Nou wil ik ook iets zeggen over jarig zijn.
Mijn vrouw was emo wegens dat ze zei dat ze weleens had gedacht Bert wordt een ster. Nou dat word ik natuurlijk ook, iedereen wordt het maar ik ben er dus nog steeds. Het is wat Bolle zei: je hebt tijd om te leefe en dat is je leeftijd en op een dag is het op.
Maar ik ben er dus nog, dat zei ik al.
Op Feesboek was iedereen lief tegen mij en ik kon geeneens iedereen antwoord geven, zoveel reacties waren er.

Gewone dag

Ik kreeg tonijnsoep voor ontbijt en een gesprek met liefe woordjes. En knuffels. En ik had een gewone dag want dat is het beste van mijn leefe, dat een gewone dag ook een fijne dag is.
In de vensterbank in de zon.
Een snekje erbij.
Dat mijn vrouw thuis is en af en toe naar me kijkt, dan kijk ik terug.
Er gebeurt helemaal niks.
Zo is mijn ideale gewone dag en dat was gisteren.

En nou ga ik eens kijken of ik ook 15 jaar kan worden en dan heb ik 6 jaar verkering met Loesje!!

16 thoughts on “Toen ik jarig was en wat Loesje schreef

 1. Hajoooooo oompie bert.

  Uwes gaat foorloopig egwaar geen ster worre hoor. Uwes hat gewoon meer tijt noodig om te herselle. De regeboogpoort bwijf foor uwes nog lekker digt. Uwes bwijf bij uwes frauw en bij mamsie.
  Ooooh oompie… as uwes fijftien wor, gaat uwes dan een knalfuif geefe? Toeeeee hihihihi. Dan geef ik een knalfuif asse ik fijf wor!! Dat isse nog djie jaar foor mij hihihihi
  Pootjes 🐾🐾

 2. Hallo Bert,
  Nou Bert het was gisteren echt een grote feestdag hoor, 14 jaar mogen worden en 5 jaar verkering met lieve Loesje. Dat is eggies dubbelfeest vind ikke en vrouwtje ook. Het voelen van jarig zijn weet ik ook niet wat het is hoor, want ik vind dat iedere dag die je er mag zijn heel fijn en vieren we gewoon. De poort kan niet open voor jou want jij weet lekker de wachtwoord code niet, ikke wel en die krijg jij eggies niet, miauw dat maar tegen vrouwtje, jullie gaan nu samen op stap naar nummer 15 en dat is niet moeilijk hoor. Je weet dat ik ook ga werken om 15 jaar te mogen worden.
  Bert je allergrootste kadoo zijn veel knuffels en lieve praat/miauw met vrouwtje en natuurlijk een lekker snekkie, Nou en tonijnsoep is super lekker. Mijn vrouwtje zegt wel dat je altijd 2 daagjes jarig mag zijn hoor, maar ik miauw dan: vrouwtje ikke heb iedere dag feestje met jou en vrouwtje met mij fluistert ze in mijn oortjes. Bert nu goed uitrusten van je mooie feest en van de zon, kijk die was vast ook voor jouw jarig zijn gekomen, Fijne dag en veel knuffels van vrouwtje, grote poot en kopje van je grote vriendje Jip.

 3. Lieve Bert,

  dank jou wel van jou mooie verhaal en dattie nog trugkijk op gissere, onze mooie dag. Ik zeg jou eerluk, van mij eigen ben ik ook onseeker gewees ofer jou gezond. Maar jij weet mij hart is poosietief en dan weet jij, alles kom goed. Maar het was zo een moeilukke tijd, dan mag jij op jou ferjaardag tonijnsoep eete en jij mag ferwen worre.
  Maar jou ferjaardag is alteit onse speesiejaale dag. Deze jaar heb wij 5 jaar verkering Bert en het is onse eerse juubieleejum. Maak mij eigen niks uit Bert want belangrijk is dat wij saame zijn van onse verkering. Saame is belangrijk want jij weet, jou verkering is er foor jou eigen. Offie gelukkig ben of jij heb jou moeilukke dag, jou verkering is jou baake van jou rust.
  En jij mag mij eigen alteit plaage en mij buik zien. Want assie verkering heb dan hebbie ook saame jou priefee. Dan weet jij jou buik is veilig, dat is belangrijk

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje dat is ook lief dat je niks van je onseeker hebt gezegd het moet best moeilijk zijn geweest maar nou ben ik er nog en jij ook en dit is ons juubieleejum-jaar. Misschien kunnen we er iets biesonders mee doen Loes al moet ik eerst helemaal beter zijn, dat foel ik ook. Ik kijk altijd graag naar je buik Loes die is mooi en rond en poeselig en je bent altijd ook zo netjes op je vacht dat is een foorbeeld voor mij,
   je Bertje

 4. Hoi lieve Bert, gelukkig maar dat je je verjaardag en de dag dat je 5 jaren verkering hebt met je Loes vieren, je leeftijd doet het nog!, ik ben blij dat je nog leeftijd hebt, en je hebt helemaal gelijk, we worden allemaal een keer een ster, maar niemand weet wanneer, eigenlijk is elke dag een feestje maar dat wordt een beetje te gek denk ik, gisteren was een mooi feest, het klinkt helemaal top, met je vrouw, en sneks en knuffels, en zon, en gewoon, dat is het allerbeste!, mijn vrouw zegt dat ze heel goed snapt dat je vrouw emo werd, want het was heel moeilijk na je ooperaazie, dus dan is het ekstra spesjaal dat je jarig was!, en ik brn blij voor jau en Loes, jullie zijn samen zo een mooi stel!, ik hoop dat jullie nog heeeeeeeel lang verkering hauden en nog heel lang jarig zijn, allebei, heeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!, en ik spesjaal voor jau een verjaardagshoedje op gehad gisteren!!!

  1. hoi Kever als Loes het wil dan blijft het zo met de verkering aan mij ligt het niet. Ik ben ook blij dat ik leeftijd heb het leefe is best fijn alleen vandaag was het keiwarm ik lustte mijn snek met meediesijn niet eens toen kreeg ik ekstra knuffels. Dus dat was toch poositief. Ik heb nog steeds een wintervacht daar moet ik iets mee doen,
   pootje van
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag van gisteren en met je vijfjarige verkering met Loesje. Wij hebben geen facebook, anders hadden wij jou gisteren al gefeliciteerd. Wij vinden 14 jaar nog niet zo heel oud, hoor. Lisette hoopt deze maand haar 19 en een halfjarige verjaardag ( op deze leeftijd gaan de halve jaren ook tellen ) te kunnen vieren. Dat je vrouw een beetje emo was kunnen wij ons goed voorstellen. Onze vrouw had dat vorige week met Lisette, omdat ze niet zo goed kon eten vanwege een ontsteking in haar bekje. Maar met een antibioticumkuur gaat het weer helemaal goed.
  Wat lief dat je vrouw jou zo heeft verwend op je verjaardag. Het was dus een bijzondere dag en toch ook een gewone rustige dag. Want daar houd jij van, dat begrijpen wij heel goed. En op die manier kun je je toch jarig voelen. Gisteren heeft onze vrouw ons ook iets extra lekkers gegeven, zo vierden wij jouw verjaardag ook een beetje mee.
  Lieve Bert, wij hopen dat je heel oud mag worden, samen met je lieve Loesje.

  Veel zachte kopjes en pootjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een extra zachte verjaardagsknuffel van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en jullie vrouw, wat leuk dat Lisette al 19 en een half is dat telt ook ik find maanden ook, ze is echt een superseeniejor en dan heb je weleens wat, en voor thuis is dat moeilijk. Ik heb ook dingen van meediesijnen en zo. Rustig is altijd het beste en wat lief dat jullie gisteren gesnekt hebben voor mijn verjaardag!!
   pootjes van
   Bertje

 6. Lieve Bert,
  We geloven meteen dat je Loesje leuk vond toen je haar voor het eerst zag!!!
  Het is echt een knappe poes en samen met jou, een knappe kater vormen jullie een prachtig stel!!!!!
  De liefde straalt van jullie af ❤❤❤❤
  En gelukkig dat jij je 14e verjaardag hebt kunnen vieren op jou manier……gewoon met toch wat extra’s!!!!!!
  Wij zeggen op naar de 15 jaar en 6 jaar verkering met Loesje!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ik hoop dat ik 15 kan worden ik doe er mijn best voor en ik heb steun van thuis maar je kunt het nooit helemaal zelf beslissen dat weet ik. Met verkering is het ook zo en je moet geluk hebben dat je iemand ziet van wie je foelt: zij past bij mij en ik bij haar, dan lukt de verkering,
   knuffels terug
   Bertje

 7. Lieve Bert. Dat was een bijzondere dag gisteren, jij werd 14 jaar en je had 5 jaar verkering met Loesje. Dubbel feest, een feestelijke dag die toch weer een gewone dag was, daar hou jijvan en dat begrijpen wij. Met tonijnsoep als ontbijt en lieve gesprekken met je vrouw en sneks. Dat is keifijn lieverd, dat vinden wij ook. Nu ga je op naar je 15e verjaardag en 6 jaar verkering met loes. Daar gaan we voor, met z’n allen. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, jullie snappen het gewoon is biesonder voor mij wegens dat het goed en fijn is. Ik foelde hoe mijn leefe was en na de soep heb ik ook geslapen. knuffels terug!!
   Bertje

 8. Lieve Bert, het is fantastisch dat je er nog ben…. en gisteren je verjaardag kon vieren en de 5-jarige verkering met Loesje. Dat je vrouw er een beetje emo van werd, begrijp ik heel goed. Toen je na de operaazie moeite had met opknappen was ik eerlijk gezegd ook een beetje bang dat je een ster zou gaan worden. Misschien komt dat ook omdat het net met Minoesje is gebeurt omdat ze niet kon eten. Dat je dan als mens banger wordt voor niet-eten. Ik weet het niet. Maar daarom ben ik zo dubbel blij dat jij er gewoon nog bent. Nou noem dat maar niet gewoon. Je hebt samen met je vrouw goed voor jezelf gezorgd. Een ster worden kan altijd nog, maar voorlopig nog maar even niet. En blijf maar fijn onze Bert, Loesjes verkering en onze grote vriend op Facebook. Muppet is het hier roerend mee eens en roept prrr prrr. Een grote aai knuffel van mij en groeten aan mevrouw Bert, Maria

  1. hoi Muppet en Maria ja mijn vrouw is nog steeds snel emo als ik iets doe dat ze niet snapt, andersom is dat niet zo. Ik heb mijn best gedaan om beter te worden en ik kreeg ook veel steun en ook veel rust en nou ben ik er bijna, dat ik weer mijn gewone zelf ben. Hoi Muppet!!

   Bertje

 9. Hoi lieve Bertje. Ook hier van harte gefeliesieteerd prr prr. En je jubieleeum met Loesje. Vijf jaar verkering, stoer hoor! Ikke hoop dat je nog lang bij ons mag blijven. Pootje van mij!

  1. dankjewel Minnie lief dat je aan mij denkt en aan Loes en mij. Ik hoop er ook nog lang te zijn!!
   pootje van
   Bert

Reacties zijn welkom