Bram kan iets met een stokje

stokjeHoi lieve allemaal, het saame poote wassen is bij heel veel goed gegaan. Sommige kwamen een beetje in de knoop maar ik denk dat dees poese en katers misschien een beetje ongeduldig waren. Maar iedereen heeft het kei-goed gedaan! Misschien doen we een keertje poote wassen voor erfare poese en katers. Maar dan moet ik zelf eerst erfare worden. Want nu doe ik alleen nog beginners poote wassen.

In mijn tuintje

Afgelopen week kwam de zon ineens keiveel in de lucht staan en het was overal best warm. Dan ben ik het liefst in mijn tuintje aan het rommelen. Dan loop ik rond in de tuin en dan tjek ik of alles goed is. Ik was al bij de aardbeien geweest en ik wilde naar de vlinderstruik toen ik een stokje zag liggen. Het is van bomen gemaakt. Mijn vrouw was er ook en die zag stokjeook dat er een rood puntje aan het stokje zit. Toen heeft mijn vrouw het stokje opgeraapt en het bolletje eraf gebroken. ‘Zo Brammie, dat bolletje is gevaarlijk, daar kan je vuur mee maken’. Nou, dan snap ik wel waarom ze dat bolletje eraf brak. Ik wist niet eens dat stokjes vuur konden maken. Ik ben dan ook een tuinkater en geen dafinsie. Mijn vrouw rolde het stokje terug op de grond en toen rolde het verder. Mijn kop en lijf kwamen meteen in aksie. Met mijn lijf sprong ik keihoog in de lucht en toen bam! Bovenop het stokje met beide poote. Nu had ik het stokje gefange.

Stil staan

stokjeHeel even stond ik stil op het stokje om te kijken of mijn vrouw gezien heeft dat ik het stokje meteen had gefange. En dat heeft ze want ze zei meteen: ‘Goed zo Bram, die heb je snel gevangen.’ En dat had ik ook. Daarna foelde ik in mijn lijf dat ik verder wilde spelen. Het is een beetje oer maar toch ook weer niet. Ik moest gewoon met mijn poot tegen het stokje tikken om te zien wat het deed. Mijn zusje Mila was er inmiddels ook bij komen staan want ook zij heeft nog nooit een stokje gezien die eerst kon branden en toen niet meer toen mijn vrouw dat bolletje eraf haalde.

Het stokje bewoog een beetje. Het deed niet rollen maar schuiven. Dat is wanneer het glijd en niet rolt. Ik tikte nog een keertje met mijn poot tegen het stokje aan, en weer schoof het een beetje verder. Misschien tikte ik niet goed en dat het daarom niet rolt. Mijn kop had een goed iedee. Wat nou als je de andere poot probeert. Dus ik hoppa met de andere poot tikken maar ook hier schoof het weer. Waarom rolt het nou niet. Het is toch een stokje. In mijn kop was ik even in de war want normaal rolt het toch als je er tegen aan tikt. Ik dacht bij mezelf, ik geef niet op, ik ga nog een keertje tikken, en nog een keer. Net zolang totdat het rolt. Maar na zo’n vijf keer tikken deed het nog niet rollen.

Mila keek ook

Toen ging ik zitten en denke. Denke over hoe dit nu moet. Ik wil spelen en ik heb een stokje maar hoe ik wil spelen lukt me niet. Mila wist het ook niet. Zij zat ook te kijken en te denke. stokjeToen ben ik naar mijn vrouw gegaan en heb ik gevraagd waarom het zo lastig is om te spelen met het stokje. Ik leerde van mijn vrouw dat het een luusiefer houtje is en dat dees vierkant zijn. Het heeft kanten en daarom kan het moeilijk of niet rollen. Ik wist eerst niet eens wat een luusiefer houtje is maar nu wel. Je kan er vuur mee maken als het rode bolletje erop zit. Eerlijk is eerlijk, ik hoopte van dat houtje dat het meer deed alleen maar schuiven. Het had moeten rollen zodat ik erachter aan kon rennen en dan kon ik het fange als een echte prooi. Maar dees hout mag van mij een luusiefer blijfe. Ik ga nu lekker in de zon dutten. Fijn wiekent allemaal.

15 thoughts on “Bram kan iets met een stokje

 1. Hallo stokjesvanger Bram,
  Al kon jouw stokje dan niet rollen het is een heel spannend stokje hoor en ook heel apart, ik heb niet zo’n stokje, vrouwtje wel, maar die heeft ze in de lade van de kast om kaarsen aan de steken. Maar ik heb wel ronde stokjes hoor, want die zijn er eggies. Het zijn van die knabbelstokken die je in de dierenwinkel kan kopen en dat zijn van die drugstokken. Ik doe daar dan mee spelen en ook aan knabbelen. Misschien heeft vrouwtje voor jou ook een rolstokje, die zitten vaak bij planten die je in de tuinwinkel koopt of stokken van bij het eten van de Chinees. Vraag maar eens aan vrouwtje en dan heeft ze vast ook een stokje voor Mila en kunnen jullie samen stokkerollen en wie het stokje het verste weg kan meppen.
  Bram veel plezier met het stokje deze week en knufjes van vrouwtje voor jou , Mila en Toby en lieve groetjes voor jouw vrouwtje. Veel kopjes en poot van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, ik wist niet eens dat er wiewstokken zijn. Wiewen die goed? Nou wil ik die ook proberen. En jij ben kei kreejatief want je hebt een spel bedacht. Ik ga het zeker vragen hoor Jip en dank je wel voor de tips!! Heel veel zachte kopjes van mij, Bram

 2. Haai Bram,

  hier Oopa Floris, ken je me nog kerel? Ik ben Oopa Floris van Dorus en ik kan rijme en dichte zonder…
  Dat weet ik niet meer maar hee kerel ik kom hier ook maar even kijken geloof ik.
  Ja, ja, ja…
  Ooh ja ik moet iets schrijven geloof ik. Waarover? Over luusiefers? Ik ben misschien Oopa maar ik heb hier van mijn lang zal ik leven nog nooit van gehoord. Keigaaf kerel. Ik zeg geef mij maar een paar van die takken…
  Ooh mijn vrouw roept dat het geen takken zijn. Nou het zal wel kerel. Vroeger sjeesde ik door de tuinen op jacht naar de vrouwtjes. Keistoer was ik jongen. Toen heb ik heel wat takken gebroken, ja ja keigaaf. Maar mijn grote liefde was een prinses. Kerel ik vergeet mijn nagels uit mijn tenen maar mijn grote liefde die vergeet ik nooit. Dat is een keigroot vuur jongen, voor mijn prinsessepopje…
  Ja…

  Haai kerel, weet je nog wie ik ben? Nee…
  Ik ook niet,

  Toedeliedookie

  1. Haaai oopa Floris, ben je weer de weg kwijt? Waar is je naviegaazie gebleefe? Aan vrouwen doe ik niet oopa want Mila is al lastig genoeg. Maar wiewen wel. Jip had een goeie tip. Misschien moet jij ook vaker wiewen, lekker haai zijn. Kan geen kwaad denk ik. Tof dat je er was Oopa Floris. Zachte kopstoot van mij Bram

 3. Hoi Bram.
  Dat lijkt mij een heel apart iets.Ik weet dat mijn scullary girl luusiefer houtjes heeft voor noodgevallen,alleen weet ik niet wat die noodgevallen zijn Ik zal er vanavond eens naar vragen.Zij doet wel kaarsjes branden,maar dan in van die cupjes of hoe het ook heet.Mijn broer en zus plukten die dingen altijd uit de houdertjes,en gingen er mee spelen.Maar branden doet ze alleen als ze erbij zit want ze is altijd bang dat een staart of zo in de fik vliegt.
  En ze steekt die dingen aan met iets anders.
  Wat denk je…..die stokken waar Jip het over heeft,wil ze niet voor mij halen ……tsss,omdat mijn kop er druk van wordt.
  Nou en……soms is mijn scullary girl best lastig in gebruik.
  Ik hoop voor jou dat je wel grote stokjes kunt vinden in je tuin.
  Ik vind het ook wel kei knap dat je die luusiefer gevonden hebt.Zo groot klinken ze niet.
  Groetjes,ook aan Mila
  🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾Van Muzette

  1. Hoi Muzette, wat nou? Gaa zij ze niet haale?? Schandaalig!! Ik ga het mij vrouw vragen, misschien neemt die ekstra mee want ik wil ook mee wiewen net als Jip. Ik snap dat je scullary soms lastig is. Ik hoop dat mijn vrouw niet zo moeilijk doet want moeilijk vind ik niet fijn. Ik ga mijn best voor ons doen Muzette en misschien hebben we geluk! Heel fijn wiekent met zachte kopjes van mij, Bram

   1. Ik vind het ook schandalig.
    Ik bedoel,mijn kop wordt druk nou en???Maar ja mijn scullary girl zegt dat het dan net lijkt alsof ik tegen een epileptische aanval zit.En die aanvallen schijn ik nogal veel gehad te hebben.Weet je,je voelt zelf niks van zo’n aanval.En ik neem eggies waar al 14 jaar of zo mijn pilletjes 2 X per dag.Dus waar hebben we het over.
    Ik mag best veel,maar op dit punt zullen mijn scullary girl en ik het wel nooit eens worden.Als het niet goed voor mijn kop is,gebeurt het niet.PUNT zou Kever zeggen….en mijn scullary girl ook.
    🐾🐾🐾🐾Muzette

 4. Hee lieve grote vriend Brammie, wat een mooie letters heb je weer gemaakt!, en ze waren ook spannend, want ik wilde weten of het lukte met dat stokje, dat je het kon rollen, nau als het jau niet lukt dan lukt het niemand, dat weet ik zeker!, ik vind het ook raar dat er vierkante stokjes zijn ook al zijn dat het dan luusiefers, want ik vind zelf dat een stokje rond hoort te zijn, net als een schrijfpen, die rol ik altijd van het buro af, dat vind ik mooi om te doen, ik doe heel zachtjes Tik, en dan rollen ze zo op de grond!, soms legt mijn vrouw voor de grap er eentje op mijn schaapje, die moet er dan meteen uit vind ik, dus die tik ik met mijn poot net zolang tot hij er uit is en naar beneden is gevallen, maar wat kan je nau met een vierkant stokje?!, en vuur is eng, het is gefaarlijk, gelukkig dat je vrouw had gemaakt dat de luusiefer geen vuur meer kon maken en dat jij niet dat rode bolletje op kon eten, was verder alles in orde in je tuin?, heerlijk is het hè, met zon en warm, ik wil ook steeds in de tuin zijn, en gisteren had ik bijna een flieg gevangen, hoe vind je dat?, ik sloeg er net naast, nau ja volgende keer beter!, lieve Bram is stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve Keverkopjes, en spesjaal voor jau heb ik snekkies met kipsmaak verstopt in je tuin, bij je denksteen, en ik heb ook ren rond stokje neergelegd, daar kan je mee rollen, het is van je grote vriend Kever!!, dankjewel voor je mooie verhaal!!

  1. Haaai liefe grote vriend Kever, het is soms moeilijk hier. Mijn vrouw haar kop zit vol zegt ze en dan krijg ik een vierkant houtje. Vierkant kan gewoon niet rollen zo is het. Oooo Kever, pennen zijn leuk! Die kan je heerlijk overal vanaf duwen. Vooral als ik aandacht wil van mijn vrouw dan ga ik met een pen spelen. Dan win ik. Wat lees ik nou jongen, had je hem bijna??? echt heel koel van je Kever! Ik ben kei trots op jou dat je bijna een vlieg had. De folgende keer heb je hem zeker weten want nu weet je hoe een vlieg doet. Lekker snekken Kever, daar ben ik aan toe. En dank je wel voor de mega veel Keverkopjes, Ik geef jullie kei veel Brammieneusjes terug. Kei veeeeeeeeeeeeel!!! Dank je wel dat je er was. Kever, ik heb snekjes verstopt. Vlakbij de pen van je vrouw, kan je de pen ook nog eens een tik geven! Dag liefe Kever. Pee ess, de duif is klaar, maandag vertrekt hij.

 5. Lieve Bram,

  Wat spannend dat jij een stokje vond in de tuin. Maar dan wel een stokje dat niet goed kan rollen. Jammer hoor, Wij hebben hier geen stokjes om mee te spelen, maar we gebruiken daarvoor wel eens een potlood dat gevallen is. Of als onze vrouw weer eens een kam laat vallen, dan geven we er een lekkere zwieper tegen. Kammen schuiven zo leuk over het laminaat. Meestal vliegt die dan ergens onder en dan begint onze vrouw een beetje te mopperen.
  Nou Bram, je hebt in ieder geval weer iets geleerd over niet rollende vierkante stokjes. Laat ze voortaan maar liggen als je er toch niet leuk mee kunt spelen. Maar je vond het vast en zeker wel fijn dat het weer zo mooi was, zodat je weer heerlijk in de tuin kon spelen en lekker in de zon kon slapen.

  Lieve Bram, wij wensen je nog veel speelplezier in je tuin. Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een weekendknuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal, ik wist niet dat een kam deed schuiven maar wel heel leuk om je vrouw een beetje te plagen. Onze vriend Jip kwam met een kei goed idee. Een stokje waar je mee kan wiewen. Dat klinkt nog eens goed! Ik ga het aan mijn vrouw vragen want Muzette wil ook mee doen. En misschien vinden jullie het ook wel lekker. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Zachte kopjes van mij, Bram

 6. Hoi lieve Bram. Wat een ervaring had jij in jouw tuin met een luusiefer. Leuk dat je dit verhaal met ons wilde delen Bram. Zo leer je steeds weer nieuwe dingen. Die luusiefer is geen leuk speelgoed, het rolt niet, niks. Maar er is genoeg te zien en ontdekken in jouw tuin. Geniet er maar van lieve Bram, knuffels van ons, Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, dat houtje deed niet veel maar Jip vertelde dat er stokjes zijn waar je van kan wiewen, nou die wil ook wel. En Muzette doet ook mee. Onze vriend Kever vertelde dat hij graag pennen overal vanaf duwt, dat vind ik ook leuk want die rollen wel en dat stomme houtje niet. Mijn vrouw heeft het houtje weggegooid. Ik wens jullie een fijn wiekent met stoere kopjes van mij, Bram

 7. Hoi liefe Brammie. Wat lees ik nou? Had je een vierkant stokje wat niet rolde in de tuin. Dat is me toch ook wat. Nou moet ik wel eerlijk mauwen dat ik gewoon ooferal tegen aan mep hoor hihi. Alleen als het dan alleen schuift en niet rolt tsja dan ben ik er ook wel snel klaar mee. Pennen zijn leuker. Maar die liggen vast niet zomaar in je tuin. Lieve Bram, geniet van de zon en pootjes voor jullie alledrie!

 8. Mijn lieve Brammiesaurus ik sjok even want jucifers sijn gefaarlijk. Hier liggen ze in de la en nee daar mogen wij niet in. Hier doet ze vuur maken met een stok daar drukt ze op en woeps dan komt er fuur uit. En als ze hem op de tafel laat liggen dan wil ik hem eraf meppen maar hij rolt niet. De wiew stokjes van Jip ik denk dat ze masabi heren Hier heb ik ze soms en dan ben ik echt in hoge sfeer. Wat echt sjoel is maar sttt zijn de grote mensen stokjes die ze voor hun oor hebben. Die rollen goed zijn licht en er zit iets zachts aan en als je het goed doet gaat dat stuk. Hier zitten ze in een doosje maar soms is de deksel niet goed dicht en kan je hem zo met je poot pakken. Maar sttt want als mijn vjouwtje dit leest gaan ze missjien in de kast waar wij niet in mogen. Een mega super dikke koes van mij.

Reacties zijn welkom