Speelgoedtest: Tjilla test zelfmaak-speelgoed

zelfmaak-speelgoed

Speelgoedtest: Tjilla test zelfmaak-speelgoed

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, zelfmaak-speelgoed. Dat is speelgoed dat niet uit de winkel komt maar van thuis komt of van buiten. Is dat net zo leuk als speelgoed uit de winkel? Daar kom je achter in deze test.

Zelfmaak-speelgoed

Op internet staat dat je mens ook zelf speelgoed kan maken. Als je mens een beetje handig is. Thuis is ze wel een beetje handig maar ook wat ongeduldig. Voor zelfmaak-speelgoed is het beter als je mens wel soms geduldig is, vooral als ze een speelgoedje in elkaar aan het knutselen is.

In deze test laten we er een paar zien, eigenlijk zijn ze allemaal heel makkelijk maar aan het einde van deze test geef ik ook een tip voor moeilijk zelfmaak-speelgoed. Dat is voor gevorderden, zeg maar.

Prop
Nou, deze is superduper-makkelijk maar erg tof. Je mens kan een prop maken van gewoon papier of een krant en die dan gooien, dan kun jij erachteraan rennen. Je mens kan een grote prop maken, of een kleine, net wat jij leuk vindt. Dat geritsel vind ik leuk en bijvoorbeeld een krant is goed want dan kun je daarna lekker scheuren.

zelfmaak-speelgoedDoosje
Van een wc-rol kun je ook een soort doosje laten maken. Eigenlijk twee verschillende doosjes. Als je mens de uiteinden van de wc-rol dichtmaakt, en dan de ene kant dichtvouwt en dan vastplakt en dan wat brokjes of snoepjes of een belletje of balletje erin doet en dan het andere uiteinde dichtmaakt, dan heb je een speelgoedje met geluid. Als ze wat kleine gaatjes maakt in de wc-rol ietsje groter dan brokjes of snoepjes en daar dan brokjes of snoepjes in doet, heb je een speelgoedje waar lekkers uitvalt als je ermee speelt.

Soort van slinger
Een zelfgemaakte slinger van een wc-rol. Je mens knipt dan in de lengte aan beide uiteinden en dan wordt de wc-rol een soort slinger. Je mens kan de slinger ook een beetje versieren door voordat er geknipt gaat worden, de wc-rol dus leuker maken met tekeningen of stickers. Het is wel belangrijk dat er een lege wc-rol gebruikt wordt, alhoewel eerst een wc-rol met papier er nog om slopen ook erg leuk is.

Wat ook leuk is, is speelgoed uit de natuur. De natuur is buiten je huis en daar is echt veel te vinden. Vraag je mens als die buiten is om goed te kijken of er misschien iets is waar jij mee kan spelen.

Veren
Veren zijn tof. Wij hebben buiten kleine veren maar kregen van onze vriend Kever grote veren. Alle veren zijn leuk, maar grote veren het leukst. Het leukst is als er nog een vogel aan zit maar dat mogen we niet van thuis.

Tak met of zonder blad
Wij wonen aan een groot dakterras maar kunnen daar niet op vanwege ons hek. Thuis noemt ze dat een kattenren maar wij allemaal noemen het hek. Soms waait er iets op het dakterras maar dan kan ik er niet bij. Pas was er een takje met een blad. Ze ging die voor ons pakken en nu is dat ons speelgoed. Ze zegt dat het wel nog even beter moet drogen, dan het dan nog leuker is.

Voor wie is dit?

zelfmaak-speelgoedIk denk dat dit voor iedereen leuk is. Als je mens thuis kreatief is, dan kan je mens vast mooie dingen voor je maken. Precies wat jij leuk vindt en wat bij jou past. Het is een leuke aanvulling op wat je al hebt. Plus je krijgt dan (nog) vaker iets nieuws.

Mijn oordeel
Superduper-tof. Vooral dat blad aan die tak en de veren. Maar de slinger vind ik ook leuk, maar deze had wel wat langer gemogen, misschien is het leuker om een slinger van een lege keukenrol te laten maken, dat de slinger dan langer is. De prop is ook leuk en heel makkelijk, of meer proppen, dat je kunt kiezen. Ik vind zelfmaak-speelgoed leuk en net even anders!

Hier tips voor moeilijk zelfmaak-speelgoed, vooral de handschoen lijkt ons tof!

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

11 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test zelfmaak-speelgoed

 1. Hoi miauw! Ikke vond dit een hele leuke test. Enne feere zijn inderdaad het leukst met de fogul er nog aan hihi. Ik mag dat ook niet van thuis. Propjes maakt ze wel eens voor me. En ik heb gemiauwd dat ik de wcrol ook wel interessant vind. Pootjes van mij voor jullie alledrie.

  1. Hoi Minnie! Ik hoop dat jouw mens meer geduldig is en mooier speelgoed maakt. Hier heeft ze het even snel-snel gedaan. Maar misschien doet ze het nog eens opnieuw dat weet ik niet. Proppen zijn heel leuk, vooral van een krant dat je zwarte poten krijgt 🙂

   Pootjes van mij en ons!

 2. Hoi lieve Tjilla, wat een machtig mooie riefjoew met goede tips voor mensen om zelf dingen te maken!, ik vind proppen ook helemaal top!, vooral als ze van heeeeeeel dun ritselpapier zijn (mijn vrouw zegt dat dat floeipapier heet), zo een slinger ga ik ook vragen, en veren heb ik natuurlijk al, die zijn altijd goed!, een rol voor de weecee heb ik al geprobeerd, maar ik kan niet de brokjes eruit halen omdat ik dat niet zo goed snap, maar ik wil wel een keer een helemaal nieuwe rol met papier snipperen, dat mocht Popje die hier vroeger woonde soms doen en dat vond hij altijd fantasties, weet je wat mijn vrouw soms doet?, dan legt ze een paar losse vellen van de krant midden op het kleed, gewoon slordig over elkaar heen en dan kan ik er bovenop springen, of ze legt er een paar snekkies tussen dat ik ze moet zoeken (zooo heee dat is echt moeilijk!, maar jullie kunnen dat zeker wel), een tak met een blad is altijd mooi, en hier had ik pas een aude noot, een WALnoot heette die, die kan je rollen en dat maakt een klein geluidje, dat is die noot die erin zit, ik vond bet spannend!, lieve Tjilla dankjewel voor de goede tips en ik hoop dat jullie vandaag lekker naar buiten kunnen, hier is het nog niet zo heeeeeel warm maar presies goed!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, ze zijn voor Kever!!!, en bij de tak met het blaadje heb ik snekkies voor je neergelegd!!

  1. Hoi Kever! De vellen van de krant en de noot hebben we doorgegeven thuis!

   Sinds de regen weg is mogen wij heel vaak naar buiten. Dat is leuk en gezellig want ze zet ook de parasols dan weer op en de kussentjes op de stoelen. Ook ons huisje en de tipi mochten naar buiten. Het is echt heeeeel fijn buiten.

   Pootjes voor jou en jouw familie en bedankt voor de snekkies 😽

 3. Lieve Tjilla,

  De leukste speeltjes zijn toch de speeltjes die je baasje voor je maakt vin ik, daar wor ik zo blij van.
  Soms speel ik met een klein korreltje kattegrid, ga ik pootballen de hele gang door.
  Dat is zo gaaf, en leuk om te doen.

  En weet je wat ook leuk is om mee te spelen?
  Een lege ronde schijf, mijn baasje noemt dat een lege CD schijf, volgens mijn baasje ga ik er altijd mee moon walken.

  Hoop dat jullie vandaag nog naar buiten mogen, een fijne dag voor jullie en je mensenmeisje.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy!

   Ons grit is heel klein, daar valt echt niet mee te pootjeballen helaas! Wij hebben gevraagd om een CD maar dat mag niet omdat ze zegt dat de muziek dan wegloopt en ze die dan niet kan pakken. We mogen meestal dingen wel maar dat niet.

   Vanwege dat het niet meer regent, zijn we heel veel buiten!

   Pootjes van mij en ons 😽

 4. wat een leuke test met de zelfmaakspeeltjes. En handig is dat als ze stuk gaan dat je mens ook nog kan repareren he? Voor Muppet heb ik een bos met (lange) sliertjes gemaakt van de sliertjes die aan een boeket bloemen zitten soms. Je kunt ook dunne lintjes gebruiken. In verschillende kleuren en lengtes. Die zitten vastgemaakt aan een stokje van wat ooit veertjes-hangel was. Zo kan ik er makkelijk mee rondlopen en de sliertjes bewegen achter mij aan over de grond. Dé favoriet van Muppet. Als alle andere speeltjes falen, is dit nog steeds een succes. Ik denk dat door jullie test veel poezen-mensen aan de slag gaan hoor. Goed gedaan dus. Wie weet welk leuk speelgoed we allemaal met elkaar kunnen maken. Prrrr van Muppy en aai knuffel van mij, maria

  1. Oh! Ik wil ook zo’n sliert dus heb het meteen aan thuis doorgegeven! Dat wist ik niet dat een sliert van slierten kon. Dat is wel superduper!

   Ik denk dat iedereen mooier speelgoed maakt dan het mensenmeisje heeft gemaakt 😹

   Pootjes van mij en ons!

 5. Lieve Tjillameisje,

  wat hebbie weer jou goede riefjoew gemaak van speelgoed die jou vrouw van ze eigen kan maake. Mij vrouw zeg Loes ik ben onhandig maar propjes maake kan ze wel zeg ze. En soms krijg wij ook wel rolletjes en ze rol ook met wallienoote.
  En mij vrouw gooi ook inpakpaapier op de grond en dan ga ik er wel op zitte en soms doe ik een beetje scheure. Dat heb mij Bert mij eigen geleerd. En mij peettantes maak voor Sjaanel propjes van aaluumieniefoolie en zij ren ermee door ze huis en ze gooi ze op ze bed en het is haar faavooriete speelgoed.
  Mij Zusje vin alles leuk en zij ren oferal achteraan. Mij vrouw breng soms mastappels mee van buite en dan ren mij Zusje door mij heele huis.
  Mij vrouw zeg dattie haar entoesjas gemaak heb. Selluf ga ik dan maar onner mij bank zitte anners moet ik straks ook renne…

  Dank jou wel foor jou leuke idee en geef jij jou zusjes mij kopjes en jij krijg mij speesiejaale kopje foor zo een mooie riefjoew,

  Tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje!

   Aluminiumbolletjes wil ik ook nog! En wallienoten heb ik al gevraagd. Het mensenmeisje is veel te ongeduldig om te knutselen dus dan is speelgoed uit de natuur makkelijker. Zusje lijkt een beetje op Tjaiia, zij racet ook met en om alles door het huis.

   Onder de bank is het toch helemaal niet gezellig? Tjessi zit onder de bank als ze iets hoort wat ze niet kent, of als ze denkt dat ze naar de dokter moet.

   Leuk dat uw vrouw enthousiast is, die handschoen met speelgoedjes lijkt mij heel tof. Misschien kan ze die maken?

   Pootjes van mij en ons 😽

Reacties zijn welkom