Kever heeft een mening over winnen

winnen

Mijn mensen zeggen dat ik niks kan vangen, zelfs nog geen balletje, maar ik zie helemaal niet in waarom ik balletjes zau vangen, kunnen andere katten dat wel?, nau ik toefallig niet!, ik kan het ook niet als mijn mensen een balletje zachtjes over de grond naar me toe rollen, ik probeer het wel hoor, ik krijg hele grote ogen en wiebel met mijn bips en dan… BAM!, sla ik er naast, dat kan de beste natuurlijk gebeuren en ik trek me er niks van aan, ik probeer het daarna gewoon weer, en ik sla weer mis, toch vind ik het een leuk spel, spelen gaat niet om het winnen, het is voor de gezelligheid, en als ik zo’n balletje meteen vang wat is dan het PUNT van zo’n spel?

winnenIn de tuin

Omdat mijn mensen zeker wisten dat ik niks kon vangen, reageerden ze veels te laat toen ik in het donker naar binnen kwam rennen, ook al hoorden ze gepiep, ik had in de tuin iets gevangen en het losgelaten in huis, zooo heee ik was trots!, mijn mensen dachten dat het een muis was, ze zochten maar konden hem niet vinden, de volgende dag zagen ze dat het beestje onder de bank had gepoepst en dat het geen muis was, nee dat wist ik natuurlijk allang!, doordat ik bleef snuffelen bij de boekenkast merkte mijn vrouw dat het diertje daar verstopt zat, de hele onderste plank moest leeg en eruit worden gehaald, uiteindelijk kwam het jonge ratje te voorschijn en rende weg, recht mijn mond in!, ik rende er weer mee naar buiten en liet hem daar los en zette zo een PUNT achter mijn afontuur.

Boekenkast

Maar niet echt hoor!, want in de avond kwam ik WEER naar binnen rennen, deze keer waren mijn mensen sneller maar toch niet snel genoeg, ik bleef erbij zitten toen ze opnieuw de boekenkast kapoo maakten en alles opzij schoven, na een hele tijd hadden ze het ratje gevonden, hij zat in een rol kadoopapier verstopt, slim hè?, en mijn man heeft hem op straat gezet zodat ik hem niet opnieuw kon vangen, ik ben nog de hele avond en volgende dag bezig geweest met rommelen in de tuin, we wonen dichtbij een grote rivier en daarom zijn er ratten in de tuinen, ik vond het een machtig mooi spel, intussen maakten mijn mensen schoon, mijn vrouw durfde niet weg te gaan, ze was bang dat ik dan weer iets zau vangen zonder dat zij het merkte, en toch was er de folgende ochtend weer gerommel in de woonkamer en had ik weer iets gevangen en losgelaten!, mijn vrouw zei dat ze op het PUNT stond om te gaan gillen.

winnenGras

Sinds die derde keer heb ik niks meer gevangen, dat hoeft ook niet want ik heb laten zien dat ik het kan, jonge ratjes letten nu goed op als ze mij zien, ze denken O jee, dat is Kever, en dan zijn ze al weg!, ik foel me een echte Amsterdamse kater omdat ik ze gevangen heb, nu probeer ik weer mijn dobbelstenen en mijn lepels te vangen, het lukt eigenlijk nooit want ze zijn altijd te snel voor mij, ook al liggen ze stil, geeft niks dan vang ik het gras, dat lukt eigenlijk altijd, ik krijg er veel kompliementjes voor, mijn mensen moeten om me lachen, en ik zei toch al dat het niet om het winnen ging maar om het spel, dat is juist het PUNT.

22 thoughts on “Kever heeft een mening over winnen

 1. Hajooooooooooo poomsie.
  Hihihihi ooooooooooh heppuwes watjes gefang? COOL…fetcool seg!! Ikke snap niet waarom uwes frauw er so een PUNT fan maak! Eers lag se uwes uit dat uwes geen bal kan fange. En nau heppuwes watjes fangt en isse het weer niet goet!! Naufanuwesja!!! Ikke snap dat uwes hier furrwart fan wor hoor!!
  Poomsie… onner uwes stretsjer lig een pakkie stikkies. Ssssst hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grote siejemeze jongenskater die papa is van Faalentino!, je zegt het presies zoals het is, als ik mijn dobbelstenen niet kan vangen, of naast een balletje sla moet je mijn vrouw zien… dan gaat ze lachen!, ze zegt altijd dat ze lacht omdat ze me lief vindt, maar toch, en nau héb ik iets gevangen en dan vinden ze dat niet fijn, ja dan weet ik het ook niet meer hoor, ik denk dat ik gewoon maar niks meer vang, dat is net zo makkelijk, o jawel, mijn kouwstiks, die vang ik wel, mijn vrouw gooit er altijd stukjes van door de kamer en die vind ik meestal wel, niet altijd hoor, maar vaak wel!, ik denk dat zwarte amsedamse siemezen die niet helemaal siemees zijn gewoon heel erg slim zijn, denk je niet?!, zooo heee en ik vond onder mijn stretjser een HEEL pakkie stikkies, helemaal top!, dankjewel Door!, ik heb voor jau kaastoktoknoepies op je balkon gelegd, onder je ploemenstoel!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van je poomsie Kever!!!

 2. Hoi Kever.
  Wat knap dat je ratjes gevangen had en dat ze niet kapot waren!
  Ik moet zeggen,dat mijn scullary girl waarschijnlijk zou gaan gillen als er zoiets binnen zou wandelen.Die is niet zo van echte muizen en ratten.
  Ik weet het eigenlijk niet.Van mij mogen ze buiten blijven,want ik speel alleen met mijn balletjes,en nu ik een dagje ouder wordt doe ik dat ook een beetje minder.
  En een gillende scullary girl is ook niks.Dat weet ik wel zeker!
  Maar ik weet dat het spel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel belangrijker is dan vangen op zich.Als ik speel geef ik een mep tegen het balletje en dan hoor ik waar die heen gaat,en dan ren ik er naar toe en hopla weer een mep de andere kant op.
  Dat is leuk.Gewoon op een bal of ander speeleding liggen of in mijn poot hebben,is niets voor mij.
  Dus ga lekker door met gras en lepels vangen, en je tuin in de gaten houden.Dat de ratjes weten: hier moeten we niet zijn want dan komt Kever!
  Ik heb onder je stoel wat stickjes verstopt.Eet ze maar snel op want die ratten mogen ze zeker niet hebben!
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi lief vriendinnetje Muzette, dankjewel voor de kompliementen, ik was ook best trots op mezelf, folgens mijn mensen ging een beetje breed lopen, of dat echt zo is weet ik niet hoor!, mijn vrouw heeft ook één keer gegild van schrik, nau daar schrok ik weer heel erg van!, dat was toen het ratje ineens ging rennen, gelukkig kon ik het meteen weer oppakken en mee naar buiten nemen, ik maak ze niet kapoo want dat hoort niet vind ik, het is net als wat jij zegt met balletjes, als je zo een balletje vangt is het spel toch meteen voorbij?, dat is helemaal niet leuk, ik vind het knap dat je zo goed met balletjes kan spelen en dat je ze kan vinden en er een tik tegen kan geven, dat ga ik ook eens proberen, ik heb wel een paar keer een kopbal gegeven, dat was ook machtig mooi, en het deed geen pijn want ik mag van mijn man alleen zachte balletjes om mee te spelen, folgens mijn vrouw was het toefal dat ik de bal kopte, maar dat is niet waar hoor, ik deed het ekspres!, doe je voorzichtig met het zonnetje Muzette?, het is heerlijk warm maar als je echt helemaal in de zon ligt is het TE warm denk ik, dankjewel voor de stikkies, ze zitten al veilig in mijn buik!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes met eem zacht tingeltje van Kever!!! ook voor je scullary girl natuurlijk, en spesjaql voor jau heb ik snekkies op je balkon gelegd, vlakbij waar je aan de muur krabt, en het zijn snekkies die jij mag eten, dus zonder roosmarijn en kooldinges!!

 3. Hoi Kever,
  Wat een geweldig verhaal!!!!!
  Jou mensen zeggen nooit meer dat je niks kunt vangen!! 😹😹😹😹
  Wij proberen ook wel eens iets in de tuin te vangen en springen dan mis.
  Meestal belanden we dan tussen de planten……..nou dan hebben we toch iets gevangen net zoals jij gras vangt!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, mijn mensen worden nau al zenuwachtig als ik in de tuin ga rommelen, dat ik weer iets vang!!, wat goed dat jullie planten kunnen vangen, dat ga ik ook eens proberen, ik vind het ook dapper dat jullie tussen de planten springen, dat durf ik nog niet zo goed, mijn mensen zeggen dat ik een keurige katerman ben en dat ik meestal op de paadjes blijf, alleen mijn twalet is tussen de planten, ja logies dat hoeft niet iedereen te zien toch?, hebben jullie wel eens beestjes gevangen?, en wat doen jullie daar dan mee?, lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Dopey en Tica, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve knuffels terug, ze zijn ook voor jullie vrouw natuurlijk, en voor de kipjes, en ze zijn van Kever!!!

 4. Lieve Kever,

  wat fertel jij mij eigen nou? Hebbie ratte gefange in jou tuin? Ooh jij ben jou eigen rattefanger van Amserdam. Assie ratte kan fange dan kan jij iets Kever. En jij heb gelijk, het maak nie uit. Jij hoef er niks mee, jij heb jou mense laate zien dattie jou ratte kan vange. En jij heb jou mense nog meer laate zien. Jij heb jou ratte nie in jou kouwstik gestop, jij heb jou ratte nie in jou frietuur gegooi. Jij heb jou ratte gewoon losgelaate bij jou mense in jou huis. Dan heb zij er ook plesier van. Dat is belangrijk want soms wil jij toch jou mense ferrasse.
  Selluf heb ik nog nooit mij ratte gefange, mij vrouw zeg dat ze dat nie zofeel erg vin. Mij Zusje fang wel fliege en wepse en mij broer, Oopa Floris heb in ze jonge jaar ooit bijna ze duif gefange. Toen heb ik wel mij oog eruit gekeeke. Maar het was mij broer nie gelukt, selluf denkie van wel want hij is in ze war. En jij kan nog zofeel zegge Kever, hij heb iets in ze kop en hij geloof erin van ze eigen. Dan kan jij het beeter zo laate want jij kom er tog nie tusse. Mij vrouw zeg dattie het zofeel dapper vin van jou mense dattie jou ratte buite heb gezet. Maar van mij eigen vin ik het ook lief dattie ze gewoon weer trug gebracht heb. Dan foel zij wel in ze hart, Kever isze echte rattefanger. Dan win jij wel iets Kever, jij win het hart van jou mense. Mij erfaring is, jij hoef jou wedstrijd nooit te winne. Assie het hart van jou mense maar nooit ferlies.
  Lieve Kever vandaag trakketeer ik op kaaneelstokke en suikerspin en jij hoef het nie te fange. Foor jou mense heb ik banaan in sjokolaaa en foor Ooma heb ik speesiejaale noogaa foor Oomaas en het is weeges dat het Kermus is. Dat heb mij vrouw mij eigen fertel. Hoop dattie erfan geniet,

  Loesje

  1. Lieve Loes, oooo zau je ratjes kunnen frieturen?, nee hoor, dat vind ik zielig, ze hebben een papa en een mama die op ze wachten, en ik weet ook niet of ik ze zau mogen frieturen van mijn mensen, en ik kan natuurlijk niet stiekem zomaar in de keuken gaan staan!, maar mijn mensen durven in ieder geval niet meer zo hard te lachen als ik een balletje niet kan vangen, weet je wat zo gek is?, ik weet niet eens of mijn mensen wel echt blij waren met de ratjes, dus ik weet ook niet of ik het nog een keertje doe (jawel hoor!), maar nu is het te warm, ik had vanochtend mijn lepel bijna gevangen en toen was ik al moe, ik denk dat ik beter in de nacht die ratjes en ook mijn lepels en mijn dobbelstenen kan vangen, omdat ze dan rond gaan lopen, maar dat mag ik niet van mijn mensen, jammer is dat, zooo heee wat goed dat Oopa Floris bijna een duif had gevangen, die zijn heel groot!, en bijna is hetzelfde als helemaal vind ik, is Zusje nooit geprikt door een weps?, dat kan zeggen mijn mensen, Bolle had er een keertje eentje opgegeten en toen was hij bijna geprikt in zijn mond, hij kon de weps gelukkig nog uitspugen, fliege kan ik ook wel eens proberen, eet Zusje ze op?, en krijgen jij en Oopa Floris en jullie vrouw dan ook een stukje?, en weet je wat helemaal top is?, mijn mensen zeggen dat ik hun hart al heb gevangen!, ik hau het heel foorzichtig vast, dat het niet kapoo gaat, o Loes wat is die suikerspin heerlijk!!, en ook de kaneelstokke, mijn mensen zitten te genieten van de banaan in sjokolaa, en Ooma van de noogaa, van mij mag het wel elke dag kermus zijn!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik hamburgertjes gebakken, met maajonesse erbij, en ketsjup!!!

 5. Oh lieve Kever, wat stoer van jou dat je zomaar ratten hebt gevangen, maar ook heel lief dat je ze weer terug hebt gebracht. Ga voortaan maar met je lepels spelen en gras vangen dat is toch veel leuker dan ratten? Dat vinden jouw mensen vast ook wel. Fijne dag lieve Kever, knuffels van ina en floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, mijn mensen hebben liever dat ik met mijn lepels en mijn dobbelstenen speel, dat heb ik vandaag nog gedaan maar ik kon ze niet goed vangen, geeft niks zegt mijn vrouw en dat vind ik ook, het is nu toch veels te warm om iets te vangen, dat doe ik een andere keer weer, of niet, dat kan ook!, maar het gras kan ik altijd vangen, ik laat me gewoon vallen, rol op mijn zijkant en dan trappel ik met mijn achterpoten en sla met mijn voorpoten, soms fliegen er hele klonten gras door de lucht!, lieve mevrouw Ina en Floortje en jullie manmens, ik wens jullie met zijn drietjes een fijne zondag en ik stuur heeeeeeeeeel veel lieve kopjes met een grasspriet, ze zijn van Kever!!

 6. Hoi Kever!

  Heb je toch even laten zien dat je heus wel wat kan vangen! Balletjes en lepels zijn om mee te spelen, niet om te vangen. Ik vind het superduperknap van je. Hier thuis mogen wij niets vangen, pas had Tjilla een krekel mee naar binnen genomen en gisteren een hele dikke flieg. Fliegen mogen wij ook niet vanwege dat ze het vies vindt en ze bang is dat we eitjes in ons buik krijgen. Mag jij wel een flieg mee naar huis nemen?

  Pootjes van mij en ons 😽

  1. Hoi lieve Tjessi, gelukkig dat jij ook vindt dat balletjes en lepels niet om te vangen zijn, maar gewoon om mee te spelen, nau weet ik het zeker!, ik heb vandaag al even gespeeld met mijn dobbelstenen en ik had ze bijna gevangen maar het is te warm nu om heel druk te zijn, zijn jullie ook buiten vandaag?, zooo heee wat knap van Tjilla dat ze een dikke flieg had gevangen, ik heb nog nooit een flieg gevangen, zijn die lekker denk je?, en ook nog een krekel, die heb ik niet in mijn tuin denk ik, die maken toch ook geluid?, mijn mensen moeten altijd lachen als ik een flinder zie want dan ga ik meedansen, de flinder in de lucht en ik op de grond, het is gezellig om samen te dansen!!, lieve Tjessi ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik kouwstikkies van de Liedel in jullie buiten neergelegd, het zijn de stikkies met zalmvisjes!!!

 7. Hoi kever,

  Ben mauw trots op jou dat je toch zomaar een rat hebt gevangen, enne………ik wist dat je dat kon. Echt!

  Kom zelf nooit buiten, maar kan ook best goed vangen, al zeg ik het zelf.
  maar jij bent de beste vanger hoor, zo stoer.

  Nu weten je man en vrouw dat ook, en kan je er samen tot in de puntjes erover tetteren.

  Pootje van Tommy!!

  1. Hoi lieve vriend Tommy, dankjewel dat je wist dat ik iets kon vangen, dat heb ik gefoeld en daarom lukte het ook!!, ik moest er best van tetteren hoor, wat vang jij allemaal?, vang jij het liefste balletjes of speelmuisen of iets anders?, ik vind balletjes enzo nog veels te moeilijk hoor, dat lukt mij niet, dus misschien kan ik dat van jau leren!, tik je er dan ook tegenaan?, en wat doe je als je iets gevangen hebt?, ik denk eigenlijk dat jij de beste vanger bent Tommy!, want binnen iets vangen is het allermoeilijkste en dat kan jij!!, heeeeeeeeel veel kompliementen en ook lieve kopjes voor jau en je mensen, ze zijn van Kever!!!!

   1. Hoi Kever,

    Soms doe ik pootballen met mijn baasje, hij rolt dan een balletje mijn kant op en ik tik er tegen aan.
    Lukt niet alletijd hoor, maar soms wel.

    En ik doe ook veertjes uit een rare doos vangen, die veer draait miljoen keer op en neer. En ga er voor liggen en dan BAM heb ik hem.

    Als je ratten kan vangen kan je ook balletjes enzo vangen hoor Kever, gewoon oefenen met je personeel.

    Heb de kopjes door gegeven, je krijgt een knuffel terug van mijn baasje en deeltijdbaasje, en een pootje van mij!

    1. Hee Tommy, zo een rare doos met veren had ik ook, zooo heee ik was er bang van!, ik vind het top dat jij dat kan, die veer gaat veels te snel vond ik, en met een balletje rollen doen mijn mensen ook, maar ik kan dat niet zo goed, mijn mensen dachten eerst dat ik niet goed kan zien, maar ik kan gewoon niet zo goed slaan, we oefenen elke dag en toch kan ik het niet, maar dat vind ik geen PUNT hoor! zo kan iedereen weer wat anders en dat is juist leuk!, dankjewel voor de piot en de knuffels en ik stuur weer heeeeeeeeel veel lieve kopjes terug, voor jullie alledrie!!, ze zijn natuurlijk van Kever!!

 8. Hallo Pepeoom Super Kever + de rattenvanger van Amsterdam. Soooo segge ik vinnsse geweldig wat u hebsse gedaan. Hier segge mijn fjouw dat ik geen rat mag fangsse want se is er bang fan en hier hebsse wij se niet. Pepeoom weetse u dat er een plaatsje is Hamelen dat is ook van de ratten fanger en mijn vjouw segge dat is mooi. Ik hebse hier ook dat se mij niet begjijpsse. Ik was sjakkenroller maar ik ben nu tassiesroller. Die sjijn gjoot en soms pas ik in de tas maar ik blijfsse nog thuis hoors. Maar ik hebsse sttt wel feel noeppies uit de tas gehaalsse hi hi . En ik heb er sofeel dat u ze lekker kan soekjes , en nee ik maak geen spelletje met u onder de lepels en sjaapjes liggen ze maaar sttt. Ik durfsse nu niet in de boekenkast te leggen want dan vinden u mensen ze. En ik hebsse ook feel fis gefangse het water was hoog maar niet heel hoog bij ons en ik hadsse mijn emmers bij me. Dus foor u en uw mensen heb ik jekkere fis. Voor u mensen gebaksse op de barbekjoe met lekkere saus. Voor u zit in een heerlijke saus . Pepeoom voor u een dikke koes ook van Amber Jiekkie Dulce en Kyana . Van Givencio moest ik zeggen het gaat heel goed en hij is weer aan het sjudde maar dat mag want hij hebsse flodders om mee te sjudden. Ik weetse niet wat se bedoelsse want se segge dat ik daar nog te klein voor bensse.

  1. Heeeee daar is mijn lieve lieve grote Faalentino!!!, als jij thuis geen ratjes mag vangen kom je gewoon een keertje loosjeren en dan gaan we samen lepels vangen, én ratjes!, en dan leer jij mij tasjesrollen, kan dat?, want als daar noepies inzitten lijkt me dat een leuke hobbie, wat ben je toch al een grote jongen die al zooooveel dingen heeft geleerd, je Pepeoom is megatrots op je!, gelijk heb je dat je nog thuis blijft, je kan altijd nog de wijde wereld in, en weet je wat het is?, thuis is het toch altijd het fijnste, dat weet ik zeker, zooo heee en die noepies onder mijn lepels en mijn schaapjes die wáren me toch lekker!, ze zitten allemaal feilig in mijn buik, daar bewaar ik ze, en ook dankjewel voor de fis, gelukkig maar dat je niet hoefde te zwemmen!, zijn jullie feilig nu?, dat komt vast doordat jij zo goed geholpen hebt met je emmers, en ook nog fis gevangen, jij krijgt een GROTE toekomst, dat weet je Pepeoom nau al!, een dikke koes terug voor Amber en Dulce en Jiekie en Kyana!, en ik ben blij dat Givencio zich weer goed genoeg foelt om te schudden met zijn flodders, dat leg ik je nog wel eens uit, als ik me dat nog helemaal kan herinneren, lieve Faalentino ik stuur heeeeeeeeel veel lieve kopjes naar jau en je famielie, en ik heb een hele grote lepel met snekkies rondgestrooid door jullie huis, overal waar je kijkt ligt iets lekkers, het is van je Pepeoom Super Kever + !!!

 9. Lieve Kever,

  Wat heb jij weer een avontuur beleefd met die rat en je mensen daardoor ook. Onze vrouw zegt dat ze zich helemaal kan voorstellen hoe dat is gegaan. Maar wij vinden het wel heel knap van jou , hoor Kever. Daarmee laat jij zien dat je een echte kater bent en je laat daarmee ook zien dat je oergevoelens in orde zijn.
  Wij zijn hier niet zo knap dat wij hier dieren vangen. Wij kijken wel de vliegen na die soms door het huis vliegen en er was hier een paar jaar geleden ook een muisje in de huiskamer , maar we laten onze vrouw die zelf vangen. Ze vraagt ons wel eens of we een grote spin voor haar willen vangen, maar dat doen we ook niet. Dat vind onze vrouw wel vervelend, want dan laat ze of de buurman komen, of ze verdwijnen in de stofzuiger. Wij vangen hier alleen maar balletjes en hengels en ander speelgoed en lekkere brokjes. En we zijn het helemaal met jou eens dat het om het spel gaat en niet om iets te winnen. Want altijd maar winnen is op den duur ook saai. En als je dan een keer wel wint, dan is het ook veel leuker.

  Lieve Kever, wij zijn benieuwd naar je volgende avontuur. Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een extra knuffel van onze vrouw.

 10. Hoi lieve allemaal, dankjulliewel dat jullie het knap vinden dat ik die ratjes kon vangen, ik was best heel trots en mijn mensen zeggen dat ik ekstrabreed ging lopen, en ze waren bang dat ik naast mijn witte sokken ging lopen, maar dat kan helemaal niet!, een spin heb ik ook nog nooit gevangen, dan moet je heel hoog in de lucht zijn of heel hoog springen en dat kan ik niet, fliegen heb ik ook nog niet gevangen maar ik lees van meer katten dat ze die vangen dus misschien ga ik het een keer proberen, ook al lijkt het me moeilijk hoor want ze zitten in de lucht en hoe kom ik daar?, Ik vind het knap dat jullie balletjes en hemgels en brokjes enzo vangen, dat kan ik echt niet, maar ik heb wel gisteren een balletje gekopt, hoe vinden jullie dat?, folgens mijn vrouw was het toefal maar dat is niet zo hoor, ik deed het omdat ik dat wilde, zo POK! met mijn hoofd tegen het balletje, het vloog meteen weer een andere kant op, maar wat jullie zeggen is helemaal waar: als je altijd wint is het na een tijdje ook maar saai, en een spelletje is voor het gezellig!, lieve Jillie, Cindel, Ivar, Lisette, Fenneke en mevrouw Marjoke, ik stuur jullie heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!

  1. O ja, en mijn mensen zeiden tegen mij dat ze hoopten dat ik even geen aconturen meer heb!, dus vandaag heb ik alleen mijn dobbelstenen proberen te vangen!

Reacties zijn welkom