Floris doet vakanziewerk (deel 2)

Floris Haai piepel, hier ben ik weer. Oopa Floris. Keigaaf toch vind u nie? Mijn vrouw zegt dat ik vakanziewerk doe. Nou dan zal dat wel, ik doe lekker wat ik doe. Heb ik al gezegd wie ik ben? Ik ben oopa Floris, haai allemaal…
Mijn vrouw zegt dat ik jullie moet bedanken. Ik weet niet waarvoor want ik heb niks gedaan. Ooh het is voor jullie lieve reacties. Nou ik ben ook lief, sterker nog liever worden ze niemeer gemaakt.
Ben ik gemaakt? Wha haa, die is goed. Ik maak vakanziewerk dus vooruit met die geit…

Eten

Mijn vrouw zegt dat ik vandaag iets ga vertellen over wat niet zo goed meer lukt? Hoezo niet zo goed meer lukt? Ik kan alles nog, echt wel. Ze zegt dat ik last heb van deement zijn, nou die is gek. Ik heb nergens last van, toch..? Heb ik ergens last van? Even denken, last…?
Ik heb honger, keistoer toch. Ik heb altijd honger. Mijn vrouw zegt dat ik de hele dag achter Florishaar aan loop en om eten roep. Nou geef me dan eten vrouw, komaan eten dan…
Dan…
Ik zou het echt niet weten. Maakt het iets uit?
O ja, als ik eet dan vliegen de stukken in het rond en ik zorg dat de hele vloer onder ligt.
Echt waar, doe ik dat? Ha ha, keigaaf, ik ben net een bavi…  dinges. Weet ik veel, ik ben oopa Floris en ik ben groot en sterk. Niemand maakt mij gek!
Als ik mijn buik vol heb dan spuug ik het weer uit. Keilekker want ik eet het gewoon weer op, maakt mij niks uit. Ooh mijn vrouw roept dat ik dat niet mag. Nou daar denk ik anders over, ha ha… Lekker schrokken, hap, slik weg!
Even denken…
Ik kan goed eten, daar is niks mis mee.

Krijse

Haai pie… en nog wat, hier ben ik Oopa? Nou ben ik toch vergeten hoe ik heet?
Vrouw…, Loes? Hellup mij? Wie ben ik?
Wie? Floris? Ja dat weet ik toch zelf ook wel. Ik ben Floris Oopa. Vroeger toen mij vrouw mij vond in het asiel heette ik al Floris. Waarom zou ik dan nou anders heten? Ik vond er niks aan in het asiel. Ik zat maar te wachten tot mijn vrouw kwam en toen ik ze binnen zag Floriskomen ben ik meteen uit mijn mandje gekropen. Heb ik even flink staan krijse dat ik mee wilde. Ik krijste keihard:  je laat me hier toch niet achter? Ik wil hier weg!  Ik ben Floris! Toen mocht ik mee, keigaaf toch.
Als Oopa zou ik zeggen…, mijn adfies…
Precies, dat bedoel ik maar.
Krijse kan ik goed. Overdag, s’nachts, maakt mij niks uit. Ik ben een soort Krijsvat, keistoer.
Wat moet ik nog meer vertellen vrouw? Loes?
Wat?
Echt waar?
Dat geloven jullie nooit. Luister goed piepeltjes. Ik plas waar ik sta. Krijse en plassen, wie doet mij wat? Het maakt mij echt niks uit, mijn vrouw ruimt het wel op, je hebt je vrouw toch niet voor niets? Ja wat dacht je dan, dat ik dat zelf ging doen. Wha haa die is gek. Ik ben Oopa Oopa…
Oopa ja…
Oopa!
Oopa krijse…

Keislaap

Haai ik ben altijd vrolijk, ik heb gewoon goeie zin. Mijn vrouw zegt dat ik stemmingsdinges heb. Ik weet niet waar ze het nu weer over heeft. Soms ben ik weleens boos. Echt waar, vanuit het niets keiboos. Dan kan ik hard meppen en ik ren op je Florisaf. Dat had ik vroeger al. Mij maken ze niks want ik bijt mijn vrouw zo in haar neus of in haar…. ja kuiten! Wha haa lachen toch. Mij vrouw zegt dat ik altijd al een speciale jongen ben geweest. Hee ik ben oopa Floris, natuurlijk ben ik spesiedinges.
Kei-Spesie ben ik…
Wat…, waarom?
Wie zijn jullie?
Zijn jullie Oopa Floris? Keigaaf. Ben ik nu niet meer alleen? Loes ben jij Oopa Floris?

Ze zeggen dat ik nu moet gaan dutten, ik ben moe piepel. Kei moe, maar mij piepel je niet. Hee landgenoten dut ze en wat..? Volgende week? Ik zou het niet weten…
Ooh…
Mijn vrouw zegt dat ik er dan weer ben. Nou ik weet niet waar ik dan ben maar ik ben er. Natuurlijk ben ik er, keislaap!
Gaap!

Toedeledookie

21 thoughts on “Floris doet vakanziewerk (deel 2)

 1. Hallo Oopa Floris,
  Wat kan jij kei gaaf miauwvertellen, wordt ik helemaal vrolijk van wat jij allemaal schrijf doet. Ikke vind al vergeet je wel eens wat je het harstikke goed doet hoor.
  Eigenlijk is dat voor jou toch heel vermoeiend om nog vakantiewerk te doen, maar je doet het vetgaaf hoor. Vraag eens aan vrouwtje of je hier geen vast baantje van kan maken, kan jij iedere week vertellen van jou avonturen.
  OOOO doe jij alles 2 keer eten, nou ik kom van een boerderij en daar deden die grote beesten dat ook, maar dat blijkt dus super modern te zijn en hoeft jou vrouwtje jou maar voor een keer eten te geven en jij hebt twee keer buikvulling.
  Als jij iets niet meer weet vind ik toch wel dat jij een hele slimme Oopa Floris bent, want doet het aan vrouwtje of mantelpoes Loesje miauwvragen. ja ze is een hele lieve poezel, altijd zorgt ze goed voor jou en daar moet je haar veel kopjes voor geven en niet die rare patsen en knabbels hoor. Die moet jij maar vergeten.
  Nou ga jij nu maar weer vlug slapen en van mijn vrouwtje en mij heel veel knuffels.
  Tor de volgende week weer en DAAAAAAGGGGGG.
  Jouw vriendje Jip

  1. Haai Jip,

   hier ben ik….
   Hier ben ik weer, Oopa Floris.
   Keistoer hè
   Ik doe vakanziewerk zegt Loes, nou dat is toch vetgaaf.

   Mijn vrouw heeft jou….
   Jou dinges voorgelezen.
   Haai Jip jij bent mijn vriend.
   Ik ben Oopa Floris en ik ben al kei oud. Maar ik kan nog alles. En eten doe ik twee keer, wha haa
   Zo lekker, zo lekker….
   Uhm
   Ken ik jou…
   Wie?
   Oooh Jip mijn vriend. Jij bent mijn vriend Jip, ik ben keiblij met jou. Ik ga nooit meer weg want ik doe vakanziewerk.
   Nu ben ik moe Jop, Joep…

   Toedeliedookie

 2. OOPAAAAAAAAAAAAAAAAA
  Oooooh hihihihi. Uwes moet aan oompie bert fjaage offe uwes 1 keer per maant mag sjrijffe hihihihi. Isse weukkkk.
  Oopa… asse uwes tintelt…NIET TEEGE DE TEEFEE MEER!!!
  Seg me na… niet teege de teefee!!! Dat isse tauwt. Hihihihi.
  Ikke hau uwes oopa!!! Koeskoes💋

  1. Haaaaai kereltje,

   WHA HAAAAA
   Wat zeg je?
   Oopa Pinkeltje
   Wie ben ik…
   Loes hellup
   Hellup
   Loes…..

   Oooh kom maar mij jonge jij ben zo in jou war….
   Dooorie, jou Oopa ga nu slaape want hij snap er nies meer van.

   Haaai…..
   Kom mij Floris, ja jij ben Floris…
   Jij ga nu eers ruste foor jou gezond.

   Hij slaap….

   Koes koes mij lieve beebie, Oopa denk aan jou

   MammaLoesje en Oopa Floris

 3. Hoi oopa Floris,

  Wij vinden jou echt keigaaf en stoer maar vooral knap 😻😻

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Haai allemaal,

   ik ben Oopa Floris, ik ben kei knap.
   Vroeger had ik vrouwtjes aan iedere poot, wha haa…
   Ken ik jullie?
   Ik ben wel oud maar niet gek!

   Toedeledookie

 4. Hoi Oopa Floris,

  Vind je kei gaaf met je vakanziewerk, van mijn mag je altijd vakanziewerk doen als je wilt.
  je bent ook zo lekker stoer, dat je met eten in de rondte gooit, zou ik nie durven hoor.
  Dan wordt mijn baasje boos.

  Pootje van Tommy!

  1. Haai Tommy,

   ik ben jouw Oopa Floris en ik ben keistoer. Ik strooi overal mee, wha haaa…
   Hee kerel gewoon doen…
   Ik weet niet wat maar gewoon doen.
   Ik zeg gewoon doen…
   gewoon doen!

   Ik ben het vergeten….

   Haai kereltje

   1. Oooh ik heb ook ene opa, haaai opa Floris.
    Zal ik strooien met sneckkie’s, lijkt mij een goed idee!

    Dag opa Floris!

 5. Lieve Oopa Floris, wat een keigave letters heb je gemaakt, mijn mensen en ik zijn fen van je!, mijn mensen moeten altijd lachen omdat je zulke leuke letters maakt, maar ik vind je letters seeriejeus, dat je je eten uitspuugt en weer opeet is logies toch?, het zau jammer zijn als je goed eten weg gooit, nergens voor nodig, je bent echt een mannenkater, dat lees ik al, dat je gewoon pinkelt waar je staat, en dat je bijt, gelukkig dat Loes en je vrouw er zijn toch?, want die helpen je echt heel veel hoor, ik weet dat je dat helemaal niet nodig hebt, ik kan op de footoos zien dat je heel erg gespierd en stoer bent, en dat je alles gewoon zelf kan, maar het is fijn om niet alleen te zijn, en ik weet toefallig dat Loes en je vrouw heeeeeel erg lief zijn!, dankjewel voor je verhaal Oopa Floris, ik hoop dat je nog veeeeel meer verhalen gaat vertellen, en dat hopen mijn mensen ook!!, heeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!, ze ziin ook voor je famielie, en ik heb spesjaal voor jau snekkies neergelegd bij je bakje!!!

  1. Haai Keverman,

   man man ik zeg man man Keverman.
   Wha haa…
   Heee Loes zit aan mijn snekkies, keigaaf!
   Kever jongen jij begrijpt mij, eten moet je niet verspillen.
   Vroeger moest ik schooien voor mijn eten, toen liep ik buiten op straat. Haai Kever lees je dat, buiten op straat. Toch, Loes….?
   Ik vind mijn eten keilekker, ik eet en ik eet en ik eet en ik…
   uhm…
   Haai daar ben ik weer, ik doe vakanziewerk Keverman. Ken jij ook vakanziewerk? Ken jij Keverman? Wie is Keverman? Loes ken ik die?
   Loes……
   Waar is Loes?
   Haai Keverman, ken jij Loes. Heb jij Loes gevonden? Ik ben fen van…
   Ik weet het niet meer, hellup….
   Maar ik ben toch Oopa Floris. Ik ben groot en sterk.
   En ik ben Oopa Pinkel, wha haaa….

   Ik ben moe Keverman, haai kerel ik ben zo kei en keispesie…
   Ik ga dutten,

   teodedookie

 6. Hoi Oopa Floris.
  Wat kei gaaf dat je nog steeds vakantie werk doet.
  Mijn scullary girl leest alles voor en we moesten veel lachen.Je schrijft vrolijke letters.
  Je hebt een lieve vrouw en een lieve Loes die voor je zorgen..
  2 X eten achter elkaar en overal tinkelen ze hebben het druk met je
  Maar je kan ook kei goed dutten!!!!
  Ik hoop dat je nog eens letters gaat maken.
  Kopjes van Muzette.
  (vraag maar aan Loes,zij kent mij wel)
  Fijn weekend Oopa Floris

  1. Haai Muuzelette,

   hier Oopa Floris, ik heb ligge dutten. Keigaaf.
   Oh Loes zegt iets…
   Wat?
   Ik ben Oopa Floris.
   Nee
   Ik.ben Muu…
   Ik ben Muzette Oopa Floris,
   Haai Muzette, soms is mijn kop in de war. Wha haaa, gekke kop maar ik kan nog alles.
   En ik houw van de vrouwtjes, Loes zegt Muzette is keigaaf.
   Haai Muzette, ik pinkel waar ik sta.
   Tot de volgende keer maar weer,

   Toedeliedookie

 7. Hallo opa Floris,

  Ha, ha, jij bent een echte grapjas. Wij moesten erg lachen om jou verhaal. Een beetje warrig, dat wel, maar dat maakt het allemaal wel leuk. Het is maar goed dat jouw eten op tegels staat omdat de helft er naast komt. Tja, dat heb je met die grote en sterke katers, die knoeien enorm. Wel heel goed dat jij je uitgespuugde eten weer netjes opeet. Dan hoeft je vrouw die rommel tenminste niet op te ruimen. Wel vinden wij het wat minder netjes dat je overal plast. Het is maar goed dat je zo’n lieve vrouw hebt die alles weer schoonmaakt. Onze vrouw zou dat niet zo fijn vinden.

  Dag opa Floris, wij vinden dat je lieve ogen hebt. Kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Lisette. Een stoere poot van Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Haai allemaal,

   hier ben ik Oopa Floris en ik lag te dutten. Nu ben ik weer Oopa en ik ben keistoer.
   Ik doe vakanziewerk, gaaf toch. Ik wil alteit werken en dutten wha haaa.
   Even denken…
   Wat doe ik hier…
   O ja, ik ben Oopa Floris en ik lag te dutten. Dutten jullie mee?
   Wat…?
   Loes hellup….
   Oooh ik moet zeggen dat ik er volgende week weer ben. Vraag me niet waar dat is maar Hee ik ben wel Oopa Floris

   Toededookie keigaaf

 8. Hallo Oopa Floris, hier met Gijsje. Wat heb je weer een leuk verhaal geschreven over jouw vergeetachtigheid. Het is helemaal niet erg dat je af en toe wat vergeet. Dan heb je Loesje en vrouwtje om jou te helpen. Wat stoer dat je eerst jouw eten eet, uitspuugt en dan weer opnieuw opeet. Ook stoer dat jij met jouw eten mag rondslingeren. Dat mag ik niet. Hoe gaat het met zusje en haar verkering? Ik lees alleen over Loesje en jouw vrouwtje.
  Kopjes en knuffel van Gijsje en vrouwtje

  1. Haai Grijsje,

   ben jij ook Oopa….
   Wat….
   Ooh jij ben Gijsje, ik ben Oopa Floris
   Ik lag te dutten maar Loes zegt er wachten vriendjes op jou. Ik weet er niks van, ik zie niks.
   Haai daar, wat zei je …
   Zusje heeft verkering?
   Keigaaf.
   Vroeger had ik ook verkering en toen kwam mijn prinsessepopje die vergeet ik nooit meer. Al vallen mijn hersens in mijn kattenbak.
   Wat…
   Ooh mijn vrouw zegt dat ik zulke dingen niet mag zeggen. Nou dan ga ik….
   Dan ga ik…

   Toedele…

 9. Lieve Oopa Floris, wat een leuke letters heb je weer geschreven, daar worden wij vrolijk van. Wij vinden jou keigaaf hoor, dat je jouw eten uitspuugt en dan weer op eet, dan geniet je er twee keer van, gaaf toch. Zo fijn dat Loesje jouw mantelpoes is, en dat ook jouw liefe frau jou helpt als het niet helemaal goed gaat. We vinden jou een mooie grote stoere katerman, met hele mooie ogen. Knuffels en kopjes van Ina en Floortje.

  1. Haai Ina en Oopa Floortje

   Ik ben Oopa Floris, ben jij Oopa Floortje
   Keistoer….
   Wat zeg je Loes….
   Uhhm….
   Poezedame, wat keigaaf. Ben jij een Poezedame Oopa Floortje
   Ik ben een stoere kerelman, ik zeg Haai…
   Ben jij knap…
   Ik ben…
   Ik vin Poezedames keigaaf Oopa …
   Nu ben ik moe, ik ga dutten

   Keitoedeledookie

Reacties zijn welkom