Dus ik zeg: “Dat zeg ik”

zeg ik
Praten met je vrouw dat is belangrijk als je huisdier bent. Ik doe het ook. Maar soms denk ik: luistert ze eigenlijk wel?

Gezellig

Ik moet eerst zeggen wat goed gaat. Dat zijn de kleine gesprekken voor de gezelligheid dus dat het niet uitmaakt wat je zegt samen. Dan lig ik op het tapijt met de pootjes gestrekt en dan aait ze me zo heel zacht en langzaam dat ik heel erg moet spinnen en dan gaat ze praten.
“Fijn is dat, hè Bert.”
Dan zeg ik niks en dat hoeft ook helemaal niet want ze praat gewoon door en ze zegt liefe woordjes en ik krijg compliementen en al die tijd lig ik gewoon en ik spin en daarna stopt het en dan lig ik heel erg intens te genieten.
Dus ik hoor alles en ze weet het en ik hoef niks te zeggen en we zijn alletwee tefreden met hoe het is.

Dat zeg ik

Nou kan het ook anders gaan.
Dat is vooral als ik iets anders wil dan zij, of dat ik eete wil en zij doet langzaam.
Ik: Mewww!!
Dan vraagt ze: “Heb je trek?”
Ja, dat zeg ik net.
Dan ga ik bij de deur naar de keuken staan, ik kijk naar haar, ik kijk naar de keuken, ik kijk weer naar haar en ik zeg: Mewww!!
Ja dat snapt ze.

Of ook:
Ik: Meeewww!
En zij: Wil je bankhangen en knuffels doen?
Ja, dat zeg ik dus net.
Dus ik blijf voor de bank staan en ik kijk naar haar en ik zeg het nog een keer: Meewww!
Dan komt ze.

Kan eefe duure

Een vrouw praat ook voor de gezelligheid en dat is best poositief want dan heb je als huisdier zijnde ook meer gezelligheid, en dat is een fijn gefoel.
Maar wanneer je als huisdier zijnde zelf iets wilt dan kan het eefe duren eer ze je snapt dus dan moet je hetzelfde nog een keer zeggen en nog een keer. Dat heb ik geleerd en dat doe ik thuis ook.

16 thoughts on “Dus ik zeg: “Dat zeg ik”

 1. Hajoooooooo oompie bert.

  Ooooooh dat heppik ook!!! Fooral as frauw haar deekuntje pak en dan op de bank er mee gaat. Dan wort de kjuffelkaatur in mij wakker hihihihi. Dan miejauw ik wief. En frauw seg kom je? Nauuuuuuu eggg wel hihihi. Dan laat ik me naas haar falle. En oooooh geniete maar hihihi
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. dat is fijn Dorus als je opeens foelt: nou wil ik knuffels en nou gaan ze ook komen en goed ook, ik ben ook een knuffelkater dan heb je een dieper gefoel voor die dingen,
   pootjes
   Oompie

 2. Hallo Bert,.
  Het is zo fijn dat ik samen met vrouwtje miauwpraten kan doen. Maar wie van ons 2tjes nu de grootste kletskous is, daar moet ik toch nog eens over gaan nadenkeren. Ik geloof toch dat vrouwtje het meeste tegen mij doet kletsen. Ik kan als ik iets graag wil naast haar stoel of op de tafelgaan zitten en haar dan alleen maar aankijken. Ze voelt dan gewoon dat ik aandacht wil en dat kan zijn voor knuffels of eten of wat lekkers, dat laatste is natuurlijk helemaal goed als ze dat snappert. Maar wij kunnen ook verhaaltjes vertellen tegen elkaar, ikke over wat ik allemaal gezien en gedaan heb en zei doet dat ook zo tegen mij.
  Soms heb ik momenten dat ik tegen mij zelf miauw, ik loop of ren door het huis en miauw dan ook, vrouwtje vraagt wel eens of alles wel goed is met mij en natuurlijk brul ik dan terug. Ik had net nog inspekties gedaan in de garage en ja dan moet ik wel laten weten dat het daar oke is en vrouwtje blij dat het zo is.
  Zo nu moet ik snel stoppen met schrijf, want ik moet naar buiten voor mijn taak of daar alles wel goed is. Jij een toppie dag en doe maar aan vrouwtje een extra bankhang knuffel beurt vragen, doe ze vast wel voor jou en kan ze zelf ook even pauze nemen. Heel veel knuffels van vrouwtje, poot en kopjes van jouw grote vriend Jip

  1. hoi Jip, als je veel praat dan ben je siemees dat dacht ik maar jij kan het ook zonder dat je siemees bent, het is wel gezellig als je elkaar zo goed snapt dan hoef je alles maar 1x te zeggen en uit te leggen. Ik meeww nooit tegen mezelf wel gewoon voor me uit als er oer in me zit en dan moet het eruit dus dan hoor je dat,
   poot van je vriend
   Bert

 3. Hoi Bert. Ik heb die erfaaring ook. Dat het eefe kan duure. Soms zelfs wel een paar donkers. Maar nou gisteren snapte ze me eindelijk en dat mauwde ik dan ook. Mauwhehe zei ik. Fijne wiekent, Bert. Poot van Min.

  1. dan ben je heel geduldig met je vrouw Minnie, en dat is lief van je. Misschien gaat ze het leren wat je bedoelt dan lukt het ook sneller.
   pootje terug
   Bertje

 4. Hallo Bert, hier Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby en Dopey,
  hier gaat het nou precies hetzelfde!!!!
  Wij hebben er wat op gevonden…….we blijven met z’n allen miauwen, heen en weer lopen en tegen haar benen tikken met een poot!!!!
  Het helpt…….echt waar!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Tica, Izzy, Panda, Belle, Moby en Dopey, dat is een hele goede oplossing maar je moet ook wel atleeties zijn dat je met een poot kunt tikken. Ik doe het nooit want ik weet ook niet hoe het moet. Misschien moet ik gaan oefenen want het klunkt goed,
   knuffel terug
   Bertje

 5. Hoi Bert,

  Baasje en ik begrijpen elkaar ook heel goed, hij weet (bijna) altijd wel wat ik wil.
  Dat is wel fijn hoor, soms miauw ik iets en dan snapt hij er geen mauw van zo jammer.

  Maar uiteindelijk komt het allemaal goed, krijg ik een sneckkie of een kroel en een sneckkie.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, dat klinkt goed dat jullie elkaar snappen dat is belangrijk dan heb je rust in je thuis en ook veel sneks!
   pootje
   Bertje

 6. Hoi Bert.
  Ik kan goed met mijn scullary girl praten.
  We kennen elkaar goed.Ik miauw dan ook niet zo veel.
  Mijn zus was de kletskous van ons 2 tjes.
  Meestal begrijpen we elkaar zonder veel woorden.We praten meer met onze gedachten met elkaar.
  Ik weet wanneer ze boodschappen moet doen,dan ligt het eraan.Gaat ze eten halen,dan neemt ze het rol karretje mee en dan duurt het niet zo lang voor ze weer thuis is.Als ze zegt dat ze naar het museum gaat(daar doet ze vrijwilligers werk) dat het wat langer duurt.Als ze naar oma gaat duurt het ook langer.Maar ze zegt altijd waar ze naar toe gaat.
  Als ik op het poef
  je naast haar stoel klim,weet ze dat ik wil schoot hangen boven op haar.Dan hoor ik:Muzet,eerst moet ik even mijn koffie opdrinken.En dan tilt ze mij als koffie op is,op en gaan we lekker achterover in de luie stoel en doe ik een dutje en knuffelen we.
  Dus als ik eens miauw weet ze het ook.
  Alleen zijn we het soms niet eens met elkaar.Dat kan ook.Over het algemeen ben ik best tevreden met onze manier van converseren.🐾🐾🐾🐾 En zachte kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette, het is ook mooi dat je elkaars gewoonten kent dus dat je van elkaar weet wat er kan en wat er er niet kan en wat biesonder dat jij je laat optillen dat doe ik nooit. Het is fijn als je aan elkaar gewend bent dan is het rustiger en gezelliger dat denk ik,
   kopje terug
   Bertje

 7. Hoi lieve Bert, weet je wat het denk ik is?, katten zijn gewoon veel slimmer dan mensen!, mijn vrouw kan soms ook dingen zeggen waarvan ik denk Dat ZEG ik toch al de hele tijd!!, soms moet ik wel tien keer om een kouwstik vragen, ik krijg een halve in de morgen en een halve in de afond, en dat vergeet ze wel eens, nau… dan moet ik toch een hoop tetteren voordat ze merkt wat ik bedoel!, ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn man net zo is hoor, dus ik weet niet of het aan vrouwen ligt, ik denk gewoon aan mensen, gelukkig dat jij ook hebt geleerd dat je duidelijk moet zijn en vaak herhaalen, dat doe ik ook, soms denken mijn mensen dat ik zomaar wat tetter, maar ik denk zelf dat zij zomaar wat tetteren!, lieve Bert ik stuur je heeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!

  1. hoi Kever dus het is ook zo met een man!! Dat wist ik geeneens. Het is slim van je dat je dat opvalt nou weten wij allemaal dat het iets met mensen is en dat een vrouw het dus niet kan helpen dat ze is zoals ze is. Een halve kouwstik onthouden dat gaat toch vanzelf, jij weet het ook en dan moet je het nog gaan uitleggen ook!!
   kopjes terug
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  jij heb al feel erfaring met jou vrouw, dan ken jij elkaar en dan weet jij hoe het werk. Maar jij heb het ook moete leere dus het is belangrijk foor jonge katermanne en poesedames. Dattie weet, soms duur het eefe maar dan inees ga jou vrouw jou begrijpe.
  Mij vrouw doe ook met ons praate, soms fertel zij ons heele ferhaale. Maar zij zie stees beeter dattie nie ze heele leefesferhaal hoef te fertelle. Assie poes ben dan hebbie faak aan een paar woorde van jou vrouw genoeg. Dan kan jij weer ferder slaape.
  Maar zij snap ons ook stees beeter. Assie te druk is ga ik gewoon foor ze neus zitte en ik doe meeoow. En soms loop ik alfast naar mij keuke en roep ik mij vrouw nog een keer. Dan zeggie meesal, ja Loes en dan kom zij eraan.
  En ik doe ook meeoow roepe op mij denkpaal en dan kom ze mij eigen knuffels geefe. En soms roep ik en dan weet mij vrouw, ooh Loes wil gekam worre.
  Maar zij laat ons ook met onse rust assie zie dat wij slaap, meestal…
  Mij vrouw moet ook nog leere, daar werk zij nu aan…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, wat ben jij lief en geduldig met je vrouw, dat is een foorbeeld voor ons allemaal. Want nou weet ik dat een vrouw veel tijd nodig heeft en het is ook wel zo wat Kever zegt dat katten slimmer zijn dus dan moeten wij zeggen hoe het moet, samenwonen en aan elkaar wennen. Het is best ferantwoordelijk ik weet niet of een jonge kater of poes dat zomaar voor elkaar krijgt,
   je Bertje

Reacties zijn welkom