Loesje vertelt over veilig foele…

veilig

lieve allemaal van u eigen,  hier ben ik weer Loesje. Eers wil ik mij dankwel zegge foor alle steun die u mij broer Oopa Floris heb gegeefe met ze eerste blog. Misschien snap hij het van ze eigen nie heelemaal, hij foel het wel in ze hart.

Oferleg

Zofeel steun en al u lieve woorde. Hij loop door onse huis offie ze Lijon King is. Mij vrouw zeg het mag wel iesje minder Floris, maar mij broer doe gewoon ze eigen ding. Hij heb alteit ze eigen ding gedaan maar assie deement ben dan weet jij het niemeer zo goed. Misschien geloof u het nie van u selluf maar het was ze eigen idee. Hij begin te krijse ofer vakanzie en dan moet jij het maar uitzoeke. Gelukkig heb ik feel erfaring van dat ik Mantelpoes ben en jij leer ook jou geduld te hebbe. Asie ze goeie mooment heb dan kan jij iets te weete koome. Toen heb ik met mij Bert gepraat want jij moet wel oferleg hebbe ofer zo een idee. En ferder kan jij alleen jou broer maar jou steun geefe en zorge dattie ze eigen veilig foel.

Binnepoes

veiligVeilig foele is belangrijk. Jij sta er nie alteit bij stil maar assie net als mij broer Floris niemeer weet hoe jou leefe eruit zie dan hebbie feel van jou veilig zijn noodig. Gelukkig woon wij in onse huis en nie op straat. Assie op straat woon dan bennie nooit nie veilig want jij weet nie wat jou eigen boofe jou kop hang. Mij vrouw heb mij eigen fertel dat mense soms gekke dinge doen assie op straat ben. Dattie geen respek heb foor elkaar en dat leefe buite gefaarluk kan zijn.
Gelukkig ben ik binnepoes van mij eigen. Soms kom ik wel op mij balkon maar mij vrouw zeg, Loes buite is grooter dan onse balkon. Toen ben ik maar weer op mij denkpaal gaan ligge want mij denkpaal is veilig. Ik zeg u eerluk, van mij eigen ga ik niemeer zofeel op mij balkon. Er is feel lawaai en dan foel ik mij eigen nie zofeel veilig. Mij vrouw zeg dat wij niewe buure heb en zij maak zofeel lawaai. Ik vin lawaai niks aan. Dattie zofeel harde geluide maak op ze balkon, jij wor er nie blij van. Mij vrouw zeg, het is ze jeug van teegeswoordig. Hoop dattie snel seeniejor wor die jeug van teegeswoordig. Van mij eigen heb niemand last…

Ferstoppe

Soms foel ik mij eigen ook nie veilig als ik in mij buik foel dat ik mee moet naar mij dokter. Dan doe ik mij eigen ferstoppe. Of assie harde knalle heb en flitse in jou lucht. Dan zit ik met mij broer Floris in mij kast. Jij ben ook Mantelpoes assie jou eigen selluf nie zo fijn foel. Mantelpoes ben jij alteit is mij erfaring. Ook assie in jou kast zit. Misschien fraag u ze eigen af of mij buik nog in mij kast pas? Daar heb u wel u punt maar assie bang ben kan jij meer. Dan krijgie aadreenaaliene zeg mij vrouw. Nou die vis die heb ik nog nooit nie gesien en zeker nie in mij kast. Maar ik moet u eerluk zegge,  mij buik heb wel moeite om nog uit mij kast te koome. Gelukkig hoef ik nie iedere dag ik mij kast te zitte. Alleen als mij broer Floris zofeel bang is dattie onderduik. Dan zit ik bij mij broer want saame ben jij meer veilig.

Respek

Vveiligan mij eigen ben ik ook trots op mij Bert, hij kontrooleer iedere dag ze straat. Dattie weet, alles is rustig en ze vrouw is veilig. Hij is toch ze katerman in huis. In mij Bert ze straat gebeur geen gekke dinge want mij Bert houw alles in ze gaate. Soms hebbie wel ze raamewasser aan ze raam hange,  maar zij heb ze eigen gewoon te gedraage en te fertrekke. Jij heb niemand nie noodig aan jou raam. Assie poes ben of katerman hebbie graag jou rust en dat alles gewoon is. Dat jij weet jou kast sta vol met jou faavooriete vis en jij krijg jou eete op jou tijd. Assie goed eet foel jij jou eigen veilig en assie jou eigen veilig foel smaak jou eete jou ook beeter. Dat is mij erfaring.
Misschien kan u allemaal u hart oope zette foor respek. Assie respek heb foor mens en dier kan iedereen ze eigen veilig foele. Dan kan jij ook jou kast oope zette met mij garnaaale want mij buik heb nu heel erge honger…

Loesje

20 thoughts on “Loesje vertelt over veilig foele…

 1. Lieve Loesje,

  Veilig zijn en voelen is heel belangerijk dat vin ik nu ook.
  En samen veilig zijn is veel fijner, dan ben je gerust dat de ander ook een veilige thuis heeft.

  Als ik op mijn bed lig samen met mijn baasje dan voel ik mij super veilig, en dan kan ik heel goed slaape van mijn eigen.

  Vandaag doe ik de papa en mama van baasje in de gaate houden, die komen in mijn huis iets doen.
  Kan ik kontroleere of het goed gaat.

  Fijne dag lieve Loesje, en een pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   dank jou wel foor jou ree-akzie en jij heb zofeel gelijk. Assie saame ben kan jij jou eigen nog meer veilig foele. Hoop dattie nog veel met jou baasje van jou eigen op jou bed lig, of saame met jou deeltijdbaasje. Dan bennie supersaame en jou hart ga spinne van hou geluk.
   Lieve Tommy, mij hart hoop dattie alteit veilig ben en jou baasjes ook.

   Jij ben wel stoer dattie op jou huis pas. Doe jij maar goed kontrooleere vandaag bij jou papa en mama van jou baasje. En misschien kan jij knuffels geefe. Mij erfaring is, jij krijg misschien jou snek,

   Liefs van mij eigen foor jou Tommy,

   Loesje

 2. Lieve Loesje,
  Dank je wel voor jouw mooie schrijf en wat jij schrijf is helemaal waar. Je veilig voelen in je kop is zo belangrijk, want als dat niet is voelen we ons naar en kunnen we er allemaal rot gevoelens van krijgen in de kop en ons lijf. Nou ik vind het heel erg dat jullie nieuwe buren zoveel lawaai maken en mijn vrouwtje heeft er geen boodschap aan dat mensen tegenwoordig anders leven, je hebt gewoon rekening te houden met elkaar, je moet er voor elkaar zijn. Nou ikke heb wel eens schrijf gedaan waarom wij zijn weggegaan uit ons andere huis en nu in ons vooraltijdhuis wonen. Van al die herrie werden wij zo naar in onze koppie dat vrouwtje alles heeft ingepakt. Nu moet ik van vrouwtje er wel bijschrijven dat wij dat konden doen om daar weg te gaan, en we weten dat heel veel mensen dat niet kunnen.
  Ikke voel mij heel veilig in ons huis, ikke kan naar buiten maar nooit kwijt raken en niemand kan zomaar bij mij komen, ja alleen de muisjes maar dan zijn ze wel heel dom om dat te te hoor.
  Het is zo toppie van jou dat jij zo’n goede maar vooral lieve mantelpoes bent voor broer Floris en jij er altijd voor hem bent al heb jij het zelf ook wel eens moeilijk, maar jouw hartje zet jij open voor Floris om er eerst voor hem te zijn. Mijn vrouwtje vind dat ik haar buddy ben en zij voor mij, wij zorgen altijd voor elkaar en vrouwtje ook nog voor andere mensen en poezels als die hulp nodig hebben. Ik zorg ook veel voor mijn vogelvriendjes in de tuin, ze doen ook altijd zo mooi liedjes fluiten als dankjewelles.
  Lieve Loesje jij hebt een GOUDEN HART en ga daar maar eens heel blij van zijn op jouw denkpaal, want dat is zo.
  Nu ga ik mijn vrouwtje helpen met de huisklussen en daarna met vrouwtje genieten van onze dag. Van mijn vrouwtje veel lieve groetjes voor Mevrouw Loes en knuffels voor jullie 3tjes. Natuurlijk speciaal voor jou poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank wel van zofeel lieve letters en wattie mij eigen fertel. Mij vrouw zeg ook, Loes mevrouw Jip heb zofeel gelijk. Iedereen heb ze reekening te houwe met elkaar en het maak nie uit offie jong ben van jou leeftijd of jij ben al ouwer. Maar zij zeg ook, assie ouwer ben denk jij soms meer aan reekening houwe met elkaar als dattie jong ben. Soms is leefe moeiluk assie geen respek heb foor elkaar. Gelukkig Jip woon jij nu met jou vrouw in jullie fooralteithuisje en hebbie rust om jou eigen heen. Dan kan jij jou eigen zijn Jip en jou eigen veilig foele. Mij hart is blij dattie nu veilig en gelukkig ben.
   Van mij eigen let ik nu goed op want jij moet foorsichtig zijn assie lawaai hoor. Ook foor mij broer Floris, hij hoor niemeer zofeel weeges dattie al superseeniejor is. Maar assie saame ben kan jij toch veilig zijn, dat is belangrijk Jip. Hoop dattie nog zofeel lang veilig ben saame met jou vrouw. Dattie saame buddie ben en foor elkaar zorg.
   Nu doe wij ook pootjes draaie foor onse vriendjes die zofeel reege heb. Hoop dat iedereen veilig is en dattie ze eete heb Jip. Dan kan jij alles aan want jou buik is sterk en jij heb enersjie noodig.
   Lieve Jip en mevrouw Jip, van ons allemaal in mij huis krijgie liefs en zachte kopjes en hoop dattie jullie fijne wiekent heb saame,

   Loesje

 3. Hajoooooooo mamsie.

  Fjoeger voelte ik me feilig oppe boererei. Maar daar was ik niet eg feilig want ikke hep daar een grote wont kjeeg in me keel. Of ik kjeeg een tjap fan een dier offf ik wert in me keel gebeete. Weet uwes nog datte ik een kaawe keel hat? Toen ik in een huis ging woone was ik pas eg feilig. Ooferal waar gefaar was wert foor mij affesjoote hihihi.
  Dat hoef nu niet meer want ikke ben een supergwote stoere katerman gewort hihihi.
  En ik weet dat uwes me feilig in uwes hart hep stop. Want uwes seg ook alleteit dat ik uwes hartebeebie ben.
  Koeskoes mamsie

  1. Ooooh mij beebie,

   jij ben foor alteit in Mamsie ze hart. Jij moet veilig zijn mij beebie anners kom jou mamsie jou haale. Maar zij weet, jou soolmense doe alles foor jou eigen en jij ben nu groote en sterk mij beebie. Jij ben mij groote, stoere beebie in mij hart.
   Mamsie heb feel ferdriet van wattie allemaal heb meegemaak op jou boererei, zij moet er nie aan denke want dan heb ze seefehonnertdriejetagtig garnaaale noodig foor troos…
   Kommie snel weer hoedjes passe mij beebie, mamsie is nu druk met ze foorbereide

   Koes koes mij beebie en jij ben veilig bij jou mamsie

 4. Lieve Loes, wat een goede letters heb je gemaakt, over feilig zijn, dat is zooo belangrijk, als je je niet feilig foelt kan je ook bijna niet gelukkig zijn, want daar heb je dan geen eenersjie voor, het is machtig mooi dat jij Oopa Floris helpt als hij bang is en in de kast gaat zitten, dan weet hij weer dat hij feilig is, bij jau en je vrouw en Zusje, het lijkt me moeilijk als je deement bent en in de war, dat je alles niet meer zo goed weet, daar kan je bang van worden, dat snap ik heel goed, en ik snap ook dat jij en Oopa Floris en Zusje bang zijn van lawaai, dat ben ik zelf ook, gisteren was hier zoveel lawaai in de tuinen, gelukkig niet in mijn tuin maar ik hoorde het toch, ik durfde helemaal niet meer naar buiten!, het waren mannen met grote dingen van metaal, en het ging van DENG DENG DENG, mijn mensen zijn met me mee geweest naar buiten maar ik vond het toch te eng, zooo heee en respek is een heel bealngrijk woord, als iedereen dat heeft is het veeeeeeel gezelliger, dan is er geen ruusie en geen rare dingen van vechten enzo, dan hoeft Oopa Floris zich niet te verstoppen, en dan is iedereen feilig, dat zau toch helemaal top zijn!, en het kan best hoor, als we allemaal ons best doen!, ruusie en vechten is stom vind ik, je kan veel beter lief zijn!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en wpesjaal voor jau heb ik vismoes gemaakt, van gaarnale en zallum en room, je kan het zo eten zonder te kouwen!!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel foor jou mooie letters van jou ree-akzie. En ik zeg jou eerluk, jou vismoes was zofeel lekker. Die heb ik wel meteen opgesloeber. Assie nie hoef te kauwe dan hebbie jou tande nie noodig. Van mij eigen heb ik mij tande niemeer, ik ga mij vrouw ook fraage offie vismoes foor mij buik wil maake. Assie vismoes eet, dan eet jij al jou faavooriete vis maar jij weet nie welke. Het is ze ferrassing, dank jou wel Kever.
   Wat zeggie mij eigen nou, hebbie ook lawaai in jou tuin gehad van DENG DENG? Ooh ik vin lawaai moeiluk Kever en jij heb heel feel ferstand want jij ga mooi nie mee naar buite. Jij ben een wijse Keverman en jij foel wat jij wel en wat jij nie moet doen. Dan blijf jij ook veilig Kever en jou mense help jou daarbij.
   En jij heb ook gelijk van wattie mij eigen schrijf met jou letters ofer ruusie. Ik vin ruusie niks aan, mij vrouw zeg dat mense soms heel feel gefaarluk doen assie ruusie heb. En ook assie nog geen ruusie heb, dan heb mense geen respek.
   Mij broer Oopa Floris heb ook nie alteit ze respek weges ze deemenzie. Dan help ik hem wel want saame kan jij feel meer respek hebbe assie elkaar maar help en jou steun geef.
   Lieve Kever dank jou wel dattie lieve letters maak, de weereld heb het nu noodig.
   Daarom heb ik taartjes gemaak met sjelei van respek en lief zijn foor elkaar. En jou mense kan ze ook eete want er zijn ook taartjes met kaaramel en respek en met noote van lief zijn. Foor Ooma heb ik taartjes met adfokaatje van geluk,

   Loesje

 5. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat heb jij een mooi verhaal geschreven over veilig zijn. Je zorgt heel goed voor Oopa Floris. Dat je samen met Oopa Floris in de kast gaat zitten met lawaai.
  Ik vind lawaai ook eng. Of als de deurbel gaat en er onbekende mensen in huis komen dan ga ik naar mijn kamer. In mijn eigen kamer voel ik mij veilig.
  Ik woon met mijn vrouwtje in een rustige flat. In de flat wonen heel veel oudere mensen. Zij maken gelukkig geen lawaai.
  Ik voel mij veilig bij mijn vrouwtje. Dan weet ik mij kan niks gebeuren. Natuurlijk op mijn eigen kamer. Daar heb ik mijn verstopplekjes. Daar kan niemand bij mij komen.
  Ik ga even een dutje doen.
  Kopjes en knuffel van Gijsje en vrouwtje

  1. Lieve Gijsje en mevrouw Gijs,

   dank wel foor jullie lieve letters en mij hart is blij dattie zofeel veilig ben Gijsje. En wat zeggie mij eigen nou, hebbie jou eigen kamer? Dan bennie alteit veilig Gijsje want jij heb jou eigen plekje. Selluf lig ik in mij denkpaal en dan foel ik mij eigen veilig. Behalfe assie feel lawaai maak buite, dan ga ik soms ook boofe ligge. Of ik lig bij mij broer Floris want hij heb soms wel mij hulp noodig.
   Mij broer Floris schrik ook van harde geluid Gijsje, maar hij hoor nu niemeer zofeel goed weeges ze deemenzie en dattie al bijna neegetien jaar is van ze leeftijd.
   Hoop dattie foor alteit veilig ben Gijsje en dat jou huis rustig is. Assie rust heb kan jij zijn wie jij ben en jij ben Gijsje.
   Dank jou wel en jij krijg mij zachte kopjes en ze zijn ook foor mevrouw Gijs,

   Loesje

 6. Dag lieve Loesje, wat een leuke foto heb je op je blog. Die eerste met die mooie schildering of tekening van drie poezels. Ik denk dat jullie dat zijn: jij, opaa Floris en Zus? En nu over je letters: mooie letters over veilig zijn en veilig voelen. Want dat is inderdaad belangrijk. En dat je als Mantelpoes bij je Floris in de kast gaat zitten als hij zich even niet zo veilig voelt. Samen is het dan al veiliger bij elkaar. Muppet heeft haar verstopplekjes in huis waar zij zich veilig voelt als ze het in huis even onveilig vindt. Bijvoorbeeld als het stofzuigergeval herrie maakt of als ”vreemde” mensen komen. Gelukkig voelt ze zich bij ons veilig genoeg om kopjes te geven, te rollebollen en op het balkon te liggen en te kijken wat er allemaal voorbij komt. Lekkere hapjes zijn ook belangrijk voor je veiligheid. Dat je weet dat ze er staan in de keuken of waar dan ook als je trek hebt. Prrrr van Muppet en aai knuffel van mij, Maria

  1. Lieve mevrouw Maria,

   dank wel foor u lieve ree-akzie en wattie mij eigen fertel. Eers wil ik zegge, het is onse kusse wat u zie. Mij vrouw heb het foor ons laate maake en zij ga ze footoo maake dattie het goed kan zien heb ze mij eigen beloof. Dan kan u het goed zien want het heb beteekenis. Dank u wel dat u het zie…
   Heb Muppet ook ze ferstopplekjes in u huis. Muppet is ze ferstannige poes want soms moet jij jou eigen ferstoppe lieve mevrouw Maria. Assie zofeel schrik heb in jou poote of assie mense in jou huis heb die jij nie ken of jij heb er geen zin in. Selluf doe ik meestal wel alles mee in ze gaate houwe maar dan zoek ik wel mij veilige plekje, Mij vrouw stoor mij eigen nooit assie weet dat ik mij rust wil. Zij zeg Loes, jij moet jou eigen alteit veilig foele. Dan kan ik ook beeter mij broer Floris mij help geefe want mij erfaring is wel mevrouw Maria. Assie jou eigen selluf nie veilig foel kan jij het nie geefe aan jou broer.
   Dank u wel en u krijg mij zachte pootjes van mij hart en Muppet krijg mij ekstra prrr prrr,

   Loesje

 7. Hoi Loesje,

  Wat fijn toch dat jij broer Floris helpt!!!
  Zeker als hij bang is dan ben jij toch zijn grote steun. En knap van jou,als jullie alletwee bang zijn en zich niet veilig voelen, dat je je groot houdt voor Floris!!
  De buitenwereld is echt niet fijn hoor!!!
  Er lopen hele akelige mensen rondt die voor niemand respekt hebben.
  Het is een wijze uitspraak van jou Loes dat als iedereen respekt heeft voor elkaar het heel anders zou uit zien!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Dopey, Belle, Izzy, Tica, Moby, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   Dank jullie wel dattie respek ook zofeel belangrijk vin. Mij vrouw zeg het ook al, soms is leefe moeiluk en gefaarluk. Assie geen respek heb foor elkaar weet jij nie wat jij mee kan maake. Respek is belangrijk en dat iedereen ze eigen veilig foel. Of jij nou in jou mandje lig of jij loop ofer jou straat.
   Beloofie mij eigen dattie saame alteit veilig blijf en dattie respek heb foor elkaar en jullie vrouw. Mij erfaing is, assie saame respek heb bennie saame veilig…

   Jullie krijg allemaal mij zachte kopjes trug van mij hart,

   Loesje

 8. Lieve Loesje. Dankjewel voor jouw mooie letters die je hebt geschreven over de lieve oopa
  Floris, waar jij mantelpoes voor bent. Je doet dat zo goed en liefdevol Loes, met je gouden kattenhart. Zoals je zelf zegt: samen en thuis ben je veilig, samen met jouw frau, broer en zusje. Samen en met respekt voor elkaar. Floortje heeft bij jouw visboer heerlijke dingen voor jou besteld, gerookte makkereel, gebakken oesters, zallum in roomsaus. Ga je buikje maar vullen. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Ooooh lieve mevrouw Ina en Floortje,

   gerookte makkareele, gebakke oesters en mij zallum in roomsaus, mij buik foel begeerte en honger en zin foor zofeel lekkers. En ik zeg u eerluk, Floortje heb ook zo een goeie visboer. Dank wel lieve Floortje en lieve mevrouw Ina. Soms kan jij bijna nie genoeg van jou visschotel snoepe.
   Mij broer Floris is met ze verhaal foor zaterdag beezig mevrouw Ina. Ik doe nu zorge dattie het niemeer fergeet. En assie bang is dan doe ik ekstra help geefe want saame is veilig nóg meer veilig. Ook al zit jij saame in jou kast.
   Hoop dattie ook foor alteit veilig ben lieve mevrouw Ina en Floortje.
   Van mij eigen heb ik mij gelukskoekjes gemaak, met slagroom van respek en het is ook foor manmeneer,

   Loesje

 9. Lieve Loesje vriendin.
  Wat een prachtige letters heb je gemaakt over je veilig voelen.
  Ik vind dat super belangrijk.
  Mijn scullary girl zegt het ook vaak Als iedereen nu eens meer respect had voor elkaar en de natuur,dan zou de wereld er een stuk mooier op worden.
  Mijn ervaring met veilig zijn is al vroeg begonnen,omdat mijn ogen erg slecht zijn Dan moet je weten wat wie er om je heen het goed met je meent.
  Dat was altijd mijn zus Sparkle.Ze was mijn mantelpoes wat dat betreft.En natuurlijk vanaf het eerste moment dat ik in mijn scullary girl haar handen werd gezet,bleef ik zitten Ik wist gelijk: wij horen bij elkaar.
  Toen Sparkle naar Regenboog land vertrok,was dat wennen.Maar als senior poes heb je dan ook wel je ervaring inmiddels gekregen.
  Ik voel mij veilig thuis met mijn scullary girl.
  Ik heb een hekel aan veranderingen.Dan moet ik goed luisteren, ruiken en voelen wat er anders is.Harde geluiden vind ik ook al niks.Zoals met knalletjes avond aan het eind van het jaar.
  Ik hoorde op tv de van het vele water.Ik hoop dat alle dieren en mensen een veilig plekje hebben gevonden of al gekregen misschien.
  Loes,mijn scullary girl vindt je foto met je buik erop zo mooi.Daar zit jou grote gouden hart in.Ze zegt dat je dat zo goed ziet!!!!
  Je zorgt ook zo goed voor Floris,gewoon omdat hij dat nodig heeft.
  Ik stuur je vandaag een walvis soepje.Het is nieuw bij de visboer,maar ik hoop dat jij het lekker vindt.
  Lieve Loes je hebt een mooi woord toegevoegd aan het woord Samen van Bolle.
  Het woord Respek is nu voor mij het mooiste woord van Loesje.
  Zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette.

  1. Lieve Muzette,

   allereers wil ik zegge, soep van Wallievis heb mij buik nog nooit geproef maar jij kan teege jou visboer zegge dattie ze lekkerse soep van mij feesboek heb gemaak. En er zit zofeel groote stukke Wallie in, jij kan jou eigen heelemaal uitleefe van jou begeerte. Dank jou wel lieve Muzette en het is ook foor jou visboer.

   Lieve Muzette jij heb feel erfaring met jou eigen veilig foele. Mij broer Floris ook maar hij snap er niks van weeges ze deemenzie. Jou kop is nog zofeel goed maar jou oog heb het moeiluk. Dan moet jij fertrouwe lieve Muzette. Fertrouwe is moeiluk assie jou eigen nie veilig foel. Maar jij heb jou zus Sparkle en jou vrouw Skullary gurl en zij heb ze heele leefe jou steun en help gegeefe. Dan kan jij veilig zijn lieve Muzette want jij heb jou ekstra oog gefonde. Jou vrouw hoor bij jou lieve Muzette, jij kan foor alteit veilig zijn.
   Maar van mij eigen weet ik ook, jou vrouw foel ze eigen alteit veilig assie foel Muzette lig in mij arm. Saame teefee kijke Muzette dan bennie saame veilig.
   Saame is Bolle ze mooise woord Muzette, daar heb wij allemaal respek foor. Maar mij hart heb ook respek foor jou eigen lieve Muzette, want jij ben sterk en jij heb jou eigen nooit nie op jou kop laate zitte. Dank jou wel dattie mij dinnetje ben,

   Loesje

 10. Lieve Loesje,

  Wat een goed verhaal heb jij geschreven over veilig voelen. Veilig voelen is wel heel belangrijk in het leven, anders leef, lig, slaap of eet je echt niet meer prettig. En veel lawaai is al helemaal verschrikkelijk, zeker als het zo dicht bij je huis is. Het is maar goed dat je binnenpoes bent, al is een frisse neus op het balkon halen wel zo prettig. Wel raar en niet erg netjes dat de buren zoveel herrie op hun balkon maken. Wij houden ook niet van herrie, maar gelukkig wonen wij in een rustige straat met aan beide kanten rustige buren. Alleen wanneer het nieuwjaar gaat worden is hier veel lawaai en daar zijn wij wel erg bang van. Maar onze vrouw zegt dat die dag voorlopig nog niet komt. En we vinden het ook niet leuk wanneer de bel gaat, want dan rennen we allemaal naar boven.
  Wat leuk dat Floris zijn eerste blog had geschreven. Wij hebben die wel gelezen, maar onze vrouw was die dag nogal laat thuis en toen mochten wij niet meer op de laptop. Maar we vonden het wel een geweldig stuk, hoor. Heel lief dat hij het een paar keer van Bram overneemt.

  Lieve Loesje, veel lieve kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette, Ivar en mevrouw Marjoke,

   mij eksuuses foor dat mij ree-akzie zofeel laat is maar mij vrouw was druk en toen kon ik nie zofeel op mij vrouw ze kompjuuter. Maar ik wil jullie nog wel dank wel zegge van jullie ree-akzie en ook naames mij broer Floris van ze eerse blog. Hij vin kompliemente alteit leuk ook al snap ie nie alteit waar het ofer ga. Maar hij heb wel goede moomente en dan doe ik het hem fertelle.
   In de weereld is nou moeiluk zeg mij vrouw, ook van ze reege en zofeel waater oferal. Dan kan jij jou eigen nie veilig foele. Hoop dattie allemaal drooge pootjes heb en dat iedereen veilig is.
   Soms weet jij nie wat jou eigen boofe jou kop hang assie buite moet leefe. En assie binnepoes ben dan kan jij lawaai hebbe. Mij vrouw vin het ook moeiluk zeg ze. Want niewe buure dan moet jij wenne aan elkaar. Maar mij erfaring is ze jeug van teegeswoordig doe ze eigen ding. Wij hoop nu dat er meer rust kom en dan kan ik veilig op mij balkon.
   Hoop dattie allemaal jullie fijne wiekent heb met zofeel sneks als in mij buik pas.
   Zachte kopjes en pootjes foor jullie allemaal van mij eigen,

   Loesje

Reacties zijn welkom