Een vetbult is dus helemaal niet erg

vetbult

Nou ik toch veel aan het fertellen ben over mijn gezond, is er nog iets waar ik het over wil hebben. Ik heb dus opzij een bult en het is geeneens erg. Echt waar niet.

Aaien

Op een dag lag ik lekker ontspannen op het tapijt wegens dat het aaien zo fijn was en toen veranderde het aaien in friemelen op mijn schouder en toen hield het op. Ik kijken: wat is er? Zegt mijn vrouw dat ik een bult heb. Ik wilde weer gaan liggen voor het aaien maar dan moet je mijn vrouw hebben, ze hield meteen op met aaien en ik lag nog te liggen toen ze de dokter opbelde. Dus ik kon het goed horen wat ze zei.
“Op zijn schouder.”
“Het is zacht en als ik er een beetje in knijp, dan vindt hij dat goed.” Die ‘hij’ was ik.
“Daar zal ik op letten.”
“Maar hoe kan zoiets?”
“Doe ik.”

Poosietief

Toen weer naar mij en ik lag nog steeds. En ze zei dat de dokter had verteld dat ik een vetbult had wegens dat ik daar een prik had gehad toen de dokter na mijn operaazie aan huis was gekomen omdat ik me bleh voelde. Dus de bult was de reactie.
En de dokter zei dat niet erg was. En dat ik dus niet te dik was wegens dat het vetbult heette. En dat ze zou opletten of het groter werd en dan moest er misschien wat aan gedaan worden. Toen dacht ik zal ik eefe ergens anders gaan liggen maar ze zei meteen: “Dus er is niks aan de hand, je hoeft nergens heen.”
Dat was poosietief.

Voor de foto is mijn vacht wat platter geaaid zodat de bultplek goed te zien is. Ik vond het goed. Daarna heb ik mezelf gewassen en toen was ik weer gewoon.

17 thoughts on “Een vetbult is dus helemaal niet erg

 1. Hallo Bert,
  Wat een geruststelling voor jou en vrouwtje dat er niks mis is met jouw bult. Maar wel heel fijn dat jij ons laat weten dat het niet erg is en dat je dus niks ziek bent en weer niet de dokter in jouw huis hebt of jij naar de dokter moet.
  Maat dat vrouwtje heel ongerust was snapper ik wel, je hoort wel vaker dat dieren en mensen plotseling een bult krijgen en dat het dan wel foute boel is en je daar erg ziek van kan zijn en dat de bult dan weg moet.
  Ikke heb een bult bij mijn schouderbladen tegen mijn ruggenwervel, Ja wie verzint nou toch zoiets hoe die botten in ons lijf heten. Mijn vrouwtje ook heel ongerust en je voelt het al aankomen. Vrouwtje haalt de reismand boven van de kast en hopla Jip moest mee op reis naar tante Ans. Ze had met een hele dikke naald er in geprikt en dat ging ze met de postduif naar Utrecht laten vliegen en daarna maakte ze plaatjes van de bult en mijn hele lijf. Nou ik had zoiets natuurlijk nog nooit gezien hoe ik er onder mijn bontjas uit zag. Zo raar Bert ik zag er zo raar uit, maar zag wel mijn bult en gelukkig nergens anders geen een. Tante Ans zei dat het waarschijnlijk ook een vetbult is, maar voor de zekerheid dus onderzoek. Ik ga het heel goed in mijn oren knopen nu dat die bulten kunnen komen door prikken en vrouwtje moet dus ook goed opletten, maar ja dat doet ze altijd al.
  Goed van jou deze schrijf nu kunnen alle baasjes goed opletten en aan de wittejas vragen om er naar te kijken voor de zekerheid.
  Fijne dag Bert met vrouwtje en laat je na al je huistaken maar heel veel knuffelen. Knuffel van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip wat een erfaring heb je met je bult gehad dat kun je toch helemaal niet bedenken dat met die naalden en de plaatjes, wat goed dat je dat vertelt daar leren anderen weer wat van vooral vrouwen want die schrikken heel erg dat had Panda ook al thuis. Gelukkig dat het bij jou ook een gewone bult was!!
   pootjes van je vriend
   Bert

 2. Hajooooooo oompie.

  Ooooooh heppuwes er ook 1? Bij mij sitte se op me puik. Me mannetieten!! Hihihihi.
  Kanne egwaar geen kwaat hoor oompie. En se furrdwijne ook niet!! Ikke hep mij tietjes al een jaar hihihi.

   1. Sowlang die bult niet exjeem snel gwooter wor in korte teit isser nies aan de poot hoor. Frauw seg datte die bulte onnesjuldig sijn 😀

 3. Hoi Bert, hier Panda,
  Gelukkig dat een vetbult niet erg is!!!!
  Ik heb er een aan de zijkant van mijn rug en moest meteen met mijn vrouw mee naar de dokter!!!!
  Gelukkig zei die ook dat het geen kwaad kon en ik mocht weer mee naar huis!!!
  Pfffff het was wel even schrikken!!!
  Maar ik was blij om weer thuis te zijn!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Dorus, ja dat weet ik ook dat een vrouw dan moeilijk gaat doen als ze je vetbult ziet dat heb jij dus ook meegemaakt wat zul je geschrokken zijn dat je meteen mee moest gelukkig was het gewoon een bult daar kun je gewoon mee leefe ik doe het ook,
   pootjes van
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  dank jou wel met wattie ons fertel ofer jou vetbult. Jij ben nie blij als jou vrouw inees jou dokter bel want jij schrik er toch van. Dattie bang ben dattie weer mee moet of dat jou dokter in jou huis kom. Selluf heb ik geen erfaring met mij vertbult en mij Zusje en mij broer Floris ook nie zeg mij vrouw. Maar jij weet het nooit want assie ouwer wor kan jij het dus somaar krijge. Soms is leefe best moeiluk Bert weeges dat jij alteit iets kan krijge waarfoor jou vrouw jou dokter ga belle met ze teelefoon.
  Lieve Bert dank jou wel dattie ons weer iets geleer heb van jou erfaring. Hoop dattie vandaag veel knuffels en aaie krijg. Van mij krijg jij mij zachte kopstootjes,

  jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is ook zo als ze gaan bellen dan foel je van binnen nou kan er iets gebeuren en dat is iets wat ik niet wil, en ik wist al dat ik een bult had die was er gewoon en misschien gaat de bult ook weer gewoon weg. Ik kan er best nog een krijgen en dan hoeft de dokter niet gebeld te worden en ik hoop bij jou ook niet want het is toch eng als ze dat doen. Dankjwel voor de zache kopstootjes ik vond ze heel fijn,
   je Bertje

 5. Hoi Bert.
  Dank je wel voor je leerzame letters.
  Gelukkig heb ikzelf geen ervaring met vetbulten.Ik wist niet eens dat die bestonden!!
  Ik begrijp dat je vrouw direct ging bellen met je dokter.
  Dat zou mijn scullary girl ook doen.
  Onze mensen zijn altijd direct bezorgd…….daar heb ik wel ervaring mee.En dan zeg ik nog wel “niks aan de poot hoor” nou daar heeft ze geen boodschap aan……
  Laatst had ik een spiertje verrekt toen ik van de vensterbank was gesprongen.Op senior leeftijd gebeurd dat soms wat minder soepeltjes.
  Ik even hinken…nou je snapt het wel he,is ze gelijk bang dat die poot gebroken is.Ja hallo dat was toen ik 7 maanden oud was zo.Inmiddels ben ik 15,
  Mijn botjes zijn wel sterker geworden hoor in die jaren daarna.
  Had ze toch gebeld en als het de ochtend daarop niet beter was,werden er foto’s gemaakt.
  Daar had ik geen trek in,want dat zijn geen foto’s die thuis gemaakt worden.
  Paar uurtjes even rustig gelegen en alles was weer oke.
  Ik kon dus lekker thuis blijven.
  En ik spring weer gewoon van de vensterbank af.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette, eefe hinken… en dan gaat ze zo intens naar je kjken en dan bellen en dan moet je maar meteen de dag erop beter zijn want anders!!! Eerlijk waar dat is toch moeilijk om mee te maken in je eigen huis. Gelukkig kon je liggen en hoefde je nergens heen, gelukkig maar!!
   poot van
   Bertje

 6. Lieve Bert, dat was best weer even spannend voor jou en jouw frau. Een vetbult, ik had er wel eens van gehoord bij de mensen maar nog nooit bij dieren. Gelukkig Bert dat het allemaal niet erg is en gewoon kan blijven zitten. We zitten niet te wachten op ooperaazies. En zo fijn dat jouw frau zo oplettend is. Ik ben dat ook bij Floortje, als ik iets zie of voel wat ik niet vertrouw pak ik meteen de telefoon. Fijne dag nog lief vriendje, knuffel van Ina en Floortje .

  1. hoi Ina en Floortje mijn vrouw dacht dat alleen een droomedaarus een vetbult had maar ze wist geeneens dat ik het ook had. En dan woon je saame!! Gelukkig is het nu gewoon. En u gaat dus ook bellen ik denk dat Floortje dat altijd wel merkt, ze is zo aalert,
   pootjes van
   Bertje

 7. Hoi lieve Bert, wat een goed stuk heb je geschreven, over zo’n bult, mijn vrouw wist wel dat het bestaat, maar niet dat het ook van een prik kan komen, dat is goed om te weten, ik vind zelf dat ik dan maar niet meer voor prikken naar de dierenarts hoef te gaan, maar daar zijn mijn mensen het niet mee eens zeggen ze, jammer hoor, gelukkig dat je niet naar de dokter hoefde, ik weet wat je bedoelt dat je vrouw je ineens zo aankijkt, dat heb ik ook al een paar keer gehad, het beste is dan altijd maar om heel normaal te doen anders zit ik zo in de reistas!, lieve Bert, dankjewel voor je verhaal!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!, en ik heb een klein snekkie voor je neergelegd!!

  1. hoi Kever, dat van die prik zei de dokter ik wist het zelf geeneens en het maakt me ook niks uit wegens dat ik gewoon kan liggen en knuffels kan foelen dus dan is het in orde. Dat heb jij dus ook dat ze zo intens naar je kijkt dat is toch grieselig!! Eng!!
   pootjes
   Bertje

 8. Hoi Bert,

  Jeetje dat is wat zeg, een vetbult.
  gelukkig is het niet erg en hoef je er ook niks mee te doen.

  Heb zelf een klein bultje vlakbij mijn oog, maar dat is ook niet erg zegt mijn baasje!
  Het wordt niet groter, dus dan hoef ik gelukkig ook niet naar ome dokter toe.

  Heb vandaag lekker geluierd, het was zo warm binnen, pfff echt niet fijn.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, misschien is dat ook een vetbult je hebt dus ook kleine en het is wat Dorus zegt; alleen als het groeit moet je naar de doketr en anders niet. Goed dat je je rust pakt ik foelde het warme ook vandaag,
   pootjes
   Bertje

Reacties zijn welkom