Dorus: intervjoew met Mini en Maxi

Mini en Maxi

Hajoooooo iedeween. Daar isse uwes poinkiepoinksiemeesrieporterkater weer. Hihihihi.
Fanmijndaag heppik 2 slagoffer onnefjaagt. En oooooh wat sjijn se kwein. En piepe datte se doen!! Niet norremaal!! Ik sjrikte me iedewe keer een hoedje.

Gwappies

Hit sgijne biggetjes te sjijn, farrekentjes!! En juwwie weete… ik hep daar geen goeist erfaaring mee danksij tante Piggy fan een paar weeke geweede. Ikke waarsjuuwte hun ook datte se geen gwappies moesse uithaawe.
Feel pwesier met leese.

Waar benne uwes beide geboor?
Maxi: Whhheeeep, (POINK) Wat leuk dat wij ook vraagjes krijgen. Wij zijn in de opvang Het Knaagspoor in Ridderkerk. Onze mama was gedumpt in het Kralingse Bos met 25 andere caafs. De vrouwtjes waren bijna allemaal zwanger en dus was er toen een geboorte golf …
Mini: Wij zijn dus broer en zus en wij hebben ook nog een ander broertje… Cooper. Die bofkont is toen met twee andere vriendinnetjes bij ander huis geplaatst. Die hadden hele mooie namen van Lord of the rings… Arwen en Galadriel.
Zal het wel druk hebben, hij heeft nooit meer een kaartje gestuurd.

Wat foor merk/soort dier sjij juwwie?
Maxi: Wheeeep (SJRIK)… hoor ik daar de koelkast? Oh sorry… ik was even afgeleid… wij zijn Cavia porcellus
Mini: zeg nou gewoon huiscavia, moeilijk gedoe altijd
Mini en MaxiMaxi: Ja… Wiki zegt daarover:
De huiscavia (Cavia porcellus) is een knaagdier uit de familie van de cavia-achtigen (Caviidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Mus porcellus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.[1] Het is een knaagdier dat van nature in de Andes voorkomt en waarschijnlijk zo’n 3000 jaar geleden door de voorlopers van de Inca’s is gedomesticeerd. Het is inmiddels wereldwijd een gangbaar huisdier.
Mini: Doe maar slim! Zonder wiki had je het ook niet geweten. Wheeep, wat is dat… Oh, Balou Poes loopt voorbij. Da’s niet eng, da’s een huisgenote.

Sjijn juwwie famiewie fan elkaar?
Mini: ja Maxi is mijn grote broer. Hij weegt 1300 gram. Maar cavia’s kunnen 1500 gram wegen, dus hij is nog niet de grootste. Baas noemt hem ook wel dikkerd.
Maxi: Tja, Mini heet ook Mini omdat zij mijn kleine zusje is, net geen kilo. 500 gram is echt een kleine cavia. Wij zijn dus rond en gezond. Mini, moet jij ook nog andijvie? Ander eet ik het op hoor, mjom mjom. Mini wordt door Baas ook krullebol genoemd, omdat zij Teddy vacht heeft… ik ben gewoon gladhaar caaf.

Sjijn juwwie flief op elkaar?
Maxi: nee joh, da’s gevaarlijk – da’s insect. Ik vind Mini wel lief hoor. Verder weet ik eigenlijk niet goed wat flief is, heb eigenlijk geen andere caaf-meisjes gezien.
Mini: Toen men in de opvang wist dat wij samen een nieuw huisje kregen zijn we ook samen gebleven. Onze Mama Shine heeft ook een nieuw vriendje (Daan) gekregen en een nieuw huisje, maar geen kindertjes meer.
Maxi: Wij zijn wel sociale dieren! In het wild leven we in groepjes, bestaande uit één mannetje, een aantal vrouwtjes en de jongen.

Heppe jullie kindjes?
Maxi: Wheeep (SJRIK)… Zie ik daar kruiden? Mmmmm, lekker – oh ja – vraag beantwoorden. Man man, wat is dat hard werken. Kindjes? Nee, dat kan niet meer. In een dierenopvang gaan de mannen altijd langs de ballenbak. Raar joh … eerst ga je slapen en als je wakker wordt, ben je iets kwijt. Ja, je hep er verder geen last van hoor. Lekker rustig.
Mini: Als ik wil zou ik nog mama kunnen worden. Maar dan moet ik wel een vriendje die ballen toont hebben. Een stoere man zorgt voor stoere kindjes hé. Maar ik ben wel tevreden zo… Ff kruiden pakken, voordat die dikzak weer alles opeet…

 Waar plasse jullie?
Mini: Whheeep (POINKIE)… overal. Daarom doet Vrouwtje en Baas ook altijd een doek op schoot bij knuffeltijd.
Maxi: dan roept Baas altijd: Ja hoor – het wordt weer lekker warm, gna gna..
Mini: Tja, als je moet, dan moet je hé
Maxi: onze verzorgers hebben wel gekozen voor puppypads en IKEA matje als vloerbedekking … dat is zacht aan de pootjes en ook droog. Mits op tijd verschoond hé. Minder stof voor Vrouwtje ook …
Mini: in de opvang hadden we kartonsnippers en dan hooi er bovenop. Ook goed maar geeft veel afval. Da’s niet goed voor Baas z’n rug hep ik van hore zegguh. Matjes kunnen in een wassende masjien en komen er dan weer schoon uit.
Maxi: Whheeep (POINK)… en dat is ook weer kosten besparend, waardoor er weer centjes zijn voor extra dingetjes voor ons. Zoals een maïskolf om even lekker aan te knabbelen.

 Hoe auwt sjijn juwwie?
Mini: ff tellen hoor… 1 poot, 2 poten … ik ben nie zo goed in tellen hoor. Geboren dag is op 23-07-2017
Maxi: Is wel bijna feest dan. Krijgen we dan worteltjestaart? Ff door tellen, dat zijn 4 pootjes – euhh bijna 4 jr. Cavia’s worden gemiddeld een jaar of 5 oud, maximaal circa 8 jaar

Mini en MaxiWaarom fwuite juwwie?
Maxi: Je bedoeld WheeepNAUHOOR) da’s het koelkastalarm. Als wij plastic zak horen, dan denken wij dat wij groentjes krijgt, maar dat is niet altijd zo. Dus het is ook vaak vals alarm. Meestal reageert de menspersoon dan wel, dus als je eten wil … zeg je Wheeeep.(POINKIEPOINK)
Mini: In het wild is dat belangrijk, voor waarschuwing. Wij zijn prooidiertjes, dus wij moeten dan altijd uitkijken voor roofdieren die ons als eten willen. Hier in huis is dat natuurlijk niet. Hoewel we oppakken vanaf boven nog steeds eng vinden. Dat doen die grote vogels met hun klauwen ook. Wheeep (STUITER)… oh, vals alarm, dat is de hooibal – ons voer en speledingetje. Die hangt ook nooit stil.
Maxi: Even weer een wiki weetje – maar dat wist ik zelf ook wel hoor 😉

Wiki

Cavia’s hebben een uitgebreid assortiment aan onderlinge communicatie. Veel van deze communicatie is vocaal. De meest waargenomen uitingen zijn:
● Het “fluiten”, een hoge harde reeks van piepgeluiden die worden gemaakt om aandacht te trekken. In het wild roepen ze hiermee elkaar en tegen mensen maken ze dit geluid om om eten te vragen.

● Zachte piepjes, op een babbelende manier. Dit is meestal een vrolijke cavia die laat weten dat hij of zij er is.

●Kreunend piepen. Een uiting van pijn of ongemak.

● Kort Spinnen zoals een huiskat (vaak ongeveer een seconde). Dit gaat meestal gepaard met een trillend lijf terwijl de cavia stilstaat. Mensen kennen dit geluid vooral bij cavia’s die geaaid worden. Soms maken cavia’s dit geluid als ze een hard of hoog geluid horen, zoals bij het gerinkel van sleutels.

● Langer spinnen als een huiskat, terwijl de cavia langzaam loopt en het lijf heen en weer wiebelt (dansen). Cavia’s die elkaar proberen te versieren maken dit geluid tegen elkaar. Maar ook mannetjes die elkaar willen intimideren doen dit tegen elkaar. Eveneens is dit gedrag vastgesteld bij cavia’s die alleen met elkaar spelen.
●Klappertanden. Een teken van boosheid of angst.
●Knarsetanden. De cavia heeft trek in iets lekkers. Dit kan ook een teken van pijn of ongemak zijn.[6]
●Tjilpen. Dit geluid is zeer zeldzaam bij cavia’s. Het is nog niet duidelijk waarom een cavia dit geluid maakt. Een reden die wordt gesuggereerd is dat de betreffende cavia een waker is. Het geluid is dan bedoeld als waarschuwing voor de rest van de groep.
●Popcornen. De cavia rent en maakt gekke sprongen waarbij soms het hoofd wordt geschud of abrupt in de lucht van richting wordt veranderd. Dit is een teken dat de cavia heel vrolijk is. Het lijkt heel veel op het bokken wat paarden doen als ze vrolijk zijn.

Wat finne juwwie fan katte?
Maxi: Zoals Mini daarnet al zei, zijn wij van nature geen vriendjes. Wij zijn prooi en kat is rover. Maar de huiskat kan wel lief zijn. Loekie Laminaat Lynx – die je misschien wel kent – keek altijd naar ons en dan schreef ie verhaaltjes over wat wij “caaftuig” aan het doen waren.
Mini: maar Loekie was ineens weg
Balou Poes kijkt niet in de kooi. Ze heeft arte rozen en kan nie meer zo goed springuh. Wel als ze op haar troon klimt kan ze ons zien.
Maxi: Wheeep (SJRIK) en vergeet niet dat ze soms neusje-neusje doet als we knuffelmoment bij vrouwtje hebben. Balou komt er dan bij zitten en snuffelt dan even. Best een raar gevoel.

 Waarom sjijn juwwie so kwein?
Mini: Caafs zijn voor knaagdieren aan de grote kant, ze wegen tussen 500 en 1500 gram en worden 25 à 30 cm lang. De wilde vorm blijft wat kleiner, tot 700 gram.
Maxi: Wheeep, (OOOOOH)zit jij potvolblomme mijn taak over te nemen en ook wiki te lezen. Wij caaafs zijn ook eigenlijk niet zo slim hoor. Caafs zijn weinig atletisch, springen en klimmen gaat hen niet makkelijk af. In het wild leven cavia’s op grasvlakten en slapen ze in holen die ze zelf maken. Dus we doen eigenlijk ook niet meer dan eten, slapen, bouwen en slopen.

 Heeft juwwie frauw ooit iets in jullie bijzijn daan waardoor juwwie je rotsgaame?
Maxi: Wheeep (POINK)… nou je het vraagt … doet ze me bek open om mijn tanden te fotograferen. Ik heb niet van die mooie tanden … hoef niet iedereen te zien.
Mini: Maxi heeft waarschijnlijk foute aanleg van de ondertandjes. Hij moet ook vaak naar Tante Dokter toe. Dan ga ik mee om zijn pootje vast te houden.
Maxi JAA MINI, – hoef niet iedereen te weten dat ik bang voor de tandendokter ben. Is nie fijn hoor tanden afknippen of slijpen. De volgende keer mag ik misschien slapen, maar dan ben ik ook tandjes kwijt. Dat wist de dokter nog niet. Ik moet dan ook weer op de weegschaal.

 Is juwwie frauw wief?
MIni: Ja, dat wist ik ook meteen. Toen zij mij voor het eerst oppakte heb ik haar shirt vast gehouden. Toen wist zij meteen dat ze mij mee naar huis moest nemen.
Maxi: ik mocht mee, omdat ik ook rode haartjes had. Cooper had zwart/wit en rode vlekkern, ja, dat past dan niet hé. Maar Vrouwtje zegt dat kleur ook niet uit maakt, alle diertjes zijn lief. Maar twee mannetjes bij elkaar wordt ruzie, dus we hadden toch niet allemaal mee naar dit huisje gekunnen
Sjijn dat garrenaaltjes op dat hout?
Maxi: WHHEEEEP(NAUHAUUUU)… wat? Beestjes in ons hok? Dat mot ik nie!!! Weg Weg!
Mini: Wij eten alleen groente en hooi hoor, en van die groene brokjes. Bruine brokjes zijn voor de Poes. (ikke pak er een paar foor me mamsie. Sal se wekker finne, hihihi)

En dan nu me mamsie met…

Mamsie wil ut (w)(fr)eete:

Jullie ben knaagdiere, wat knaagie graag? Knaagie ook aan jullie mense ze stoele of lussie die nie?

Mini: Wij lusten het liefs andijvie …. En wheeeeep(STOP!!!)… witlof. Die hangt Vrouwtje ook in de kooi, een hele. Dan kunnen we ook een beetje sport doen.
Maxi: Soms krijgen we kruiden, die zijn ook een beetje als een apotheek voor knaagdieren. Weegbree is goed as je wondjes heb. Ook moeten wij wel groente eten, want wij maken nie zelf vitamientje C aan in ons lijfje. Wij moeten dus veel vitamientje C eten.
Mini: Stoele? Daar kunnen we nie bij…. Wij wonen in een hok. Een luxe met 2 verdiepingen. En loslopen doen wij in een ren. Wij mogen niet zo in de kamer, omdat wij overal plasje doen. En dat Vrouwtje dan niet bijhouden.

Jullie eet feel hooi. Vinnie hooi lekker? Eet jullie ook takke?
Maxi: wij eten graag hooi. En soms krijgen wij gerst of graan, Daar zitten dan nog van die lekkere korreltjes bij. Daar laten we onze brokjes voor staan hoor.
Mini: Soms krijgen we ook takjes om te knabbelen. Dat is weer goed voor de tandjes.
Maxi: Whheep(MAHAMMM SE PESSE ME!!), dah help nie veel, ik moet nog naar die tandendokter toe.
Mini: Zeurkous! We krijgen soms ook wortel of paprika …
Maxi … of iets echt speciaals zoals lijnzaadbrokjes, erwtenvlokken, bloemetjes.

Wat eet jullie het liefse? Heb jullie de sellufde smaak?
Maxi: Andijvie vinden wij allebei ut lekkerst. Dan wheepen wij ook het hardst als wij die zak horen. Wortels vind ik wat minder.
Mini: Maxi heeft wat moeite met die wortels, vanwege zijn tandjes – maar dat wil ie niet laten weten. Vrouwtje geef soms sliertjes wortel en dat eet ie wel.
Maxi Wheeeep, (POINKIEPOINKIE )wat zeg je nou? Is dah wortel?
Mini: Banaan is ook lekker, maar Wheeep (SNIKSNIK), wat blijft dat aan je tandjes plakken. Moet je flink werken met het tongetje om dat weer schoon te krijgen.

Hebbie welees garnaale in sjelei van tonijnsaus ge-eete? Of eet jullie liefer knaagvisse?
Maxi Wheeeep(OOOOOH) Whhhot? Nee, wij eten geen beestjes … hoe noem je dat ook al weer?
Mini: Wij zijn vegeta-dinges … alleen plantjes, dus groente en fruit. Kruiden, takjes.

 Eet jullie welees brokke van Balou? Of krijgie echte Caafiabrokke?
Mini: wij hebben wel geleerd dat er verschil is hoor. Loekie heeft ooit een keer onze brokkies geprobeerd, vond ie niet lekker.
Maxi: niet dat ie er ziek van werd hoor. Groen is ook goed voor katten. Maar ff nog goed opletten dan … Whheeeeep (SNERTKAAFS)… groene brokjes zijn voor de caafs en bruine brokjes voor de kat .. euhhh Poes Balou
Mini: als u wil kan ie opzoeken … Supreme Science Selective Cavia
Dank jullie wel, MammaLoesje
Mini: niks te danken, graag gedaan.
Maxi: Wheeep(NOOIT MEER KAAFS!!) weet u ook weer wat meer over caafs

Kaafiejaas

Nau… dit waare dus de kaafiejaas!! Oooooh dat gefjuit seg. Iedere keer sjrikte ik me een hoetje.
Ikke gaf mamsie die raare garrenaaltjes en ging naar huis. Oooooh toen kweeg ikke een boose meel fan me mamsie. Die garrenaaltjes waare geen garrenaaltjes. Naufanmeja. Gaf ik haar een katdootje isse het weer niet goet hihihi.
Ikke geef uwes weer een kwiptiese omsjrijffing oofer wie me follegenne slagoffer is.
P-p-p-p-p
Hihihihi.

Ferders isse er nies pannents in me leefe gebeurt. Ikke sta nog teets op dat stomme diejeet. Me mense segge datte ik beweegelukker geworte ben. Ook benne ik wat bjaafer geworte!! Ikke beit niet meer sofanmefaak in me frauw haar poot!! Wel moet ik teets foor haar woope asse ik meewoop. Nauja!! Lijk wel offe se me nie furrtjauwt hihihi.
Dit was het foor dese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes.
Toedeledokie
Dorus

17 thoughts on “Dorus: intervjoew met Mini en Maxi

 1. Hoi Dorus,

  Wat een super vet innterview van Maxi en Minni, heb zelfs wat geleerd over de cavia.
  Ze zijn helemaal niet bang voor jou, maar dat komt natuurlijk door je goede loeks.

  Je hebt super goed je best gedaan, en voor je het weet werk je voor de Story of Privé.

  Pootje van Tommy!

  1. Ikke ben gwoon een seksie kaatur hihihi. Ikke fon hun fjuitje soms egwaar iwwietant!! Sjoms moes ik erfan poinke. Ooooooh nooit meer farreken(tje)s. Die sjijn egwaar nie weuk!! Hihihi pootjes🐾🐾

   1. Je bent een super seksie kater, dat is helemaal waar.

    Ben je nu niet een klein beetje doof aan je oortjes van al dat gefluit van Minnie en Maxi?

    Farrekentje(s) zijn juist super leuk , Miss Piggy heeft nu nog steeds over je hoe blij ze was dat je haar kwam innervjiewen.

    Pootje van Tommy!

    1. Seggie? Hihihihihi. GWAPPIEEEEEEE HIHIHIHI
     Oooooh eg? Ooooh ikke kom eerdaags wel weer tewug naar de boererei!!! Hihihi

 2. Lieve Doorie,

  hier is jou mamsie en zij wil eers zegge, wat hebbie jou prachtige mooie innefjoew gedaan met jou caafs. Maar wat lees mamsie nou. Issie caafstuig? Hebbie tuigje aan?
  Bennie wel veilig weer thuisgekoome in jou flauwerpauwerauwtoo.
  Mamsie vin jij leer ons zofeel van jou innefjoews en Mini en Maxi heb ons zofeel fertel van ze leefe en dattie ze koelekast oope hoor gaan. Mamsie hoor alle kasjes oope gaan waar ze eete in sta. Mini en Maxi zijn slimme caafs en zij heb zo een fijne leefe bij de Caafs mevrouw en Balou poes. Zij heb ook zo een mooie vagt, net als jou oompie Bert.
  Maar Mamsie von ze garnaaale nie zofeel om te eete en als Mamsie zoies zeg dan kan jij het echt nie eete!. Mamsie heb la Belle kwiezien in ze smaak.
  Lieve Doorie dank jou wel dattie zofeel hard werk foor jou innefjoews, Mamsie is trots op ze beebie,

  Koes koes van MammaLoesje

  1. Hajooooooooo mamsie.
   Sjorrie datte uwes een dwolletje in uwes bek had stop. Se saage er uit assof ut fweemde garrenaale waare.
   Oooooh mamsie… die fjuit!! Ikke hoor nog
   WHEEEEEEEEP (poinkiepoinkiepoinkie) sniksnik.
   Mamsiewamsie… uwes ben eerdaags jaarug. Mooge jiekie en ik op fiessiete koom? Dank uwes.
   Koeskoes💋

 3. Heee grote jongenssiejemees die ook sterrieporter is, wat een gaaf intervjoew, ik moest de hele tijd denken over de tip die je had gegeven, van ze fluiten maar het zijn geen fogels!, en nau weet ik van alles over caaviaas, ik vond het helemaal top om zoveel over ze te leren, mijn vrouw kende iemand die had twee zusjes, die zijn 7 jaren geworden, en die floten ook!, wat biesonder hè, dat je fluit en toch geen fogel bent?, en wat een boel geluiden kunnen ze maken, dat wist ik helemaal niet, en wat erg dat mensen dieren zomaar buiten zetten, dag mag helemaal niet!, gelukkig dat Mini en Maxi en hun famielie gevonden zijn, want ik weet niet of ze buiten kunnen leven, niet als het heeeeeel kaud is denk ik, wat hebben Mini en Maxi mooie kleuren, en ze zien eruit alsof ze heel zacht aanfoelen, heb je ze aangeraakt Door?, alleen de hele tijd dat groenfoer eten de hele tijd, dat lijkt me niks, maar misschien is dat anders als je aan caaviaa bent?, ik lust geen andijvie en hooi!, zooo heee en Door, ben je nog steeds op diejeet?, ik ook!, en je bent juist zo mooi gespierd, en ik ook, hoe moet dat nau?, dankjewel voor het intervjoew, het was helemaal top!!, en ik ga nadenken over wie het volgende keer wordt!, lieve Door, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie Kever!!, en ik heb op je balkon bij je ploemenstoel twee zakjes kaastoktoknoepies neergelegd, eet ze maar snel op!!!

  1. Hajoooooooooo poomsie keefer.

   Ooooooooooh het wasse furrsgrikjewuk met hun gefjuit. Me arreme oore!! Sniksnik. En ikke fin me diejeet stom!! Ikke hep om dwie uur al raasende honger en ikke moet tot halluf fijf wagge!!! Ooooooh ikke sag de sakkies met noepies. Ikke furrstop se snel. Dan kan ikke fanmijnnacht lekker smikkele. Hihihi
   Ikke hep onner uwes stretsjer stikkies leg!!! Sssssst hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 4. Dorus wat een leuk interfjiew!!!
  Nu hebben we Mini en Maxi ook goed leren kennen!!!
  Wij hopen dat je niet teveel last van je oren hebt met dat gefluit van de caafs!!!
  Je kunt blij zijn dat het er maar 2 waren………..stel je voor 10 😺

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajooooooooo mefrauw ceciel, ses ooms en tantes en superwekkere tokkies hihihihi.
   Oooooooh ikke hoor nog teets WHEEEEEEEEEEEEP(sjrik) oooooh sniksnik.
   Ooooh nooit meer. Uwes tokkies waare feeeel minner erg hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 5. Lieve sterrieporter Dorus. Wat een leuk interfjoe is dat met Mini en Maxi. Wij wisten niet zoveel van caafjes, maar we hebben veel geleerd van jouw interfjoe. Dat ze kunnen fluiten en zo, zonder een fogul te zijn. Dankjewel lieve Dorus voor dit mooie stukje. Knuffels van Ina en kopjes van Floortje.

  1. Hajooooooo mefrauw ina en tante floortje. Gjaag daan hoor. Nu weet iedeween wie die fjuiters sijn. En datte hut geen fooguls sijn. Hihihihi. Maar ooooooooooooh me arreme oortjes. Gewukkig isse hut oofer twee week minner fjuiterig hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 6. Hoi Dorus, wat weer een leuk interview met Mini en Maxi de Caafjes. Zulke CaafKatten hebben wij nog nooit gezien. We hebben een hoop geleerd. Misschien moet je voortaan in je interviewtasje een paar oordopjes doen. Stel je voor dat je een paar GillendeKeukenMeiden of zo gaat interviewen!!!!

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajooooooo tantes.

   Ooooooooh datte is een goeist tip!!! Oorwoppies!! Oooooh ikke neem se eggiewaar mee asse ik weer kaafiejaas innefjoew. Sjeeeee ikke hoor se nog!!! Oooohfanmejeetje sniksnik.
   Pootjes 🐾🐾

 7. Hoi Doorie.
  Wat een leerzame letters heb je weer gemaakt.
  Ik wist geen fluit van cavia’s,al fluiten ze wel heb ik begrepen.Je arme oren…..maar je hebt dus heel wat over voor een goed interview,zoals een echte ster reporter dat heeft.
  Ik vind het knap van je.Na een paar X fluiten zou ik waarschijnlijk….o.nee mijn scullary girl zegt dat dat niet netjes is,en je tante Muzette wil ook graag goede vriendinnen met je mamsie blijven, dus ik mag het niet neerzetten.
  Afijn ik heb heel veel geleerd van dit interview, ook dat ik geen speciale garnalen van caafs moet eten.
  Mijn scullary girl vindt de caafjes er lief en knuffelig uitzien.En ze kunnen heel knap vertellen.
  Mini en Maxi zijn erg lief zo te horen.!!!!!!
  En knap dat ze groentes lekker vinden.Ik niet,maar hoef het gelukkig ook niet.
  Maar zo zie je maar,elk dier is goed zoals het gemaakt is en zoveel verschillende zijn er.En ze maken geluid zoals ze gebekt zijn.Helemaal mooi.
  Alleen dat fluiten……
  Dank je wel voor je leerzame mooie letters Doorie.
  Kopjes van je tante Muzette.

  Pee-esssss Mijn scullary girl vindt je laatste foto van jezelf zo mooi!!!Ik weet je hebt een hekel aan klik klak….maar al je foto’s ook die met de caafs zijn prachtig

  1. Hajooooooooo tante muzette. Ooooooh dank uwes foor de kompwiementjes. Ikke fin hut aween sjo waar datte ik teets gwoen/bwauwe oogies hep oppe foowtoos. Want me oogies sjijn gewoon cheel!!
   Oooooh asse frauw ooit kaafiejaas wil nau… dan gaat ik in pjotes hoor hihihi. Geen gefwuit in mijn huis.
   NIET die garrenaale eete hoor!!! Ooooooh sjo errug!! Pootjes 🐾🐾

   1. Zal de caafs garnalen niet eten Doorie,zeker niet na de review van je mamsie.Die weet alles van eten
    O,fijn Doorie dat je komt helpen mocht mijn scullary girl caafs willen.
    Als het aan mij ligt niet,ook al zien ze er nog zo lief en knuffelig uit!
    Ik hoor genoeg vogels fluiten,dat is mij wel voldoende.
    🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Reacties zijn welkom