Speelgoedtest: Tjilla test een speelhengel

speelhengelWij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week gaat het over speelhengels en variatie en veiligheid.

In huis hebben wij speelhengels. Dat is een stok met een touw en iets wat daar dan aan hangt. Jullie kennen het vast wel. Het hoort bij de basisuitrusting van een kat. Net als een kattenbak, voer- en drinkbakken en balletjes.

Veel hengels

Wij hebben 7 hengels, 3 in gebruik, 2 nog in de verpakking, 1 voor kerstmis en 1 die we kwijt zijn, kwam ik net achter. Hoezo er 1 kwijt is, weet ik ook niet, maar ik weet precies welke en hoe de hengel eruitziet.

Waarom zoveel hengels

 • vanwege variatie
 • omdat de kleur soms beter bij je vacht past
 • soms zin in slierten en soms niet
 • soms zin in veren en soms niet
 • omdat je soms geen zin hebt in geluidjes
  en soms ook wel
 • omdat de ene beter zwiept dan de ander

Het is dus elke keer weer heel persoonlijk met welke hengel je wil spelen. Als we gaan spelen dan pakt het mensenmeisje een hengel en als we dan allemaal meedoen, is het goed, anders moet ze een ander pakken. Dat vindt ze niet erg want ze kent ons wel goed natuurlijk. En we spelen samen, of we spelen niet, dat is de afspraak die wij thuis hebben.

hengelVoor wie is dit?

Ik vind dat een hengel voor elke kat leuk is, oud of jong dat maakt echt niet uit. Wel vindt ze thuis soms het touw te lang, dan maakt ze het korter vanwege het veilig spelen. Dat je niet verstrikt raakt want dat kan dan heel vervelend spelen worden. Je mens moet tijdens het spelen dus heel goed opletten want jij wordt misschien wild van het spelen en dan let je zelf niet meer op. Als je met meerdere moet spelen thuis, dan kan dat het beste om en om tegelijkertijd. Zo doen wij het thuis ook, als je dan je naam hoort, ben je aan de beurt. Dan kan je meteen laten zien dat je goed in luisteren bent, dan krijg je weer meer knuffels enzo.

hengelMijn oordeel
Ik vind elke hengel tof maar vooral die met veren. Die staat voor mij op nummer 1. Ze ging zoeken en toen lag de hengel gewoon on het kastje dus hij was niet helemaal kwijt. Deze hengel is van Zooplus en is een goede koop: hij heet kattenhengel Bird.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺  (lekker zwiepen!)

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

15 thoughts on “ Speelgoedtest: Tjilla test een speelhengel

 1. Hallo Tjilla,

  Zo hebben jullie zoveel hengels, ik heb er 3 en ze liggen allemaal in de kast van niet meer mee spelen. Vrouwtje had er ook zelf voor mij gemaakt.
  Er kwam een tijd dat ik er niet meer mee wilde spelen, ik vond het wel leuk om te kijken of vrouwtje er leuk mee speelde. Maar ik deed alleen maar kijken en verder niks meer. Toen heeft vrouwtje ze dus in de kast gedaan van niet meer mee spelen. Maar sinds ik in ons nieuwe huis woon wil ik ook liever alleen spelen en ik heb heel veel speeltjes en daar speel ik allemaal mee en mag vrouwtje niet op een berg neerleggen.
  Heel veel speel plezier hoor met de hengels, ik ga nu maar weer eens naar buiten naar mijn vogelvriendjes, Dank je wel voor de leuke schrijf over de hengels en tot volgende week en ben benieuwd wat jullie dan gaan testen, knuffels voor jullie van vrouwtje en poot en kopje van vriendje Jip.

  1. Hoi Jip! Gelukkig hebben wij geen nietmeermeespelen-kast! Maar je kan niet al het speelgoed leuk vinden hoor, het is ook een kwestie van smaak.

   Pootjes van mij en ons en groetjes aan je mens en de vogels 😽

 2. Hoi Tjilla,

  Tommy heeft ook een hengel, en soms speelt hij er mee.
  Zo grappig om te zien hoe hij probeert om de slierten te vangen.

  Tommy wilt ook wat zeggen: Hoi Tjilla, hengels zijn leuk hé.
  Soms speel ik er ook mee, dat zei deeltijd vrouwtje al, ik probeer ze dan te vangen en dan ga ik heel oer liggen en dan ineen………….bam! Heb ik hem.

  Daarna ga ik altijd even dutje doen, want hengels vangen is best vermoeiend.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy! Wat goed dat jij ook speelt met een hengel. Dan ben je lekker bezig en daarna moe dat is goed, kun je lekker weer slapen. Slapen vind ik ook fijn hoor!

   Pootjes van mij en ons 😽

   1. Hoi Tjilla,

    Slaape is zo lekker, vooral na het speele!
    Vandaag heb ik baas geholpe, en nu mag ik weer lekker slaapse doen.

    Pootje van Tommy!

 3. Lieve Tjillameisje,

  wat zeggie julie tante Loesje nou. Hebbie seefe hengels? SEEFE hengels, oooh dan kannie wel heel feel speele. Tante Loesje heb ook erfaring met hengels, nie sofeel als jullie meisjes maar Tante Loesje heb welees ze mep gegeefe teege ze hengel. Soms daag mij vrouw mij eigen uit. Dan lig ik in mij denkpaal en kom mij vrouw aan met ze hengel. Ik zeg jullie eerluk, tante Loesje doe liefer slaape maar soms kom ik in mij akzie. Dan doe ik flink meppe en mij oog wor heel groot. Gelukkig krijg ik alteit wel mij snek want jij krijg er toch honger van.
  Mij Zusje vin hengels heel feel leuk, zij ren en spring en zij gooi alles omfer. Selluf vin ik wel dattie mij vrouw ze spulle moet laate staan maar Zusje kijk nerges naa. Oopa Floris loop hard weg assie ze hengel zie, hij snap nie wattie ermee moet.
  Dank jullie wel foor jullie mooie riefjoew en jij heb het zofeel goed fertel Tjilla. Misschien krijgie wel jou snek van jou vrouw mevrouw Mensemeisje.
  Jij krijg wel mij zachte kopjes en geefie ook mij kopjes aan jou zusjes Tjessie en Tjaiia.
  Jij ben zofeel goed beezig,

  Tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje!

   7 is toch niet zoveel? Wij zien wekelijks hengels die we willen hebben maar die we niet krijgen. Soms zwicht ze voor de druk en koopt ze er weer 1.

   Goed dat u ook af en toe tegen een hengel mept want dat is goed voor atleties zijn of worden. Een beetje bewegen is goed voor u en iedereen, zei ze thuis pas. Zusje is nog jong dus zij moet nog veel spelen. Oopa heeft nu vakanziewerk dus hij is druk zat met weten en weer vergeten.

   Dank u voor de kopjes en kopjes ook van ons. Van Tjaiia krijgt u een kopstootje want zij is weer eens wild.

   😽

 4. Hoi lieve Tjilla, zooo heee wat hebben jullie een boel hengels, zeven is toch ongefeer net zoveel als honderd?, en wat sta je machtig mooi op de footoos!, wij hebben geen hengels meer, en nau ik je riefjoew lees wil ik ook een hengel, dat lijkt me echt helemaal top om mee te spelen, ik heb het aan mijn vrouw gevraagd en zij zegt dat ze er weer eentje gaat kopen, gelukkig dat je faavoriete hengel toch niet kwijt was!, hier worden de hengels ook altijd opgeborgen omdat het niet handig is als je er zelf mee rond gaat lopen, ik mag ook niks met tauwtjes en zo, dat ligt allemaal boven in de kast, daar kan ik niet bij, of onder de bank, daar kan ik ook niet bij, Nau… zegt mijn vrouw, het kán wel maar je weet dat niet, maar dat is hetzelfde vind ik, ik hoop dat ik een hengel met veren krijg en eentje met iets waar je in kan bijten, en hebben jullie echt waar een hengel die ook nog geluidjes heeft?, lieve Tjilla, dankjewel weer voor je test!, ik stuur jau en Tjaiia en Tjessi en jullie mensenmeisje heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau een paar snekkies neergelegd bij de deur naar jullie buiten!!!

  1. Hoi Kever!

   Zie je hengel met dat roze pluusj? Die is nieuw en is van de Eksjon. Hij zwiept heel goed. Ook al ben je een stoere kater kan de kleur roze best, het staat heel mooi bij jouw vacht.

   Wij komen alleen onder de bank om onszelf of speelgoed te verstoppen, soms ook blaadjes en veren van buiten. Dan zegt ze thuis ’tjongejonge, wat doen jullie toch allemaal’ en dan moeten wij lachen.

   Bij de hengel van Kerstmis zit een belletje, vind ik leuk maar Tjessi is een beetje bang voor het poppetje.

   O ja, het zwiepding met dat gele zeil eromheen is kapot gegaan! Maar ze heeft een nieuwe via China gekocht en die doet het goed! Dus we kunnen weer racen.

   Bedankt weer voor de snekkies. Pootjes van mij en ons! 😽

   1. Lieve Tjilla, ik vind roze een machtig mooie kleur, ik vind het stom dat jongens dat niet zauden mogen!, Popje die hier vroeger woonde was een jongen en die had veel roze spulletjes omdat ze zo mooi bij zijn roze neus pasten, roze is voor iedereen vind ik!, en dankjewel voor de tip van de Eksjon, mijn vrouw gaat kijken voor me!!!, heeeeeeeeel veel lieve pootjes terug van mij!!!

 5. Hoi Tjilla,

  Zo, dat is een luxe zeg : zeven hengels voor drie poezels. Dat moet onze vrouw eens lezen. Zij zegt altijd dat wij superverwende poezels zijn. Nou, dat valt dus wel mee. Wij hebben vier hengels voor ons vijven. Eentje is gelukkig kattenhengel Bird. Dat is inderdaad wel de leukste. Soms worden wij er een beetje wild van, omdat het net lijkt alsof er een vogel door het huis vliegt. Onze vrouw heeft ons wel verklapt dat ze in een kast een andere hengel Bird als reserve heeft liggen, voor het geval de andere kapot gaat. Gelukkig maar, want we willen onze favoriete hengel niet missen.
  Dit was weer een goede test, bedankt hoor.

  Kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal! Wij hebben Bird de hengel ook 2 x. We worden ook wild, soms te wild, maar het klopt dat het dan met op een echte vogel lijkt! Ik had het nog niet zo bekeken maar jullie hebben gelijk! Leuk dat jullie ook veel hengels hebben en ook dezelfde. Dat schept toch een band.

   Pootjes van mij en ons 😽

 6. Lieve Tjilla, wat goed dat jullie zoveel hengels hebben zodat je elke keer kunt kiezen met welke je speelt. En ook handig voor de test he? Leuke test weer hoor, mooi geïllustreerd met de foto’s. Zo kunnen we de soorten hengels goed herkennen en jullie zelf in soort van actie zien. Muppet is niet zo van de hengels. Ze is er beetje bang voor. Maar ze heeft wel een soort van fluffy sliert met een veertje waar ze graag op jaagt. Gelukkig is er dus wel iets voor elke kattepoezel. Prrrr prrr van Muppet en aai knuffel van mij, Maria

Reacties zijn welkom