Minnie over haar leven in het nieuwe huis

nieuwe huis

Hoi allemaal. Het is weer Dinnie ehh Minnie Dinsdag. Allereerst wil ik alle kattenvriendjes bedanken die op mijn foto gestemd hebben. Daardoor heb ik een prijs gewonnen. Ik mocht het doosje van Frau zelf uitpakken, dat kunnen jullie op de foto zien. Er zit een vet mooie nieuwe huisgoudviskleurige muis in, eetbare stokjes (die ruiken waus joh!), springveertjes en een soort stokje. Dat stokje moet Frau dan tegen haar hand zetten en dan boem springt het weg en kan ik er achteraan rennen. Net als een echte prooi dus.

Tuin

Over prooi gesproken. Ik zit me hier toch vaak voor het raam te genieten. Of voor de hordeur als de deur open staat. Zoveel verschillende hapjes die hier voorbij vliegen of in de tuin gaan zitten. En dat niet alleen. Er zijn ook al wat katten komen buurten. Zo lang ze op de schutting blijven zitten doen ze maar lekker. Dan is het hoi miauw enzo. Maar laatst was een witte kat toch wel zo brutaal! Die ging in mijn tuin zitten. En toen zag ik zijn staartje nieuwe huisomhoog gaan. Nou toen zei ik keihard MAUW! Zo brutaal joh, een beetje in MIJN tuin gaan zitten plassen en poepen. Ik mauwde dat ie weg moest wezen en in zijn eigen tuin op de bak moest gaan. Ik heb hem daarna niet meer gezien dus ik denk dat ik afschrikwekkend genoeg gemauwd heb.

Wasbak

Sommige van jullie hebben vast wel eens foto’s van mij gezien dat ik in een wasbak lag. In de natte kamer hier in het nieuwe huis is er ook eentje. Gelukkig maar joh want dat ligt echt zo lekker hihi. Maar weet waar er ook eentje is? In het kleine kamertje waar de mensenbak staat. Alleen is daar wel wat mee. Want die is echt een heel stuk kleiner. Niet dat dat deze poes tegen houdt haha. Even goed kijken en opmeten en hops omhoog springen. Frau moest er erg om lachen. Daar pas je toch niet in Minnie. Nou ik vond dat het nieuwe huisbest wel kon. Ik mauw altijd maar “if it fits, i sits”. Dat is Engels. Een taal die bijvoorbeeld de Britse Kortharen miauwen.
In mijn MinKeef kan ik nog niet. Die is nog niet klaar. Frau is nog bezig met dozen uitpakken en die staan daar opgeslagen. Pff geef mij een middagje en ik miauw alles er zo uit. Oh wacht ff, Frau zegt dat de dozen dan ook stuk zijn. Hmm dat zou best wel eens kunnen ja. Ze moeten nog terug naar de furhuismeneer. Dus weet je wat ik nu elke dag doe? Ik ga voor de deur van MIJN MinKeef zitten en zet het op een mauwen. Zodat ze weet dat ze op moet schieten! Heb ik zelf bedacht en het helpt vast.

Bank

Een ding wat wel hetzelfde is gebleven, is saame tsjillen op de bank. Ik lig dan lekker in mijn mandje. Met mijn koppie op het randje of lekker helemaal opgekruld. Er zijn hier ook geen siereenes dus daar word ik niet meer door gestoord. Ik word hoogstens ff wakker als ik tjilp tjilp hoor of als Frau opstaat. Als ze opstaat dan ben ik altijd waakzaam want als ze richting de Minnie snoepjeskast loopt dan ben ik er als de kipjes bij. Want als ik heel lief kijk dan krijg ik soms meestal toch best wel vaak een snoepje. Frau zegt dat haar spullen ook in de kast liggen en dat ze echt niet iedere keer als ze de kast open doet mij een snoepje kan geven. Tsja ik probeer het voor de zekerheid toch iedere keer wel want je kan maar nooit weten.
Miauw dit was het weer voor deze keer. Kopjes en knuffels aan iedereen!

Poot, Minnie

20 thoughts on “Minnie over haar leven in het nieuwe huis

 1. Hajoooooooo tante minnie

  Ooooooh gaaf he datte het nu uwes dinsedag is. Follegenne week benne ikke weer. Dan isse hut weer dd… dorusdinsedag hihihihi. En ikke seg wekker niet wie me slagoffers sjijn hihihihi.
  Oooooh die tuin siet er gaaf uit seg!!! En wat een gaaf katdootjes heppuwes😃😃
  Ikke mag nie in soon steene mand ligge. Ikke mag bijna nies en tog ook weer awwes. Raar he? Pootjes 🐾🐾

  1. Hajoo Doorie! Oooh heb jij dat ook dat je niks mag en toch ook weer alles 🙂 Frau zegt wel eens nee, maar dan doe ik gewoon alsof ik haar niet begrijp hihi. Als het echt echt niet mag dan hoor ik dat wel aan haar stem. En dan nog ben ik sowieso een heel eigenwijs poesje hihi. Pootje van Minnie.

 2. Lieve Minnie, wat fijn dat jouw nieuwe huis zo gaaf is en ook de tuin. En wat een leuke katdootjes heb je gekregen. Geniet er maar van .lief dinnetje, Floortje stuurt je een zacht kopje en ik een zachte knuffel.

 3. Hoi Minnie,

  jeetje wat heb jij al heel wat beleefd in je nieuwe huisje zeg, en je hebt maar mooi de buur kat weg gejaagd.
  Is ze nou helemaal van de pot jan dorie dat ze zomaar in JOUW tuin gaat poepen en plasssen. Tssssssss!!

  Enne………die kleine wastafel is zeker perfect om in te liggen, daar pas jij echt wel in!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommie, brutaal he die buurkat. Dat soort dingen doe je maar in je eigen tuin mauwde ik terug. Oh enne jij vind ook dat dat kleine wasbakje precies pas is. Ik ook. Pootje van Minnie.

 4. Hoi Minnie, gefeliciteerd met jullie nieuwe huisje. Tja, die tuin zal je wel moeten verdedigen tegen andere katten. Ze hebben daar een beetje hun eigen tuintje van gemaakt. Maar nu is het jouw tuin. Ik denk dat vrouwtje je nog niet naar buiten laat, want meestal moet je toch eerst wennen aan je nieuwe huis en tuin, maar daarna…. Wat knap van jou dat je zomaar in dat kleine wastafel past. Kitty gaat altijd in de gootsteen in de keuken I of in de wastafel in de badkamer liggen. Dat is lekker koel, vooral als het warm is. En jij hebt er nu 3 zelfs. Hoe ga je je minkeef inrichten of weet je dat nog niet? Daar zijn we echt benieuwd naar. Veel geluk in jullie nieuwe huisje, Mara, Bram en Kitty.

  1. Hoi alledrie! Ikke mag nog niet naar buiten nee. Eerst het huis en de geur goed kennen. Selluf heb ik wel wat iedeejen ofer mijn MinKeef maar Frau zegt, komt wel. Se moet eerst andere dingen doen zegt ze. Pootjes van mij aan jullie!

 5. Lieve Minniedinnie,

  oooh wat hebbie jou mooie huisje en jij heb ook jou preis gewonne. Wij heb allemaal op jou eigen gestem en ik heb ook op mij dinnetje Muzette gestem want mij vrouw heb mij eigen geleer. Loes jij ga nie onnerscheid maake want iedereen ferdien ze preis assie meedoe. Mij hart is blij foor jou, jij heb het zofeel goed gedaan.
  En jij spreek Brist Korthaar, oooh jij kan ook alles. Jij kan pootballe, jij kan jou preis winne, jij pas in jou natte bak. Mij vrouw zeg Loes, jij kan er wel jou foorbeeld aan neeme.
  Lieve Minniedinnie jij moet iedere keer met jou vrouw mevrouw Minniedinnie mee naar jou kas blijfe loope want assie in jou mandje blijf ligge krijgie nooit jou snek. Jij ben ook nog slim.
  Minniedinnie jij krijg mij zachte kopjes en het is ook foor mevrouw Minniedinnie

  Loesje

  1. Liefe Loesjedinnie. Brits Korthaar mauwen isse nie so moeilijk hoor. Kan ikke alles? Hmm nou er sijn vast wel dingen die ik niet kan. Koel dat je op mij en dinnetje Muzette gestemd had. Pootjes en knuffels van mij en Frau voor jou en je Frau.

 6. Heee lieve Min, zooo heee elke keer ben ik weer onder de indruk van dat je zoveel durft!, dat je zomaar op die kleine wasbak durft te springen, ik kon het haast niet geloven!, ik zau dat nooit durven en mijn vrouw zegt dat ik het ook beter niet kan doen omdat de bak dan misschien afbreekt, nau ja!!!, gelukkig maar dat die witte kat nau weet dat het jauw tuin is, je gaat toch niet zomaar bij iemand anders in de tuin zitten poepsen en plassen?!?, jakkie dat is echt fies!, ik ben al helemaal benieuwd naar je MinKeef, laat je zien hoe het is geworden als ie klaar is?, if it fits I sits dat begrijp ik, omdat ik ook een deel brits korthaar ben, net als Bolle, maar we kunnen allebei niet echt veel engels spreken hoor!, en miouwen is in alle landen hetzelfde dus dat maakt niet uit gelukkig, je hebt helemaal gelijk dat je altijd oplet als je Frau naar de snoepjeskast gaat want ja heb je en nee kan je krijgen ofzo, zo zeg je dat toch?, lieve Min ik stuur jau en je Frau heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keef!!!, en spesjaal voor jau heb ik snekkies in die kleine wasbak gelegd!!!

  1. O ja en natuurlijk gefeeliesietaatsiet met dat je zo een mooie doos hebt gewonnen!!

  2. Hoi lieve Keef, gaaf he die mooie doos die ik gewonne heb. Dankjewelmiauw dat je me stoer find. Me MinKeef daar moet ik nog ff geduld foor hebben. Maar als het er is, dan miauw ik het hier hoor. De snekkies waren lekker! Ik heb kauwstikkies onder je schaapie gelegd. Pootje van mij, Minnie.

 7. Lieve Minnie
  Wat fijn zeg dat het jullie zo goed bevalt in het nieuwe huis!!!!!
  En wij zien door jou keukendeur al een mooie katten wc voor je!!!!
  En ook maar goed dat je geen indringers in je tuin wil hebben. Maar dat hebben ze volgens ons wel begrepen nu!!!!jammer dat je kattencave nog niet klaar is maar trillen beneden met je vrouw is ook super fijn!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal! Ja, die katteweecee had ik ook al gespot. Miauw. Tjillen is fijn he. Pootjes aan jullie allemaal!

 8. ha lieve Minnie, wat fijn dat je weer op de blog bent. En nog fijner dat jullie het naar je zin hebben in het huis. Natuurlijk is nog niet alles uitgepakt, dat kan niet allemaal tegelijk he? Je hebt al beetje kennis gemaakt met de buurpoezen. Ik hoop dat er een paar leuke vriendjes bij zitten waar je in de tuin mee kunt chillen. Je Brits Korthaar Engels is purrfect en het uitmeten van het wasbak heb je goed gedaan. Complimenten alom dus. Veel plezier in jullie nieuwe huis met tuin. Muppet roept zachtjes prr prr en lieve aai knuffel van mij, maria

  1. Hoi lieve Muppet. Ja, het was weer mijn week. Dankjulliewel voor de complimenten. Aaitjes en knuffeltjes terug van mij Minnie en Frau.

 9. Lieve Minnie,

  Wat leuk, je eerste blog vanuit je nieuwe huis. Wij hebben de indruk dat het huis jou wel bevalt. En wat een mooie tuin erbij. Maar ga eerst maar alle plekjes in het huis ontdekken en dan daarna de plekjes in je nieuwe tuin.
  Wat goed dat je die brutale witte kat in je tuin weggejaagd hebt. Die heeft vast wel begrepen dat jij nu in het huis woont en dat het dus nu jouw tuin is. Wij zijn wel nieuwsgierig hoe je Minkeef er uit gaat zien. Maar dat zal jij natuurlijk ook wel zijn. Het zal vast nog wel een tijdje duren voordat het huis helemaal naar jullie zin is. Tja, dat hoort nu eenmaal bij een verhuizing.
  Lief Minniemeisje, geniet maar van alle nieuwe dingen. Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en een knuffel van onze vruw.

  1. Hoi liefe allemaal. Frau zegt ook dat het nog ff duurt voor alles klaar is. De kast waar haar vagtjes in moeten hangen komt pas over heel veel donkers zei ze. Pfff gelukkig heb ik maar één vagtje en dat heb ik aan. De MinKeef gaat vast heel mooi worden. Pootje van mij en zachte kopjes aan jullie allemaal.

Reacties zijn welkom