Speelgoedtest: Tjilla test de krabmat met bal

krabmat

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een krabmat met bal.

Ze was weer eens bij de Eksjon, onze favoriete winkel. Ze koopt daar mijn liquidsnackies omdat ik elke dag een beetje katten-laxeermiddel moet omdat mijn poep te hard is zonder dat. Ik krijg dat middel elke ochtend in een liquidsnackie en die waren bijna op. Ik vind deze erg lekker en ze zijn ook lekker goedkoop. Ze kijkt dan ook altijd even bij het speelgoed en het blijft meestal niet bij kijken. Ook dit keer kocht ze iets.

Vergelijkend onderzoek

Eerder hebben wij een krabmat met balletje getest. Die was vierkant en was ook te koop in een rondje.
Omdat ze het toen een beetje niet zo zinvol vond om toen de ronde ook te kopen, kregen we die dus niet. Tot nu. Want bij de Eksjon hadden ze ineens net zoiets in een rondje. Die heeft ze voor ons gekocht. Ze zei om te vergelijken maar het is ook omdat wij het leuk vinden om nieuw zwiep-speelgoed te krijgen. Hoe meer, hoe beter.

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij deze mat?

 •  is rond
 •  is van karton
 •  heeft een balletje
 •  het balletje heeft een rinkel
 •  kun je op krabben
 •  is niet groot
 •  is ook niet klein
 •  zit een zakje ketnippies bij

Voor wie is dit?
Dit krabding is voor iedereen die zwiepen leuk vindt. Je kunt met ketnippies spelen, maar ook zonder want het zit er los in een zakje bij. Het balletje is wel een tingelding maar je mens kan het ook eruit halen (voorzichtig) en er bijvoorbeeld een pingpongballetje in doen. Je kan ook dan gewoon lekker zwiepen. Bovenop zitten gaten waar je poot in kan en aan de zijkanten zitten ook gaten. Je kunt dus zittend en liggend spelen, mag je zelf kiezen. Het mag natuurlijk ook allebei.

Mijn oordeel

Nou, deze is net zo leuk als die wij eerder hebben gekregen. Deze is ongeveer net zo groot en ook stevig dus we krijgen hem niet snel kapot. De mat is er in 3 verschillende motiefjes dus er is er altijd wel eentje die je mens leuk vindt. Deze is iets goedkoper en dat is leuk want dan kan je mens meer (voor jou) kopen. Ik denk zelfs dat deze krabmat beter is omdat de ruimte waar het balletje zit groter is. Heb je er nog geen en vind je deze ook leuk, vraag dan je mens naar de Eksjon te gaan. Vanaf woensdag hoeft dat niet meer op afspraak.

kranbmatAantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (krabbelen en spelen is altijd leuk)

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje.

Heb je een leuk speelgoedje gezien en wil je dat wij die testen?
Stuur dan een e-mail naar tj-tjes@outlook.com. Misschien komt jouw speelgoedje dan in de test.

13 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test de krabmat met bal

 1. Hajooooo tjilla

  Oooooh is dat eg weuk? Maak hut ook een tjoep? Want dan komp dat suigmonster nog faaker tefoorsjijn, en dat isse eng🥺

  Ikke wau me oompie tjauwens so feel sterreke wense bij de dokker. Ikke denk aan uwes oompie bert. Loefloef🐾🐾

  1. Hoi Dorus. Er komt geen rommel van nog en ik heb erg gekrabbeld. Je kan heel hard zwiepen ermee dus wel echt leuk hoor.

   Gelukkig is Bertje al terug maar minder leuk is dat hij een operazie aan zijn tanden moet.

   Pootjes van mij en ons 😽

 2. Hoi Tjilla! Goeie aksiefotoos en riefjiew zeg. Ikke heb wel eens zoiets gehad maar speelde er niet vaak mee. Ik ram liever een balletje of iets anders ’t hele huis door hihi. Als Frau iets mist dan kijkt ze mij meestal aan. Grote kans dat deze pootbalkampioene het dan heeft gebruikt lol. Pootjes en kopjes voor jullie alledrie van mij Minnie!

  1. Hoi Minnie! Ohhh, verstop jij dan dingen 😸 dat lijkt me ook wel leuk dus dat ga ik eens doen. Achter balletje aanrennen is ook echt tof hoor! Pootjes van mij en ons 😽

 3. Lieve Tjillameisje,

  hier is jou Tante Loesje en zij heb ze moeilukke ochend gehad. Jou oompie Bert moes naar ze dokter foor ze eggoo, assie verkering heb Tjilla dan hebbie geen rust van jou hart. Jij ga het misschien in jou toekoms begrijpe assie selluf verkering heb, nu bennie nog mij Tjillameisje. Maar jou oompie Bert is weer thuis en hij moet nu bijkoome, dan kan jij met jou rustige hart naar jou speelgoed kijke van jou meisjes.
  Lieve Tjillameisje wat hebbie jou goede tes gedaan van jou riefjoew. Daar hebbie ies aan en jij heb zo een mooie rondje. Zusje zeg dattie ook wil meppe. Zij sla graag met ze poot, dan kanie teege e balletje meppe.
  Self wil ik graag op jou rondje zitte maar mij vrouw zeg, fraag maar offie nie doorsak?

  Dank jou wel lieve Tjillameisje foor jou mooie riefjoew en jij krijg mij kopjes en mij pootjes en het is ook foor Tjessi en Tjaiia

  Tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje. Wij allemaal waren ook wat zenuwwappig. Gelukkig hebben wij nog nooit een eggo gehad en die hoeven we ook niet hoor. Ome Bert moet nu een operazie aan zijn tanden. Tjessi zei dat ze dat ook heeft gehad. Het komt wel goed, zei ze, maar het is wel even lastig. Nou, zij kan het weten. Heeft u wel al makreele en garnaale op? Tjaiia en ik krijgen altijd om 16 uur een beetje gourmet tonijnvisje. Dus daar moet ik nog even op wachten want het is pas 15. Hoop dat u wat kunt slapen na de stress. Pootjes van mij en ons 😽

 4. Hoi knappe Tjilla , wij hebben zoiets in het vierkant, maar wij spelen er niet veel mee, heel soms gaan we er bovenop zitten of krabben een beetje aan het karton.
  Wel goed dat je laat zien dat er ook een ronde soort van is.
  Pootjes en knuffels van Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi, bende van zes! Leuk dat jullie ook een vierkante hebben. Van Kever kreeg ik de tip om het balletje eruit te halen en dat je dan vraagt snoepjes of brokjes (doe maar snoepjes) erin te doen zodat je die dan kan zoeken of pakken. Dat is echt een goede tip en ga ik ook vragen thuis te doen. Dankjewel allemaal en pootjes van mij en ons! 😽

 5. Hoi llieve Tjilla, wat leuk dat jullie nau ook een ronde krabber hebben, ik vind zelf dat je niet genoeg kartonnen krabbers kan hebben!, Bolle vond dat ook, dus er waren er al een heleboel toen ik hier kwam, er was nooit aan gekrabd want dat deed Bol niet, ik wel!, ik krab zodat de flokken in het rond vliegen!, mijn vrouw heeft het balletje eruit gehaald want dat durfde ik niet te zwiepen, en nau is het een soort puusel voor brokjes, best moeilijk is dag hoor, maar soms kan ik het best goed, zooo heee Tjilla wat sta je machtig mooi op de footoo, vooral die eerste!, dankjewel voor de goede riefjoew en mijn vrouw zegt dat ze een testverzoek gaat meelen aan jullie!, lieve Tjilla ik stuur heeeeeeel veel lieve kopjes naar jau en je famielie, en spesjaal voor jau heb ik snekkies in hetmkrqbding verstopt, ga maar gouw kijken, het is van Kever!!!

  1. Hoi Kever! Wat een goede tip van de brokjes ipv een balletje. Ik krijg ’s avonds een paar snoepjes en nu gaat ze die ook verstoppen. Goed bedacht van jou zeg! Ik ben heel benieuwd naar de meel. Dank je dat ik mooi op de foto sta, ik heb goed intens gekeken. Ik heb ook een paar snoepjes voor jou, ze zijn ook van de Liedel, met zalm. Harde snoepjes maar ze worden snel zacht. Pootjes van mij en ons! 😽

 6. Hoi Tjilla,

  Wij willen even zeggen dat wij jou zo mooi op de foto vinden staan. Die test is ook weer leuk, maar onze vrouw wil die krabmat voor ons niet gaan kopen. Ze zegt dat wij al zo verwend zijn. Maar dat zegt ze wel, maar soms komt ze toch ineens thuis met iets wat jullie getest hebben. Dus wie weet krijgen wij die mat toch.
  Wat goed dat Bert weer thuis is. Wij wisten niet dat hij naar de dierenarts moest. Dat zal wel op zijn facebook hebben gestaan. Wij hebben zelf geen facebook en daardoor kunnen wij zijn facebook ook niet meer lezen. Hopelijk gaat alles goed met hem. Wij gaan pootjes voor hem draaien.

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar en knuffels voor jullie drietjes van onze vrouw.

  1. Hallo allemaal! Ome Bert is al terug van de dokter en de eggo en moet een operazie aan zijn tanden. Misschien schrijft hij er nog iets over hier. Meestal doet hij dat wel maar misschien nog eerst even verder bijkomen.

   Dank jullie dat ik mooi op de foto sta. Ik kan gewoon goed intens kijken. Ik hoop dat jullie vrouw deze krabmat voor jullie koopt maar jullie zullen wel, net als ik, al veel speelgoed hebben. Het moet wel leuk blijven, zegt ze hier thuis altijd. Pootjes van mij en ons 😽

Reacties zijn welkom