Dorus: Mij gwoote oom Teun en Blub innefjoew

dorus

Hajooooooo iedeween. Hette is weer mij dag!!! Dorusdinsedag!! Fanmijndaag hep ik me waatste kooningsinnefjoew gespjek met niet 1 maar 2 owanjeboofediertjes!
Gaaf he?

Gim lessen

Deese keer hep ik me oom Teun en frientje Blubfis de haartjes en sgupjes fan hun lijf gefjaagt. Missjien ken uwes se, missjien niet. Se woone bij tante Does en fjientje Tinus. Missjien seg uwes dat nog nies, dus ikke seg 2 annere naame. Maar dan benne ik wel een beetje dwietig want beide sjijn oofer de regenboogbwug gewandelt. Oom Hannes en tante Wiske.
Oom Hannes was een heeewe sportieffe woef en oppe maandag hat hij alleteit gim lessen.
Ikke dee altijt mee. En soms was ikke ook gaskootsj. 1 keer hat ik sellufs de perrefekke wokkel gemaak.
Ikke hoop dat juwwie gaan geniete fan dees innefjoew. Mij mamsie hep me ook weer meegeholp.

Waar benne uwes beide geboor?
Vis : Blub ik ben een ei geweest blubblub!
Teun: Samen met mijn 2 broers ben ik gevonden in de heg, zonder mijn moeder en toen ben ik geadopteerd door mijn personeel. Ik was toen een week of 5.(oooooh watte errug)

Heette juwwie altijt so?
Vis: Blub, ze noemen me Vis, maar ik heet Goudvis, blub blub.
Teun: Mijn personeel heeft mij Teun genoemd, naar het lievelingsboek van een van de jonge knechtjes.

DorusWaar plasse jullie?
Vis: Blub ik probeer zo blub veel mogelijk met een blub boogje over de blub rand te mikken! Blub. (Oooooh eg? Wat netjes!!)
Teun: Ik heb een overdekt binnentoilet, door het personeel kattenbak genoemd, maar ik plas het liefst wild in de natuur !

Oom Teun… lus uwes vis?
Teun: Mjammjam, heerlijk, vooral stukjes met tonijn of zalm!

Vis… hoe snel kan uwes swemme?
Vis: Blub, keisnel en vooral blub rond! (Wetstrijtje doen? Hihihi)

Beiden… vist uwes gwaag?
Teun: Heel graag, vooral van de tafel van mijn personeel!
Vis: Blub blub blub!

Vis… doesjt uwes liever of neemt uwes een bad?
Vis: Blub, ik ben dol op bubbelbaden blub. En ik laat mij blub regelmatig blub scrubben door Teun, hij heeft een blub ruwe tong.

Beiden… sijn juwwie oranje gesint?
Vis: Blub, ik snap echt niet dat blubklaas een rood pak heeft blub, oranje is veel sjieker.( egggg nie. Swart is mooi)
Teun: Ik ben zeer voor Sint, ik bezoek graag vogelhuizen.

Wat finne juwwie fan het oranjehuis?
Vis: Blub blub ik wil wel een paleis of blub kasteeltje in mijn kom.
Teun: Handig, zo’n oranjehuis valt goed op tussen het groen.

DorusWat finne juwwie fan massiema?
Vis: Blub wie????
Teun: Het lijkt mij iemand met een warme schoot, om uren op te zitten.

Vis… sit uwes wel eens op schoot?
Vis : Blub, nee blub, ik zit allen wel eens ver blub strikt in de waterplanten in mijn blub kom.

Vis… verslikt uwes sigself wel eens?
Vis: Blub nee hoor, ik krijg gedroogd voer en daar blub lik ik nooit aan.

Vis… bent uwes wel eens uitgebroken?
Vis: Blub, nee mijn kom is nog barst blub vrij.

Vis… herken u uwes mense?
: Blub mensen?? Ik zie alleen wel eens een blub oranjeharig monster zijn tong in mijn kom blub stoppen.

Vis… nen uwes friendjes met de katten, honden?
Vis: Blub het oranjemonster Teun doet blub pogingen om blub contact met mij te onderhouden, maar de blub blaffers kijken nooit in mijn kom.

Deed vis ook weleens mee met de gymlessen van oom Hannes….
Vis: Blub blub ik heb een blub zwemles gegeven ! Blub een hoogte blub punt in de Maandagochtendgymnastieklessen blub van Hannes!

Vis… hep uwes die rekwaame fanne staaslooterei gedaan? So ja… wei deede met 40 katte mee fanne tjet en hebbe beina nies gewint. Leg eens uit waarom wei nies wonne?
Vis: Blub nee hoor, maar als een vis de lote blub rij verzorgt, winnen de blub vissen en niet de blub katbeesten!( oooooh eg? Nau… dan hadde we een fispak dus aan moete tjekke)

En dan is hut nu weer tijt foor mij mamsie in haar tweeweekelukse kollumpie:

Mamsie wil hut (w)(fr)eete

Vis: blub

DorusAssie alteit in jou water swem, hoe moet jij dan eete?

Vis : Blub ik hap al zwemmende mijn blub vlokken.

Hebbie een groote buik van jou eigen? Hoe doe jij uitbuiken?

Vis: Blub mijn buik is mooi rond en ik blub mijn vinnen uit.

Lussie vistiks?

Blub, als ze in vlok blub vorm in mijn kom drijven vast blub wel

Kater Teun

Eetie alteit saame met de woefs in jou huis of krijgie eigen eeten?

Teun: Als belangrijkste persoon hier in huis,eet ik op de tafel van mijn personeel van een speciaal voor mij aangeschaft dienblad. En ik eet kattenbrokjes en kattenzakjes en gรฉรฉn hondenvoer.

Vangie buite ook jou eete, bijfoorbeeld muis, foogels, koonijn en springhaan?

Teun: Als echte Oranje ben ik dol op jagen! Muizen ratten konijnen vogels en af en toe een eekhoorn, ik lust ze allemaal rauw !

Lussie ook jou vis?

Teun: Vis uit blik of uit zakje vind ik echt smullen hoor.
Oom Teun en fjientje vis betank foor juwwie innefjoew.
Fanneweege de aafontkwok kon ik hewaas niet purrsoonwuk langskoome en is dit innefjoew fieja ze teblut afgeneemp. Gewukkig is die stomme aafontkwok weer hoepsiefloepsieweg hihihi.
Oofer 2 weeke hep ik wederom een spetterent innefjoew. Met wie?
Jaaaaaaa dat siet uwes oofer 2 week. Ikke ga wel een kwiptiese ommesgrijffing geef.
HIJ doet met de laase moode mee!!

Dit was het foor deese keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor mij mammaLoes.

Toedeledokie

21 thoughts on “Dorus: Mij gwoote oom Teun en Blub innefjoew

 1. Lieve Doorie,

  mamsie heb jou letters van jou Innefjoew geleese en zij vin het diep. Zofeel dieptefraage onner waater en boofe jou grond. Dan bennie wel ekskluusief en hebbie goed door gefraag. Blub doe uitbuike met ze finne, mamsie fin het zo knap. En Teun fang haasepeeper foor ze buik. Daar kan jij ies mee.
  Mamsie snap dattie afondklok heb maar jij ga nie iedere afond van jou klok met jou teblet hange . Jij heb nu jou eigen klok, daar kan jij ook naa kijke ook al beweegie nie zo snel. Mamsie maak ze eigen soms zofeel zorg ofer jou toekoms. Dattie niemeer normaal kan funksieneere.
  Maar jij ben wel zo een goeie Innefjoewer, mamsie is ook trots.

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Mahammmmmmmm

   Ikke kon er ook nies aan doen datte hut fieja ze teblut moes!!! Dat komp door die stomme aafontkwok!! Oooooooh ๐Ÿ˜พ๐Ÿ˜พ
   Uwes weet tog datte ik een repper en pootballer wil worre. Yo Yo Yo… me mamsie doe hut sjo๐Ÿ‘
   Koeskoes mamsie

 2. Hoi Dorus, wat een leuk interview weer. En met een mooie oranje vis!! Moest je nu helemaal onder water om te praten met de Blubvis? Dat lijkt ons helemaal niet, dan wordt je zo nat!!! In ieder geval superleuk om Teun en Blub vis beter te leren kennen.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

 3. Hoi Dorus, super goed intervjiew weer. Wij kregen gelijk trek in een lekker vissie. Hihihi
  Erg leuk dat er ook vissies in je vriendengroep zitten.
  Groetjes, pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajooooo benne ses.

   Gaaf he datte ik ook een fis benne. Wil juwwie eg opjullieeens fis eete? ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ tog nie deese? Anners kwijg ik fan mammie op me kop hoor!!
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Liefe Dorus, dat was met recht een spetterend diepte interviejoe. Echies waar, je wordt steeds beter met interviejoeen. En we vinden het zo leuk dat er een vis een vriendje van ons is. Wij kijken weer uit naar je volgende interviejoe. Knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hajooooo mefrauw ina en tante floortje.
   Ikke hoefte gewukkig niet sjo diep te gaan hoor hihihihi. Foor hut eers kon ikke nie naar iemant toegaan fanneweege de aafontkwok.
   Oofer 2 week heppik een gaaf innefjoew(was deese ook hoor hihihi)
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 5. Hoi Dorus,

  Hier Ivar, ik heb vandaag veel interesse voor het interview omdat ik ook een oranje (met witte) vacht heb. Zo te zien lijk ik wel op Teun wat betreft mijn vacht. En zo’n blubvis had ik nog nooit gezien. Ik ken alleen zalm en tonijn om op te eten. Ik vind goudvis eigenlijk wel een heel mooie naam. Ik ga aan mijn vrouw vragen of ze mijn vacht voortaan ook goud wil noemen in plaats van oranje. Maar vandaag houd ik het maar op oranje vanwege koningsdag. Mijn vrouw heeft haar oranjetompouce al opgegeten. Er zat een klodder slagroom op en daar kreeg ik ook flink wat van. Smullen hoor ! Ik duw wel wat van die klodder door de computer naar jou toe.

  Een stevige kopstoot van Ivar en pootjes van mijn zusjes.

  1. Hajooooo oom ivar.
   Oooooh ikke wis nie datte uwes ook een owanjeboofekat was. Ikke hat ook nog nooit een gauwfis gesien. Ikke sat ook te kijke hoe ik dat gauwt er af kon kwijge hihihi.
   Ikke kweeg een beetje fanne de fulling fan de toempoes. BLEHHHHHHH
   Sjo fies.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. Kever, mijn mensen zijn ook de mensen van โญ๏ธ Bolle schreef:

  Hoi lieve grotejongenssiemees die ook zwarte panter is, nau dit had ik noooooooit verwacht, dat je een intervjoew met een vis zau hebben!, maar ik vond het superinteressant, ik wist helemaal niet dat katten en vissen ook een beetje vriendjes kunnen zijn, dat is wel biesonder denk ik, kon je de vis meteen verstaan?, en kon hij jau ook verstaan? en wat is meneer Teun een dappere kater, dat hij zomaar van alles durft te vangen, en ook nog uit het huis van de vis durft te drinken!, zal dat lekkerder smaken dan gewoon water?, ik denk dat er een beetje een vissmaakje aan zit, dat moet haast wel, en probeert Teun weleens de vis een beetje te …ehm… proeven?, dat mag niet hoor!, maar als je kat bent kan het dat je dat toch probeert natuurlijk, wat verdrietig van meneer Hannes en mevrouw Wiske, komen ze bij de Hoedjessjoow?, ik vond het een topintervjoew van jau en je mamsie, dankjulliewel, en wat handig dat het fia de tablet kan hรจ?, ik ben nau al benieuwd naar de volgende keer sterrieporter Door!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau van je poomsie Kever, en ik heb een stapel kaastoktoksnekkies op je ploememstoel verstopt, spesjaal voor jau!!

  1. Hajoooooo poomsie.
   Gaaf he datte ik 2 oowanjeboofediertjes fon hihihi. Assie fis uitgeblupt was kon ik um furstaan. Ikke hat wel een furrtaalertje sjoms noodig hoor. Ikke denk dat fjientje fis een soort fan kattesoep maak foor oom teun!!
   Oom hannes en tante wiske doen ook mee mette de hoedjessjow. Wieffe tante wiske is pas een paar weekies er niet meer sniksnik. En nau hep fjientje tinus een ongewukkie hat. Hij hat te wuig peelt en nau moet ie opeweert worre ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
   Errug he?
   Pootjes poomsie. En bedank foor de snekkies hihihi
   Psssssst kijk onner me taart!!! Dwie stikkies!!!!!!!! ๐Ÿพ๐Ÿพ

 7. Hallo Dorus, Ja ik heb van jou lees gedaan dat Hannes en Wisky naar regenboogland zijn gegaan. Ik heb ook een keertje chootje mogen zijn bij Hannes. Maar wat leuk dat je ook Blub vis de schubjes van het lijf hebt gevraagd en de haren uit de bontjas van Teun. Och die groeien vanzelf wel weer aan hoor. Ikjes moet nu samen met vrouwtje de ogen dicht gaan doen. Ikke ben moe van huis passen en vrouwtje van werken. Tot de volgende keer hoor. Is iedere keer weer leuk al jullie vragen. Knuf van vrouwtje en poot, kopje van Oome Jip

  1. Hajooooooo wieffe oome jip.

   Siewig he vanne oom hannes en tante wiske. Oooooh ikke hep uwes gewoof ik ook ooit sien bij oom hannes hihihi. Uwes komp ook aan de beurt hoor!!! Egwaar hihihi. Weltewusse oome jip. Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 8. Hoi lieve Doorie.
  Wat was het weer een interessant interview.Ik lig er nog over na te denken.
  Want blub vis zegt dat hij droge voer vlokken eet,maar als ze in zijn water zijn is het toch nat voer geworden?
  Teun durft wel heel veel hoor.Super knap.
  Ik wist niets van blub vissen,alleen ken ik woefs,en katten(snik,…. zo triest van Hannes en Wiske. Mijn zus en ik zijn ook te gast geweest bij Hannes)
  Het was weer zeer diep Doorie dank je wel.
  Sssstttttt op je ploemetjes stoel heb ik kaas rol noepies gelegd.
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajoooooo tante muzette

   Oooooooh wat goet datte uwes ondek hep datte die dwoge fokkies nat worre๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Ooooooh wasse uwes ook gaskootsj wees? Ikke hoorte fan frauw datte ooma katrien ook een keer gaskootsj was. Oooooh ikke sag al noepies ligge op me ploemstoel hihihi. Se waare wekkerrrrrr
   Onner me taart lig een stikje
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 9. Wauwwww Dorus wat een keigaaf interfjiew!!!!
  Zoooooo leuk om Teun en Blub te leren kennen!!!!!
  Wij hebben ook een Blub de goudvis gehad……en wij tikten dan met onze poot tegen het glas en dan zwom Blub heel erg snel door de bak heen.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Hajooooooo mefrauw ceciel en awwe ses

   Oooooooh heppe juwwie ook een gauwefis hat? Oooooh cool!! Hat die wel gauwt bij sig? Want bij deese blup sag ik nies ๐Ÿ™€ hoe goet ikke ook sog!!
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. Hajoooooo tjaiia

   Oooooh wus jij fis? Oooooh ikke fin awwes egwaar so fies. Behalfe me bwokkies. Deese keer was me waase oowanje innefjoew. Ikke fin awwe kweure weuk, maar me frauw seg datte swart ut moois is want wij heppe een mooi glans hihihi
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

Reacties zijn welkom