Pooseere kun je leere (echt waar)

pooseere
Op deze footo ben ik aan het poosere. Dat is dat je weet dat er een footo gemaakt wordt en je wilt daarom mooi gaan liggen dan krijg je compliementen.

Gewoonte

Toen ik hier pas woonde, deed ik dat nooit. Ik wist wel dat ik op de footo ging maar ik liet het gewoon gebeuren dus het maakte mij niet uit hoe ik erbij lag of hoe ik keek. Voor mij was belangrijk dat ik ontdekte hoe het huis was, waar ik kon liggen en slapen, hoe het eten was en wat de vrouw van mij wilde.
Daar had ik best tijd voor nodig om dat te ontdekken want ik moest leren wat de gewoonte was, dus wat de hele tijd is zoals het is en dan kan ik erop vertrouwen en dan weet ik dat ik veilig ben.

Faase

Daarna kwam een andere faase. We gingen dingen samen doen. Soms lukte het meteen, zoals toen ze wilde dat ik mijn brokjes uit een speelgoed-brokjesbal at. Dus toen schudde zij de brokjes eruit en ik at ze op.
Een tijdje erna kreeg ik weer gewoon brokjes op een bord.
Aan mij lag het niet, ik deed mee.

En op een dag snapte ik het op de footo gaan. Dat je alletwee wat moet doen. Zij zegt dat ik moet blijven liggen en dan kijkt ze heel intens naar mij en daarna krijg ik compliementen.
Of ze vraagt kijk eens opzij en dat doe ik ook.
Het is helemaal niet zo moeilijk om je vrouw blij te maken, dat weet ik nou.

Mijn tip

Ja, en zo ging ik verder in mijn leefe met op de footo gaan. Ik kreeg ook meer zelfvertrouwen dat is dat je zeker weet dat je goed ligt nog voordat er compliementen komen.
Dit is mijn tip voor iedereen die zegt maar hoe moet je dan goed liggen, Bert?
Goed liggen dat is dat je helemaal te zien bent, je kijkt naar het footootoestel en je doet iets leuks met je poten. Dus half onder jezelf verstoppen of opvouwen. Of onder je staart. Dat is mijn tip.

12 thoughts on “Pooseere kun je leere (echt waar)

 1. Hajooooo oompie. Oooooh ikke haat foowtoos maken. Egwaar. Sjoms bijt ik frauw ommedat se weer met dat kwikding foor me komp staan. Ikke kwijg wel een snekkie erfoor, maar ikke bwijf hut furrfeelunt finne
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus maar jij bent nog jong misschien komt het gefoel pas als je drie bent ofzo dat kan best,
   Oompie Bert

 2. Hallo Bert,
  Nou ik wordt over een paar daagjes 14 jaartjes en ik vind er eggies een Jippestaart aan hoor. Vrouwtje ziet me wel eens zitten of liggen voor een mooi plaatje en die dan naar jouw te sturen. Nou meestal roetsj ikke ervandoor, of je weet wel koppie omdraaien, ogen dicht doen en noem maar op. Soms lukt het om me op de foto te krijgen. Het is gewoon als ik al in de smiezen heb dat ze die telefoon nog maar pakt dat ik zo iets voel van ojee daar komt ze weer aan.
  Ikke vind het heel goed van jou en andere poezels dat ze eggies meewerken voor een plaatje. Ik snapper er niks van waarom in steeds in dat platte ding moet, dat kan ik niet bij met mijn katerverstand, zit ik er in, helemaal plat en dan kan ikjes er niet meer uit. Vrouwtje heb genoeg plaatjes vind ikjes. Moet je nagaan, Loesje en Dorus willen een mooie foto van mij voor de hoedjesshow en dat lukt nog niet eens. Anders moet vrouwtje maar een oude foto opsturen hoor. Ik stuur jou nu knufjes van vrouwtje mee en grote poot, kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou zeg ik net tegen Dorus misschien komt het gefoel nog als je drie bent maar jij bent bijna 14 en je hebt het gefoel niet. Dus dan kan het zijn dat het ook niet meer komt of als je 15 bent. Ik pooseer voor een grote kaamera misschien komt het daardoor. Maar het kan ook gewoon zo zijn dat je er niks aan vindt dat is dan je karakter en dat is dan gewoon zo. Maar ik vind footoos van jou wel leuk altijd dat moet ik ook zeggen, poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert.
  Wat knap van je.Meestal wil mijn scullary girl een foto maken,als ze de camera net niet bij de hand heeft.Dan lig ik mooi of doe iets wat ze op de foto wil.
  Beetje dom van haar.
  En ik werk echt niet mee hoor.Ik doe wat ik doe,en als ze dan te laat is,ga ik het ook niet overdoen.Want ik weet ook vaak niet wat ze vastleggen wil.
  Dus eggies waar ik geef je grote complimenten,dat je zo knap doet wat je vrouw je vraagt,voor een foto.
  🐾🐾🐾🐾🐾Muzette

  1. hoi Muzette ja als je geen uitleg krijgt thuis dan kun je ook niet meewerken dat snapt toch iedereen, je moet het samen doen dus dan moet je ook weten van elkaar hoe en wat dat is mijn meening. Als jij het wist wat de bedoeling isdan kon je denken doe ik mee ja of nee,
   dusik snap je!!
   Bertje

 4. Hoi lieve Bert, wat knap dat jij kunt pooseere, je staat altijd goed op footoos, nau snap ik hoe dat komt, jij en je vrouw werken goed samen, dat moet ik nog een beetje leren, als ik de kaamera zie doe ik altijd mijn ogen dicht, want ik heb een paar keer meegemaakt dat er een flits uitkwam en dat wil ik niet nog een keer!, of ik ga met mijn bips naar de kaamera zitten, dan kan dat licht ook niet in mijn ogen komen, maar mijn mensen zeggen dat ze niet elke keer footoos van mijn bips willen of van mij met mijn ogen dicht, dus nau zijn we aan het oefenen, een snek helpt dan wel denk ik!, dankjewel voor de tips Bert, ik ga het proberen, heeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!, en ik heb een snekkie achter mijn wangen verstopt, spesjaal voor jau!!

  1. hoi Kever ik heb ook footoos van van achteren of met mijn oogen dicht dat hoort erbij maar ik heb nooit een flits dat is ook weer zo, echt samen doendat je praat en vraagt en de tijd hebt dat helpt en dan snap je alletwee ook steeds beter hoe het gaat, ik ben er eerlijk waar nou feel beter in dan ten ik hier pas was!!
   Pootjes
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  wat geefie iedereen ze goede tip van pooseere. En jij heb zofeel gelijk, pooseere is moeiluk maar jij kan het leere. Mij erfaring is dat jou vrouw het ook moet leere. Dattie saame leer hoe jij op jou footoo moet. Selluf vin ik pooseere ook nie zofeel aan. Maar mij vrouw zeg alteit, Loes jij heb verkering en jij heb jou eigen Feesboek. Dan kan jij nie wegkruipe of jou oog dicht doen. Soms doe ik wel mij kop wegdraaie daar ben ik eerluk ofer. Maar meesal doe ik wel gewoon pooseere want dat is belangrijk. Dattie jou eigen laat zien hoe jij ben. En dat niemand ze eigen hoef te schaame foor ze eigen.
  Dat is mij eigen meening Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. liefe Loesje dat is waar je vrouw moet het ook leere en dat moet je samen willen doen. Ik wist niet dat het erbij hoorde toen ik hier kwam, in het asiel hadden ze niks gezegd. Ik draai ook soms mijn kop weg dat is nee zeggen met je lichaam. En ik laat ook altijd zien hoe ik ben!!
   je Bertje

 6. Mooi geschreven Bertje over hoe je moet leren te poezeeren, daar kunnen we allemaal wat van leren lieverd. Wat ben je toch een verstandige inteeliegente katerman, je kan zo de katwolk op. Fijne avond saampjes lief vriendje. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floortje, dankjulliewel voor de compliementen ik doe mijn best! Floortje is kampioen ontspannen liggen voor de footoo ze staat er altijd rielekst op.
   pootjes van
   Bertje

Reacties zijn welkom