Bram vertelt dat Trudy en Freek weer samen zijn

Trudy

Hoi lieve allemaal, wat is het toch een moeilijke week geweest. Het was heel zwaar en er was veel verdriet van iedereen. En nu is er weer verdriet. Ik vind dit het aller-moeilijkst om te zeggen.

Maar het is zover en ik kan er niet omheen draaien. Mijn hart heeft pijn en mijn kop heeft heel veel traane. Mijn beste vriendin van Hokazo heeft haar koffer gepakt. Trudy is naar Freek.

Op vrijdag 9 april om 9.15 uur is Trudy vertrokken naar Regenboogland om haar geliefde Freek te zien. Eerlijk waar, alles staat stil. Mijn lijf, mijn kop, mijn hartje, alles. Mijn gefoel is raar. Het is leeg. Ik weet niet wat ik allemaal moet zeggen of doen. Na Bas, Vlek en Wiske heeft Trudy een ticket geboekt. Ik wist dat ze ziek was en dat ze naar Freek wilde maar voor mijn gefoel is dit heel snel. En mijn vrouw heeft ook alleen maar traane. Ze kan niet eens meelen zonder traane. Ze wil ook een klein stukje schrijven over hoe Trudy was.

Mevrouw Bram:

“Freek en Trudy waren een verliefd jong stel dat altijd rond het asiel hing om wat etensrestjes bij elkaar te scharrelen. Echt veel contact met mensen hadden ze niet. Dat vonden ze te eng. Dit is zo’n 10 tot 12 jaar geleden. Ik werkte vrijwillig in de quarantaine van het asiel toen ik op een dag een mauw van buiten hoorde. Het was Trudy. Ze kwam Trudyduidelijk vertellen dat ze honger had en of ik ook wat vlees wilde pakken voor Freek want die had ze ook meegenomen. Dagen en weken gingen voorbij toen ze weer eens bij de deur stond om te mauwen voor eten. Dit gebeurde steeds vaker. Zo vaak dat het een routine werd. Ze kregen buitenhuisjes op het terrein waar ze lekker warm konden slapen. Nu woonde ze officieel bij het asiel en hadden ze op vaste tijden hun eten. Trudy was het dapperst van het stel, zij durfde naar mij toe te komen voor eten. Het raakte zo vertrouwd dat ik voor het eerst tijdens haar eten haar een aai kon geven. Dit was de stap van een liefdevolle vriendschap tussen Trudy en mensen. Na jarenlang oefenen met af en toe een aai, liet ze het gewoon toe. We konden teken van haar afhalen en controleren op haar gezondheid.

Kamer met tuin

Niet veel later bleef Freek er ook gewoon bij. Ook hij was minder bang geworden. En als je heel voorzichtig was, mocht je hem ook aaien. Na een lange periode van buiten zijn werd het tijd dat ze naar binnen gingen. Ze werden ouder en minder snel. Gevaar lag makkelijker op de loer en we wilde niet dat er iets met ze ging gebeuren. Ze kregen de grootste kamer met luxe tuin waar ze voor altijd mochten wonen. Adopteren was hier niet aan de orde. Ze waren zo gewend om bij Hokazo te wonen dat ze mascottes werden van het asiel.
In 2019 komt er slecht nieuws, Freek is ziek. Hij heeft een tumor bij zijn hartje en vocht op de longen. Zijn lichaampje is op. Op 26 mei 2019 pakt hij als eerste zijn koffertje om pijn vrij naar regenboogland te kunnen.
TrudySterke Trudy blijft achter. Ze maakt snel vriendjes met Ozzy en ze gaat gewoon door met haar leven. Ze beleeft mooie avonturen met Ozzy en andere vriendjes. Ze heeft menig harten doen smelten met haar mooie maatje meer lichaam en eigenwijze kop. Ze komt op de blog en doet mee aan interviews. Ze heeft zelfs de tong wedstrijd gewonnen. Kortom, ze is heel erg geliefd geworden. Onze sterke dame kreeg op een dag zelf slecht nieuws toen haar neusje niet meer genas. Het bleek kanker te zijn. Ze kreeg enorm veel lekkers toegestuurd door haar fans om de leed wat te verzachten. Maar helaas is het zover. Ze mist haar Freekje. Lieve Trudy, geniet van een zorgeloos leventje samen met je grote liefde Freek. Dat jullie in regenboogland voor altijd samen mogen zijn. Shine bright beautiful star!”

 

Mij hart

Hier ben ik weer, Bram. Liefe Trudy, mij hart gaa jou misse. Ik geef je kopjes en likwit snek voor onnerweg naar regenboogland, naar jouw Freek. Dag liefe Trudy, tot ooit!

25 thoughts on “Bram vertelt dat Trudy en Freek weer samen zijn

 1. Lieve Bram en Mevrouw Bram,

  Wat een moeilijke week en reuze verdriet, ja we hadden al zoveel verdriet voor het afscheid nemen van Bas, Vlekkie, Whiske en nu Trudie. Ook al is de tijd aangebroken dat je erg ziek bent geworden en je lijfje laat weten het is genoeg geweest en ik ga mijn koffertje pakken voor de grote reis naar regenboogland, Afscheid nemen is zo zwaar en laat zoveel verdriet en pijn achter bij wie achter blijft. Ja dat komt omdat men zoveel van die iemand houd, ze hebben een reuze grote plaats in de harten van vriendjes en dinnetjes en de mensen.
  Trudie heeft niet lang alleen haar reis hoeven doen, kijk al woon je in regenboogland en ben je een prachtige ster, je komt regelmatig terug naar de wereld van dier en mens. Nu is Freek op weg gegaan om Trudie te halen en samen hebben ze de reis gemaakt. Ja nu zijn ze bij elkaar en zijn ze op de speelweide heel gelukkig met heel veel andere vriendjes. Iedere avond staan al die vriendjes aan de hemel als prachtige sterren en twinkelen naar al degene die ze missen en brengen zo veel troost.
  Bram je weet van vrouwtje en mij wonen ook veel vriendjes van ons en voor wij slaapjes gaan doen kijken wij samen naar de twinkel sterren en doen zwaaien en sturen een grote kus naar hen toe.
  Voor iedereen en vooral voor jouw Bram en Mevrouw Bram heel veel troost knuffels van vrouwtje en mij en k doe voor jullie ook een grote poot en kopje erbij, Jullie grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en vrouw, wat een ontzettende lieve brief van jullie. Het is even heel erg verdrietig geweest maar nu weet ik dat al onze vriendjes die sterren zijn, gewoon kei mooi aan de hemel staan. En dat we altijd kunnen zwaaien. Ik vind het heel lief dat jullie naar Freek en Trudy willen zwaaien. Heel erg bedankt voor alle lieve knuffels en kopjes, zachte kopjes terug van ons, bram en vrouw

 2. Lieve Bram en mevrouw Bram.
  Ik hoorde het nieuws van Trudy van mijn scullary girl.
  Ook al wisten we dat dat onze vriendin ziek was en niet meer beter kon worden hier beneden,komt het toch als een schok binnen.Zoveel verdriet in de laatste tijd.Weer te veel vrienden en vriendinnen naar Regenboogland…….
  Freek heeft zij geliefde Trudy vast opgehaald en nu zijn ze weer samen.
  En er zijn veel lieve dieren om Trudy weg wijs te maken in Regenboogland.
  Haar lijfje is nu weer helemaal mooi,zonder ziek zijn.Dat is heerlijk voor Trudy,maar het betekend voor hier beneden dat we verdrietig zijn en haar zullen missen,maar nooit vergeten.
  Zij was een super dappere poes.En straalt nu samen met Freek als een prachtige ster.
  Ik stuur jullie allebei heel veel troostkopjes.
  Muzette

  1. Lieve Muzette, je hebt helemaal gelijk. Gelukkig is Trudy nu pijn vrij in een gezond lijfje. Ik vind het heel lief dat jullie ook aan haar denken. Het was ook echt moeilijk om dit het over Trudy te schrijven. Heel erg bedankt voor je lieve berichtje en de troostkopjes, heel veel neusjes van ons terug, bram en vrouw

 3. Lief vriendje Bram, wij hebben hier ook allemaal traane, maar een troost is dat Trudy nu geen pijn meer heeft en niet meer ziek is. En bij haar grote liefde Freek is.
  En al onze andere vriendjes die al over de regenboogbrug zijn gegaan hebben haar opgewacht. En zoals Jip zegt, ze stralen allemaal als sterretjes aan de hemel en wij gaan straks naar ze zwaaien met een mooi hoedje op.
  Vergeten doen we ze nooit Bram.
  Lieve Bram en mevrouw Bram heel veel troost knuffels van ons allemaal.
  en Bram een sterke hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi liefe Bikkel, wat een liefe brief heb je gemaakt. Dank je wel. Jip heeft gelijk want Bas is ook een mooie ster geworden. Straks doen we de hoedjes weer op en dan gaan we zwaaien. Nu is Trudy daar ook. Gelukkig heeft ze daar nu ook vriendjes, dan is ze niet alleen. Ik geef jullie ook troostneusjes en een zachte mooie haai vaif, van bram en vrouw

 4. Hajoooo oompje bwam.

  Ooooh wat heppe we wotweeke agger ons rug. Hut wijk wel offe de regeboogbwug onversaadigbaar is. Datte se al onse fjientjes so snel moogelijk wille heppe.
  Sjo meen.
  Hette mag nu bes wel stoppe!!!
  Inne september gaan we awemaal weer swaaie naar al onse fjientjes en me beebiebwoertje en beebieneefies en niggies. Want dat furrdiene se!!!
  Pootjes oompje🐾🐾

  1. Liefe knul, ik ben zo blij dat jij weer hoedjes doet in sepemmer. Dan gaan we kei hard zwaaie. Dat iedereen weet, er zijn sterren en ze straale kei mooi en er is dan ook heel feel liefde. Ik vind het een kei goed plan. Dank je wel voor je liefe bericht Dorus. Zachte kopjes van mij, bram en vrouw

 5. Lieve Brammiesaurus en Mevr Bram. Hier zijn we geschrokken en verdrietig. We zijn blij dat wij Trudy hebben leren kennen en ook wij vergeten haar niet. Het is moeilijk en pijnlijk want afscheid nemen is keizwaar. Trudy is bij Freek en alle andere sterren en ze heeft geen pijn meer. Hier gaan wij een brief schrijven aan de Regenboog en vragen of de plankjes nu dicht mogen. Er zijn teveel sterren in een korte tijd . Van ons allemaal mega troost knuffels en Trudy en alle andere jullie zullen stralen op de hoedjesdag

  1. Liefe Jafita en famielie, ik vind het kei lief dat jullie een brief maken voor de brug want nu mag hij van mij ook dicht. Er gaan te veel vrienden van ons ineens over de brug en dat is moeilijk. Ik kijk heel erg uit naar de hoedjes show want dan straal iedereen heel mooi en de sterre kunnen ons ook zien dan. heel veel kopjes van ons , brammiesaurus en vrouw

 6. Lieve Bram en lieve mevrouw Bram, hoe verdrietig dat Trudy op reis naar het regenboogland is gegaan. Ze is bij Freek en de andere vriendjes, een mooie twinkelende ster, een dappere ster. Wat een bijzonder verhaal en bijzonder leven hebben ze gehad bij Hokazo. En hoe ze schoorvoetend de mensen hebben leren vertrouwen. Ontroerend. En ontroerend geeft ook tranen bij ons. Dank u wel mevrouw Bram dat u zo goed voor hen hebt gezorgd en zo mooi hebt beschreven. We sturen jullie lieve en heel zachte kopjes van ons hart om jullie een beetje te troosten.

  1. Lieve Minoes, Muppet en Maria, heel erg bedankt voor de lieve woorden in de brief. Gelukkig is Trudy nu veilig en gezond. Vanavond doe ik weer zwaaien naar de sterren, jullie mogen ook mee doen als je wilt. Dan is het ekstra gezellig voor z’n alle. Lief dat jullie hier zijn. Zachte kopjes terug van ons, bram en vrouw

 7. Lieve Bram en mevrouw Bram,

  dank jullie wel van mij hart van zofeel mooie letters van Trudy. Zij was mij dinnetje van mij buik en mij hart. Letters kan zofeel mooi zijn en ook ferdrietig. Dattie jou traane foel en jij foel brokke in jou keel.
  Mij vrouw heb ook ze ferdriet Bram, zij zeg Trudy was ze mooie poesedame en jij wil haar nie misse. Van mij eigen wil ik mij dinnetje nooit nie misse. Zij heb ze buik van goud en likwirsnek.
  Hoop dat mij dinnetje nu bij ze verkering Freek is en dattie saame likwitsnek eet. En dattie saame knuffel en dattie ze pijn nie mee heb genoome. Trudy is nu vrij van ze leefe, zij kan renne ofer ze Reegeboogbrug. En zij is bij zofeel van onse sterre vriendjes. In september ga wij allemaal zwaaie. Dattie weet en foel, wij fergeet onse vriendjes nooit. En wij fergeet mij lieve Trudy nooit. En ze Freek ook nie.
  Lieve mevrouw Bram dank u wel van zofeel liefde en likwitsnek foor Trudy, foor ze mooie, sterke buik. U krijg mij zachte kopjes van mij troos. En Bram dank jou wel dattie ons eigen zofeel mooie letters van jou hart heb gestuur. Dattie kwesbasr durf te zijn van jou ferdriet. Ik zeg jou eerluk, nu moet ik bijkoome want ferdriet heb ze eigen tijd noodig.
  Lieve Trudy mij hart mis jou eigen. Dank jou wel dattie Trudy was en in mij eigen hart alteit Trudy ben.
  Jij ben foor mij alteit Trudy 💖💖💖

  Loesje

  1. Liefe Loesje, dank je wel voor je liefe brief. Mij vrouw geef je zachte knuffels en een soepje met zallum om je te trooste. Wij missen Trudy heel erg. Zij was zo een mooi sterke dame met een maatje meer en zij was van iedereen en haar hartje is voor iedereen. Zij heb ooferal friende en in haar hart. Freek heef nu zijn liefe terug en saame kun zij gelukkig zijn. In september gaan wij zwaaie naar alle mooie sterre en dan doen we kaarsjes aan maken voor iedereen zodat we allemaal liefde krijgen van elkaar. Dan is het fijn. Dat we saame zijn één! Liefe Loes, oopa Floris, Zus en vrouw, dank je wel voor jouw liefe woorden en kopjes en dattie hier was. Nu mag de brug dicht. We heb genoeg gehad foorlopig. Ekstra flees en garnaale voor jullie van ons bram en vrouw

 8. Lieve vriend Brammie, wat een mooie liefe verdrietige letters heb je gemaakt over Trudy en haar Freek, ik foel het in mijn hart en ik moet er zachtjes van tetteren, want het is moeilijk als iemand een ster wordt, en er zijn de laatste tijd veels te veel sterren bijgekomen, Bram en ook mevrouw Bram, ik geef hele zachte kopjes en likjes en neusjes omdat jullie verdriet hebben, jullie hebbem Trudy zo lang gekend en mevrouw Bram heeft zo goed voor haar gezorgd, en door jullie heeft Trudy fens gekregen, en die fens zijn allemaal verdrietig nau, maar jullie nog het allermeeste, mijn vrouw zegt dat het soms niet anders kan dan dat iemand een ster wordt, als je lijfje helemaal ziek is en niet meer beter kan worden is het misschien wel beter om een ster te worden want dan heb je geen pijn meer en je hoeft nooit meer bang te zijn en je kan alles weer, en je bent samen met heeeel veel andere sterren, maar wij hier beneden missen onze sterren natuurlijk, ook al kunnen we ze zien als het donker is, maar het is zo ver weg!! ik snap het toch niet goed Bram, en mijn vrouw zegt dat je het ook niet kan snappen, het is zo maar het is helemaal niet fijn zegt ze, dus mijn mensen en ik sturen jau en je vrouw heeeeeel veel lieve knuffels en we hebben ook traane, maar toch ook een beetje een glimlach omdat Trudy zo een stoere dame was, lieve Brammie ik ben je vriend en ik ben er voor je!!, achter mijn wangen heb ik vandaag ekstra knuffels omdat het geen dag is voor sneks, ze zijn van Kever!!

  1. Lieve Kever, wat tof dat je op de blog bent met zo’n mooi lief verhaal. Ik ben heel blij dat jij mijn vriend bent. En samen snappen we heel veel Kever. Misschien niet in één keer maar wel een keer.

   Trudys verhaal is heel mooi maar ook verdrietig, van mij mag de brug nu even sluiten hoor. Er is al genoeg verdriet geweest. En de sterren, ik vind ze mooi Kever, ook al zijn ze kei ver weg. Ze stralen altijd kei mooi. En in september gaan we zwaaie, dan zwaaie we ook voor Bolle Pop Mol en Beer. En ik vind je ekstra knuffels heeeeel lief, ik doe er een hoop terug, onder je poot Kever. En samen doen we zacht tetteren want ik vind jouw tetter heel lief. Dank je wel dat je er bent lieve Kever, zachte neusjes en kopjes van ons, bram en vrouw

 9. Lieve Bram,

  Wat een lief verhaal over Trudy. En wat een dappere poes was zij om hulp bij mensen te gaan vragen, samen met haar Freek. Wat een slimme dieren zijn poezen toch. Haar moedige gedrag heeft haar een prachtig woonplekje in het asiel opgeleverd en daar heeft zij haar leven lang van genoten. Maar wat zal ze nu gemist worden, zeker door iedereen die haar persoonlijk heeft gekend en goed voor haar heeft gezorgd. Gelukkig heeft ze nu geen last meer van haar nare ziekte en is ze weer bij haar lieve Freek.
  Lieve Bram, wij leven met jou en met je vrouw mee. Heel veel zachte troostkopjes van ons vijven en veel sterkte toegewenst van onze vrouw.

  1. Lieve Marjoke, dank je wel voor je lieve mooie brief. Het is een mooi verhaal en we gaan Trudy net zo erg missen als Freek. En gelukkig zijn ze nu in regenboogland waar ze geen pijn hebben of ziek zijn. Dank je wel dat jullie hier allemaal zijn. Samen komen we er wel en samen kan verdriet ook fijner zijn. Bedankt voor de troostkopjes, ze zijn lief. Ik geef er een hoop terug, van mij en mijn vrouw

 10. Lieve Bram en mevrouw Bram, wat een verdriet weer, Trudy heeft ook haar koffertje gepakt en is naar haar Freek gegaan. Floortje en ik wensen jullie heel veel sterkte. Wij leven met jullie mee , Floortje stuurt jullie troostkopjes en ik een troostknuffel.

  1. Lieve Floor en Ina, dank je wel voor jullie lieve woorden. Samen is het fijn om verdriet te delen. Dan is het minder moeilijk. Gelukkig is Trudy nu bij Freek en is ze blij. Ze heeft geen pijn meer. Heel veel kopjes van ons, bram en vrouw

 11. Wat verdrietig nieuws 😥😥
  Maar een prachtig verhaal!!!
  Lieve Trudy is nu bij haar lieve Freek, wat zullen ze het samen weer fijn hebben!!!
  Ze schitteren samen met alle andere sterrenvriendjes aan de hemel 🌟🌟

  Wij sturen jullie heel veel dikke knuffels,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve allemaal, het is best moeilijk geweest en nu nog steeds. Het is raar zonder Trudy. Het foelt heel leeg. Maar ik vind het kei fijn om te lezen dat jullie hier ook zijn, dan is het minder zwaar. Samen lukt het wel. En in september gaan we naar alle sterre zwaaie. Heel veel kopjes terug van ons, bram en vrouw

 12. Hallo lieve Bram,

  Wij allemaal waren er even stil van. Het mensenmeisje moest huilen toen ze het las. Ze zei ons dat het zo’n mooi verhaal is van Trudy en Freek maar dat het ook droevig is. Wij allemaal zijn heel blij dat Trudy en Freek liefde hebben mogen geven en ontvangen van en aan elkaar en dat zij lieve mensen in hun leven zijn tegengekomen. Wij allemaal wensen iedereen die Trudy kent heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Dag lieve en mooie Trudy, groetjes en knuffels van mij en ons en ook voor Freek ♥️♥️⭐⭐

  1. Lieve Tjilla, wat een lieve brief van jullie! Dank jullie wel. Ik ben heel blij dat jullie hier zijn want samen is het minder moeilijk. Gelukkig is Trudy bij Freek en heeft ze geen pijn meer. Ze zijn samen aan het spelen in regenboogland. En in september gaan we met zn alle zwaaien naar de sterren. Heel veel kopjes van ons, bram en vrouw

 13. Hoi lieve Brammie. Wat zielig voor jullie dat Trudy naar de regenboogbrug is gegaan. Voor haar zelf is het wel fijner. Dan kan ze weer samen zijn met Freek. Heel veel kopjes van mij en knuffels van Frau voor jullie alledrie en mevrouw Bram.

Reacties zijn welkom