Loesje vertelt over assie harde geluide heb…

geluide Lieve iedereen vandaag wil ik u fertelle dat mij hart nog steeds ferdriet heb. Foorige week lag ik rustig op mij denkpaal want jij moet jou eigen jou tijd geefe assie dinge moet ferwerke. Maar soms kan jij jou rust nie zo goed vinde.

Stil zijn

Ik zeg u eerluk, in mij huis is meestal rust. Daar houw ik van want assie seeniejorpoes ben hoefie niemeer in jou diskoo te leefe. Dan wil jij wattie denk, in jou kop kunne hoore. Jij wil jou eigen hoore spinne en assie een keer meeoow zeg dan wil jij dat jou vrouw jou eigen hoor. Dat is belangrijk foor mij rust in mij kop. Dattie weet wat jij hoor, ook al luister jij naar jou eigen stil zijn. Van mij eigen vin ik mij stil zijn mij mooiste geluid. En als mij vrouw mij blikje goermet opentrek. Dan tril mij staart van zo een mooi geluid. En assie mij zakje met mij snek open maak, dan spis mij oor. Het is mij fijne geluid, mij geluid van geluk.

geluideNiewe buure

Maar deze week was anders. Mij vrouw zeg Loes wij heb niewe buure. Jij fraag jou eigen af wattie ermee moet. Selluf ken ik ze nie en mij vrouw zeg Loes jij hoef ze ook nie te kenne. Van mij eigen heb ik geen ferstand van mij buure, jij kannie ooferal ferstand van hebbe. Mij foorige buure heb ik nooit gesien. Wel heb ik mij beebie buur hoore krijse. Jij weet nie wattie hoor assie net jou haaring uit jou toomaatesaus aan het visse ben om dattie die saus nie hoef. Mij vrouw zeg Loes jij kan gewoon dooreete, het is onse buur beebie. Misschien lus onse buur beebie ze toomaatesaus ook nie? Maar dan hoefie nog nie zofeel te krijse vin ik van mij eigen. Jij kan het ook gewoon uitspuuge dan weet jou vrouw genoeg.
Maar jij ga eraan wenne. Net als aan jou vrouw assie weer loop te zinge. Soms weet jij nie wat beeter is foor jou oor? Maar mij vrouw ken ik en het heb niks met mij haaring in toomaatesaus te maake. Dan weet jij, jou eete is veilig. Dat is belangrijk.

Twee kante

geluideNu heb wij niewe buure en mij vrouw heb mij eigen fertel, Loes aan twee kante. Wattie daarmee bedoel weet ik nie maar ik zeg u eerluk. Mij kop heb geen rustige dag meer gehad. Zofeel hard geluid in mij huis en jij zie er niks van. Toen ben ik wel in mij denkpaal gekroope, daar lig Bolle ze pauwefeer. Assie jou eigen buik niemeer hoor foel jij jou eigen wel veilig bij iets van jou buikmaatje. En jij hoor ook jou vrouw niemeer zinge en mij broer Floris niemeer krijse weeges dattie deemenzie heb. Gelukkig haal hij in mij nacht ze schaade wel in, dattie weet jou broer is er nog. En misschien denk u moet Loes nie zorge foor ze broer? Soms ga ik wel eeve bij mij broer ligge, assie mantelpoes ben hebbie wel jou taak. Maar mij broer Floris hoor niemeer zo goed. Mij vrouw zeg Loes jou broer Floris wor steeds meer doof aan ze oor. Hij slaap feel en mij erfaring is, jij moet nooit slaapende Oopaas wakker maake. Daar hebbie niks aan. Mij Zusje ga soms van ze schrik in ze kast zitte en mij vrouw probeer gewoon ze ding te doen. Maar van mij eigen ken ik mij vrouw en jij foel, zij vinnut ferschrikkeluk. Selluf ben ik nog wel op mij balkon gaan kijke maar niemand fertel jou eigen waar jou lawaai fandaan kom. Dan bennie veiliger assie binne ben.

Saame

Van mij eigen zoek ik mij weg. Wat kan jij doen? Harde geluide vin ik moeiluk, jij weet nie wat jij allemaal hoor. Waar kom al jou geluid vandaan? Wie doe zoies? Ben jij nog wel veilig in jou eigen huis? Soms doe ik wel mij poot teege mij oor want jij wil het nie hoore. Maar foor mij eigen is één ding mij allerbelangrijkste en het is mij ree-akzie van mij vrouw. Als mij huis tril van mij harde geluid kijk ik naar mij vrouw. Wat doe mij vrouw? Spring zij op mij kast of ga zij onder mij bank ligge?
geluideIk zeg u eerluk, mij vrouw is mij veilige haafe. Jij moet het nooit zofeel hard meeoowe maar het is wel zo. Dus kijk ik naar mij vrouw en zij ga gewoon door met ze ding. Zij zeg Loes, jij moet alteit rustig blijfe ook al foel alles in jou kop dattie wil krijse. Jij heb er niks aan want jou buure heb ze tijd noodig om ze huis mooi te maake. Ik vin er niks aan maar jij heb er niks ofer te zegge. En mij vrouw ook nie. Zo leer ik wel om mij rust in mij hart te bewaare. En gewoon mij haaring uit mij toomaatesaus te visse. En mij erfaring is, assie rustig blijf kom alles goed. Mij vrouw geef mij eigen nog steeds mij knuffels en mij eete. Dan kan jou eigenluk niks gebeure. Wij zijn saame en saame bennie alteit veilig want jij heb fertrouwe. Saame heb ze eigen geluid en het is van liefde,
Loesje

16 thoughts on “Loesje vertelt over assie harde geluide heb…

 1. Lieve dinnetje Loesje,
  Hopelijk kan jij weer heel vlug jouw haring in jouw tomatensaus vinden en zijn jouw buren snel klaar met hun huis mooi en gezellig te maken.
  Ikke en ook vrouwtje vinden herrie verschrikkelijk, in ons vorige huis deden de mensen ook steeds zoveel lawaai maken en als er iemand klaar was met de lawaai dan begon een ander weer. Vrouwtje heeft dat nooit kunnen snapperen want het hele grote gebouw waar we woonden was nieuw. Toen ik bij vrouwtje mocht komen wonen viel het nog wel mee maar het werd steeds erger en na 10 jaar heeft vrouwtje ons huis verkocht en heeft ze al onze spullen in dozen gedaan en kwam er een reuze grote wagen en had alles meegenomen. . Daarom moesten wij ook naar een bufffeloo in een park voor lange tijd. Vrouwtje moest ons voor altijd huis nog gaan zoeken en dat was best moeilijk hoor. Gelukkig is alles goed gekomen maar zoveel lawaai willen wij niet meer aan de kop. Ik ben door die lawaai een hele bange Jippie geworden en het heeft best lang geduurd eer ik weer minder angsten had. Nu gaat het gelukkig best goed en naast mijn tuin zijn de buren ook een stuk aan hun huis aan hat maken, maar die herrie is anders en blijf ik kijken hoe al die werkmensen dat doen.
  Lieve Loesje ik hoop dan jullie 2 buren snel klaar zijn en jullie ook weer rustig kunnen wonen en vooral ook voor Mevrouw Loes, want zij moet ook slaap doen op de dag als ze in de nacht moet werken. Ikke ga nu vlug in het zonnetje mijn controle voor de tuin en de straat doen. Ik ga voor jullie heel veel rust sturen me veel knufjes, knuf van vrouwtje en bergen groetjes voor Mevrouw Loesje. Poot en kopje van jullie grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel van dattie begrijp dat jou oor kromhang assie sofeel lawaai in jou huis heb. Mij vrouw fraag ze eigen ook af hoefeel lawaai kan jij maake en wat kan jij allemaal breeke en bouwe iedere keer. Maar selluf probeer ik me eigen daar nie mee te moeie want assie poes van jou huis ben moet jij op andere dinge lette. Mij vrouw zeg het is moeiluk slaape assie zofeel geluid heb maar dan ga ik wel boofe op mij vrouw ligge foor rust en dattie in ze bed blijf ligge.
   Mij vrouw zeg dattie jou vrouw mevrouw Jip zofeel goed begrijp dattie al jullie spulle in ze doos heb gedaan en dattie jullie fooralteithuisje heb gezocht. Ooh Jip en nu hebbie rust foor alteit en bennie niemeer bang in jou hart. Selluf ben ik nie zofeel bang maar wel op mij hoedje Jip. En ik moet ook op mij hoedje zijn dat mij vrouw mij nie mee neem naar mij dokter want mij dokter is mij groote bang. Maar mij vrouw heb mij eigen gezeg, Loes jij hoef nie naar jou dokter. Maar ik ben toch op mij hoedje. Jij kan nooit nie weete. Maar nu moet wij eers onse rust vinne en mij vrouw zeg, Loes het kom goed. Alleen jij weet nooit wanneer Jip, jij ben af-hang-ku-luk.
   Lieve Jip dank jou wel foor jou steun en hoop dattie jou eigen buure goed in jou gaatje kan houwe van wattie allemaal uitspook in ze huis. Jij heb nu wel jou fooralteitbuiteferblijf. Jij ben nu koning van jou tuin.

   Lieve Jip en mevrouw Jip van mij eigen geef ik zachte, stille kopjes want dat ik nu belangrijk en het is ook van mij vrouw, Oopa Floris en mij Zusje

   Loesje

 2. Hajoooo mamsie.

  Oooooh sniksnik. Wat errug dat uwes harde gewuide hep. Ikke ben daar ook bang foor. Asse me mense de raame wappe dan sjuite se me op ommedat ik dan heeeeel bang ben. Gewukkig sjijn er beina geen fjiegtuige meer boofe me huis. Anners was ik daar ook bang foor!!
  Uwes mag bij mij koom loisjere hoor mette oopa en tante sus
  Koeskoes mamsie

  1. Oooh mij beebie,

   wat zorgie toch goed foor jou mamsie, jij wor al mij heele puuperbeebie met zofeel mooi in ze hart.
   Hebbie fliegtuige van jou fliegles mij beebie? Oooh mamsie houw nie van fliege en nie van tuige. Bennie wel foorsichtig want jij kan er zofeel van schrikke van jou hart. Jou mense kan jou raame nie blijfe lappe 🙀
   Mamsie hoop dat alles weer russig wor in mij huis mij jonge. Mamsie houw van ze Stille Nacht en ze visbuufet,

   Koes koes van jou MammaLoesje

 3. Lieve Loesje, ohhhh die tik-tok-tik-tak-tok geluiden en boem, boem. Ze komen zo ineens en je weet niet waar vandaan en waarom. Het is vreselijk he, vreselijk. Hier vlakbij doen ze het soms ook. Erger nog: vorig jaar hebben ze het hier in ond eigen huis ook gedaan. Toen hebben wij met zijn allen in de woonkamer gekampeerd. Dat was dan wel weer leuk. Bed van de mensen op de grond en fijn dichtbij voor ons om over heen te banjeren. Ik snap helemaal de onrust die het geeft. Goed dat je naar je vrouw kijkt hoe die reageert. Dat doen wij ook. En als zij gewoon doorgaat, is het veilig. En dichtbij elkaar kun je alles aan. Ik mauw heel zachtjes naar je om het lawaai een mooi geluid te geven. Met lieve kopjes erbij van mij, Minoes

  1. Lieve Minoes,

   dank jou wel foor jou mooie letters van jou troos. Wat zeggie mij eigen nou, hebbie moete kampeere in jou eigen huis? Ooooh mij vrouw zeg Loes dan hebbie écht feel lawaai. Dan hebbie lawaai in jou eigen huis en hoe moet jij dan veilig zijn? Ik vin jou dapper Minoes en jou zus Muppet dattie ofer jou vrouw en manmens ze bed ben gebanjer. Dan bennie wel stoer Minoes. Mij vrouw zeg Loes jij mag gewoon in jou denkpaal ligge, maar mij kop heb niks te denke assie zofeel lawaai heb.
   Maar jij heb zofeel gelijk. Wij lig nu feel bij mij vrouw op ze schoot en ook op ze beene dattie ze eigen niemeer kan beweege. Dan bennie zofeel saame, dan kan jou niks gebeure. Mij vrouw zeg Loes dan kan er heelemaal niks meer gebeure. Dan hebbie jou eigen stilleefe!
   Dank jou wel dattie mij eigen zofeel steun geef. Jij krijg mij zachte dinnetjeskopjes en ook een foor Muppet en het is van mij eigen,

   Loesje

 4. Hoi lieve Loesje vriendin.
  Heb je zoveel harde geluiden?Wat vind ik dat erg voor je.
  Ikzelf hou er ook niet van.Hier is het nogal eens in het weekend en dan hoor je ze boren in de muur.Kei hard geluid en je kan bij wijze van miauwen, je eigen miauw niet eens horen…
  Dan zegt mijn scullary girl dat de buren weer bezig zijn met hun huis.
  Nou,kan dat niet een beetje minder hard,denk ik dan.
  Mijn scullary girl vindt het ook niks,maar zegt dan: Muzet,ik hoop dat het gauw over is,en dan gaan wij samen in de achterover lig stoel en ga ik lekker bovenop haar liggen en hoor ik het geluid van haar hart.
  En dan krijg ik weer rust in mijn kop,want ik weet,haar hart klopt altijd van liefde voor mij,en dan is het goed.
  Ik wens je heel veel sterkte met zoveel nieuwe buren.Gelukkig ben jij net als ik,een binnen poes,dus hoef je ze niet te zien.
  Lieve vriendin,ik stuur je zachte sterk zijn kopjes met walvis stukjes,zonder tomaten saus.Dan hoef je niet te vissen.
  Het is ook voor Zusje en Floris,want vinden het geluid vast ook akelig.
  van Muzette

  1. Lieve Muzette,

   oooh wat zeggie mij eigen weer mooie dinge. Hoop dat jou vrouw, mevrouw Skullarie gurl weer beeter is van ze Mie-greene en dattie goed foor elkaar zorg heb gehad.
   Hebbie ook zofeel last van jou harde geluid Muzette. Dattie jou eigen afvraag waar heb het van ze eigen nou foor noodig? Assie poes ben hebbie daar niks mee. Jij kan het nie zien, jij moet het alleen wel hoore. Assie seeniejorpoes ben hebbie daar soms jou probleem mee. Jij heb gelijk Muzette, Zusje vin er ook niks aan. En Oopa Floris snap er niks van maar hij heb ze slechte oor, dan hoor jij nie zofeel van jou blek en dekker. Selluf heb ik wel mij zoektocht gedaan maar soms kan jij jou geluid nie vinde.
   Mij vrouw hoop dattie morge rustig is want assie mij tonijn moet ferdiene moet wij ooferdag slaape. Dan ga ik ook op mij vrouw ze hart ligge Muzette want zoas jou vrouw ze hart tik, tik geen enkele haamer. Dat is mij erfaring.
   Dank jou wel foor jou stukke wallievis, assie daar jou bek in zet hoor jij alleen geluk.
   Jij krijg mij zachte kopjes en mij balletjes met mij liefe rinkeltinkel geluid en het is met brokjes van mij zallum en geefie mevrouw Skullarie gurl mij zachte kopjes zonder Mie-greene,

   Loesje

   1. Dank je wel voor de balletjes Loesje.Daar ga ik fijn mee spelen.
    Gelukkig is de mi-grai-ne van mijn scullary girl weer over.Ze heeft het vaker,en dan zoiets nu net op de mini paashoedjes show dag.Ik heb het er druk mee,als ze het heeft.
    Telefoon uit,geen computer en goede pillies innemen,zeggen dat de warme elektrische deken op tijd aan moet,en ook weer uit.
    Gordijnen dicht wegens het licht en vooral ook geen geluid,anders oordoppen in.
    Maar ja,jij weet er alles van.
    Mantelpoes zijn is soms druk en soms niet.
    Zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette

 5. Oh lieve Loesje dinnetje wat erg die herrie allemaal van de buren, ook voor jouw frau, vooral als ze moet slapen. Wij weten hoe het is lief dinnetje, wij hadden ook nieuwe bovenburen die hebben de hele maand maart lopen timmeren, schuren, boren, hele dagen achter elkaar. En nu nog maken ze veel herrie, soms bonken en klotsen. Het huis moet wel heel erg mooi worden denk ik dan. Wij hopen dat het gauw ophoudt voor jullie hoor, dat je weer rust kan krijgen in jauw kop en jauw hart lieverd, gelukkig dat jauw liefe frau rustig blijf, zij is jauw rots in de branding Loes. En je weet het: samen ben je sterk, samen en met heel feel liefde. Dan komt alles goed. Floortje stuurt jau, Zusje en Floris lekkere paaling in sjeelij, geen tomatensaus, en ook een troostkopjevoor jauw frau. En van mij een knuffel voor jullie allemaal ook van manmens.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank wel foor zofeel lekkere paaling in sjelei, mij erfaring is wel. Assie zofeel geluid heb moet jij zofeel goed eete. Dat is belangrijk foor jou rust in jou kop.
   Oooh lieve mevrouw Ina, hebbie ook al buure van Lawaai in u huis? Oooh iedereen heb buure van lawaai in ze huis en niemand wor iets gefraag! Misschien bouw zij ze eigen paaleis of ze kasteel, jij weet het nie? Hoop dattie nie bang ben lieve mevrouw Ina en Floortje? Assie een paaleis op u dak krijg hebbie heel feel lawaai. Dat moetie nie wille. Maar jij heb er niks ofer te zegge. Gelukkig hebbie wel feel lekkere paaling in sjelei. Mij erfaring is, het hellep wel.
   Hoop dattie weer in u stille huis mag leefe met rust en dattie Floortje kan troose assie er schrik van heb. U krijg mij zachte kopjes van rust en stilzijn en mij snorhaar krul van mij paaling. En het is ook foor Floortje en meneer manmens,

   Loesje

 6. Lieve Loes, wat een toestanden met al die lawaaien!, lawaai is helemaal niet fijn, ik ben er ook bang voor, ik denk dat de meeste katten lawaai eng vinden, en dan heb jij het zoveel!, ik snap ook niet waarom je nieuwe buuure dat doen, want het is niet netjes als je zoveel lawaai maakt, dat weet ik best, want als ik laat in de avond ga tetteren in de tuin zeggen mijn mensen Keef, doe maar zachtjes, en dan doe ik dat ook!, misschien willen de nieuwe buure aandacht, dat ze zoveel lawaai maken?, ik hoop maar dat het snel voorbij is, dat ze dan genoeg aandacht hebben gekregen en misschien wel een snek, en dat ze dan gewoon rustig zijn, en ik hoop maar dat er geen nieuwe buurbeebie komt, ik heb een buurwoef en die maakt ook lawaai, ik vind dat eng, gelukkig dat je vrouw niet bang is, anders was het nog moeilijker, dat had Bolle ook met de reenoofaatsie hier, ik ben blij dat de veer van Bolle je helpt!, en gelukkig dat Floris in de nacht nog goed kan krijsen, en dat jij in de nacht bovenop je vrouw slaapt, dat is veilig voor jullie allebei, en dat je jullie geluid van samen nog kan horen, dat is het mooiste geluid dat er is, je zegt het presies goed, dat is het geluid van liefde, en als je goed luistert kan je dat altijd horen, ook al doen je nieuwe buure lawaai maken, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze maken geen lawaai, en spesjaal voor jau heb ik een grote klodder slagroom achter elke wang verstopt, met fanieljefla erbij, dan kan je altijd makkelijk iets opslobberen als er lawaai is en je kan je haring niet vinden, het is van Kever!!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel dattie zofeel letters achter zekaar heb gezet van jou ree-akzie. Mij vrouw zat gewoon mee te leeze van ze eigen en zij liep zofeel gieren van ze lach naar mij keuke. Hebbie nóg meer lawaai, jij wil het nie weete Kever. Toen heb ik eers jou klodder slagroom weggewerk en ook jou fanieljefla en dan kommie wel weer tot jou eigen moet ik jou zegge. Mij erfaring is wel Kever, assie zofeel lawaai heb moet jij ook zofeel eete.
   Van mij eigen weet ik nog van Bolle ze reenoofaasie en ze stijger-gedoe in ze tuin. Toen hebbie nie zofeel op ze landgoed gekunne Kever. Maar Bolle was zofeel sterrek en assie hier nu zofeel lawaai hoor dan foel mij buik kracht en troos bij Bolle ze pauwerfeer. Dattie steun foel Kever en dattie weet, Bolle heb alles ook meegemaak. Dan kan jij weer ferder want jij weet nie hoefeel lang het nog duur. En offie straks weer buur beebies krijg en dattie schreeew foor ze eigen toomaatesaus? Jij moet afwachte Kever.
   Daarom is Saame belangrijk want assie saame ben met jou mense of assie maar één mens heb dattie bijfoorbeeld jou vrouw heb, dan kan jij veilig zijn assie op ze schoot lig. Of assie saame slaap want jou oor is moe van ze lawaaimakers. Kever van mij eigen hoop ik dattie nooit niemeer reenoofaasie krijg op Bolle ze landgoed want Bolle ze landgoed is nu jou eigen landgoed. Daar moetie suinig op zijn.
   Daarom krijg ie mij eigen oorstiks maar jij weet het is kamoeflaasie want jou vrouw mag jou kouwstik nie vinde in jou oor. Jou mense krijg mij kaaramelnootebuufet en het is foor ze StilleNacht en ook foor Ooma. Dan kom alles goed,

   Loesje

 7. Nouuuuu Loesje hier is precies hetzelfde!!! Wij krijgen ook nieuwe buren en die maken nu ook keiharde geluiden!!!
  Wij springen dan ook alle kanten op maar het helpt niet want je hoort het overal!!!
  Onze vrouw zegt dan steeds
  ” oh dat is niks, gewoon even boren”
  Wat dat is weten we ook niet.
  Als ze dan weg zijn geeft onze vrouw ons het eten zodat we rustig kunnen genieten ervan.
  Maar het is fijn als vrouw weer thuis is als het begint want samen ben je ook sterk!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Moby, Dopey, Belle, Tica, Izzy, Lotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   Wat zeggie mij eigen nou? Hebbie ook niewe buure? Van mij eigen wis ik nie dattie zofeel niewe buure heb op ze weereld. Jij weet nie wattie hoor. Maar gelukkig krijgie allemaal jullie eete en hebbie jullie vrouw. Dat is belangrijk assie zofeel lawaai in jullie oor krijg.
   Saame lawaai is saame kaafiejaar vinnik wel van mij eigen. En dattie elkaar hellep assie het moeiluk heb met jou oor.
   Dank jullie wel van jullie steun, assie zofeel steun krijg weet jij wel. Saame is sterker dan lawaai,

   Zachte kopjes van mij eigen,

   Loesje

 8. Lieve Loesje,

  Wat een ellende allemaal, die verbouwingen die zoveel lawaai maken. Daar zijn wij ook bang van. En onze vrouw zegt, dat ze allergisch is voor lawaaierige verbouwingen bij de buren. Maar ja, soms moet het en dan hopen wij maar dat het niet te lang duurt. Gelukkig hebben wij nu aan beide kanten heel rustige buren die je nauwelijks hoort. Er woont aan een kant zelfs een baby en die horen wij niet eens. Gelukkig kunnen wij dan overdag rustig slapen wanneer wij daar zin in hebben. Maar het is wel eens anders geweest. Veel jaren geleden kreeg onze vrouw nieuwe buren, die overdag werkten en dus ’s avonds en in het weekend gingen verbouwen. Nou, toen kreeg ze bijna zelf zin om zo snel mogelijk te gaan verhuizen. Maar gelukkig heeft ze dat niet gedaan. Want we wonen hier fijn in een vrij rustige straat waar je leuk op de vensterbank naar buiten kunt kijken.
  Lieve Loesje en Floris en Zusje, we hopen dat al dat lawaai heel snel voorbij zal gaan en dat jullie weer snel van een rustig huis zullen genieten.

  Heel veel sterkte gewenst ( ook voor jullie vrouw ) en veel kopjes van ons alle vijf en een knuffel van onze vrouw.

Reacties zijn welkom