Opeens had ik zo’n trek in een luns voor mezelf

luns

Het was een gewone dag en dat was helemaal goed en toen opeens, toen kreeg ik zo’n honger, echt heel erg en ik wilde een luns.

Dus ik ging midden op het tapijt staan, staarde naar mijn vrouw en deed een keiharde MEWW.
Zij keek naar mij.
Ik keek naar de keuken, want daar staat het eten.
Ze zei: “Bertje, je hebt nog brokjes staan.”
Ik deed weer MEEWWW.
Ze was stil dan denkt ze na.
Ik: MEWWW!!!
Toen ging ze naar de keuken en ze kwam terug met een bord eten erop. “Het is een stoofpotje met kip,” zei ze toen ze het bord neerzette.
Helemaal goed.
Ik eten.
Lekkerrrr.

Bomvol

Nou de rest van de dag heb ik op de bank met de pootjes gestrekt gelegen om bij te komen. En ’s avonds heb ik toch weer avondeten op, en toen foelde ik me bomvol eten en tefreden en ik kreeg ook veel knuffels.

De dag erna hoefde ik geen luns. Ik had in de straat geluiden en daar was ik druk mee en het was ook zo dat ik geen honger had.

Eigenlijk eet ik nooit luns, ik weet ook niet waarom. De brokjes staan er altijd en voordat de nacht begint krijg ik verse brokjes. Dus ik eet ’s nachts het meeste.
En ik krijg avondeten op een bord, het meest hou ik van garnalen en tonijn. Twee keer per dag heb ik een snek met medicijnen daar proef ik niks van dus dat eet ik gewoon. Dat is mijn gewoonte van eten en luns zit er niet bij behalve gisteren toen wel.

Raar

Het rare is dat je opeens honger kunt krijgen en je weet niet waar het vandaan komt alleen dat luns niet gaat over brokjes en dat er meteen, echt serieus waar meteen, een bord met eten uit de keuken moet komen. Het was een gewone dag dat zei ik net maar dit was toch raar.

16 thoughts on “Opeens had ik zo’n trek in een luns voor mezelf

 1. Hajooooo oompie.

  Oooooooooooooh dat heppik ook sjoms!! Heeeel sjoms heppik eg honger en dan wil ik me eete eerder. Dan ga ik egwaar huiwe. En dan hoor ik me mense segge fan folgens mij hep doorie honger. JA!!! Anners huiw ik tog nie!! En dan kwijg ikke ete hihihi. Ooooh dan fal ik egwaar me bakkie aan.
  Pootjes oompie 🐾🐾

 2. Bert dat kan wel eens gebeuren.
  Misschien heb je snachts toch net niet genoeg brokjes gegeten om je buik gevuld te houden!!!!! En dan krijg je gewoon lekkere honger!!!
  Gelukkig maar dat je vrouw thuis was en je meteen iets heeft kunnen geven!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja dat is waar gelukkig was ze thuis want zelf pakken kan ik nog niet dan moet ik op het aanrecht. Ik had best wel brokjes op alleen luns is anders dan gewoon!!

 3. Hoi Bert , dat hebben wij soms ook, dan heb je ineens zo’n trek in iets lekkers. Als onze vrouw thuis is gaan we heel erg lopen zeuren. Vooral onze Bas Kan, als hij trek heeft, heel hard gaan lopen miauwen. Net zolang tot onze vrouw ons iets lekkers geeft.
  Pootjes en knuffels van ons alle zes.

  1. hoi allemaal en vooral Bas, goed dat jullie je ook laten horen je moet als kat zijnde ook voor jezelf opkomen en hoe harder je miejauwt hoe eerder je vrouw snapt wat er moet gebeuren en dan heb je je eten.
   pootjes van
   Bertje

 4. Oh lieve Bertje, je ziet er ook uit op de foto of je vreselijke trek hebt ergens in. Wat fijn dat jouw liefe frau meteen begrijpt wat er aan de poot is en aankomt met een heerlijke luns, stoofpot met kip, dat lust Floortje ook zo graag. Ik kan me voorstellen dat je daarna de hele middag hebt moeten liggen met een hele volle buik. Fijne dag nog lieve Bert, knuffels en kopjes van Floortje en Ina.

  1. hoi Floortje en Ina, nou of ze het meteen begreep dat weet ik niet ik moest echt een paar keer nog een keer zeggen wat de bedoeling was. De stoofpot was diejeet eten van Hills maar toch lekker dus ik hoop dat Floortje ook lekker kan eten misschien ook van Hills,
   pootjes

   Bertje

 5. Lieve Bert,

  oooh luns….
  Van mij eigen wil ik elke dag wel mij luns. En jij ben zo een slimme katerman. Jij ga midde in jou kaamer staan en jij roep Mewww. Dan roepie gewoon om jou luns, mij buik foel het ook. En jij ben ferstannig Bert want assie honger heb moet jij eete. Anners krijgie last van jou gefoelige maag en dan moet jij nog feel harder Mewww roepe.
  Selluf heb ik mij eigen truuk. Ik loop met mij vrouw mee naar ze keuke en dan roep ik Meeoow. En ik blijf ook foor mij vrouw ze foete loope dattie weet,het is seeriejeus. Soms moet jij folhouwe Bert maar mij erfaring is, assie nie fraag dan krijgie niks. Jij moet alteit jou Mewww laate hoore. En tonijn en garnaaale zijn ook mij eigen faavooriet maar foor luns mag paaling en makkareel ook,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ja als je nks fraagt dan krijg je niks zo is het en als je luns vraagt dan krijg je luns, dat is mijn erfaring. Maar ik hoef het haast nooit. Vandaag niet. Je hebt een goede truuk om je vrouw te laten weten dat er eete moet komen. Dan snapt ze het meteen!!
   je Bertje

 6. Hoi lieve Bert, wat machtig mooi dat je zomaar een luns kreeg!, en dan ook nog zo een lekkere luns, goed dat je keihard MEW hebt geroepen want anders had je vrouw nooit geweten dat je een luns wilde, ik denk dat ik ook ga proberen om een luns te krijgen, maar mijn vrouw zegt dat ik al vaak genoeg roep om eten, dat ik niet ook nog een luns hoef, hoe vind je dat? ik roep alleen als ik honger heb, en dat is inderdaad wel de hele dag maar daar kan ik toch niks aan doen?, misschien lust je nog wel eens vaker een luns nau je weet dat het kan, en je hebt helemaal gelijk, een luns is geen brokjes die er al staan, het moet iets biesonders zijn!, heeeel veel lieve kopjes van Kever!!, en ik heb spesjaal voor jau een kouwstik achter mijn wang verstopt!

  1. hoi Kever als je eete wil dan wil je eete maar eerlijk waar, ik eet ook als ik emo ben. Dus als de glazenwasser weg is en dan foel ik me ik weet niet hoe en dan ga ik eete. Of als ik een superfijne knuffel krijg dan ga ik eete ook al spin ik nog ervan. Dus met allerlei gefoelens. Ik hoef niet vaak een luns vandaag al helemaal niet en ik had voor afondeten kip en tonijn.
   pootjes van
   Bertje

 7. Lieve Bert,

  Jij had opeens heel erge trek en dat vinden wij niet raar. Dat hebben wij ook wel eens en dan krijgen wij een keer wat extra. Trouwens, onze vrouw heeft daar ook wel eens last van en dan neemt ze ook iets te eten. Wat fijn dat jouw vrouw jou zo goed begrijpt, want anders sta je voor niets te miauwen. En ja, als je wat meer hebt gegeten dan anders, dan is het inderdaad tijd om weer te gaan slapen. Dat vinden wij heel herkenbaar.

  Veel kopjes van ons alle vijf en een aai van onze vrouw en geniet vanavond maar weer van je eten.

  1. hoi allemaal voor niks mauwen dat kan niet, daar begin ik niet aan, als er niks komt dam mwww ik gewoon door en soms doe ik het ook ’s nachts maar niet om een luns alleen voor aandacht. Goed dat jullie ook van je laten horen dat is belangrijk!!
   pootjea
   Bertje

 8. Hallo Bert,

  Ik doe lees dat jou vrouwtje ook de poezeltaal kan verstaan, want ze wist toch maar mooi dat jij een heerlijke lunch wilde hebben. Maar ook dat jij dat dan ook krijgt. Bert mensen hebben soms ook wel dat zo patsboem wat moeten eten, tenminste mijn vrouwtje wel. Als ze het niet doet dan wordt ze niet zo lekker in haar koppie en daarom neemt ze ook een extra hapje, Ik heb je al vaker gemiauwd dat ik de hele dag door kleine hapjes krijg, omdat ik het anders weer terug leg op de grond. Nou ga ik met vrouwtje even uitrusten, vrouwtje is moe van het werken en heeft vanmiddag ook nog een grote wandeling gemaakt door het dorp. Jij een fijne avond met vrouwtje, knuf van mijn vrouwtje en poot, kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, wat goed dat jullie voor jezelf hebben ontdekt hoe het leefe moet en het eete, dat je het beste de hele dag door kunt eete dat is ook lekker en gezellig om samen te doen. Overgeefe is niks aan. Ik doe het haast nooit meer nou met die sneks.
   pootjes
   Bertje

Reacties zijn welkom