Loesje vertelt over assie een kompliement krijg…

kompliement

Lieve iedereen, deze week wil ik eerst fertelle dat zondag onse oproep foor onse Hoedjessjoow onlijn is gegaan.

Moodern

Ik vinnut wel moodern klinke assie op jou seeniejor leeftijd kan zegge dattie onlijn ga. Maar jij moet met jou tijd meegaan. Ofer ze Reegeboogbrug heb iedereen ze eigen Reegeboog-aaipet. Tegnies ga tot ver ofer ze Reegeboogbrug. Dan kan jij hier nie achter blijfe. Maar ofer onse Hoedjessjoow wil ik u fertelle, iedereen mag meedoen ook assie hond ben of jij ben sjieraffe. Foor mij eigen foel ik wel mij uitdaaging om foor sjieraffe ze hoedje te maake. Zij moet nie boofe mij footoo uitsteeke. Zij moet nog op mij footoo passe. Maar het maak nie uit, iedereen is welkom. En u heb zo warm van u hart ge-ree-aa-geer, daarfoor wil ik u mij dank u wel zegge.

kompliementEefenement

Ik zeg u eerluk, in mij buik foel ik mij zeenuuw. Assie zo een groote eefenement orgaaniseer weet jij weer dattie jou zeenuuwbuik heb. Mij vrouw heb mij eigen wel steun gegeefe en knuffels. En mij visboer breng mij ferse zallum en foorel. Hij zeg Loes, soms moet jij een andere vis proobeere. Het fiel mij nie teege maar assie zofeel zeenuuwbuik heb dan proef jij nie zofeel van welke vis jij ook eet. Dat is nu mij erfaring dus als mij leefe weer in ze rustige waater faar ga ik het wel opniew proobeere. Maar mij zeenuuw hou oferweegend genoome feel van garnaaale en tonijn in sjelei. Soms is het wel belangrijk om daar eerluk ofer te zijn.

Sterre vriendjes

Zondag ging onse oproep dus onlijn en wij kreeg zofeel lieve ree-akzie. En ook vriendjes die ze eigen al aangemeld heb. Dan val er wel een pak uit jou hart kan ik u zegge. Van mij eigen foel ik mij emoozioneel en ferantwoordeluk. Jij doe het foor onse sterre vriendjes, daar lig zo een groot stuk van mij hart. Mij Doorie zeg Mam het kom goed, uwes kan op mij bouwe. Dan foel jij jou hart tintele van jou trots. Maar assie seeniejorpoes ben moet jij soms toch jou touw tusse jou eigen poote houwe. Dattie weet waar jou hoedjes ligge want jij moet wel weete waar jij het moet zoeke van jou eigen.

Kompliement

Maar nu kom het waar mij hart zofeel van heb moete straale deze week. Soms krijg jij zo een mooie en groote kompliement dat jou buik jou hart foel. Tussen u en mij eigen gezeg, mij Bert zeg mij eigen ook lieve dinge. Hij zeg Loes, jou vagt zit alteit goed. En hij zeg ook, Loes jou buik is zacht en groot van ze eigen, mij kop pas erop. Als jou verkering jou zofeel kompliemente geef dan straal jij wel. Dan weet jij, jou verkering is ze échte katerman.

kompliement

Als poes wor jij ook ferleege in jou hart. Soms weet jij nie hoe jij moet ree-aa-geere van jou eigen. Jij ben het nie gewend. En zondag heb mevrouw Annelies mij hart zofeel geraak. Zij zeg ofer onse Hoedjessjoow: Wat een mooi idee Loesje, moeder van alle sterrepoezen! Ik zeg u eerluk, mij snorhaar heb ze spontaane krul gemaak. Mij wang deed bloose van achter mij oor en mij buik moes spinne van mij geluk. Zo een mooi kompliement krijg jij nie assie bij jou visboer sta. Wat moet jij zegge assie zoies hoor. Moeder van alle sterrepoezen! Jij kan het bijna nie geloofe van zo een mooie kompliement. Het heb mij hart zofeel geraak en het geef mij nog meer enersjie om onse Hoedjessjoow speesiejaal te maake. Daarom zeg ik dank u wel lieve mevrouw Annelies. U geef mij zo een mooi gefoel in mij hart. En dat is wat jij kan foele assie een kompliement krijg. Daar moet jij nie foor weg loope, jij mag het gewoon akzepteere. En jij mag het foele, jou mooie gefoel van geluk in jou hart.

Meelen

hoedjessjow@yahoo.com foor iedereen die mee wil doen foor onse sterre vriendjes. Assie moeder ben van alle sterre ga jij foor goud!

Loesje

19 thoughts on “Loesje vertelt over assie een kompliement krijg…

 1. Hajoooooo mamsiewamsie.

  Oooooh ben uwes nog meer mamsie? Uwes ben mij mammie en mamsie fan me sterrebwoertje poppy. En nu benne uwes ook moessie foor awwe sterre!!! Oooooh gaaf!!!
  We hep behoorlijk wat foowtoos al binne he? Maar we kun nog feeeeeel meer foowtoos bwuike!! Want we wil de mooise sjow ooit maake!!! Datte se in regebooglant segge fan oooooh watte mooi. En datte we naar elkaar swaai doen en segge we mis juwwie!!
  Dus awwe diertjes… stuur in!! Fooguls, kippe, koonijne en eende ook!!! En fisse hihihi. Flooje en miere sijn uitesloote!! Tog mamsie?
  Koes koes mamsie

  1. Lieve jonge,

   mamsie wil eers zegge, mamsie is foor alteit jou eigen Mamsiewamsie en van mij Poppy van mij hart. Maar Mamsie kreeg zo een mooie kompliement mij jonge en nu is Mamsiewamsie jou Moessie van alle sterre. Mamsie heb eeve moete slikke mij beebie en het was van drie en feertig garnaaaale. Jij mag nog zofeel kompliemente krijge, jij moet nooit naas jou eetesbak gaan loope. Doe jij maar goed onthouwe foor jou leefe mij beebie.
   Maar jij ben goed beezig met jou hellep foor Mamsiewamsie.
   Wat zeggie nou, mier en flooie, oooh…
   Mamsie weet nie offie zofeel kleine hoedjes heb…
   Maar assie liefvanjouheerebeesje ben wil mamsie het wel probeere.

   Jij zeg het goed mij jonge, iedereen is welkom van ze eigen want zwaaie naar onse Sterre doe wij saame. Met onse hart in onse hoedje

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Lieve Mamsie Tante Loesje een kompjimensse is altijd mooi en poesitief. U bent moeder van de sterren, u hebse de gjootse plubberpuik, u fisboer hebse geen last van Mefjouw coojana dankzij uwes, u bensse powerflinder Tante, en u bensse een gjote tjoost voor iedereen die se moeilijk hebse, mantelfersorgster voor Floris, de liefde voor se leef van Ome Bert, een vjiendin voor alle nieuwe fjiendjes en fjiendinnetjes, meditaatielesgeefsser, u kunsse zoveel en u blijft besjeiden. U bensse gewoon een Topperfisdamespoes.

  1. Oooooh mij krulliewullies van Mamsie Tante Loesje ze hart,

   oooooooh zofeel mooie letters foor Mamsie Tante Loesje ze hart. Jij kan het bijna nie ferwerke, jij heb er fieredetteg mossele in sjelei foor noodig. Dank jullie wel van mij hart en mij visboer. Hij heb geen Coorona in ze winkel, jij zeg het goed mij krullies. Mij visboer heb ze fieliejaal uitgebreid foor ze schar en kibbeldinge en hij heb ze speesiejaalzaak met makkareele en ze Tongvis. En hij heb ze doorzeweek zaak foor Mamsie. Lieve krullies Mamsie Tante Loesje is al op ze leeftijd van ze seeniejorpoes en zij foel ze eigen ferleege maar ook tros van ze hart. Assie zofeel mooie krullies heb en jij heb jou Sjoonezoon van jou hart, jou Niggiemetzemoisekrulliesvanmijfeesboek dan hebbie zofeel mooie gefoeles. Dan mag jij straale. Maar Mamsie Tante Loesje heb bescheide in ze aart van ze buik, dan blijf jou begeerte foor alteit bestaan

   Koes koes van Mamsie Tante Loesje

 3. Lieve Loes, moeder van alle sterrepoezen, wat een prachtig komplement en het past helemaal bij jou. Fijn dat er al zoveel vriendjes hebben gereageerd op de hoetjessjoo, dat wordt weer een groot feest. Lieve Loesje, nog een fijne dag en maak je maar geen zeenuuwe want alles komp goed. Kopje en kusjes van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank u wel datie het eens ben met mij groote kompliement en dattie het vin passe. Selluf vin ik het zofeel mooie letters, jou hart wor er warm van. Wij heb al ree-akzie gehad van vriendjes die mee wil doen en ook van Sterre lieve mevrouw Ina. Mij hart is blij en trots maar mij hart is net zo groot als mij buik. Dan weet jij, er kan alteit nog heel feel vriendjes bij.
   Dank u wel van u mooie footoo van Floortje, zij sta prachtig op u footoo. Dan kan jij straale lieve mevrouw Ina.
   U krijg mij zachte kopjes en ze zijn ook foor Floortje en manmeneer en het is van mij eigen,

   Loesje

 4. O,lieve Loes vriendin.
  Wat een prachtig kompiement is dat.Een ERE titel die helemaal bij je past.Moeder van alle steren poezen {en katers ook natuurlijk.}
  En die heb je eggies waar verdiend.
  Het is zo mooi de Hoedjessjow.
  Al onze sterren en wij hier beneden zwaaien naar elkaar en de liefdesband tussen de sterren boven en ons hier beneden gaat stralen en schitteren als het potje met goud dat aan het eind van de Regenboog staat.
  En je voelt het diep in je hart.Want liefde gaat nooit over.En we vergeten onze sterren nooit.
  Lieve Loes en Doorie,het zal wel weer een hele grote klus worden voor jullie.En ik wens jullie heel veel sterkte daarmee.
  Maar we verheugen ons nu al op de sjow.Ik doe mee hoor.
  Scullary girl zal een foto van mij opsturen en misschien wil mijn tante Paula ook meedoen,want mijn neefje Bikkel werd opeens een ster….
  Lieve Loes vriendin,zachte kopjes en een schaal vol vers gevangen garnalen en voor Doorie kaas tok tok noepies.Jullie hebben al je krachten nodig!
  Van Muzette

  1. Oooh lieve Muzette,

   hebbie ferse garnaaale gefange foor mij buik. Oooh ik ga mij beebie fraage offie mij garnaaale kan pelle met ze poote. Van mij eigen doe ik nie pelle Muzette want jij ruik het toch. Jij kannie hoedjes maake en jou garnaaale hang erin. Assie zofeel hoedjes maak moet jij goed op jou poote passe en jou naagel moet schoon zijn. Jij sta er nie alteit bij stil lieve Muzette maar assie zofeel hoedjes maak moet jij fris zijn. Jij kan wel jou garnaaale eete mar jij kan nie pelle is mij erfaring. Dank jou eigen wel dattie zofeel aan mij eigen denk. Mij buik heb nu zofeel goede zin van ze fooruitzich.
   Jou tante Paula en ze neefje Bikkel ’s zofeel welkom assie wil. En mij hart hoop dat jou broer Fynn en jou zus, mij kanjerdinnetje Sparkle ook mee wille doen van ofer ze Reegeboogbrug. Zij hoor er zofeel bij Muzette. Dan kan wij zwaaie en wij twinkel van onse hart.
   Maar jij heb wel gelijk Muzette. Jou Hoedjessjoow kom nie zomaar uit jou lucht felle. Jij moet er zofeel foor doen. Maar assie hoedjes maak met jou hart bennie alteit gelukkig.
   Lieve Muzette jij krijg mij zachte dinnetjeskopjes en het is ook foor jou vrouw mevrouw Skullarie gurl,

   Loesje

 5. Lieve vriendinnetje Loesje,
  Wauw wat een kompelimentos zeg, ikke snapper dat je nu wel een grote vis kan gaan eten voor zoveel geluk. Jij moet wel goed voor jezelf zorg doen, want als je teveel hoedjes op je buik neemt gaat het niet lukken.
  Vrouwtje doet veel moeite om mij op de foto te krijgen, maar het lukt nog helemaal niet want er zit niet de goed plakplak op dat ik erop blijf. Isse vandaag een klein schrijfje, maar vrouwtje moet nog veel doen op de laptop en moet ik stoppen. Volgende keer hoop ik langer te mogen schrijf.
  Veel knufjes voor jou, Opa Floris en Zusje en lieve groetjes voor Mevrouw Loesje van mijn vrouwtje. Kopjes en pootje voor jullie allemaal van grote vriend Jip.

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   Dank jou wel foor jou ree-akzie en jij weet, het maak nie uit hoefeel letters jij maak want mij hart zeg, het is alteit goed. Mij vrouw heb soms ook zofeel aan ze kop hange of aan ze lappietop, dan zeg ze Loes nu kan jij nie op jou kompjuuter. Assie met jou vrouw woon dan weet jij, soms moetie jou tijd deele.
   Van mij eigen is nu mij drukke tijd Jip. Assie zofeel hoedjes moet maake dan kan jij nie jou heele dag buite op jou balkon droome van jou verkering. Mij vrouw zeg, Loes jij begin op jou tijd en alles kom goed. Maar jij weet het nie Jip. Jij heb ook daage dattie bijfoorbeeld zofeel makkareele op heb, dat jou poote nie doen wat jou kop wil. Maar mij Doorie en mij eigen heb nu wel meer erfaring, dan kan jij meer.
   Maar jij heb wel gelijk, van mij eigen heb ik wel mij groote vis noodig foor mij enersjie en mij geluk.
   Dank jou wel Jip en ook dattie op jou eigen manier jou pooseere probeer. Soms is pooseere moeiluk maar het kom goed.
   Kopjes van mij eigen en van Oopa Floris en Zusje en mij vrouw doe zwaaie zeg ze en het is foor jou eigen en mevrouw Jip,

   Loesje

 6. Lieve Loes, zooo heee dat is zeker een geweldig kompliement, dat je moeder van alle sterrenpoesen bent, zo is het presies, de Hoedjessjoow is het allergrootste en allermooiste eefenement dat er bestaat, het is een eefenement van een lach en een traan, van geluk en verdriet, maar van liefde, dat liefde altijd blijft bestaan, en zo is het!, onze sterren en wij blijven altijd bij elkaar horen, niemand wordt vergeten, het is een belangrijk eefenement, en ik snap heel goed dat het veel werk is dus je moet goed eten Loes, dat je buik rond en gezond blijft, en dat je genoeg kracht hebt om alle hoedjes te maken, en je Door moet ook goed eten want hij moet alle hoedjes passen, o en een sjeraffe dat lijkt me biesonder!, ik ken ze alleen van de footoo, maar hier in huis of in de tuin heb ik ze nog nooit gezien, wél een klein neilpaardje roept mijn vrouw, huh?, o het is een grapje zegt ze, nau maar ik snap het toch niet, misschien is het het beste als alle sjieraffen samen op de footoo gaan, anders wordt het moeilijk denk ik, oja en mijn vrouw zegt dat je weer zo prachtig op de footoos staat, of ik dat tegen jau wil zeggen, lieve Loes ik ga nog footoos opsturen voor de Hoedjessjoow want natuurlijk doe ik mee!, ik stuur jau en je famielie heeeeeel veel lieve zachte kopjes, en spesjaal voor jou heb ik een grote klodder ekstra romige gaarnalekokteel achter mijn wang verstopt, het is van Kever!!!

  1. Lieve Kever,

   Oooog eksra roomige garnaaaaalekokteel is mij faavooriet. Mij vrouw roep, Loes jij ga jou buik wel houwe! Maar niemand wil ze buik toch ferlieze. Soms roep mense gekke dinge want ik zeg jou eerluk, van mij eigen heb ik nog nooit mij neilpaard in mij gang zien staan. Maar ik vin wel, assie kom maggie meedoen Kever. Net als mij sjieraffe en ik vinnut goed assie dan allemaal saame pooseer foor mij footoo. Dan kan ik mij eksra hooge footoo maake want jij moet wel jou nek uitsteeke assie kom. Maar jij weet het nie. Selluf hoop ik dat wij ieder jaar van mij Hoedjessjoow niewe diere krijge. Dan moet ik wel mij kursus niewehoedjesfoorniewediere gaan folge. Dan moet ik goed eete anners werk mij kop nie mee en als jou kop nie meewerk doe jou poote niks. Maar jij weet het nie Kever. Ik zeg jou in mij fertrouwe, er heb nog nooit mij Kever mee gedaan. Ik vinnut spannend want hoe zie jou Keverhoed eruit? Daar moet jij goed ofer naadenke want jij kannie alles zomaar opzette. Daarom is mij Doorie zofeel belangrijk. Hij heb nu feel erfaring als paskater en hij vin er niks aan. Dan hebbie gelijk jou ekspressie waar jij ies mee kan. Maar belangrijk is foor iedere dag van onse eefenementfoorbereiding, dattie op jou tijd en tefeel van jou visbuufet kan eete. Zonner mij buik kan jij geen moeder van jou sterre zijn. Dan ben ik infaalied!
   Lieve Kever foor jou buik heb ik mij kouwstik in sjelei geleg en het is goed foor jou buikspier. Foor jou vrouw, jou menseman en Ooma heb ik mij Lenteflaai gebakke en foor Ooma zit er mij adfookaatje bij,

   Van mij eigen, Loesje

 7. Lieve Loesje,
  Het is mooi om complimenten te geven maar super mooi om ze te krijgen!!!!!
  Je hebt het verdiend Loes!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Panda, Izzy, Moby, Dopey, Tica, Belle, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie het zofeel eens ben met mij kompliement. Assie Moeder ben van alle Sterrepoezen hebbie wel jou groote ferantwoordelukheid maar assie met jou hart werk kom alles goed,

   Zachte kopjes foor allemaal van jullie eigen,

   Loesje

 8. Lieve Loesje,

  Dat compliment dat heb jij gewoon dubbel en dwars verdiend, hoor! Jij denkt altijd aan alle poezen en katers zowel hier op aarde als over de regenboogbrug. Wij vinden het heel leuk om de nieuwe hoedjesshow te gaan bekijken. Wij weten alleen nog niet of wij ook gaan meedoen. Wij zijn hier al met ons vijven en over de regenboogbrug wonen al zo’n acht broertjes of zusjes van ons. Maar we doen wel mee met het zwaaien naar onze sterrebroertjes en sterrezusjes en alle sterrepoezels van deze blog.
  Giraffes vindt onze vrouw ook heel erg lief. Ze wilde er wel eentje hebben, maar ze heeft er toch maar van afgezien. Hij kon met zijn lange nek namelijk maar op één plekje in het huis staan en dat was in het trapgat. Ze wilde hem ook niet in de achtertuin zetten, want dan zou hij steeds bij de buren over de schutting kijken. Nee hoor, als ze giraffes wil zien dan gaat ze wel naar diergaarde Blijdorp. En wij zijn natuurlijk ook heel blij dat wij hier alleen met poezels zijn.

  Heel veel kopjes voor jou en voor Floris en Zusje van Jillie, Cindel, Fenneke, Lisette en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Lieve Jillie, Cindel, Fenneke, Lisette, Ivar en mevrouw Marjoke,

   dank wel foor zofeel mooie en lieve ree-akzie. Mij hart maak zo een hooge spring assie lees dattie ook soms nadenk ofer sjieraffe. Maar jullie heb zofeel gelijk. Sjieraffe heb zofeel van ze lange nek, mij vrouw zeg zij moet in ze toore woone. Assie ze in jou trapgat zet kan jij zo naar beneeje glijje, dat moetie nie wille foor jou sjieraffe. Maar assie toch een sjieraffe ken die mee wil doen dan issie wel heel feel welkom.
   En jullie ben ook heel feel welkom, jij kan ook meedoen alleen foor zwaaie. Dan kan jij oefene en jij ben er toch bij. Dat is belangrijk, al onse vriendjes saame. Maar niemand is ferplich, mij hart zeg iedereen mag van ze eigen beslisse. Assie maar weet, jullie ben zo heel feel welkom Jillie, Cindel, Fenneke, Lisette en Ivar.
   Het is mij groote ferantwoordeluk zijn want iedereen wil ze eigen hoedje en iedereen wil zwaaie met ze hart. Nu ik zo een groote kompliement krijg foel mij buik wel zeenuuw want jij heb jou groote taak. Maar het is mij taak van mij hart en niemand wor fergeete, nooit nie…

   Hoop dattie jullie fijne wiekent heb, foor iedereen mij zachte kopjes van mij hart,

   Loesje

 9. Hoi liefe Loesjedinnie. Oh wat heb jij een mooie kompliement gekreege zeg! Moeder van alle sterren. Zelf wil ik graag poesiedent zijn. Dat ie er voor zorgt dat alle katten in het land het goed hebben. Frau zeg, droom jij maar lekker ferder Minnie. Loesje, hier wat lekkere garnaale in sjelei foor jou. Enne mijn footoos komen eraan hoor! Poot, Minnie.

  1. Lieve Minniedinnie,

   oooooh Poesiedent Minnie, ik vinnut zo een mooi gefoel uit jou hart. Dan kan jij foor iedereen zorge en jij krijg ooferal jou lekkerse vis. Assie pootballer ben en Poesiedent dan schop jij het ver met jou poot Minnie. Van mij eigen heb ik niemeer zofeel ambiezie. Assie seeniejorpoes ben hebbie genoeg aan jou Hoedjessjoow en jou visboer. En ik heb ook verkering Minnie. Jij kannie ooferal bij zijn assie op jou leeftijd ben. Maar jij weet, jij heb zofeel van jou taalent Minniedinnie. Mij hart foel, alles kom goed.
   Dank jou wel dattie al oefen met pooseere,

   Zachte kopjes van jou dinnetje

   Loesje

Reacties zijn welkom