Waarom ik met een poot over mijn kop slaap

poot

Ik slaap zoals ik slaap maar als ik ekstra fijn wil slapen dan doe mijn voorpoot over mijn kop. Dat is alleen voor als ik begin met slapen.

Op Feesboek zie ik dat mijn vrienden soms op hun rug liggen te slapen. Of met alle poten naar alle kanten op dat je zomaar hun buik kunt zien. En ze slápen dus ze denken niet wat ik heb, dat ik moet opletten want je weet nooit.
Maar ik ben dan ook een kater met angstklachten. Ook al heb ik meediesijnen en een feilig thuis, het is toch snel dat ik bang ben of onzeker of dat ik steun van thuis nodig heb.

Durf

Misschien is het wel fijn om op je rug te slapen.
Of dat je poten gewoon zijn waar ze zijn.
Ik kan het niet.
Ik bedoel ik durf het niet.

Feilig

Wegens dat ik snel bang ben slaap ik het liefste superduper feilig. Dat is op het kussen op de bank daar kan ik de hele kamer zien als ik wakker ben dus dan weet ik meteen hoe en wat er aan de hand is.
Of op het dekentje in de hoek van de bank, dat is dichtbij de werktafel van mijn vrouw dat is goed voor mijn gefoel, ik doezel en dan hoor ik haar tikken en in boeken bladeren en aan de telefoon praten, dat is ook gezellig.
Of ik slaap op het krukje dat bij de werktafel staat en dan begin ik meestal met een poot over mijn kop:

 • het is warm want mijn kop is warm en mijn poot is warm dus samen is dat zekerweten warm
 •  ik zie dan niks en het is donker ook al is het overdag maar als ik wil kan ik toch kijken
 •  het gefoel is gezellig samen met mezelf en daar heb ik ook steun aan, dan heb ik zelfvertrouwen

Uitrusten

Dat is mijn tip voor iedereen die het moeilijk findt om in slaap te komen. Dus je gaat gemakkelijk liggen, ergens waar je steun van thuis hebt, en dan doe je je poot over je kop. En ook al kun je dan nog niet slapen, dan kun je wel uitrusten en dat is ook belangrijk.

16 thoughts on “Waarom ik met een poot over mijn kop slaap

 1. Hoi Bert. Ja, dat doe ik ook. Met mijn poot over m’n koppie slapen of doezelen. Dan is het toch donker terwijl het licht is. En soms doe ik de poot zo dat ook m’n oortje dicht zit. Zo dat ik in donker en stilte ff dromen kan van lekkere muisjes enzo. Fijne dag Bert, poot van Minnie!

  1. hoi Minnie dat is waar daar heb je gelijk in het is ook wegens het licht en als je ook je oor doet slaap je nog weer beter, ik kan merken dat je erfarin gehbt,
   Bertje

 2. Hajooooo oompie. Ikke sjaap bijna altijt ongesjeneert sowals me frauw seg. Heeeeel soms hou ik me pootje ofer me kop. Maar meesal niet.
  Pootjes 🐾🐾

 3. Hallo Bert,
  Ik slaap nooit op mijn rug en meestal ook niet helemaal gesterkt. Gestrekt slapen doe ik alleen maar onder mijn deken of in de nacht bij vrouwtje onder het dekbed gezellig en veilig tegen haar aan. Ik ben meestal dus een opgerolde slapende Jip. Ja ook vaak met de poot over mijn snuit, maar ik doe ook regelmatig mijn koppie plat leggen, dus vrouwtje ziet dan alleen maar de achterkant en oren van mijn koppie.
  Leuk dat iedereen weer anders slaapt op een manier die iedereen het fijnste vind en zich veilig voelt.
  Jij nu maar weer heerlijk verder slapen dicht en veilig in de buurt van vrouwtje en hopelijk zijn de nare vogels weer weg. Knuf van vrouwtje , poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het is nou al wiekent en ik heb zon gehad en toen weer niet maar ik doe gewoon mijn eigen dingen. Mijn kop plat leggen en slapen kan ik geeneens en onder het dekbed durf ik niet, dan moet je een stoerdere katerman zoals jij zijn dan is het ook fijn. Ik find het ook leuk hoe iedereen weer anders is daar leer ik weer van,
   poot van je vriend
   Bert

 4. Hallo Bert,

  Van ons vijven heeft Ivar de meest verschillende slaaphoudingen. Hij slaapt, net als jij, heel vaak met zijn poten voor zijn ogen. Onze vrouw vindt dat altijd zo’n schattig gezicht. Maar wanneer hij in het hangmandje aan de radiator ligt, dan ligt hij meestal op zijn rug met zijn poten gestrekt langs de warme kant. Maar vaak ligt hij ook gewoon opgerold te slapen of helemaal gestrekt wanneer hij bij onze vrouw onder het dekbed kruipt. Wij, de meisjes, slapen meestal op onze zij. Maar wanneer wij alleen maar wat doezelen of nadenken, dan liggen wij met onze ogen dicht gewoon op onze buik met onze poten eronder. Tja, wat dat betreft zijn wij net als mensen : die hebben ook allemaal verschillende slaaphoudingen.

  Kopjes en pootjes van ons alle vijf en een knuffel van onze vrouw.

  1. hoi allemaal en ook Ivar wat goed dat jullie zo presies zijn met slapen en dat je weet wanneer je hoe moet slapen, want slapen is gewoon heel belangrijk dat je het kunt en dat het ook goed gaat, doezelen doe ik ook dat is voor de gezelligheid. Hoe mensen slapen weet ik niet mjn vrouw ligt onder een dekbed elke nacht,
   pootjes van
   Bertje

 5. Hallo Bert, Floortje slaapt ook vaak met een poot over haar kop, af en toe gluurt ze dan met een oog of alles nog in orde is. Ze ligt ook vaak in een rondje. Zo heeft ieder dier en elk mens een eigen slaaphouding. Het fijnste is natuurlijk dicht bij je vrouw liggen. Dat is veilig en vertrouwd. Knuffels van ons, Ina en Floortje

  1. hoi Ina en Floortje, ja in een rondje liggen is ook fijn dat doe ik ook en dan foel ik me superwarm. En ik lig ook soms in de arm van mijn vrouw te slapen dat is voor mij het allerdichtstebij dat ik kan en durf maar ze is niet boos dat ik niet dichterbijkom zoals andere katten doen gelukkig maar want dit is voor mij presies goed.
   pootjes van
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  mij hart is geraak assie zeg dattie steun heb aan jou eigen, assie gezellig met jou eigen slaap. Dat is belangrijk Bert, foor jou fertrouwe in jou selluf. En dattie weet waar jij moet ligge foor jou gefoel van veilig zijn. Jij heb al zofeel geleer van jou eigen. En jij fertel het iedereen van ons, dan kan wij allemaal leere hoe het moet. Dank jou wel mij lieve Bert.
  Selluf slaap ik vaak in mij eigen rondje. Soms heb ik mij poot foor mij kop Bert maar soms lig mij kop op mij poote. Soms doe ik wel op mij rug ligge. Als mij vrouw in mij buurt is en dan doe ik ook zachte geluidjes maake. Of ik kijk met mij oog zofeel intens naar mij vrouw. Dan krijg ik mij buikknuffel want soms wil mij buik ook ze aandacht. Als ik op mij vrouw ze schoot lig doe ik soms mij schootmeedietaasie, dan lig ik soms ook op mij rug want assie jou meediedaasie doe moet jij jou eigen heelemaal ofergeefe aan jou gefoel. Dan ben ik wel in mij trans Bert dus dan is het anders…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje wat heb jij veel erfaring met slapen en ik snap nou niet meer dat ik gewoon ga liggen en slaap, er komt veel bij kijken. Schootmeediedaatie lijkt me heel moeilijk je moet op schoot en meedietaasie doen en dan moet je vrouw stil zitten dat is ook niet altijd zo. Wat kun je toch veel Loes!! In een rondje slapen kan ik weer wel maar ik moet er niet bij nadenken dan lukt het niet meer,
   je Bertje

 7. Lieve Bert,
  Je moet gaan liggen en slapen hoe dat voor jou het fijnst is en vooral veilig voelt!!!!
  Ik, Izzy, slaap ook altijd helemaal rond gedraaid in het hoekje van een stoel. En ook met een poot over mijn ogen!!!
  Mijn vrouw moet soms goed kijken of ik er wel lig. En ik heb nu wat nieuws ontdekt……….ik kruip onder een licht kussentje in de stoel en zorg dat alles bedekt is maarrrrrr ik kan wel alles zien!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Izzy dat is slim van je dan ben je onder het kussentje superfeilig en warm en je kunt alles in de gaten houden. Alleen je vrouw moet wel weten dat je daar ligt anders gaat ze roepen en dan kun je helemaal niet meer slapen dus dat is mijn adfies zorg dat ze het weet,
   pootje
   Bertje

 8. Hoi lieve Bert, wat een gezellige footoo van dat je slaapt, mijn vrouw vindt dat altijd zo een leuke hauding, je legt ook goed uit waarom je zo slaapt dan is het helemaal duidelijk, Beer en Mol sliepen ook vaak zo, ikzelf slaap altijd op mijn rug met alles wijd, dan ben ik gieganties lang en dan denkt iedereen dat ik een panter ben en daarom ben ik tóch feilig, ik begin in een krul en dan ga ik na een tijdje op mijn rug liggen, maar soms ga ik toch weer terug in een krul, vooral als het kaud is, want als je in een krul ligt is dat warmer, snurk jij ook Bert?, ik wel, ik snurk en ik smak, dat vinden mijn mensen altijd zo leuk, mijn vrouw probeert het op te nemen op de fillum, maar dan hau ik snel op! lieve Bert, ik ga het ook eens proberen zo met een poot over mijn hoofd te slapen!, heeeeeeeel veel lieve kopjes nog zonder poot erover van Kever!!! en ik heb een kouwstik achter mijn wang verstopt, spesjaal voor jau!

  1. hoi Kever dat is ook wat dat je zo kunt slapen maar ja als je een panter bent dan kun je gewoon meer, dat snap ik als eenvoudige huiskater best. Ik snurk ook en goed ook, vind ik, soms word ik wel wakker van een harde snurk en dan ga ik weer slapen. Het staat ook op film want ik ben er trots op dat ik het kan!!
   pootje van
   Bert

Reacties zijn welkom