Loesje vertelt over gezond…

gezond
Deze week wil ik met u eigen praate ofer gezond. Foorige week heb ik mij neusspoeling gehad en ik zeg u eerluk. Daar moet jij assie seeniejorpoes ben van bijkoome. Jij merrek,  jij ben zo jong niemeer. Jou jaare ga telle.

Naadenke

Mij heele week moes ik feel slaape en dan kan jij ook feel naadenke. Jou dokter kan jou neus spoele, hij heb mij herses laate zitte. Dan kan jij denke, ofer jou leefe en ofer jou gezond. Mij vrouw heb mij eigen mij heele week zofeel in ze gaate gehouwe. Toen heb ik gezondwel gezeg dat ik ook regt heb op mij preifussie. Maar jij ken jou vrouw, zij heb ook ze zeenuuw en zij zeg Loes jij ben mij hart. En ik kreeg knuffels van liefde, dat is belangrijk.
Mij peettantes kwam ook op besoek, het was mij ziekebezoek. Zij breng alteit lekkere dinge mee, dattie ferwen wor zeg maar. Dank wel lieve peettantes. En mij vrouw gaf mij eigen ook mij makkareele, mij saardiene en mij garnaale. Mij erfaring is, van liefde alleen kan jij nie leefe. Dan houw jij geen buik ofer, dat moetie nie wille.

Tssjiie

Ik zeg u eerluk, het was mij moeilukke week. Ik heb toch moete niese. Mij vrouw schrok en zij zeg Loes, nee? Het was op mij avond van mij neusspoeling. Jij wil het nie maar jou neus doe gewoon ze eigen ding. Ik lag boofe op mij vrouw en mij neus dee tssjiie! Assie tssjiie zeg wor jij nie blij assie groonies niesziekte ben. En jij wor nog minder blij assie net jou neusspoeling heb gehad.
Mij volgende dag dee mij neus weer tssjiie en mij neus doe gewoon iedere dag tssjiie. Alleen het was mij tssjiie zonder mij snot. Misschien willie mij deetajs nie weete, dan kannie nu assie wil u garnaaale in sjelei wegwerke. Dan hoefie niks met mij snot te maake te hebbe. gezondVan mij eigen begrijp ik het assie liefer ga eete nu. Maar mij vrouw zag ook nog iets belangrijk bij mij oog. Mij kaale plekje en zij schrok weer. Selluf heb ik er niks van gesien maar mij vrouw zie alles. En ze heb er sellufs footoos van gemaak en toen heb ze mij dokter gebel met ze teelefoon. Assie ziek ben dan bennie meteen al jou preifussie kweit. Mij dokter zeg, Loes blijf nog wel eeve niese. Maar assie nies zonder snot heb ze het goed gedaan. En mij plekje is mij misteeerie maar mij dokter zeg, Loes ze plekje zie er rustig uit. Mij vrouw moet mij plekje in mij gaate houwe dan kom alles goed.

Denkpaal
Assie jong ben ga jou hesstel snel want jij heb nog nie zofeel meegemaak. Jou lijf is fit en jij ben atleeties in jou poote. Assie seeniejorpoes ben en jij ben gezond kan jij ook goed hesstelle assie iets mankeer. Van mij eigen heb ik mij groonies niese en mij grooniese niere. Dan hebbie meer tijd noodig want jij bennie heelemaal gezond. Jij moet aksepteere dattie ook nooit meer heelemaal gezond ga worre van jou niese en jou niere. Maar mij dokter heb gezeg, Loes kan er best ouwt mee worre. Assie goed foor ze eigen zorreg.
Daar heb ik ofer naa ligge denke op mij denkpaal. Want assie nie heelemaal gezond ben van jou eigen kan jij dan toch gelukkig zijn? Hebbie dan toch zin in jou makkareele of jou kaabeljouw? Tel jij dan nog mee of moet jij bang zijn dat jou vrouw jou eigen trug breng naar jou asiel? Jij kan jou eigen zofeel gekke dinge in jou kop haale maar jij heb er niks aan. Mij erfaring is, jou gezond wor nie beeter assie zofeel moeilukke dinge denk.

gezondPoosietief

Jij kan beeter makkelukke dinge denke en dattie poosietief blijf. Selluf heb ik misschien mij zieke niere en mij niese. Maar mij buik is gezond en mij hesses en mij hart. En ik heb ook verkering met mij Bert. Mij vrouw zeg, Loes jij ben wie jij ben. En jij ben goed zo assie ben. Niemand ga jou ooit trug brenge naar jou asiel. Assie zoies hoor foel jij wel geluk in jou hart. En dattie kopjes wil geefe want jij foel jou eigen geborge. Dat is belangrijk.
Mij erfaring is nu, van mij eigen heb ik mij stukjes Loes die ziek zijn om dattie groonies ben. Maar heel feel stukjes Loes heb nog zofeel gezond van ze eigen. Dan tel jij gewoon mee en jij mag er zijn. Jij tel alteit mee en dat moetie nooit fergeete. Belangrijk is dattie liefde foel en dattie liefde krijg. En selluf vin ik mij tonijn en mij zallum belangrijk. Want jij moet jou gezonde buik wel houwe assie die heb,

Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt over gezond…

 1. Hajooooo mamsiewamsie.

  Oooooh ikke was fanne week sjo dwietig toen uwes sei datte uwes weer aan hut niese was. En datte uwes nog moe was na uwes neus. Oooooh en eergissere sei uwes datte uwes sig weer bijna de auwe foelte. Ooooh ikke was sjo bwij. Mammie… uwes mag nooit meer siek worre hoor. Ikke wil uwes nie kweit.
  Loef loef koes koes

  1. Oooh mij beebie,

   mamsie heb ze moeilukke week gehad mij jonge, maar mamsie wor iedere dag weer ze beetje meer ze eigen. Jij moet onthouwe, assie goed eet wor jij alteit weer beeter dan dattie ben als dat jou gezond er geen zin in heb van ze eigen.
   Maar mamsie hen ze leeftijd van ze seeniejorpoes dan moetie soms russig aan doen foor jou eigen bessewil.
   Mamsie houw jou mij jonge,

   Koes koes jou MammaLoesje

 2. Lieve Mamsie Tante Loesje wij deden sjokjes maar ons vjouwtje hadse gesegd: Wij blijfjes pootjestief want Mamsie hebse nodig . Wij hebse allemaal pootjes gedaan en allemaal steunkopjes gestuurd. U neus isse probleem maar u hebse en kjijgse hulp. U hebse niet gewilsse dat u neus gjoonies is. En u hebse thuis u vjouw die u se besse sorgjes geefse. Hier segge se Loes hebse een diamanten mand. Watsse dat is weetse we niet maar se segge hier dat ieder dier so een mandje moesse hebjes. Neemse u wel genoeg rust en doesse u goed eetjes. U bensse senior van se leeftijd maar u bense jong van hartse. Dikke megaknuffels van onsse allemaal en beterschap. En 2 kilo makareele voor u. Liefs Jiekkie Kyana en van ons allemaal. En Mamsie alsse u beters bense dan wil ik graag sjudde met Doruss.

  1. Mij lieve krullies van mij hart, Kyana, mij Jiekie en allemaal van ze krullieweereld,

   zeggie mij eigen nou…
   Twee kielo makkareele foor Mamsie Tante Loesje. Foor ze groote buik en dattie nog sneller beeter wor van ze gezond. Mamsie ruik nou nog meer vis van ze eigen. Mamsie Tante Loesje ruik fier kielo makkareele want ze heele neus is leeg. Mamsie wor nu elke dag ze beetje beeter. Morrege ruik Mamsie Tante Loesje ses kielo makkareele. Wanneer kommie ze brenge mij sjoonzoon? Misschien ruik Mamsie Tante Loesje dan wel aggetwintig kielo makkareele.
   Mij hart is geraak van zofeel makkareele en mamsie heb diejaamante in ze buik van geluk.
   Maar mamsie moet ze heele jaar hestelle van ze gezond. Dan praat wij in onse niewe jaar ferder ofer beebies. Mamsie vin sjudde moeiluk assie net aggetwintig makkareele heb weggewerrek.
   Maar jullie ben mij liefse krullies van mij heele weereld en mij deur sta alteit oope foor jou makkareele

   Koes koes van Mamsie Tante Loesje

 3. Lief dinnetje Loesje, wat heb ie toch allemaal mee moeten maken. Van dat groonies ken ik wel want mijn broer Oliver heeft het ook groonies aan se niere. En mijn andere broer Bjarne, heb groonies van se schildklier. Groonies is niet leuk Loesje.
  Ik heb dat het snel weer veel beter met je gaat , lief dinnetje.
  Heel veel knuffies van je diva dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel dattie mij eigen alteit jou steun geef. En jij heb erfaring met jou broers. Oliver heb ook ze groonies aan ze niere en jou broer Bjarne heb ze groonies aan ze ferfeelende klier. Dan hebbie feel groonies in jou huis. Dan weetie wel waarie het ofer heb.
   Soms moetie van alles doen foor jou gezond Kruimeldinnetje en jij heb er selluf niks ofer te zegge. Jij ben gelukkig Kruimel assie nie groonies ben. Maar jij kan ook gelukkig zijn assie wel groonies ben. Want ik zeg jou eerluk, mij eete smaak mij eigen zofeel lekker. Mij vrouw zeg Loes, jij kan groonies eete. Mij vrouw ken mij eigen offie mij eigen gemaak heb….

   Zachte kopjes foor jou heele bende Kruimel en jij krijg mij spesiejaale kopjes want jij ben mij dinnetje

   Loesje

 4. Lieve Loesje, wat fijn dat het met jouw neusje zo goed gaat en dat je geen snotneus meer hebt. Floortje is ook opgelucht om dat te horen, ik heb jouw schrijf voorgelezen aan haar. Ze begrijpt jou zo goed liefe Loes, ze wordt volgende maand 15 jaar en is dus ook seeniejoor. En ze heeft niertjes die niet helemaal goed meer zijn . Maar wat jij zegt lieverd is helemaal waar, de rest is goed, en gezond, we genieten van iedere dag van ons leven, en heel veel liefde, dat is het belangrijkste lief dinnetje. Floortje stuurt een zacht kopje met appeltaart en slagroomsmaak, ik een knuffel met een beetje fanieljevla.

  1. Lieve Floortje en mevrouw Ina,

   wat zeggie mij eigen mooie en lieve dinge en van mij eigen kan ik foele. het kom recht uit u hart. Dat is belangrijk, ook voor Floortje. Assie seeniejorpoes ben hebbie zacht en lief zijn noodig en dattie weet, mij vrouw begrijp mij eigen van mij gezond. Floortje heb ook ze groonies aan ze niere, dat is moeiluk lieve mevrouw Ina. Mij vrouw is nou weer thuis van mij tonijn ferdiene maar ze zeg, Loes aandach is belangrijk En dattie knuffels krijg en jou lekkere onbijt. Toen kreeg ik swein en het was ook goed foor mij niere. Zo foel ik dat Floortje ook blij is als u thuis ben saame met u manmeneer in u huis. En assie denk aan alles wattie fijn vin en dattie meer ben als alleen jou zieke niere dan is er heel feel geluk. dank u wel dattie mij eigen begrijp lieve mevrouw Ina. En ik heb ook heel feel gesmuld van appeltaart met slagroomsmaak en fanieljefla. Floortje en u krijg mij kopjes met mij resjes swein, maar het is nog bes wel fers. Alstoeblief,

   van mij eigen Loesje

 5. Lieve Loes,
  Ja als je wat ouder bent blijft de naarekoos toch wel wat langer in je lijf.
  Je blijft langer moe dan als je jong bent.
  Onze vrouw had daar ook last van!!!!
  Maar gelukkig nies jij nu zonder snot……dat is al heel fijn!!!!!
  En gronies ziek zijn is zeker niet leuk maar daar kun jij ook niets aan doen!!!!
  En als je gaat nadenken kunnen we begrijpen dat je ook over akelige dingen nadenkt!!!!!
  Maar weet lieve Loes dat jou vrouw heel veel van jou houdt……..zooooo mooi als ze zegt “Loes jij bent wie je bent”!!!!
  En wij houden ook van jou……met of zonder snot!!!!
  Dus als je nog eens nadenkt denk er dan alleen maar aan hoeveel iedereen van jou houdt!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Moby, Dopey, Panda, Izzy, Tica, Belle en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel foor wattie mij eigen zeg en schrijf met zofeel mooie letters. Mij vrouw is weer in mij huis van mij tonijn ferdiene, dan heb ik weer mij kompjuutertijd. En assie zofeel mooie letters vin dan krijgie wel jou brok in jou keel. Assie groonies ben kan jij nog feel geniete en assie nies zonder jou snot hoef mij vrouw nie zofeel te ruime. Maar zij zeg Loes, jij ben mij Loes en jij mag alteit zijn wie jij ben. Net als jullie bij jullie eigen vrouw en dattie naar jullie vrouw ze kippe mag kijke. En dattie dan denk, mij hart foel geluk want mij leefe is fijn. Dan hebbie nie zo heel feel meer noodig want jij heb jou gelukkig hart. Misschien kan jij nog makkareele fraage maar assie daar niks om geef kannie ook fraage of jullie vrouw kipperaagoet maak foor jullie. Dattie foel, geluk kan jij oferal in vinde,

   Liefs van mij eigen,

   Loesje

 6. Lieve Loes, wat een mooie letters heb je gemaakt, zoals altijd, maar ik was wel verdrietig dat je denkt dat je als je groonies bent dat je dan niet meetelt, ik vind juist dat je veel meer meetelt, omdat je dapper bent, dat je groonies bent daar kan je toch niks aan doen?, het is gewoon zo en niemand weet waarom presies, en dat je snot hebt is niet fies hoor, het is door het niesen, alleen heb je nu gelukkig geen snot, dat is mooi, misschien hoef je straks minder te niesen, zooo heee dat zau fijn zijn toch?!, ik ben wel blij dat je goed eet want dat is heel belangrijk, met een dunne lege buik kan je niet gezond blijven, iedereen denkt aan je en haudt van je Loes, je Bertje en je Door en je Jiekie, maar ook alle vrienden en vriendinnen van de blog, maar het allerallerallermeeste natuurlijk je vrouw, en je schrijft het zelf al, je bent niet alleen maar je niertjes en je neus, die zijn groonies, maar je bent ook groonies lief en groonies wijs en dat is veel belangrijker!!, je bent Loes waar we allemaal zo veel van hauden, zo is het en zo blijft het, heel veel lieve kopjes met stiekum een klodder vismoes op mijn neus, de kopjes zijn voor jau en je famielie, maar de moes is spesjaal en alleen voor jau!, het is van Kever!

  1. Lieve Kever,

   ooh vismoes, jij doe mij eigen buik zofeel gelukkig maake Kever. En ik kreeg ook appeltaart met slagroomsmaak en fanieljefla van mij dinnetje Floortje en dan smaak vismoes fris en offie fruitig ben. Maar jij zie, mij letters heb ze fertraag zijn want mij vrouw moes slaape gissere. Toen heb ik nog stiekum geprobeer maar zij zeg Loes jij ben pas ziekjes gewees van jou gezond. Jij moet jou slaap nie fergeete. Dan ga jij mee maar ik zeg jou eerluk, in mij kop heb ik liefer vismoes. Gelukkig was jou vismoes fers en mij buik heb erfan genoote. Dank jou wel wattie mij zeg Kever. Jij ben al zofeel wijs. Jij ben Keverwijs en jij leer zofeel snel van jou eigen. Dattie sellufs vismoes kan maake foor assie groonies ben. Mij niese ga nu beeter zeg mij vrouw, zij hoop zofeel dat mij snot in mij neus blijf. Maar jij heb er niks ofer te zegge Kever. Assie tssjie zeg dan zeggie tssjie, jij ben toch seeniejorpoes van jou eigen. En jij heb gelijk Kever, assie jou leege buik heb ben jij nie goed beezig. Op jou leege buik alleen kan jij nie rolle. Dat moetie nie wille. Maar jij heb wel mij hart geraak assie mij eigen zofeel mooie kompliemente geef en jij geef mij eigen zofeel lieve letters. Dattie groonies geluk foel in jou hart om dattie zofeel lieve vriendjes heb. Dank jou wel Kever. Jij krijg mij zachte kopjes met mij geluk in sjelei en het is ook foor jou mense en foor Ooma. Zij krijg nog een ekstra snorhaar want geluk kan jij nooit genoeg geefe.

   van mij eigen, Loesje

 7. Lieve Loesje,

  Wat fijn dat het nu wat beter met je gaat en dat je nu niet meer zoveel last hebt van snot. En we merken goed dat de dokter je hersens heeft laten zitten : je schrijft zulke verstandige dingen. Aan je denken is gelukkig niets veranderd. Nu maar hopen dat dat plekje bij je oog ook weer snel beter wordt. Is dat misschien tijdens de neusspoeling gebeurd? Ach, met de goede zorgen en liefde van je vrouw zal dat ook wel overgaan. En vooral goed blijven eten, want dat is ook belangrijk.

  Lieve Loezepoes, blijf vooral poesitief, het komt vast allemaal wel goed. Heel veel kopjes van ons vijftal en deze keer speciaal van Fenneke (heeft ook niesziekte) en van Lisette ( heeft een nierdieet) en een extra knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve allemaal van mevrouw Marjoke,

   dank jullie wel dattie kan merke dat mij dokter mij hesses heb laate zitte. Jij moet teegeswoordig oferal op lette want assie nie uitkijk ga jou dokter ermee fandoor. Maar mij vrouw zeg, Loes jou dokter heb hesses genoeg, nou jij kan alleen maar hoope dat jou vrouw gelijk heb. Mij kaale plekje kom wel van mij neusspoeling maar mij dokter zeg dattie nie weet hoe het presies kom. Hij heb mij ooge zalleg gegeefe en ik heb hard gewasse. Toen had ik inees mij kaale plekje. Mij vrouw zeg dattie heb gezien dat er weer haartje groei, zij zeg ze zijn nog heel klein Loes. Het zijn mij beebiehaartjes. Nu doe ik wel foorsichtig en mij niese is nog zonder mij snot. Mij dokter heb gezeg, misschien heb Loes ze neus last van irietaazie? Jij kan maar erges last van hebbe. Assie tssjie zeg dan zeg jij tssjie. Maar het wor wel minder, dan foel jij jou eigen toch beeter. Fenneke, hebbie ook welees jou neusspoeling gehad? Ik vinnut wel fijn dat ik mij eigen nu niemeer alleen foel in mij niese. Maar ik zeg jou wel Fenneke, assie er nog vanaf kan koome dan hebbie groot gelijk. En Lisette ook met ze niere, jij moet er toch reekening mee houwe. Dattie dinge heb in jou lijf die nie zo gezond zijn. Maar gelukkig hebbie nog zofeel in jou lijf waar jij wel gezond van ben. Dat is belangrijk. En ook dattie saame ben en dattie kan deele want wij heb nu alle drie erfaring. Dank jullie wel van mij hart,

   Loesje

 8. Lieve Loesje,
  Ikke kon nu pas saam met vrouwtje lees en schrijf doen, je weet gisteren was vrouwtje de hele dag foetsie en vandaag moest ze weer veel andere dingen doen op de laptop. Ikke heb heel hard miauw gedaan dat ikke nu eerst wilde lees en schrijf doen.
  Lieve Loesje ik vind jou een dappere Loesje en heb altijd vertrouwen i jouw lieve Mevr. Loesje en jou dokter. Ze doen er beide alles aan om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken en je je beter in je lijf gaat voelen. Ikke weet zeker dat jouw neusspoelen jouw goed heeft gedaan, maar dat het nog zijn tijd moet hebben om het helemaal goed te doen voor jou.
  Ikke snapper dat jouw vrouwtje bezorgt is om jou en ze meteen plaatjes van jou maakt en dan jou dokter die laat zien. Kijk zo zijn jullie weer gerust gesteld. Mijn vrouwtje doet mij ook altijd in de smiesjes houden en dat vind ik ook niet altijd fijn, maar ze zegt: Jip we kunnen beter een keer te vroeg naar Tante Ans gaan en voor niks, dan dat we een keer te laat zijn. Ja daar moet ik vrouwtje gelijkjes in geven.
  Wij weten zeker dat het iedere dag weer een stapje beter met je zal gaan en wij denken ook dat jij veel hebt moeten slapen na de neusspoeling door de narekoos.
  Jij moet goed veel visje eten want als jou buik goed gezond is komt de rest ook hoor.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van jouw grote vriend Jip

Reacties zijn welkom