Hoe ik tegenwoordig mijn brokjes eet

brokjes

Elke nacht eet ik van mijn brokjes en soms doe ik dat ook overdag. Eten is voor als je honger hebt en als je trek hebt en ook voor de gezelligheid. En ik ben best presies in hoe ik eet.

Bordjes

Over mijn bord wil ik alleen zeggen, dat het een vrouwendingetje is en ik aksepteer het ook al eet ik net zo gemakkelijk van een krant. Maar thuis houdt mijn vrouw van bordjes met bloemen en met goud en weetikwat allemaal. Ik eet ervan wegens dat mijn snorharen dan veilig zijn. Dat is voor mij personlijk belangrijk. Dus die bordjes maken me verder niks uit als katerman zijnde.

Bergje

Het liefste eet ik van een hoek. Dus aan de ene kant van het bord en dan zo verder eten naar het midden. Maar de laatste tijd eet ik steeds in het midden van het bord, waar een bergje brokjes is. En als brokjes op heb, moet mijn vrouw er weer een bergje van maken dan kan ik verder eten.

Gezelligheid

Ze weet niet dat ik dit ook zo doe voor de gezelligheid. Want ze praat dan altijd even tegen me van dat ik een goede eter ben en ik krijg een knuffel en soms kijkt ze even hoe ik dan verder eet en dan krijg ik een compliement.
Dat is ook belangrijk bij het eten, gezelligheid.

Eten om het eten is alleen als je trek hebt.
Dan maakt het verder niks uit.

Avondeten doen we altijd samen, zij heeft haar bord en ik het mijne en soms kijk ik even om zodat ik kan zien hoe zij eet en zij kijkt af en toe hoe ik eet. Dus dat is ook gezellig.

Een snek eet ik vooral van haar vingers, daar is ze nou aan gewend.

Eten is heel belangrijk, dat krijg ik thuis vaak uitgelegd maar in mezelf heb ik het gefoel dat samenzijn toch ook heel belangrijk is misschien wel meer.

8 thoughts on “Hoe ik tegenwoordig mijn brokjes eet

 1. Hajoooo oompie.

  Ikke eet nog teets uit me kittenbwokkiesbakje. Ikke sau een annere gehat hebbe as me bwoertje niet opmijeens oofer de regeboog ging wope. Dit bakje hep een laage rand. En dat fin ik fein want ik kan me snorspjietjes gewoon hauwe sowals ik wil. Hihihi.
  Ikke eet vanuit het midde.
  Ikke fin snags eten nies. Ikke laat me bwokkies staan inne nagt.
  Soms eet ik noepies uit de hand, maar wiefer vanne floer hihihi
  Pootjes 🐾🐾

 2. Lieve Bert,

  Je hebt gelijk hoor…….samen is gezelliger dan alleen!!!
  Wij eten altijd met ons zessen samen maar vrouw blijft dan wel in de buurt bij ons.
  En dat doen wij ook als zij gaat eten dan blijven wij in de buurt!!!! En als ze klaar is gaan we om de beurt bij haar op schoot liggen om te knuffelen………dat vind vrouw ook altijd zo gezellig!!!!!
  En zo doen we elkaar een plezier!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Wat doen jullie dat gezellig met eten, dus dan eten jullie met zeven samen dat is nog weer gezelliger dan met zes. Wat knap dat jullie kunnen wachten op een knuffel dat vind ik zelf moeilijk. Als ik het gefoel heb dan wil ik het meteen, maar ja ik ben de enige katerman thuis dus dan is het gefoel vast anders,

   knuffels terug
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  van mij eigen kan ik zien, jij heb feel erfaring met jou eete. Jij ben beschaaf en jij eet met jou smaak. Jij doe nie schrokke want jij heb maaniere. En jij eet gesellig met jou vrouw maar die kan ik van mij eigen nie zien op jou footoo.
  Selluf doe ik soms schrokke Bert, daar moet ik eerluk ofer zijn. Maar ik doe ook foorsichtig eete want jij weet nooit of jou vrouw geemies in jou eete doe. Assie geemies in mij eete doe ga ik naas mij bakje zitte. Dan vin ik er niks aan Bert want jou buik heb wel ze begeerte. Mij vrouw houw mij eigen wel in ze gaate want zij zeg Loes jij eet óf zofeel gesellig. Of jij eet nie. Nu doe mij vrouw geen geemies meer in mij eete want zij zeg Loes. Jou rust en dattie fertrouwe heb is nu belangrijk. Dan is eete ook gesellig assie saame ben en jij kan jou eete fertrouwe,

  van jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat snapt iedereen wie lust er nou eete met geemies spul erin? Dat is geeneens eete vind ik. Dus het is goed dat je vrouw dat nou ook snapt en dat je gezellig kunt eten en als je dan soms schrokt dat is iets van vroeger denk ik. Dus daar kun je niets aan doen. Ik hoop dat het met je gezond nou ook beter gaat.
   Je Bertje

 4. Hoi lieve Bert, gezellig is dat hè, als je niet in je eentje hoeft te eten?, ik vind alleen eten niks aan, ik heb liever dat mijn mensen erbij zijn, daarom maak ik mijn vrouw een paar keer per nacht wakker, dank krijg ik een knuffel en ze moet even meekomen naar mijn bakje, mijn vrouw zegt dat ze niet zeker weet of ze dat leuk vindt, maar ik wel!, wat handig dat je van een bergje eet, dan kunnen je brokjes niet zo schuiven, dat vind ik altijd moeilijk als de brokjes de hele tijd wegglijden als je ze probeert op te eten, heb jij dat ook?, eet maar lekker Bert!, lieve kopjes van Kever!!, en ik heb stiekem een snek achter mijn oor verstopt voor jau!

 5. Hallo Bert,
  Ik eet altijd alleen in mijn eigen eethoekje in de slaapkamer, Vrouwtje heeft jaren terug speciale bakken voor mijn natvoer en brokjes gekocht. Maar sinds ik hier in mijn huis woon krijg ik mijn natvoer in kleine platte bakjes , die van haar zijn geweest voor haar toetje van het eten. Ja platte bakjes of bordjes zijn heel belangrijk, als onze snor sprieten steeds tegen de rand van ons bakje komen gaat dat in onze snuit heel veel au doen.
  Weet je ik ga altijd wel bij vrouwtje zitten op mijn kussen op de tafel als zij haar bord leeg knabbelt. Kijk er moet iemand zorgen dat ze alles goed opeet, ja en die iemand ben ik natuurlijk.Als ze iets op haar bord heeft wat ook gezond voor mij is, neemt ze mijn snekbordje, die is heel klein en dan doet ze daar een heel klein beetje o en brengt ze het naar mijn eigen eethoek en smul ik het daar op.
  Mijn brokjes eet ikke vanuit het midden op en dan zo verder tot ik voldoende in mijn buik heb. Vrouwtje doet ’s morgens altijd verse brokken klaar zetten voor mij, maar ik eet alles nooit op.
  Bert al is jouw brokken bord dan een vrouwtje dingetje, ikke vind ze wel heel mooi hoor en zien er altijd heel gezellig uit.
  Eet nog maar wat lekkers en van vrouwtje stuurt ik je een grote knuffel. Poot en kopje van je grote vriend Jip

 6. Lieve Bert, ik vind jouw bordjes altijd heel mooi , met goud en bloemetjes, ik denk dat het inderdaad een vrouwen/mensending is. Het belangrijkste is wat er op ligt. Dat moet lekker zijn. Floortje eet ook altijd vanuit het midden, dan komt daar een gat en dat maak ik dan weer dicht door te schudden. Als wij eten gaat Floortje ook altijd eten, dat is gezellig, samen eten is altijd gezellig. Vandaag krijgt Floortje zachte brokjes rundvlees in gelei, speciaal voor haar niertjes, met haar medicijn er overheen , dat vindt ze niet erg, ze likt het gewoon op, het zijn druppels.fijne avond lief vriendje, kopje en knuffel van ina en floortje.

Reacties zijn welkom