Bram vertelt over toen hij in huis een jas vond

jas

Hoi lieve allemaal, fijn dat de roetiene weer een beetje terug is. Ik ben al een paar keer in de tuin geweest voor kontroole maar er waren geen andere dingen dan wat ik normaal gewend ben. Dat is fijn.

Koud

Als ik buiten ben loop ik meestal meteen naar de poort. Dan ga ik bukken en gluur ik onder de poort door om te zien wat er allemaal is. Omdat het de afgelopen dagen echt heel koud was, mocht ik niet naar buiten. Ik was namelijk aan het bibberen op de eerste koude dag. Toen zei mijn vrouw dat ik eerst maar eens warmer moet worden en dan zien we wel wat het weer doet. Op het weernieuws vertelde ze dat het in Spanje kei-koud is en dat daar kei-veel sneeuw is. Ik weet niet waar dat is maar niet in mijn achtertuin want daar is nog geen sneeuw.

Roetine

Vandaag was ik wel buiten. Het was niet koud en het regende ook niet. Ik kon heerlijk alle geurtjes opsnoffen die in de lucht waren. Als het weer goed is dan mag ik best lang in de tuin zijn. Ik doe altijd vanalles tjekken. Ik kijk onder de poort door. Ik loop langs de muur af naar een schutting waar ik doorheen kan kijken. Als ik dat heb gedaan dan ga ik naar de bomenbak. Daar staan bomen in. Maar ik gebruik het als mijn bak. Als ik moet. En meestal moet ik buiten even plassen en begraven.
Deze dag is zoals vele andere dagen. Maar er was binnen iets anders. Dus na mijn buiten kontroole en tjek ben ik naar binnen gegaan. Binnen spring ik op de keukentafel waar mijn bak met brokjes staat. Daar wil altijd van eten, al is het maar één brokje. Het moet gewoon. Dat is mijn roetiene.

jasJas

Mijn vrouw zat aan de grote tafel. Daar loop ik ook wel eens overheen. Dat mag alleen als er geen eten opstaat. Vandaag pakte mijn vrouw me op toen ik voor haar stond en zette me op een stoel. Op die stoel lag haar jas. Een roze flies jas. Het voelde heel zacht aan mijn poote. Mijn lijf stond eerst gewoon even stil want dit is nieuw. Ik heb ook dekens en zo maar dit is anders. Mijn vrouw zei dat het ook flies is. Dat is van dat mega zachte spul waar je heerlijk op kan trappelen. Wat ik dus deed is dit.

Holletje

jasIk stond er op en toen ging ik kijken of er een holletje is. Een warm holletje waar ik dan ik kan kruipen. Mijn kop steek ik dan in je jas om te kijken of het zo is. Er is geen holletje. Kan ik nog iets anders vraag ik mezelf dan af. Ik draai wat met mijn lijf in het rond en trappel met mijn pooten om te voelen hoe stevig het is. Ik kan er niet in en ik kan er niet onder want dat heb ik met mijn kop bekeken. Het is wel een perfecte dut plek. Ik geef me over en bedenk dat ik er ook op kan liggen. Na wat trappelen en draaien plof zachtjes neer. Ik begin eerst met mijn was-roetiene. Dat hoort zo. Dit keer begin ik bij mijn borst. Daarna ga ik mijn buik en mijn billen wassen en vervolgens ook mijn rug en mijn kop. En als ik klaar ben dan doe ik altijd een keertje diep zuchten voordat ik mijn oog dicht doe en ga snurken.

Dutje

De jas ligt super fijn, het is zacht en warm. Dat het roze is maakt mijn niks uit. Roze is ook mooi. Mijn voor en achterpoote trek ik in en mijn staart ook. Met mijn kop ga ik helemaal naar mijn buik. Nu ben ik een opgerolde katermans die een heerlijk dutje gaat doen op een superfijne jas.

18 thoughts on “Bram vertelt over toen hij in huis een jas vond

 1. Hoi grote vriend Bram, lekker is dat flies spul he, wij hebben hier dekentjes van dat spul, daar kan ik heerlijk zacht op liggen en soms kruip ik er wel eens helemaal onder. Zo warm en zacht. Mijn vrouw heeft geen flies jas wel een flies trui en als ze die aan heeft vind ik het heerlijk om dicht tegen haar aan te gaan liggen. Ik ben dol op flies Bram. Van mij mag alles wel van flies zijn. Mag je nu vaker in die jas liggen?? Dat het rosse is , is helemaal niet erg , want mijn vrouw zegt dat wij gender neutraal zijn, een moeilijk woord en ik heb geen idee wat het is, maar het is goed zegt mijn vrouw, dus dan zal dat wel zo zijn.
  Ik ben nog niet op het balkon geweest Bram, want hier is het nog te koud.
  Hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi grote vriend Bikkel, dat flies is kei fijn, echt super spul. Ik ben blij dat ik de jas heb gevonden. De kleur maakt mij ook niks uit. Roze is ook mooi. Zeker mag ik vaker op de jas liggen. Mijn vrouw vind me heel schattig op de jas zegt ze. En als ik op de jas ligt ruikt het naar haar dus dan voel ik me ekstra veilig. Ik was net buiten en toen was er sneeuw! Het is was kei koud aan mijn billen Bikkel. Misschien kun je beter binnen blijven. Ik hoop dat je toch een fijn wiekent hebt. Grote haai vaif terug! Zacht kopje van mij Bram

 2. Lieve Bram,
  Buiten is het nu erg koud!!!!
  Wij hier komen ook naar binnen want onze oren zijn echt ijskoud……..vrouw wrijft ze dan altijd een beetje warm en dat doet goed.
  Hier liggen overal fleesdekentjes voor ons maar zoals je zegt liggen we ook lekker op een vest of soms de jas van vrouw.
  En zij heeft als ze niet weg hoeft altijd zo’n lekkere wollige trui aan…….daar liggen we dan ook lekker tegen aan.

  Bram geniet van het heerlijke fleesvest van je vrouw en slaap lekker!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, flies is echt super zacht en warm he. De jas van mijn vrouw is ook super lekker. En het ruikt naar haar dus dan voel ik me ekstra veilig. Ik wil dan elke dag de jas wel. Soms heeft ze hem ook nodig maar ze legt hem altijd terug. Wol heb ik volgens mij nog niet. Dat ga ik tjekken. Ik hoop dat jullie ook een fijn wiekent hebben. Heel veel zachte kopjes van mij, Bram

 3. Goedemorgen vriendje Bram, wat fijn dat je zomaar een heerlijke roze fliese jas vond. Daar kun je heel rielekst op liggen. Vooral als je de tuinronde hebt gedaan en helemaal koud ben geworden. En Floortje en ik vinden roze een mooie kleur, maakt niet uit of je een poes of een katermans bent. Dus geniet er maar van lieve Bram, fijn weekend en kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor,
   Nu is er wel sneeuw. Dat is koud aan mijn poote. Ik ben blij dat ik de jas weer heb. Voor mij maakt de kleur ook niet uit. Roze is ook mooi. Het slaap lekker hoor. Toen ik net naar buiten keek, was er ineens sneeuw! Alles is wit geworden. Ik blijf liever op de fliesjas liggen. Ik hoop dat jullie een fijn warm wiekent hebben. Zachte kopjes van mij, Bram

 4. Hallo vriendje Bram,
  Hier koukleumpje Jip, wat een goed idee van jou om op de zachte jas van vrouwtje te gaan en eerst de grote wasbeurt en daarna gaan snurken, De jas is nu extra fijn omdat het buiten zo koud is. Ik ga niet veel naar buiten nu, alleen als ik heb gesnuffeld of het kan, maar ik kan altijd naar binnen door het raam, wat vrouwtje dan open heeft staan. Ik kan hier niet op jassen en vesten van vrouwtje slapen, de jas hangt aan de muur en het truivest heeft ze aan, maar mij zal je niet horen klaag miauwen, want ik heb overal veel van die super warme dekens en mandjes. Als vrouwtje in de stoel en de benen op een bankje wat onder de stoel uitkomt, legt ze zo’n deken over haar en dat is dan dubbel, ik ga er heel vaak tussenin liggen om dan heerlijk warm te gaan slapen en soms doet vrouwtje dan ook een klein slaapje in de middag,
  Bram vrouwtje zegt dat we vanmiddag sneeuw krijgen, geen grote dikke laag maar alles zal dan wit worden. Nu ga ik weer in de vensterbank op mijn kussen de buiten controle doen. Is best wel wat te zien, blafsnuiten die met hun mensen aan het wandelen zijn. Bram jij een fijne dag en knuf van vrouwtje. Poot en kopje van je vriend Jip

  1. Hoi vriend Jip, jij bent kei slim om daar tussen in te liggen. Dat doe ik alleen als we op bed zijn en dan tv doen kijken. Dat klopt helemaal over het sneeuw, ik heb het net gezien! Alles is wit en het is echt heel koud. De weer meneer zei dat het morgen weer weg is. Ik blijf lekker binnen Jip, dan kan op de flies van mijn vrouw liggen. Dat is fijn. Ik hoop dat jij en je vrouw een heel fijn wiekent hebben. Heel veel zachte kopjes van mij, Bram

 5. Hajoooo oompje bwam.
  Ooooh mag uwes nog naar buite? Ikke mag fanmijndaag niet. Gemeen he? Terweil ikke self wil bepaale of het kauwt is. Maar frauw seg nee doorie. Je fag is te dun. Ooooh nau seg. Sniksnik

  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi knul, ja en het is kei wit. Nu is er keiveel sneeuw allemaal. Maar wat zag ik, mocht je toch even naar de sneeuw kijken. Koel he. Allemaal witte vlokjes die uit de lucht komen. Geniet er maar goed van jonge. Morgen is het weg zei de weer man. Fijn wiekent mooie knul, zachte kopjes van mij, oom bram

 6. Lieve Bram,

  wat hebbie jou mooie jas van jou vrouw. En het is flies zeggie? Selluf heb ik geen ferstand van flies maar assie kijk kan jij zien, jou flies is zacht. Van mij eigen vin ik zacht fijn. Mij vrouw zeg, Loes jou vagt is zacht en jij ben warrem. Jij ben mij kaggeltje. Maar selluf heb ik liefer jou jas want assie goed kijk kan jij zien. Bram heb ze poote warrem en hij heb zo een mooi plekje. Dat is belangrijk want jij heb nu geen zon Bram. Buite is winter en dan hebbie fries. Jij heb geluk Bram want jij heb flies.
  Hoop dattie fijn kan slaape in jou wiekent.

  Zachte kopjes van mij eigen foor jou Bram, foor jou vrouw, jou woef en mij Milaameisje van mij hart,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, de flies is echt warm. En de jas ruikt naar mijn vrouw, dan ben ik heel veilig. Dat slaap het beste Loesje. Buiten heeft nu fries een sneeuw, dat is heel koud en ik wil graag warm dutten. De zon kom pas in maart folges de kaalender. Bij mijn vrouw slapen doe ik ook Loesje, dan zijn we samen warm 🙂 . Zachte liefe kopjes terug en van milaameisje heel veel trappels prr’s en een likje op je kop. Bram

 7. Hoi lieve Bram, wat een gezellig verhaal heb je gemaakt, is het in jauw tuin ook zo kaud?, hier ook en nau is er ook nog iets wits, ik moest er zacntjes van tetteren want het hoort niet vind ik, ik durfde niet zo goed naar buiten door dat witte want wat is het presies en is het gefaarlijk? weet jij dat Bram? is dat nau sneeuw?, mijn mensen zeggen van wel, maar ik denk dat jij het veel beter weet als katermans!, en ik vind dat roze je keimooi staat, het past mooi bij je neus! roze is mooi voor jongens en voor meisjes, dat vind ik, en flies is lekker zacht en warm, ik heb een fliesdekentje uit het asiel en daar slaap ik vaak onder, het is een beetje bruinig ik zau wel willen dat het roze was!, lieve Bram ik stuur je heel veel lieve kopjes, ook voor je famielie, maar spesjaal voor jau heb ik een snekkie achter mijn oor verstopt, het is van Kever!!

  1. Hooooi Kever, tof dat je er weer bent. Afgelopen week was het moeilijk. Nu niet. Nu ben ik er weer. Ik heb vandaag sneeuw gezien Kever. In de tuin. Het is kei wit en kei koud. Ik was heel even in de tuin. Ik mocht voelen hoe dat aan mijn poote is. Nou Kever, het is koud en nat! Ik wil liefer op mijn roze flies dutten, dat kan ik. Dank je wel voor je snek!! Het was super lekker. Ik stop er eentje met fis smaak achter mijn oortje voor jouw . Fergeet je hem niet??? Tot snel liefe Kever! Zacht kopje van mij, Bram

 8. Hoi Bram! Roze is mooi hoor en ook voor jongens. Wij hebben thuis ook flies, dat is heel lekker warm en zacht maar dat weet jij nu ook. Maar toen jij erop en erin lag, had je vrouw het dan niet koud? Pootjes van mij en ons!

  1. Hoi Tjessi, wat tof dat jullie flies hebben. Dat is een goeie vraag. Mijn vrouw draagt een andere jas als ik op deze lig. Ze zegt dat het reserve heet. Ik snapte er niks van en toen zei ze dat ze dus meer jassen heeft als alleen de roze flies. En toen snapte ik het wel. Nu kunnen we samen warm blijven. Heel veel zachte kopjes voor jullie van mij, Bram en dank je wel dat je op de blog kwam.

 9. Lieve Brammiesaurus. Roetjestine is belangrijk daar hou ik ook van. Ik was deze week in de war Brammiesaurus. Er zou sneeuw komen en dat vind ik leuk om te zien. Nou die mensen van het weer wisten het niet goed want er kwam geen sneeuw. Flies is heerlijk net als ferloes. Hier hebben ze veel dekens van flies en ferloes die zijn zacht en warm . Ik kan goed tegen de kou want soms vind ik het te warm en ga ik lekker op de vensterbank liggen beneden daar is het warm maar is het keiwarm dan ga ik naar boven in de slaapkamer daar is het koel. Mijn vjouwtje vind een warme slaapkamer niet lekker. Brammiesaurus rose is een hele mooie kleur en bij jou passen alle kleuren. Een warme knuffel van mij Jafita.

 10. Hoi Bram.
  Wat leuk een flies jas.
  Mijn scullary girl heeft er ook 1,maar ik lig het liefste op bed of op de stoel.
  Er staan mandjes genoeg,maar voor mij hoeft het niet.Ik weet niet precies waarom ik het niet gebruik.En dan opeens na maanden ga ik het soms wel gebruiken.
  Mijn broer en zus vonden het wel fijn.Mijn broer lag dan het liefste tussen het donzen dekbed en de sprei en dan tegen mijn scullary girl aan.
  Ik heb wel vaak koude pootjes en ik kreeg laatst een lekker dekentje over mij heen.Nou ,het spijt me,maar ik vind het niks en dat heb ik duidelijk verteld….
  Ik lig dan het liefste bovenop mijn scullary girl en dan met mijn pootjes tussen haar armen of zo.Of in haar ochtend jas.Dat vind ik wel fijn.
  Kleuren maken mij niks uit.Alle kleuren zijn mooi!
  Zachte kopjes van Muzette

Reacties zijn welkom