Kever heeft een mening over verstoppen

verstoppen

 

 

 

 

 

 

 

 

Al een hele tijd mag ik de tuin van Bolle in, steeds ietsje verder, ik vind het heerlijk buiten en ik kom altijd om de paar minuuten naar binnen om te vertellen wat ik heb meegemaakt, mijn mensen hebben overal hoog gaaaas gemaakt, alles ging helemaal prima dus deze week mocht ik in de hele tuin want mijn mensen hadden alles tot in de PUNTjes geregeld.

Nergens te zien

verstoppenTenminste, dat dachten ze, en ik ook hoor, maar toen ik de derde keer door de hele tuin mocht lopen bleef ik langer weg, het was avond, mijn vrouw ging kijken en ze kon me niet vinden, mijn man kwam meezoeken, ze zeiden mijn naam en tikten met blikjes en ritselden met kouwstiks, maar ik kwam niet, mijn man heeft een supergoede lamp, een zak-lamp heet dat, hij scheen overal, de buren hebben gekeken in hun tuin, de hond moest binnen blijven zodat ik niet zau schrikken, maar ik was nergens te zien PUNT.

Mijn mensen hebben de hele nacht de deur open gehad zodat ik naar binnen kon, ze konden niet slapen (ik ook niet), ze hebben eten neergelegd en mijn bak neergezet zodat ik wist waar mijn tuin is, maar ik kwam niet, ze zijn de volgende ochtend vroeg verder gaan zoeken, twee tuinen verderop zagen ze een gat in een stenen terras, mijn vrouw dacht meteen dat ik daar zat maar ze wist het natuurlijk niet zeker, ze hebben er een hele tijd bij gezeten en tegen mij gepraat, maar ik kwam niet, mijn mensen hebben papiertjes rondgebracht met mijn footoo erop, eten in dat gat gegooid, allemaal mensen hielpen en draaiden pootjes voor mij, maar ik was er echt waar niet, ik was verstopt, van mijn hoofd tot aan het witte PUNTje aan mijn staart.

In mijn huis

verstoppenMijn mensen moesten huilen, ze waren bang dat ik nooit meer terugkwam, ik was ook bang, en ik was supergoed verstopt, ik zat in dat gat onder de grond, ik hield me muisjesstil, ik zei helemaal niks, en pas de volgende avond in het donker durfde ik terug te komen, ik sprong over een hauten rek, eerst trok ik me omhoog en nu zijn mijn nagels bijna weg, de buurman belde mijn mensen, hij zei ik zie een donkere schaduw door de tuin lopen, dat was ik!, en toen stond ik binnen, in mijn huis, zooo heee wat hebben we geknuffeld!, we waren alledrie zooooo blij, ik heb de hele avond gegeten en gedronken, ik wilde weer naar buiten maar dat mocht niet, toen ben ik in slaap gevallen in mijn schaapje, ik was eindelijk weer thuis met een heleboel streeppunten!!

 

Nawoord van Cisca, de vrouw van Kever

verstoppenWe weten inmiddels hoe Kever de tuin uit is gekomen. Voorlopig mag hij alleen op het terras, achter twee meter gaas. Een paar meter verderop staat dan nóg eens gaas, en daarna komt nog het tuinhek.
We willen mevrouw Bert, mevrouw Door, mevrouw Loes, mevrouw Vlo en de oma van Kever heel erg bedanken voor alle steun!
Kever mankeert niks, en heeft vanochtend op het trapje voor de deur vrolijk in het zonnetje zitten tetteren. Hij deed de krolse poes na die hier rondhangt, en ook de sirene van de ambulance die voorbij kwam.
Het is een bijzonder beest, en dat is het.

42 thoughts on “Kever heeft een mening over verstoppen

 1. Hajooooo poomsie.

  Ooooooh wat sjrokke we toene we de meel kwege fan uwes mense. Ikke sat te huiwe oppe been fan me frauw. Se sat fan je poomsie komp egwaar weer thuis.
  En opmijneens kwam er DE meel!!!! We laage in bet en ikke sei nog teege me frauw fan we heppe meel!!! We heppe meel!!! Maar frauw mompelte ies fan toe nau doorie… laat me sjaape. We leese het morregeoggent! Ikke bejoof hut.
  Ikke maakte frauw ies fjoeger wakker hihihi. Oooooooooh en toen laase we hut!!! Oooooh poomsie… ikke poinkte door hut heewe huis hihihi. Maar ikke was ook boos op uwes, want wegwoope is tauwt!!! Enne ik gaf uwes maar 1 kaustikkie iee.pee.vee de norremaale 5. Maar nu benne ik nie meer boos hoor, want as uwes onner me taartje kijk siet uwes kaastoktokstikkies hihihi.
  Ooooh frauw wil nog evve wat segge dus ikke seg nu toedeledokie hihihi
  Pootjes poomsie 🐾🐾

  Hoi hoi cisca en jeroen. We schrokken ons werkelijk rot toen we je mail kregen. (Ik zal het maar niet op z’n amsterdams neerzetten he😹😹)
  Op de avond dat kever weer terug kwam waren we zo moe. Doorie maakte me die ochtend supervroeg wakker. En voor 1x gingen we al om half 10 slapen. Heeeel in de verte hoorde ik opeens jouw mail binnenkomen. Iets zei me dat het goed nieuws was, maar ik was zo moe dat ik bleef liggen. Wat waren we blij dat hij weer thuis was!!
  We zitten wel eens te grappen via de mail dat onze katten zo op elkaar lijken. Maar wat ik net las was zo grappig. Je zegt dat kever zich elke paar minuten laat zien als hij buiten is. Raad eens? Doorie doet namelijk precies hetzelfde! Elke 2 minuten komt hij naar binnen om weer meteen naar buiten te gaan. Het zal wel het siemeesgedeelte zijn in hun 😹😹
  Laat hem maar voorlopig alleen maar op het terras. Jullie hebben genoeg schrik gehad.
  Veel liefs
  Anita

  1. Hoi lieve grotejongenssiejemees, ik heb gehoord dat je me riep, echt waar!, ik zat onder de grond verstopt en ik was zooo bang en toen hoorde ik allemaal stemmen roepen, ik hoorde heel goed een siejemese amserdamse stem ertussen, en daarom durfde ik terug te klimmen, dankjewel Door!, nau mag ik alleen op het terras maar ik vind het prima, ik ben zo blij dat ik weer thuis ben en op de blog, hoe had ik van onder de grond moeten schrijven voor Bertjes blog?!, ik moet er niet aan denken!, dankjewel voor de kouwsitks Door, en dankjewel dat je me geroepen hebt!, heeeeeeel veel pootjes van je poomsie Kever, en je weet dat er noepies achter mijn oor zitten tocn?

   Lieve Anita, nogmaals bedankt voor de steun! Het was een vreselijke avond en dag. Het waren 24 uur, maar die leken wel jaren te duren. We weten inmiddels bijna precies wat er is gebeurd en hoe Kever uit de tuin is gekomen. Hij is ergens door in paniek geraakt, dus daar blijven we op letten. Zoals ze altijd zeggen: een kat in het nauw maakt rare sprongen, en dat heeft Kever inderdaad gedaan.
   Kever heeft ons inmiddels al een keer of honderd verteld wat er gebeurd is, wees maar blij dat Dorus dat deel siamees niet heeft 😉
   Je zou haast zeggen dat Dorus en Kever familie zijn, zoveel dingen doen ze hetzelfde!
   Liefs,

   Cisca.

   1. O ja, en Door, NOOIT poinken oo je balkon!, want je poinkt zo over het balkon heen en dat wil ik niet!, ik kon wel twee meter hoog springen omdat ik zo bang was zeggen mijn mensen, dat is best hoog denk ik!, je poomsie Kever!!

     1. Als jij seeniejor bent mag je ook dat soort dingen zeggen!! maar nu ook hoor, het is omdat ik niet wil dat je ook een eng afontuur hebt!

 2. Lieve grote vriend Kever,
  Potverdikkeme wat heb jij me laten schrikken miauw. Jij b3nt wel ondeugend geweest en hebt je hebt je mensen een ware hartverzakking gegeven , alleen ik weet niet wat het is hoor. Vrouw zegt dat je dan zoveel schrik hebt in je lijf en dat je hart veel boemsen doet en dat er ook een hele grote regenbui in het hoofd zit en al die regen komt dan via je ogen eruit.
  Nou als jij de poten neemt moet je voortaan maar eerst vrouw en baas waarschuwen, want we weten dat doordat jij een zwarte jas hebt in de donker niet te zien bent, alleen jou wit kun je dan zien. Hopelijk ga jij dit nooit meer doen, want je bent toch veel te blij en gelukkig dat je zo een fantastisch huis hebt gekregen, zoveel liefde en knuffels en noem maar op. Oke nu weetje hoe dat gat eruit ziet en de tuinen van de buufjes en nu maar mooi op je eigen landgoed blijven, daar is het heel mooi en gezellig.
  Ik snapper dat je reuze moe was en bergen knor in de buik en heel veel drinken wilde hebben, Beloof jij je mensen dat je dit nooit meer zal doen, ze kunnen jou eggies niet missen, komt omdat ze zoveel van je houden. Nou ga ikke hier heel veel…………!!!!!!!!!!!! en _____________achter zetten. Doe maar veel tetteren in de tuin dan weten jou mensen dat je in huis of op de landgoed bent. Ikke ga nu bijkomen van de grote schrik van jouw avontuur. Heel veel knuffels van mijn vrouwtje en grote poot en kopstoot van joue grote racevriend Jip.

  Lieve Cisca en Jeroen,

  Wat een angst en verdriet heeft lieverd Kever jullie gegeven en ben blij dat het goed is afgelopen met zijn avontuur. Het is een dag geweest dat jullie nog meer voelde wat Kever voor jullie betekent en hoe een grote plaats hij in jullie hart heeft. Hopelijk is er nog wat Kever over gebleven na de knuffelbeurt toen hij weer veilig thuis was. Ik raak al helemaal in de paniek en stress als Jip zich in huis heeft verstopt, ik kruip dan van ellende zelfs over de vloer om te kijken of hij niet op onmogelijke plekken zit, Jip vertikt het ook om te miauwen als ik hem roep tijdens zoeken. Ik verdenk hem ervan dat hij het een prachtig spel vind en ook weet dat hij extra knuffels krijgt omdat je weer blij en gelukkig bent dat je hem weer ziet.
  Hopelijk is dit zijn enigste wandel en verstop avontuur wat hij jullie heeft gegeven.
  Heel veel lieve groetjes voor jullie en van Jip veel knuffels.
  Fijne zondag hoor.

  1. Lieve Jip, ik wil nooit meer uit mijn tuin, ik was net zo bang als mijn mensen, daarom bleef ik ook verstopt, ik ben per ongeluk over het hek gesprongen omdat ik in paniek was, zo noemen mijn mensen dat, ik hoorde een geluid en daar schrok ik zo van dat ik zomaar wegsprong en toen was ik eventjes helemaal verlamd van angst, en dat eventjes duurde heel lang, pas toen het voor de tweede keer donker was durfde ik terug te komen, zooo heee we waren alledrie zo blij!, mijn man had mij in zijn armen en liep met me rond, mijn vrouw gaf me steeds kusjes op mijn hoofd en buik en voeten, net waar ze bij kon, en ik spinde echt waar KEIHARD!, nau mag ik alleen op het terras en als ik iets hoor ren ik meteen naar binnen, gelukkig maar zeggen mijn mensen, ik hoop dat je niet al te erg geschrokken bent vriend Jip, en blijf maar veilig in je ren!, heeeeeel veel kopjes van je grote vriend Kever, en je weet dat ik snoepies achter mijn oor heb voor jau toch?!

   Lieve Els, Kever heeft altijd iets te tetteren, behalve als hij verstopt zit… Het was voor hem ook een vreselijke gebeurtenis, waarschijnlijk nog erger dan voor ons. Die 24 uur dat hij weg was leken wel tien keer zo lang te duren. Ik snap heel goed dat je in paniek raakt als het erop lijkt dat Jip weg is. Het kan ook best dat het voor Jip een spel is, als hij toch gewoon veilig thuis is.
   Kever zit nu achter drie lagen gaas en hek, en hij mag alleen dicht bij huis blijven voorlopig. We weten nu dat hij in paniek gekke dingen doet, dat willen we niet nog een keer. En Kever zelf ook niet!
   Liefs voor jou en Jip,

   Cisca.

 3. Kever, wat een spannen verhaal. Je was kwijt en toen weer niet. Wil jij je niet meer zo ferstoppe?? Toen ik jouw verhaal aan het leze was, schrok ik best wel. Je was ineens weg. Geen Kever. Gelukkig ben je er weer. Kever toch… liefe Kever, gelukkig ben je thuis. Wat een spannen afontuur. Van mij krijg je twee zakjes soep. Ik heb ze in huis verstopt. Hint: er is heel veel water maar ook weer niet.

  1. Hoi lieve vriend Bram, wat een eng afontuur hè, ik was zooooo bang!, mijn mensen denken dat ik bang werd omdat een hond blafte, en toen ben ik de verkeerde kant op gesprongen, en nog een keer en toen wist ik niet meer hoe ik terug moest, ik was verdwaald en ik had dorst en honger, toen heb ik in dat gat gezeten en nagedacht, ik hoorde mijn mensen en ik dacht ik MOET naar huis en dat deed ik!!, zooo heee ik heb gegeten en gedronken en geknuffeld en geslapen als een hele grote marmot zegt mijn vrouw, ik vind jau zo dapper Bram dat je gewoon overal in je tuin durft, ik mag dat nu een tijd niet meer, alleen dicht bij huis, ik heb je soepies gevonden ze waren heerlijk dankjewel! heel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, ik heb voor jau snekkies neergelegd in je tuin, vlakbij de kaart met bloemen die nau gaan groeien, ze zijn van Kever!!

 4. KEVER+ ! Wat hebse nou gedaan. Wij sitsse te leesjes en onse hartjeslag gaatse ze heel snel. Wil jij dit nooit meer doen je zo verstopjes. Jij hebse iedereen van se slag gebjagsse. Maar genoeg eroofjes. We zijn blij dat je weer feillig terug bensse, want we willen je niet kwijt! Kever ontsedekjes is goed maar je moet foorsigtig zijn. Van ons kjijg je een megaknuffel en we sturen wat lekkers mee foor de sjik. We houden heel feel van je.
  Lieve Ciska en Jeroen we hopen dat jullie bij gekomen zijn van Kever zijn avontuur. Hier was Elani 6 weken vermist, en uiteindelijk kregen we telefoon van een dierenarts uit Dordrecht. Elani was gevonden bij het Erasmus ziekenhuis en dat is voor ons nog steeds niet te bevatten geweest. Ze zou dan door de Maastunnel zijn gelopen en met het verkeer dat geloven we niet. Gelukkig was er iemand die haar zag ,ze waren bezig met uitbreiding op het bouwterrein en ze liet zich na een paar dagen pakken. De blijdschap was enorm de angst vreselijk. Niet weten waar ze is , of ze nog leefde. De oorzaak was een raam dat door de storm was open geklapt. Hier kunnen ze je wel eens de stuipen op het lijf jagen door zich niet te laten zien als je ze roept. Ik weet dat ze dan niet buiten kunnen zijn maar ergens in huis zijn. Op het moment dat ik in paniek raak komen ze ineens met een blik van hier ben ik.

  1. Hoi lieve allemaal, wat een eng afontuur was het hè?, ik wil het nooit meer!, ik was zo bang dat ik helemaal niks meer zei, ik ben geschrokken en toen zomaar ergens heen gesprongen en toen nog een keer verkeerd en toen wist ik niet meer, ik heb me verstopt in dat gat en heb nagedacht, ik wilde terug naar mijn mensen en naar iedereen van de blog, ik wil de tango dansen!, dus toen het donker was ben ik teruggegaan heel voorzichtig, zooo heee het was moeilijk maar ik ben weer thuis en bij al mijn vrienden, ik hau ook heel veel van jullie, dankjulliewel voor de lekkers, en de knuffels, ik stuur heeeeeel veel knuffels terug voor jullie allemaal, en ik heb twee grote zakken partiemiks achter mijn oren verstopt, het is van Kever +!!

   Lieve Sylvia, wat een vreselijk verhaal van Elani, ik moet er niet aan denken hoe je je voelde. Wij waren na een dag al radeloos, het is verschrikkelijk om niet te weten of iemand nog leeft en gewoon weer terugkomt of niet.
   Misschien is Elani toen op de een of andere manier met een auto meegereden? Per ongeluk ergens in gekropen?
   Logisch dat je vreselijk schrikt als iemand niet reageert als je roept! Die angst blijft altijd hangen.
   We wisten bijna zeker dat Kever niet op avontuur was, maar dat hij in paniek weg was gevlucht. Vandaar dat hij nu alleen op het terras mag, achter een hele batterij gaas. Het is duidelijk dat hij als hij bang is heel hoog kan springen, dus alle gaas is verhoogd en hij mag nooit zomaar zonder toezicht naar buiten. We wilden hem net een kattenluikje geven, maar dat gaat niet door!

   Liefs,

   Cisca.

   1. Ik denk dat ze hier de grootse lol hebben met verstoppen. Die blikken van hier zijn we gewoon, dan zou ik ze wel maar ze weten ik ben niet gauw boos. Met Elani vermoeden wij dat ze inderdaad ergens in heeft gezeten of geklomen want ze is geen wegloopster. Wat een avontuur zeg met Kever maar gelukkig hij is terug.

    1. Arme Elani, wat zal ze bang zijn geweest en jij ook! En wat een geluk dat iemand haar zag en actie ondernam.
     Wij hoopten in eerste instantie ook nog dat Kever ergens zat waar we hem niet zagen, dat hebben we met Pop, Beer, Mol en Bol vaak genoeg gehad. Maar Kever reageert altijd, alleen afgelopen dinsdag niet. En toen hij niet tetterde wist ik het eigenlijk al… maar gelukkig is het goed afgelopen, en met Elana na zes angstige weken ook!

     1. Elani, bedoelde ik natuurlijk!

    2. Lieve Kever + hier even een speciaal berichtje van Jiekkie Kyana ,Amber en Dulce.
     Jiekkie Oomse Kever + ik ben blij dat alles goed is want als Doruss en ik beebies hebse dan magse u ook helpjes oppassen . ( U hoefse niet de juiers te doen), daar hebsse we al iemand foor.
     Kyana Lieve Kever + ik ben blij dat alles goed is want ik wil u niet kwijt hoor.
     Amber en Dulce Keverroessie de Tango heb je redelijk in je benen maar we moesse nog oefense. Welkom thuis en lekker op het terras blijfse. De straat kan gefaarlijk sijn. We hebben wat eksja wodka in de sneks gedaan.

     1. Lieve Jiekie, zooo heee mag ik echt op jullie beebies passen?, o dat lijkt me machtig mooi, dankjewel!, jullie krijgen vast prachtige beebies, siejemees met krullen!
      Lieve Kyana!, ik wil jau ook echt niet kwijt, ik moet er niet aan denken!
      Lieve Amber en Dulce, misschien was ik al wel een beetje in Roessia, in dat gat, het was echt ver weg, ik blijf oefenen met de tango, alleen moet ik dan niet teveel wodka… drin…ken…zzzzzzzz

 5. Lieve Kever,

  Wat schrok ik me hard zeg toen ik las dat je weg was en je had verstopt, wil je dat alsjeblieft nooit meer doen.
  Ben zo blij dat je weer thuis bent bij je personeel, en dat jullie weer samen zijn.

  Wat een afontuur moet dat voor jullie zijn geweest.

  Van Tommy en mij een dikke knuffel xxxxxx

  1. Lieve Annelieke en Tommy, het was een vreselijk avontuur voor ons alle drie.
   We kunnen aan kapotte plantenpotten en dergelijke de route zien die Kever heeft genomen, dus daar mag hij voorlopig niet meer in de buurt komen. Hij is over een rek van ruim twee meter hoog gesprongen in paniek!
   Voorlopig is het dus alleen het terras waar hij op mag, en dat vindt hij prima!

   Liefs,

   Cisca.

   Lieve Tommy, ik was zoooo bang, ik had een hond horen blaffen en ik deed een verkeerde sporng, zooo heee dat wil ik nooit meer, en mijn mensen ook niet zeggen ze!, heeeeeeel veel zachte kopjes van je vriend Kever!, en ik heb snekkies achter mijn oor verstopt spesjaal voor jau!!

 6. Lieve Kever, wil jij je nooit meer zo goed verstoppen. Dan doe je je mensen namelijk heel erg veel verdriet, want ze houden zoveel van jou. Als jij je verstopt dan raken ze in paniek . En wij ook , want wij willen niet dat ons vriendje Kever zoek raakt.
  Bjarne heeft je ook nog lopen zoeken dinsdagavond, maar jij had je zo goed verstopt, hij kon je niet vinden, toen is hij maar weer naar huis gegaan. Voordat onze vrouw in paniek zou raken. Voor de schrik hebben we hele lekkere snekkies in je schaapje verstopt.
  Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve bende, oooo wat erg Bjarne, het was presies de avond dat je hier zau komen!, sorrie!!, ik was heel erg geschrokken en zo maar over een hoog hek gesprongen en toen nog een keer verkeerd, en toen was ik zo bang geworden dat ik me heel lang heb verstopt, ik durfde niet eens meer te tetteren, Bjarne hoe was het bij de dokter, was alles in orde?! volgende keer ben ik echt in de tuin, dat beloof ik je! En dan sturen we een meel naar je vrouw dat ze weet dat je hier bent, ik wil nooit meer zo een afontuur en mijn mensen ook niet, daarom mag ik nau alleen op het terras en ik zit achter heel hoog gaaas, zooo heee ik wil mijn mensen niet missen en mijn vrienden niet, wat moet ik zonder jullie?, ik zat helemaal alleen in dat gat, het was echt zo eng!, ik durfde helemaal niet de kouwstiks te eten die mijn mensen in het gat hadden gelegd, en toen ik thuiskwam had ik zoooo een honger en dorst!, maar het meest wilde ik knuffels!, dankjulliewel voor de snekkies, ze waren heerlijk!, lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Juultje, Kruimel en Oliver, jullie krijgen heeeeeel veel zachte kopjes en knuffies terug, ook voor jullie vrouw natuurlijk, en ik heb een hele berg snoepies achter mijn ene oor verstopt, en voor Bas een likwid snek achter mijn andere oor, het is van Kever!!

 7. Gelukkig ben je weer thuis Kever! Ik snap dat iedereen erg geschrokken was. Ik schrok ook toen ik het las maar gelukkig kwam het allemaal goed. Wij hebben aan ons huis een hek, ze noemt dat een kattenren, dan kunnen wij wel buiten maar niet weg. Veel knuffels van ons en ook pootjes en een likwitsnekkie voor de schrik ❤️

  1. Lieve Tjilla, gefeeliesietaatsiet met dat je 3 jaren bent geworden! en voor Tjaiia gefeeliesietaatsiet dat ze 2 jaren is geworden!, ik heb aan jullie gedacht maar ik heb geen feesboek toen kon ik jullie niet meelen, ik hoop dat jullie een groot feest hebben gehad!, mijn afontuur was helemaal niet fijn, zooo heee ik was bang daar onder de grond, ik wil dat nooit meer en mijn mensen ook niet!, ik mag nau alleen dichtbij het huis dat ik als ik schrik meteen naar binnen ren, en ik zit achter drie keer gaaas, gelukkig dat jullie ook niet zo maar weg kunnen rennen, dankjewel voor het likwitsnekkie en de knuffels en pootjes, je krijgt heeeeeel veel zachte kopjes en knuffels terug, ook voor Tjaiia en Tjessi en jullie mensenmeisje, en ik heb voor jau een verjaardagssnek achter mijn oor verstopt, je hoeft het vandaag niet te delen vind ik, het is van Kever!!

 8. Lieve Kever.
  ik ga nu even mijn strenge gezicht opzetten.
  Wil jij nooit en nooit niet je meer je zelf zo goed verstoppen?
  Mijn strenge gezicht staat nog op hoor.
  Want voor je mensen is een Kever die foetsie is, heel veel ellendige ellende!!!!!!!!!!!
  Oke,ik zet mijn gezicht weer in normale stand.Ze schrikken, kunnen niet slapen en zijn hartstikke ongerust.Dat moet je niet willen Kever….. gelukkig ben je wel weer veilig thuis gekomen en kon je met je knuffels wel duizend keer sorry zeggen.
  Ze zullen vast de tuin beter gaan beveiligen tegen uitbraak.
  Was je zelf ook niet erg blij weer in je eigen huis te zijn??
  Al je vrienden zijn ook ongerust hoor.Mijn hart is al wat jaartjes ouder en moet nog een poosje mee Kever.,…
  Nou rust maar lekker uit bij je mensen,en ik geef je zachte anti wegloop kopjes.Met een paar kauw sticks die je helpen herinneren waar je huis woont.
  Van Muzette

  1. Lieve vriendin Muzette, zooo heee wat kan je streng kijken, nau ga ik echt waar nooit meer mijn tuin uit!, het was helemaal geen fijn afontuur, ik was nog banger dan mijn mensen denk ik, daarom zat ik verstopt en zei ik niks, ook niet toen mijn mensen bij dat gat stonden, ik was helemaal in sjok en durfde ook niks te eten, pas toen het nog een keer donker werd durfde ik terug te gaan, mijn gaaaas is nu hoger gemaakt en ik mag niet meer achter in de tuin, ik ben geschrokken en zo over een heel hoog hauten hek gesprongen en toen sprong ik nog een keer verkeerd, daar mag ik nu dus niet in de buurt komen zeggen mijn mensen en zelf wil ik dat ook niet, mijn mensen zeggen dat ze nau weten dat ik heel snel in paniek ben, zo heet dat, en dan doe ik zomaar iets zonder na te denken, nau lijkt de tuin wel een gefangenis zegt mijn vrouw, maar dat is voor mijn veligheid en dat vind ik prima!, ik moet nog steeds een beetje ekstraveel slapen, zo moe was ik, en ik wil de hele tijd knuffelen en dat mijn man me optilt, dankjewel voor je antiwegloopkopjes lieve Muzette, en de kouwstiks bewaar ik, dat ik altijd kan denken aan toen ik weer thuis was!, ik stuur heeeeeeel veel zachte kopjes, ook voor je scullary girl, en achter mijn oor heb ik een snek spesjaal voor jau, met een zonnetje erbij en een zacht tingeltje dat je niet schrikt!, het is van Kever!!

 9. Lieve Kever en mevrouw en meneer Kever van Bolle,

  hier ben ik, Loesje van mij eigen. Mij vrouw heb mij jou ferhaal foor geleeze en ook van jou vrouw, mevrouw Kever van Bolle. Dan ben jij wel eeve stil want jij foel jou letters in jou hart. Lieve Kever, jou letters ferstop ze eigen nie. En mij hart is ook wakker van ze gefoel. Jij heb ons allemaal zofeel laate schrikke. Mij vrouw was uit ze doen en van mij eigen heb ik op mij balkon mij oermeeeooow gedaan. Maar assie seeniejorpoes ben dan snap jij, zo een jonge katerman zoek ze eigen weg. En ik zeg jou eerluk, jij heb gelijk. Jij moet jou grond onder jou poote leere foele en jij moet jou gat in jou grond kenne foor assie er bijfoorbeeld jou kouwstik ferlies. Maar van mij eigen was ik ook ongerus daar moet ik eerluk ofer zijn. Jij ben mij vriend Kever en jij hoor nu bij ons allemaal. Dan heb jij zorg foor elkaar. En jou mense heb ze eigen ook hoedjes geschrokke. En zij heb wel zofeel mooie pooster van jou eigen aan ze boome gehange. Nu ken iedereen jou eigen Kever. Jij ben bekend van jou tuine tot jou gat onner de grond. Dan ben jij wel heel feel bekend. Maar jij heb ieder ze hart gestoole toen jij trug kwam uit jou eigen. Dattie uit jou gat ben gekoome en jij ben naar jou huis gegaan. Lieve Kever mij hart dee zachjes trille. Jij ben naar jou eigen mense trug gegaan. Jij kies er selluf foor, dan bennie mij mees ferstannige Kever van mij feesboek.
  Jij krijg mij kopjes met mij garnaale in mij feestsjelei en jou mense krijg koekjes van geluk. Ooma krijg adfokaatjes van geluk want jij ben trug Kever,

  Loesje

  1. Lieve Loes, het was echt waar zo een eng afontuur!, ik wil dat nooit meer en mijn mensen ook niet, ik durfde de hele tijd niks te zeggen, mijn mensen hoopten zo dat ik zau tetteren maar ik was zo in sjok dat ik helemaal stil was, ik moet nog een beetje ekstra slapen want ik had een avond en een nacht en een dag en een avond alleen maar opgelet, ik durfde niet te slapen of te eten, en ik moest heeeeel hoog springen om weer naar huis te gaan, mijn mensen wisten niet dat ik dat kon, ik zelf ook niet!, maar ik had je oermeeeeooow gehoord, en ik hoorde veel mensen en katten en ik wilde terug naar huis, dat heb ik gedaan!, nau heb ik aan mijn voorpoten bijna geen naagels meer, want ik had gesprongen maar ik moest me ook omhoog trekken, zooo heee mijn mensen waren zo blij dat ik weer terug was en ik ook!, ik mag alleen op het terras maar dat is genoeg, als de hond blaft ren ik snel naar binnen, het is feilig!, ik snap heel goed dat je maar een klein stukje op je balkon komt Loes, buiten is mooi maar ook heel grieselig, dankjewel voor je garnaale in feestsjelei, ze waren heerlijk en mijn mensen hebben gesmuld van de koekjes, ik stuur jau en je famielie heeeeele lieve kopjes en spesjaal voor jau heb ik een grote kom fanieljefla met slagroom gemaakt, het is van Kever!!!

 10. Ohhhhh Kever wat een schrik voor jullie allemaal!!!!!!
  Wij kunnen ons voorstellen hoe bang jullie zijn geweest!!!!
  Hier hebben we het 2x vlak achter elkaar mee gemaakt.
  Panda heeft 3 dagen een paar huizen verder in de schuur opgesloten gezeten.
  En Izzy is 2 weken “kwijt” geweest. En net toen ik me echt geen raad meer wist lag ze smorgens achterom op een tuinstoel.
  Ik kan me jullie blijdschap voorstellen toen Kever weer terug was!!!!
  Lieve Kever wat zijn we blij dat je weer veilig thuis bent!!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve allemaal, ik was zoooo blij dat ik weer thuis was, en mijn mensen ook, mijn mensen hebben me helemaal kaal geknuffeld, niet echt hoor!, ik was zo bang onder de grond maar ik moest nadenken wat ik ging doen, ik was in sjok en durfde niks te zeggen en niet te eten, geeneens de kouwstiks heb ik aangeraakt!, lieve Moby, Dopey, Panda, Izzy, Tica, Belle heeeeel veel dikke knuffels terug van mij, en ik heb voor jullie allemaal een snekkie achter mijn oren verstopt, ze zijn van Kever!!

   Lieve Ceciel, wat een veschrikking dat Panda en Izzy zo lang weg zijn geweest. Wij waren na 24 uur al helemaal in paniek, we wisten ons geen raad.
   Gelukkig dat ze allebei weer terug zijn, ze zullen zelf ook wel dolblij zijn geweest.
   We weten nu dat Kever snel in paniek raakt en dan alle kanten opspringt, dus voorlopig maar hij alleen op het terras. En de hele tuin blijft misschien wel altijd te spannend voor hem.

   Liefs,

   Cisca.

   1. Ik zou het ook maar voorlopig alleen maar bij het terras houden dat is het beste wat je kunt doen!!!
    Ben blij voor jullie dat het goed afgelopen is!!!!!! ❤

 11. Lieve Kever, wil je zoiets nooit meer doen? We hebben allemaal over de rand van de Regenboogbrug gehangen en geroepen: “Kever, ga nou naar huis!!”
  Maar Kever, je hoeft nooit bang te zijn hoor, Bolle is altijd vlak bij je, hij past op jou en je mensen. Als je nog eens bang bent, dan roep je gewoon “Bolle..help!!!” en dan komt het allemaal goed. Bolle houdt jullie altijd in de gaten.
  Een Regenboogkopje van Vlo.

  1. Lieve Vlo, ik had jau en Bolle gehoord, ik hoorde zoveel katten en mensen zeggen dat ik terug moest komen maar ik was eerst zo bang, daarom duurde het een tijd voordat ik terug naar huis ging, Bolle durfde zoveel in de tuin, hij kende alles en was ook niet bang voor de hond, ik wel, daarom mag ik nau alleen op het terras, het foelt veilig en ik ben zoooo blij dat ik weer thuis ben! , dankjewel dat je op me hebt gelet, ik stuur jau en Bolle en Pop, Beer, Mol en Billy heeeeeeel veel zachte kopjes dat jullie op me passen, nau kan er niks engs meer gebeuren, we vergeten jullie nooit!! , een zachte knuffel van Kever!!

 12. Lieve Kever, wil je dat asjeblieft nooit meer doen? Je hebt alle vriendjes van het blog en hun mensen zo laten schrikken. We zijn allemaal zo blij dat je weer heelhuids terug bent, vooral natuurlijk mevrouw en meneer Kever, wat zullen zij in angst hebben gezeten. Floortje stuurt jou en jou mensen een zacht kopje. Van mij een knuffel.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel voor het zachte kopje en de knuffel, ik had toen ik verstopt zat vooral de knuffels gemist, het foelde zoooo alleen en ik was zo bang!!, mijn mensen waren ook heel erg bang zeggen ze, we willen dit alledrie nooit meer, mijn mensen weten nu dat ik heel snel schrik in de tuin en dan gewoon zomaar ergens heen spring, daarom mag ik nau alleen op het terras, met allemaal gaaas, en de deur open dat ik meteen naar binnen kan als ik iets engs hoor, vanmiddag heb ik een flinder gezien en die was machtig mooi!, lieve mevrouw Ina en Floortje en jullie mensenmeneer, heel veel lieve zachte kopjes voor jullie alle drie en spesjaal voor Floortje heb ik een niersnekkie achter mijn oor verstopt, het is van Kever!!

 13. Hoi lieve Kever. Was je zomaar weg? Dat heb ik ook een paar keer gedaan. Zelf vond ik het wel leuk maar Frau niet. Ze had allemaal nat op haar gezicht en heeft me uren geknuffeld. Dusse als ik je een tip mag geefe, lieve Kevermans, blijf voortaan maar dicht bij huis. Ook als je schrikken doet, dan meteen naar binnen rennen. Je mensen kunnen niet zonder je en jij vast ook niet zonder hun! Heel veel pootjes en kopjes van mij. Oh enne onder mijn staartje liggen een paar heerlijke snoepjes!

  1. Hoi lieve Minnie, mijn mensen hadden ook natte gezichten, ze waren helemaal moe en bang en verdrietig, en ikzelf ook!, ik was zoooo bang daar onder de grond dat ik niet eens durfde te tetteren, nau dan weet je dat het mis is!, daarom mag ik nau alleen op het terras met de deur open, dat ik zo naar binnen kan rennen, ja ik weet dat jij een paar keer naar buiten bent geklommen, op het dak, zooo heee jij durft echt alles!, maar ik snap dat je Frau bang was, want je kan zomaar vallen of je raakt de weg kwijt, daar waren mijn mensen bang voor maar ik wist presies hoe ik weer naar huis moest, alleen moest ik lang wachten voordat ik dat durfde, dankjewel voor de snoepies, ze zitten al veilig in mijn buik, heeeeeeel veel lieve zachte kopjes voor jau en Frau, en voor jau heb ik kipkattengrassnoepjes achter mijn oor verstopt, ze zijn van Kever!!

 14. Lieve Kever,

  Maar Kever, wat lezen we nu weer over jouw bloedstollend avontuur. Op die manier verstoppertje spelen is echt niet leuk: niet voor jou omdat je bang bent en niet voor je mensen die dan heel erg ongerust zijn. Wil je dat nooit meer doen ? Je kunt veel beter in je veilige tuin en je veilige huis blijven , bij de mensen die heel veel van je houden. Maar dat heb je nu vast wel geleerd. Wij hopen dat je vandaag een heel fijne en rustige dag gehad hebt en dat je geen vervelende avonturen meer hebt beleefd.

  Deze keer extra veel zachte kopjes van ons alle vijf en heel veel aaitjes van onze vrouw.

  1. Dag lieve allemaal, het was een heel eng afontuur en ik wil het nooit meer!, en mijn mensen ook niet, daarom mag ik nau alleen op het terras met heel veel gaaas, en de deur blijft open dat ik snel naar binnen kan als ik bang word, ik ben geschrokken van een hond en toen sprong ik zomaar over een heel hoog hauten hek, ik wist zelf niet dat ik dat kon!, ik heb vandaag heerlijk in het zonnetje gelegen op mijn terras en ik zag een flinder, een gele, het was helemaal top, ik moet nog steeds een beetje meer slapen dan anders, en een beetje ekstra eten vind ik, maar dat krijg ik niet meer, zielig hè, en ik wil steeds kusjes en knuffels om in te halen, en die krijg ik gelukkig!, lieve mevrouw Marjoke, Cindel, Fenneke, Ivar, Lisette en Jillie, dankjulliewel voor de zachte kopjes en de aaitjes, ik stuur heeeeeel veel zachte kopjes terug, en ik heb vijf kouwstiks achter mijn oor voor jullie, ze zijn van Kever!!!

 15. Oh Kever!! Dat mag je niet meer doen hoor. Wij wisten het niet, maar anders waren wij ook mega-ongerust geweest. Verstoppertje spelen mag best wel, maar dan na een paar minuten weer komen vertellen waar je zit hoor.

  Baasjes van Kever, een heleboel knuffeltjes van ons. Wat zullen jullie ongerust geweest zijn. Fijn dat Kever er weer is!!

  Pootjes en knuffeltjes, Binti & Zooka

  1. Lieve Binti en Zooka, ik wil zelf ook nooit meer zo een afontuur!, ik was zooo bang dat ik helemaal in sjok was, daarom duurde het zolang voor ik weer kon nadenken en naar huis kon klimmen, en toen waren we alledrie zo blij!!, mijn mensen hebben me helemaal kaal geknuffeld (niet echt hoor!), en ik wil nog steeds ekstra knuffels, die krijg ik ook, ik wil ook wel ekstra kouwstiks maar dat is niet nodig vindt mijn vrouw, heeeeel veel zachte kopjes voor jullie van Kever!! en ik heb twee snekkies achter mijn oor voor jullie!
   Lieve mens(en) van Binti en Zooka, bedankt voor de lieve woorden. We waren volkomen in paniek, net als Kever zelf. Die 24 uur leken wel jaren te duren. We zijn dolblij dat onze tetterkater er weer is!

   Liefs,

   Cisca.

 16. Allerliefste Kever,

  wat een avontuur! Wat zul jij bang zijn geweest en geschrokken. Om maar te zwijgen over je mensen. Ons hart doet heel hard roffelroffelroffel bij het lezen van jouw verhaal. Katzijdank is het met een sisser afgelopen. Maar lieve, dappere Kever, wil je alsjemiauw jezelf en je mensen nooit meer zo laten schrikken?! Stuur even een kattenbelletje als je wat langer van huis wilt. Dan weten ze waar je bent.

  Heel veel opgeluchte kopjes en knuffels van ons allemaal

  1. Heee lieve allemaal!!, ik wil dit afontuur nooit meer en mijn mensen ook niet, ze zeggen dat ik heel snel schrik in de tuin dus ik mag maar in een klein stukje van de tuin, en alleen als ze me kunnen zien, ik vind het zo koel dat jullie zomaar de tuin in durven, ik kan dat nog niet, er zijn zoveel geluiden en dingen die bewegen en een hond die blaft en iemand die lawaai maakt, daar word ik bang van en dan ga ik zomaar springen, ik ben wel twee meter hoog gesprongen over een hek, daar lagen allemaal kapotte potten ineens, daarom weten mijn mensen dat, ik wist zelf niet dat ik zo hoog kon springen!, toen ik in het gat zat heb ik knuffelen het allermeeste gemist, dus ik ben heel blij met jullie knuffels en kopjes, heeeeeeel veel lieve kopjes terug van Kever!, en ik heb voor iedereen een lekker snekkie achter mijn oor: twee wortels, kattensnoepjes en een wurm, het is van Kever!!!

Reacties zijn welkom